Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום לך עופר,בשנת 79 היו מספר DM800 עם סליפרים זההים לצבאיים,בקואופ עמק חפר היו שניים אחד ירוק והשני כתום שניהם עם מנוע קמינס 350 כ"ס בניגוד לכל הDMים שהיו בקואופ לפניהם שהיו עם מנועי מאק V8,המאקים האלו התגלגלו בסופו של דבר לשמעון שיף שהוא אוטוריטה בהובלת ציוד כבד .יתכן ואתה מתכוון אליהם היות ותחבורה עבדו שנים רבות עבור משה"בט.בנוסף היו בקואופ שלב כמה DMים גם הם עם קמינס שעברו שידרוג והוסיפו להם סליפרים ,בניה עצמית של דרור סנקביץ מראשון לציון שייצר אותם בעצמו,בהבדל אחד שהוא בנה אותם כחלק אינטגרלי של הקבינה המקורית,דרך אגב הוא גם בנה מספר סליפרים לF700 עם DAYCAB שהיו באילת קווי תובלה.באשר לDM800 עם מנועי V8 440 אכן היו כמה בודדים שיובאו לארץ בשנת 83 2 היו של יוזמה הגליל 1 של אמנונים 1 מאיזור ירושלים ו1 אם אינני טועה של חל"ד שעבד בשרות מפעלי תובלה עם אמבטיה ההבדל החיצוני בינהם לכל הDMים שהיו בארץ לפניהם הוא במבנה של הרדיאטור כדוגמת המאק שנסרטון שהבאת אם תשים לב יש לו מעין תוספת של שני משולשים בצדי הרדיאטור שממשיכים עד לבסיסו.רוני

למאק מנוע 350 כוח סוס היה אלטרנטור ליסנויל ולמאק מנוע 440 כוח סוס היה אלטרנטור דלקו ראמי ,למיטב זכרוני הוכנסו לשרות מספר מאקים 440 כוח סוס על מנת שיוכלו לסחוב את המשקל הכבד של המרכבה.

עופר בן צבי

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למאק מנוע 350 כוח סוס היה אלטרנטור ליסנויל ולמאק מנוע 440 כוח סוס היה אלטרנטור דלקו ראמי ,למיטב זכרוני הוכנסו לשרות מספר מאקים 440 כוח סוס על מנת שיוכלו לסחוב את המשקל הכבד של המרכבה.

לפני כחודש ערכתי בדיקה עם חבר שעובד במרכז הובלה בבית נבאלה ,הוא באופן אישי היה נהג טריילר באזרחות לפני שחזר לצבא , ולאחר שערך בדיקה לעומק חזר אליי עם המידע הבא :לא היו בצה"ל מאק DM800 עם מנוע קמינס,כל מנועי המאק V8 היו זההים 325 כ"ס מקוריים.תרשה לי הערה אישית יתכן והיה ניסוי כל שהוא לשדרג מנוע אחד ל-440, אבל זאת לא היתה מגמה ולא היו בשרות באופן גורף מנועי 440 כ"ס בצה"ל.נזכרתי בעוד מאק DM800 עם מנוע 440 שיובא ע"י מפעלי הפוספטים בנגב בשנת 84 הרכב היה יחודי היות והוזמן בגוון מעט שונה משהוא בין צהוב כהה לכתום והגיע עם כננת מובנת ומגן כפי שהאמריקאים רגילים למגן כננות ומתקן לגלגל רזרבי ליד המגן.הרכב עסק בשינוע ציוד מכני כבד בין המכרות שבנגב.רוני

פורסם
לפני כחודש ערכתי בדיקה עם חבר שעובד במרכז הובלה בבית נבאלה ,הוא באופן אישי היה נהג טריילר באזרחות לפני שחזר לצבא , ולאחר שערך בדיקה לעומק חזר אליי עם המידע הבא :לא היו בצה"ל מאק DM800 עם מנוע קמינס,כל מנועי המאק V8 היו זההים 325 כ"ס מקוריים.תרשה לי הערה אישית יתכן והיה ניסוי כל שהוא לשדרג מנוע אחד ל-440, אבל זאת לא היתה מגמה ולא היו בשרות באופן גורף מנועי 440 כ"ס בצה"ל.נזכרתי בעוד מאק DM800 עם מנוע 440 שיובא ע"י מפעלי הפוספטים בנגב בשנת 84 הרכב היה יחודי היות והוזמן בגוון מעט שונה משהוא בין צהוב כהה לכתום והגיע עם כננת מובנת ומגן כפי שהאמריקאים רגילים למגן כננות ומתקן לגלגל רזרבי ליד המגן.הרכב עסק בשינוע ציוד מכני כבד בין המכרות שבנגב.רוני

בוקר טוב רוני

היה ניסוי מסויים לשדרג את המאקים למנוע 440 היה רב בוחן שבדק את זה שירת בקסטינה איש קבע,הדיאם קמינס לא היה צבאי

זכור לי הייטב שהוא הוביל מאן שנפגע.

