Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

דב,

תודה לך על המחמאות אך בוא לא נגזים:oops: אם כבר יש כאן מישהו בעל ידע אנציקלופדי זה רוני שכל פעם מצליח להפתיע אותי מחדש עם התגליות שלו (מחוץ לעובדה שהוא נהג ותיק עם קבלות). באם אתה גולש בקומונת קנוורט אז ייתכן ונתקלת בהודעות של דב בינדר שיכול לספר לך מי נהג בברוקוואי של המניע ב 10/05/62 מאשדוד לחיפה בשעה 14:23 ומי היה המכונאי שהחליף אינג'קטורים במנוע שבוע אח"כ... ואיך ניתן לשכוח את ישראל עם הנסיון האדיר כנהג משאית (וחבל שאינו מוצא יותר זמן לתאר את החוויות שלו בתור נהג) וכמובן אותך.

אני בסך הכל סתם מתעניין, וכמו שהזכרתי למרות שהיו לי (ויש) קרובי משפחה שהיו בענף הרכב הכבד (ובסלילת כבישים) החיים הובילו אותי לכיוון אחר (מכונאי ימי ופחח רכב בעבר, משהו אחר לחלוטין כיום) וכולה יש לי רשיון אירופי למשאית קלה + פול טריילר במשקל כולל של 11.5 ט:roll: - צוציק יעני...

בקשר למנועי דיזל בתצורת V8, :roll:הרי שחלק מהבעיות נובעות מכך שכל ארכובה נושאת בעומס של שני טלטלים ושתי בוכנות (אם כי פעימת הכוח אינה בו זמנית) וכמובן שמספר המיסבים החולקים במטלה נמוך בהתאם. לכן תמצא שמנועים כאלה זקוקים להחלפת מיסבי ג"א וטלטלים בקילומטרז' נמוך יחסית (300,000 ק"מ במרצדס) או שאתה מסתכן בכל מיני מרעין ומבישין. אני חושב שאין ויכוח על כך שהמנועים הכי אמינים הם מנועי שש טוריים (כל סדרת הקמינס 855 והKT האגדי למשל לעומת הVT, V903 ,V555 וכיו"ב).

בקשר לסקניה - יש משהו במה שאתה אומר היות והמנוע הזה לא אוהב וגם לא צריך טורים גבוהים ונדמה לי שבתחילת דרכו נהגים לא היו כ"כ מודעים לכך.

DD זה עולם בפני עצמו אבל גם שם היית צריך לעשות אחזקה מונעת ו:roll:ה 8V92T עשה הרבה בעיות בזמנו אם איני טועה.

ב V12 המצב יותר טוב היות ופעימות הכח מתחלקות בצורה יותר רציפה.

בעניין הגיר ווילסון, ראה כאן: http://hcvc.com.au/forum/YaBB.pl?num=1261915988

אגב, הקישור שהשארת בהודעתך האחרונה לא עובד:)

בברכת שבת שלום,

T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הי גיא,

הכל נכון, פשוט כל אחד ידען בתחומו, ואתה מכיר הרבה מפרטים טכניים ודגמים של מנועים, מה שאני בכלל לא. כבודם של האחרים במקומם מונח - רוני, ישראל, דב בינדר ועוד כמה שלא מסתובבים כאן לצערי...

בכל אופן כשביקשתי את סיפור חייך בהקשר של המשאיות, התכוונתי למשהו אחר לגמרי - איך זה הפך לאהבה כזו.

ואתי יתן דוגמא תיכף

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
הי גיא,

תודה על ההפניה, והאיזכור שם (בהזדמנות תקן את שם משפחתי ל- kredo).

שני דברים:

1. עד כמה שאני מבין, הגיר בקונטראקטור לא היה ווילסון - או לפחות התפעול שלו היה שונה ממה שאנחנו מכירים מהטייגרים והביברים - הסיפור היה על ידית שהיתה קופצת לניוטראל כשהיה צריך להעביר הילוך!. לא שזה מסתדר לי עם נהיגת משאית כבדה, אבל זה מה שאני זוכר שמישהו הסביר לי...

לא סתם אודה על עזרתך באיתור תמונה של ידית ההילוכים הזו!

2. איזכרת שם באיזה מקום שבצה"ל היו DM800 עם מנוע קאמינס - אני לא יודע על אף אחד כזה, לפחות לא בתובלה. שם כולם היו עם מנוע מקסידיין V8 ("הענק השקט" הוא נקרא?) - מנוע מדהים שהסתפק, גם להובלת מרכבות, בחמישה הילוכים!

דב

זכור לי על מאק DM800 ירוק עם מנוע קמינס ששירת בתובלה הוא הוביל משאיות מהצפון

לקראת סיום השרות של המאק הוכנס בו מנוע מקסידיין 440 כוחות סוס וגיר 11 הילוכים

ישנם עוד מספר מאקים כאלו פה ושם

עופר בן צבי

פורסם

אוה, אז אני יגיד לכם, אבל בתנאי שכל אחד מצידו יגיד גם, ובני, המלאך המושיע, אולי יעשה מזה שירשור צד? משהו נפרד אבל נגיש?

