Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
זאת המשאית החדשה, מכיוון שניידת השידור השניה מותקנת על שלדת וולוו F10 מודל 1978.

ד"א, זה לא שלרשות השידור אין כסף. זה חלק מהמאבק של ועד העובדים שם, שלא לאבד מקומות עבודה.

אולי עוד נזכה לשים יד על ניידת שידור אספנות שתשדר את מפגשי מועדון החמש בשחור לבן.

יש להם גם ניידת שידור נוספת מרצדס שנת ייצור 1981

נצפתה שבוע שעבר עולה בקושי את העליות לירושלים (להערכתי נסעה אולי בהגזמה 10 ק"מ לשעה) המנוע שלה נשמע כאילו בעוד רגע מתפוצץ.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה, שאין אוויר- אני קודם כל רואה לפי המד לחץ, שלא עולה (רק מחוג אחד עולה), ולא עובדים לי לא ווישרים, ולא כסא, שכנראה מחוברים למיכל הזה. שד יודע, מה עוד- סביר להניח, שחלק מהבלמים, אבל שוב, במשאית ריקה קשה להרגיש את זה...:? חוץ מזה גם יוצא אוויר בלחץ מאד נמוך מהברז ריקון, כשפותחים אותו...

באם כך, נראה לי שלא תהיה לך ברירה אלא להתחיל לפרק צנרת עד שתגיע למקור הסתימה. שוב, כדאי לך לחפש WORKSHOP MANUAL של פורד זה יחסוך לך הרבה זמן...

T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם
גיא, בשביל להעלות תמונות שם צריך להרשם וכל מיני, אני אין לי סבלנות לכל אלה. אודה לך מאוד אם אתה תעלה שם את התמונה?

מרשימים ה- AEC האלה, ממש לא ידעתי שהיו כאלה!

איזה מנועים ותיבות הילוכים היו להם?

אתה במקרה יודע משהו על הגיר החצי-אוטומטי שהיה בקונטרקטורים, אני מבין רק בכמה בודדים בארץ?

לדוב שלום,

לAEC היו מנועים מייצור עצמי שהיו דומים למנועים של לילנד מאותה תקופה. כנ"ל לגבי התיבות. הAEC "שלך" קיבל זיהוי משוער בשרשור הבא: http://hcvc.com.au/forum/YaBB.pl?num=1219318065 . באם יש לך מה להוסיף או לתקן, אנא הודיעני.

בקשר לתיבות ווילסון שהיו בקונטרקטורים (8 הילוכים + ספליטר פנימי), איני יודע מה היתה הדעה עליהם בארץ, אך מהתכתבות עם האוסטרלים ב HCVC הן נודעו אצלם לשמצה והקונטרקטורים של הצבא האוסטרלי בילו חלק ניכר מזמנם במוסך לצורך תיקוני התיבה. שוב חוזר הסיפור של ה"פיתוח" הבריטי - מה שעובד בלילנד ביבר עם 200 כ"ס לא כ"כ מצליח כשלמנוע 335 כ"ס...

בברכה,

גיא

פורסם

תמונות ממלחמת יום הכיפורים.שתי התמונות הימניות העליונות הן מהגשרים על התעלה. השאר הן מרמת הגולן: חלקן מקוניטרה וחלקן מהמובלעת הסורית.

הסמי הוא לילנד ביבר מודל 1964 של הגליל העליון. רכב זה שימש כחצרן לפני המלחמה כך שהוא גוייס ללא טסט וללא גלגל רזרבי.

קרון הרכבת שימש כמגורים לחיילים במובלעת הסורית וה D9 מוריד אותו בגרירה. כך התנהלו הענינים לפני העידן שבו על חלק גדול מהמשאיות הכבדות יש מנוף.

אני משער שגנדי ימצא ענין בתמונות המציגות שני לילנד צ'יפטן חוצים את התעלה.

DSCN6962.JPG

DSCN6961.JPG

DSCN6960.JPG

DSCN6959.JPG

DSCN6958.JPG

DSCN6957.JPG

פורסם

סקאניה סופר_110 מודל 1970 מגוייס של הנמל החדש, במלחמת יום הכיפורים.

צילום אחד בפלוגת המכולות בבית-נבאללה, והצילום השני באל-עריש.

שאר התמונות מתייחסות לליילנד בכיכר בפאיד, בכביש סואץ-איסמעיליה משני הצדדים של האבן, כשבצד רואים מסוק מצרי מרוסק. צילום נוסף מתוך הקבינה של הלילנד ביבר מראה את הפקקים האינסופיים בסיני.

