Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי שזו טאטרה

בקרוב אקבל חומר על הדגם מחבר שסבו ניסה להביא את המשאיות האלו לארץ בשנות ה40 ויש לו צילומים שלהן התאזרו בסבלנות בקרוב...............................

עופר בן צבי

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עופר,

המשאית עם הדוברה היא במליון אחוז לא טטרה - הטטרות משנות ה30 וגם ה40 נראו אחרת לגמרי. המשאית היא בעלת הופעה אמריקאית טיפוסית ולדעתי 6X6 גדול כזה יכול היה להיות מיוצר ע"י אחת ממספר קטן של חברות, והנטיה שלי היא לכיוון מרמון-הרינגטון היות והם מכרו צי של משאיות דומות ל Iraq Petroleum Company.

טטרה 81 משנות ה30:

81val.jpg

טטרה 111 משנות ה40:

111poje.jpg

התמונות מ http://www.tatraprehled.com/

T:lol:

נ.ב.: חומר על טטרה אשמח לראות כאן בכל מקרה...

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

סתם מאק עתיקה, שעוד עובדת עם מגדל קידוח, ותוספת מוזרה (מאד!) בגג!8)

גלוק278.jpg

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

המשאית יושבת במושב אחיעזר

ראיתי אותה שבוע שעבר

בצומת סומך..בעבודות כביש שיש שם..יש שם וויט מיכלית מים וגם פורד 9000 (לפי מה שזיהתי מרחוק)

ניסתי לצלם אותם אבל לא הייתה לי זווית טובה

ניראה לי מחר אני שוב באיזור שם..אני ינסה להביא תמונות

הוויט שבצומת דומה לזאת בקישור..רק עם מיכלית

http://images.google.co.il/imgres?imgurl=http://www.usedtruckforsales.com/images/Used%2520WhiteGmc%2520Crane%2520Truck%2520For%2520Sale.jpg&imgrefurl=http://www.usedtruckforsales.com/Used%2520WhiteGmc%2520Crane%2520Truck%2520For%2520Sale.php&usg=__qLEG1xsiujWz1sEyrbpJwfl4aGc=&h=240&w=320&sz=16&hl=iw&start=32&um=1&itbs=1&tbnid=VHjWzf7EA6h-2M:&tbnh=89&tbnw=118&prev=/images%3Fq%3Dwhite%2Bgmc%2Btruck%26start%3D20%26um%3D1%26hl%3Diw%26sa%3DN%26rlz%3D1T4ADBF_enIL257%26ndsp%3D20%26tbs%3Disch:1

פורסם
או לעשות לו חשק לעשות משהו עם הפורד 9000...

כן...:?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
לכולם שלום,

באם יורשה לי לחזור בזמן לתקופה הפרה-היסטורית של הובלה כבדה בארץ, מי יודע מהו הכלי שבתמונה (מדבר השבוע 1950 - נסרק ע"י ג. שביט http://www.pbase.com/geyzi/dvar_hashvua&page=11)?

הניחוש שלי שמדובר באחד מהמרמון-הרינגטונים של חברת הדלק העירקית שלאחר סיום הנחת צינור הדלק לחיפה נקנה ע"י חברה בארץ. אני די בטוח שלא מדובר בברוקוואי, וורד לה-פרנס או מק 6X6 ממלחה"ע השניה - הכלי בעל מאפיינים "קדמונים" יותר. באם זה מרמון, יש לי תחושה שהקבינה אינה מקורית.

התמונה למטה היא של מרמון-הרינגטון TH-320-6 מפרסום של יצרן המנועים הרקולס שסיפק את המנוע של המשאית (באדיבות Jeff Lakaszcyck מה ATHS) בעבודה בעירק. ניתן לשים לב לקפיצי האויר מתוצרת גרוס מקדימה שנדמה לי מופיעים גם במשאית בתמונה מדבר השבוע.

בברכה ובתודה מראש,

T

113169230.abIA0IlX.jpg

Attachment14586.aspx

כמעט בוודאות

המשאית היא תוצרת מפעל לא הכי ידוע בשם "בידרמן" שפעל בארה"ב משנות העשרים עד שנות החמישים.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
איפה בטבריה?

המשאית היא צבאית לשעבר (וחונה בלילות במושבת מגדל הסמוכה לטבריה ) ולבעלים שלה יש משאית נוספת גם צבאית לשעבר.

מדובר בגרריסט שקנה 2 גררים משומשים למשאיות ששירתו בצה"ל (לשניהם רישוי אזרחי כמובן כיום)

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

ותסבירו לי בבקשה, למה להגיד את מיקומן המדוייק (פחות או יותר) כאן? מה זה חשוב, לצורך העניין? כדי, שיהיה לגנב יותר קל להגיע?:roll::?:evil:

פורסם
כמעט בוודאות

המשאית היא תוצרת מפעל לא הכי ידוע בשם "בידרמן" שפעל בארה"ב משנות העשרים עד שנות החמישים.

Thanks Benny - if I understand you correctly, you mean 1930s Biederman? If you are talking about the WWII ones (see below), I'm not so sure, they are indeed similar to the Marmon but the the truck pulling the barge has a different cab and a V-shaped radiator... But

biedermanF1.jpg

if it's not a Biederman or a Marmon, the only other candidate would be a Hug which would be a senstaion, because they were extremely rare in the US and bankrupt in 1940 - I thought about this in the beginning but said to myself no way one of those would have come to the country back then, they had no dealer here, but who knows? I have to say the wings/cab seem very similar, and the air springs were an option on many US trucks, so Hug might have had them fitted also for the "Israeli" truck... Best, T

hug50-6.jpg

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם
המשאית היא צבאית לשעבר (וחונה בלילות במושבת מגדל הסמוכה לטבריה ) ולבעלים שלה יש משאית נוספת גם צבאית לשעבר.

מדובר בגרריסט שקנה 2 גררים משומשים למשאיות ששירתו בצה"ל (לשניהם רישוי אזרחי כמובן כיום)

שלום לך צביקוש25 הגרר שבתמונה לא היה צבאי אלא נרכש מגרר S.O.S מחדרה שבנה אותו ממאק גורר תומך מודל 77 והיה צבוע בירוק עם גג לבן והנוכחי צבע אותו בגוון המוזר הזה שמזכיר רכב צבאי.לידיעתך רכב מעל 4 טון עם עבר צבאי לא יכול לקבל דישוי בארץ מתוך הגנה על יבואני הרכב וחברות ההובלה על מנת למנוע הייצף של רכב רכב במשק ההובלה,זהוא חוק היסטורי ועדיין לא שונה.למעט המקרה של האוטוקר שנמצא כיום במוזיאון תעבורה לא ידוע על רכב בעל עבר צבאי/שלל שהצליחו להעלות לכביש עם רשוי תקף בדרך חוקית.האוטוקר המדובר ""ירש""זהות של רכב דומה שהיה בבעלותו של אבשלום רביב שרכש את האוטוקר במכרז מש"הבט לאחר שנלקח שלל במלחמת לבנון הראשונה.רוני

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...