בכל אופן רוב הזיכרונות שלי מילדותי בשנות החמישים ברחובות היו קשורים למשאיות - החל מרעד חלונות הסלון שלנו כאשר פיאט (אולי של טיטאניק?) כנראה חסר דוד עמם עבר ברחוב בתיה מקוב הקטן שלנו, שהיה ירידה של ממש לכיוון רח' הרצל, הרח' הראשי של רחובות עד היום...

והרחוב הראשי הזה היה, אם אני לא טועה, גם הדרך העיקרית דרומה, ודרכו עברו הרבה משאיות כבדות (במונחים של אז) - וויט, אוטוקארים, סוסים סינגלים עם עגלות 9 מ' עם דלתות וסולמות...

והוויט (לי אין כח לזה, אבל אולי ישראל יכניס תמונות בהתאם?) 6X6, פנסיונר של מלחמת העולם השניה, שקיבל ארגז ארוך והוביל שקי מלט, אני זוכר את הבליטות הגדולות של האקסים בשני הגלגלים הקדמיים...

והמאק EH, כנראה בנזין, שהיה מגיע מדי פעם לסיטונאי השכן לנו, זבצקי, מביא או אוסף סחורה להפצה... ומכלית סמי טריילר, שהנהג שלה החנה אותה בשיא הרחוב כשפניה למגרש "הפועל", התחיל לרדת מהקאבינה והמכלית התדרדרה ישר למטה והתהפכה על צידה תוך שהיא שוברת את קיר הלבנים של המגרש, ואז הנסיון הכושל של הגרר, פורד קנדי קטן למדי, להפוך אותה בחזרה, אבל במקום שהמכלית תתרומם, הכננת משכה את הגרר לעבר המכלית, למרות שהנהג שילב גם הילוך קדמי נמוך והנעה קדמית...(תשאלו איך ילד בן 4-5 יכול לדעת מה הנהג עשה? הוא לא, אבל הוא זוכר היטב את הגרר נמשך לעבר המכלית ההפוכה כשגלגליו חותרים קדימה באספלט...).

אימי אהבה לצטט את דברי "כשאהיה גדול אהיה נהג משאית", משהו שאמרתי בערך באותה תקופה. אבי רטן, הוא היה מנופאי במפעל ברזלית בפ"ת, על מנוף זחל כזה של פעם, פורק ומטעין משאיות עם סלילי ברזל למסמרים וחוטי תייל - הוא מאוד לא אהב את הרעיון, אבל כשהייתי איתו "בעבודה" פעם, הוא הכניס אותי לתוך תא נהג של אוטוקאר סמי טריילר שהגיע למפעל לפרוק סחורה, ואני זוכר את עצמי מסתכל בעיניים גדולות על אוסף השעונים הגדול שהיה (באמצע תא הנהג, אני זוכר נכון?), על שתי ידיות ההילוכים והנהג שסובב את ההגה הגדול תוך שהוא מקיף את החצר ונעמד מתחת לזרוע המנוף של אבי...

אם זה היה באותו ביקור או באחר, אני זוכר שהגיע למפעל, שהיו בו מאזני גשר, אולי נדירים לאותה תקופה, דיאמונט טי של הצבא, עם שתי תובות של טנקים לשקילה. הוא אמד בצד, ודיאמונד טי אחר, גרר הרים את תובה מהנגרר למשקל, אבל היא היתה כל כך כבדה, שעם כל תנועה לא זהירה של הנהג, הגלגלים הקדמיים שלו התרוממו באוויר...

ככה זה התחיל, יש עוד, רק תגידו שאתם רוצים ותביאו משלכם, חברה, אני לא מוכן לעשות הכל לבד...

חוצמזה, אם מישהו מחברי הפורום במקרה זוכר משהו מהאירועים שאני מזכיר ויכול להוסיף מידע, אני אודה מאוד!

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
זכור לי על מאק DM800 ירוק עם מנוע קמינס ששירת בתובלה הוא הוביל משאיות מהצפון

לקראת סיום השרות של המאק הוכנס בו מנוע מקסידיין 440 כוחות סוס וגיר 11 הילוכים

ישנם עוד מספר מאקים כאלו פה ושם

שלום לך עופר,בשיא הכנות,אני לא מתימר לדעת הכל בנושא המשאיות הכבדות אבל יש לי הרגשה שאתה קצת מפספס אולי בגלל העובדה שגם כיום ובעבר הרבה יותר אפשר לומר שהכרתי כמעט כל מה שזז באיזור הצפון, אכן היתה מאק בצבע ירוק עם סליפר בצ"הל שהיה שייך לאחת היחידות המסווגות רק שהוא היה R600 והיה עם מנוע מאק.אם כוונתך לרכב שעבד בלבנון היו כמה DMים כאשר אחד נצבע בצהוב-ירוק דוגמת תעבורה ושולט בפרסום של תעבורה אבל גם הוא היה עם מנוע מאק V8 בנוסף היה DM שנצבע בכחול-אפרפר ואף הוא היה עם V8 ככל המאקים.אם יש בידך נתונים יותר מדויקים אשמח להתעדכן.רוני