DSCN6971.JPG

DSCN6972.JPG

DSCN6973.JPG

DSCN6966.JPG

DSCN6965.JPG

DSCN6964.JPG

DSCN6963.JPG

DSCN6968.JPG

פורסם

יופי של תמונות אמנון, לא הרבה אנשים צלמו אז משאיות...

attachment.php?attachmentid=183379&stc=1&thumb=1&d=1261839990

אבל תסבירלי בבקשה, מה עושה DM800 בשוק הסיטונאי בתל אביב?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
יופי של תמונות אמנון, לא הרבה אנשים צלמו אז משאיות...

attachment.php?attachmentid=183379&stc=1&thumb=1&d=1261839990

אבל תסבירלי בבקשה, מה עושה DM800 בשוק הסיטונאי בתל אביב?

אין לי מושג. יכול להיות שהנהג פשוט מצא שם חניה

פורסם

הי גיא,

תודה על ההפניה, והאיזכור שם (בהזדמנות תקן את שם משפחתי ל- kredo).

שני דברים:

1. עד כמה שאני מבין, הגיר בקונטראקטור לא היה ווילסון - או לפחות התפעול שלו היה שונה ממה שאנחנו מכירים מהטייגרים והביברים - הסיפור היה על ידית שהיתה קופצת לניוטראל כשהיה צריך להעביר הילוך!. לא שזה מסתדר לי עם נהיגת משאית כבדה, אבל זה מה שאני זוכר שמישהו הסביר לי...

לא סתם אודה על עזרתך באיתור תמונה של ידית ההילוכים הזו!

2. איזכרת שם באיזה מקום שבצה"ל היו DM800 עם מנוע קאמינס - אני לא יודע על אף אחד כזה, לפחות לא בתובלה. שם כולם היו עם מנוע מקסידיין V8 ("הענק השקט" הוא נקרא?) - מנוע מדהים שהסתפק, גם להובלת מרכבות, בחמישה הילוכים!

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
אני משער שגנדי ימצא ענין בתמונות המציגות שני לילנד צ'יפטן חוצים את התעלה.

אכן אכן!:-D תודה על התמונות!8) אולי אפילו אחת מהן שלי- מאיזו שנה התמונות? -שלי הרי הייתה גם טיולית!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
הי גיא,

תודה על ההפניה, והאיזכור שם (בהזדמנות תקן את שם משפחתי ל- kredo).

שני דברים:

1. עד כמה שאני מבין, הגיר בקונטראקטור לא היה ווילסון - או לפחות התפעול שלו היה שונה ממה שאנחנו מכירים מהטייגרים והביברים - הסיפור היה על ידית שהיתה קופצת לניוטראל כשהיה צריך להעביר הילוך!. לא שזה מסתדר לי עם נהיגת משאית כבדה, אבל זה מה שאני זוכר שמישהו הסביר לי...

לא סתם אודה על עזרתך באיתור תמונה של ידית ההילוכים הזו!

2. איזכרת שם באיזה מקום שבצה"ל היו DM800 עם מנוע קאמינס - אני לא יודע על אף אחד כזה, לפחות לא בתובלה. שם כולם היו עם מנוע מקסידיין V8 ("הענק השקט" הוא נקרא?) - מנוע מדהים שהסתפק, גם להובלת מרכבות, בחמישה הילוכים!

דב

לדב שלום,

בקשר לשם, אם תצתרף תוכל לתקן בעצמך*

לעניין השאלות שלך:

1. זה מעניין היות ואחד מהדברים שהוזכרו, גם בקשר לקונטרקטורים 8X4 האזרחיים שהיו באוסטרליה (ושצוידו בתיבה זו), היה שהנהגים לא ידעו להשתמש בתיבה ומכך נבעוחלק מהבעיות. כמו שאתה יודע תיבת וילסון יותר קלה לשימוש מתיבה רגילה כך שייתכן והיה כאן איזה פטנט:?: - אני אשאל בפורום. אם ייצא לי להיות בלינץ באיזה שלב אנסה לברר באם ניתן לצלם את הקונטרקטור של וילהלם קרן (היחיד באוסטריה, עם מנוע AEC1100) שגם לו תיבה כזו:roll:

2. המק V8 הוא מנוע שנוי במחלוקת ולפחות המודלים הראשונים לא היו ידועים באמינות מפליגה. לפי הבנתי רוב הDM שהיו בארץ צוידו במנועי קמינס אך ייתכן שאתה בהחלט צודק וצה"ל שמר על האוריגינליות - רוני?