פורסם

לגבי המוביל שעבד בלבנון אולי מדובר על המוביל שעבד עליו איבגי מטבריה? הרכב היה עם צבע לא חקי ועבד בתוך לבנון בעיקר ולמיטב זכרוני היה DM

פורסם

טוב, אצלי, כנראה, האהבה למשאיות הצחילה מזה, שבאופן כמעט קבוע היה חונה ברחוב שלי דבר כזה- קראז 214:

למעשה, הוא היה לא בדיוק כזה, אם כי מוביל צינורות ענקיים עם דולי, לא מצאתי תמונה של כזה. נהג שלו, שמעולם אגב לא הכרתי, היה גר איפשהו ברחוב הקטן שלנו (ואני מדבר על הרחוב השקט בשכונה העתיקה). הוא היה מגיע עם המפלצת עמוסת צינורות (3, נידמה לי), מעמיד את האוטו לפעמים לשבוע- שבועיים, ואז בוקר אחד מניע, כאשר ממש רואים, איך שבכמה דקות הגלגלים פתאום מתמלאים באוויר והאוטו עולה, ונעלם לקוו שלו, גם לכמה שבועות! אני יכול רק לדמיין, לאן הוא נסע, ואיך זה היה- לנסוע אלפי קילומטרים עם הדבר הזה, שבקושי יכל להגיע ל-60-70 קמ"ש!

חוץ מזה היו לנו גם עוד "אורחים" נוספים- גאז 51 של השכן אחר, שמדי פעם בא עם האוטו מהעבודה, גאז 66 של שכן אחר- כל זה משאיות 4X4 קלות של כמה טון, איזה 1.5-2, ועדיין! והיה גם קאמאז של האבא של חבר, שעשה כל הזמן קווים ארוכים לצפון, ונותן היה לחבר (שהיה בגילי- בערך 6-7) לנהוג באוטו, מה שעשה אותי מת מקנאה, שלי אין אבא כזה עם המשאית!:oops::twisted:

ואז הופיע URAL... וזהו. זו הייתה אהבה ממבט הראשון, אפילו שאינני זוכר מתי ואיפה בפעם הראשונה ראיתי אותו- והאהבה הזו לא עוזבת אותי עד בעצם היום הזה!

כמובן, שבגילאים האלה גם אני חלמתי להיות נהג משאית- וכמובן, ככל ההורים היהודים, גם ההורים שלי נחרדו מהמחשבה, וניסו להסביר לי, שאין מצב, ואין לילד המחונן והמחונך מה לחפש בתחום- וזה כמעט עזר... אבל רק כמעט!:wink::-)

kraz-214-front.jpg

ural_375D.jpg

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

וואללה!

איזה יופי, בול לסיפור של גנאדי!

ומה עם הסיפורים שלי, אין תרומות של תמונות?

פורסם

Dov, I can only guess, I only saw a very small picture of one of them but this could be what Titanic used...T

f_Fiat666N7m_f1b35d4.jpg

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הי גיא,

זה אכן דומה, אבל עד כמה שאני זוכר, המשאיות של טיטאניק היו יותר בגודל של 19 טון כולל ואולי קצת יותר ארוכות.

ועד כמה שאני מבין, הם עבדו עם עגלות (פול טריילרים)?

רוני, אין תמונות? דב בינדר? מישו?

פורסם
האוטוקר הראשון עם הכנפיים העגולות ווינקרים על הרדיאטור היו סימן היכר של מפעלי תובלה מהסדרה של מפעלי תובלה ב1958 ונמכר לארגון נהגי רעננה ,הוויט מודל 52 עם קבינה ישראלית היה שייך לאהרון פרינץ מאירגון נהגי רעננה והאוטוקר 64 היה של שושני ממטענים ולאחר מכן באילת קוי תובלה ,

וואלה...מעלה בי זכרונות ילדות...

שושני (קראתי לו שושוני...)

אבי היה הסדרן של מטענים באילת לפני/אחרי מישקה.

תמונה 79 - רח' ששת הימים באילת.....לפי הטרומים הישנים והדו משפחתי.

תמונה 75 - הרי אילת...

איזה תמונות מרגשות.

**אני רואה את אביחי סוריזון באשדוד ברכב הישן שלו...מלפני 15 שנה לפחות.

מי אני........????????

roni650b8)

פורסם
מכיר אותך....

הרבה טיולים ביחד, והיום חסרת בטיול. היו 160 גלגלים.

לא נסגיר זהות.......

נו, ואיתך ביחד היו 164 גלגלים בטיול,

מצטער ששבת זה יום הורים עבורי...

דווקא טיילתי היום בדרך לעבודה ו"קטפתי" פרחים יפים...

והייתי עם שרגא ביום שני שעבר בקרני חיטים,

חסרת בשישי אצל עמי.

roni650b8)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...