במידה ותעיתי יתוקן ויעודכן!

על כושר הסחיבה של ה E9 אין עוררין:

(פול ווליום בבקשה ושכח מלחישות:lol:)

בברכה,

גיא

* רמז - לא יזיק בכלל אם יוסף לפורום נהג משאית אמיתי מישראל, בניגוד לעבדך הנאמן שכל נסיונו הסתכם בלילנד T44, וולקסווגן-מאן וכיו"ב צעצועים... ברצינות - כמובן שאתקן בהזדמנות.

פורסם
לדב שלום,

בקשר לשם, אם תצתרף תוכל לתקן בעצמך*

לעניין השאלות שלך:

1. זה מעניין היות ואחד מהדברים שהוזכרו, גם בקשר לקונטרקטורים 8X4 האזרחיים שהיו באוסטרליה (ושצוידו בתיבה זו), היה שהנהגים לא ידעו להשתמש בתיבה ומכך נבעוחלק מהבעיות. כמו שאתה יודע תיבת וילסון יותר קלה לשימוש מתיבה רגילה כך שייתכן והיה כאן איזה פטנט:?: - אני אשאל בפורום. אם ייצא לי להיות בלינץ באיזה שלב אנסה לברר באם ניתן לצלם את הקונטרקטור של וילהלם קרן (היחיד באוסטריה, עם מנוע AEC1100) שגם לו תיבה כזו:roll:

2. המק V8 הוא מנוע שנוי במחלוקת ולפחות המודלים הראשונים לא היו ידועים באמינות מפליגה. לפי הבנתי רוב הDM שהיו בארץ צוידו במנועי קמינס אך ייתכן שאתה בהחלט צודק וצה"ל שמר על האוריגינליות - רוני?

במידה ותעיתי יתוקן ויעודכן!

על כושר הסחיבה של ה E9 אין עוררין:

(פול ווליום בבקשה ושכח מלחישות:lol:)

בברכה,

גיא

* רמז - לא יזיק בכלל אם יוסף לפורום נהג משאית אמיתי מישראל, בניגוד לעבדך הנאמן שכל נסיונו הסתכם בלילנד T44, וולקסווגן-מאן וכיו"ב צעצועים... ברצינות - כמובן שאתקן בהזדמנות.

שלום לך גיא.אין לי מספרים מדויקים לגבי כמויות של DMים עם מנוע V8 או קמינס אך ידוע שאלה עם ה V8 לא היו הצלחה גדולה ולראיה במפעלי תובלה היתה סדרה של 20 DMים שאחרי תקופה קצרה הוחלפו המנועים כמוכן הגירים.באשר לצ"הל לא ידוע על DM צבאי עם קמינס.רוני

פורסם

תודה לך רוני - ברוב בורותי הנחתי היתה שהסיפור חזר על עצמו בצה"ל והמנועים הוחלפו. מה היה ההספק של ה V8 הללו? 400, 450 כ"ס?

אגב, גם כאן (אירופה) כשהמנועים הללו הורכבו ברנו מגנום הבעיות שוב חזרו - יש ויכוח שלם על האם מנועי V בכלל מתאימים כמנועי דיזל למשאיות, ואכן הV8 היחיד שמהווה הצלחה הוא המנוע של סקניה והוא אבל הוא בעל קונסקרוקציה בסגנון מנוע ימי (כבד).

בברכה,

גיא

פורסם

ומה עם מנועי ה- V של מרצדס? ו- DD?

ודווקא לגבי המנוע של סקניה אני זוכר סיפורים על צרות מפה ועד להודעה חדשה - בגלל שהוא מנוע ימי?

אני גם זוכר שרווחה דעה שמנוע שוכב פחות אמין ממנוע זהה עומד, אך בהתחשב בחיי ה- 680 בטייגרים...?

דב

פורסם

גיא, הנסיון שלך מתגמד לעומת הידע - עם כל הכבוד לכולנו כאן, אני חושב שאתה עוקף אותנו בסיבוב - אותי לפחות, שאני יודע משהו.

האמת, אני מת לשמוע את "סיפור חייך" בהקשר למשאיות - ומתכוון להעלות גם את שלי, אני חושב שיהיה נחמד אם כל אחד מהחברים בפורום יעלו את זיכרונותיהם בכל הקשור למשאיות...

דב

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...