עופר בן צבי

פורסם

הזה המסויים זה לא מאק, לא פורד פרש אלא... מאן!attachment.php?attachmentid=188884&d=1265748830

אני אומנם נולדתי הרבה אחרי , אני אני חושב שמדובר במאק או בפורד .

צירפתי תמונה של אחת דומה (מאק) חדשה הרבה יותר .

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
שלום לך עופר,בשנת 79 היו מספר DM800 עם סליפרים זההים לצבאיים,בקואופ עמק חפר היו שניים אחד ירוק והשני כתום שניהם עם מנוע קמינס 350 כ"ס בניגוד לכל הDMים שהיו בקואופ לפניהם שהיו עם מנועי מאק V8,המאקים האלו התגלגלו בסופו של דבר לשמעון שיף שהוא אוטוריטה בהובלת ציוד כבד .יתכן ואתה מתכוון אליהם היות ותחבורה עבדו שנים רבות עבור משה"בט.בנוסף היו בקואופ שלב כמה DMים גם הם עם קמינס שעברו שידרוג והוסיפו להם סליפרים ,בניה עצמית של דרור סנקביץ מראשון לציון שייצר אותם בעצמו,בהבדל אחד שהוא בנה אותם כחלק אינטגרלי של הקבינה המקורית,דרך אגב הוא גם בנה מספר סליפרים לF700 עם DAYCAB שהיו באילת קווי תובלה...

זה המקום להוסיף את התמונה של ה- F700 של אמנון יוגב ז"ל, שהוא צייר עליו ראש אינדיאני במו עצמו, רק שאני לא מוצא אותה... מישהו?

וגם דגם ב- 1:25 הוא בנה, עם הציור של הראש האינדיאני...

ה- F700 הזה היה עם מנוע V8 (נהגתי עליו במו עצמי) וגיר שאנחנו קראנו לו 5X1 או משהו כזה... נדמה לי שהוא החליף את המנוע לקאמינס מתישהו.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
מי משני המנועים היה יותר טוב מבחינת אחזקה ותועלת הקאמינס או המקסידיין במאקים?

לא שאני מתיימר לדעת את התשובה, אבל מה שאני כן זוכר, זה שלהרבה מאוד נהגים היה קשה עד בלתי אפשרי להסתגל לתכונותיו המרשימות של המאקסידיין - למשוך ולמשוך בסל"ד נמוך (1,250 אאל"ט) וגם לעלות עד 2,700. הם היו רגילים למנועי קאמינס שתחום העבודה שלהם היה בין 1,700 ל- 1,900 או 2,100 סל"ד...

היו לי כמה נסיעות מאוד מצחיקות, כנער, עם נהגים שפשוט לא ידעו לעבוד עם המנוע, וסירבו לקבל שהצוציק הזה יכול ללמד אותם...

ואז, מי שהשכיל לעבוד נכון עם המנוע והגיר, לדעתי היה יכול להפיק מהמנוע אריכות ימים. לעומת זאת שאלו שהתברברו בטורים, טחנו את המנועים (היו עפות בוכנות, אם אני זוכר נכון?)

פורסם
לא שאני מתיימר לדעת את התשובה, אבל מה שאני כן זוכר, זה שלהרבה מאוד נהגים היה קשה עד בלתי אפשרי להסתגל לתכונותיו המרשימות של המאקסידיין - למשוך ולמשוך בסל"ד נמוך (1,250 אאל"ט) וגם לעלות עד 2,700. הם היו רגילים למנועי קאמינס שתחום העבודה שלהם היה בין 1,700 ל- 1,900 או 2,100 סל"ד...

היו לי כמה נסיעות מאוד מצחיקות, כנער, עם נהגים שפשוט לא ידעו לעבוד עם המנוע, וסירבו לקבל שהצוציק הזה יכול ללמד אותם...

ואז, מי שהשכיל לעבוד נכון עם המנוע והגיר, לדעתי היה יכול להפיק מהמנוע אריכות ימים. לעומת זאת שאלו שהתברברו בטורים, טחנו את המנועים (היו עפות בוכנות, אם אני זוכר נכון?)

כן אני זוכר לפחות 2 מקרים שמנועים ניזוקו עקב שימוש לא נכון בהם אלו המאקסידיין בקאמינס לא זוכר על בעיות מיוחדות

עופר בן צבי

פורסם
כן אני זוכר לפחות 2 מקרים שמנועים ניזוקו עקב שימוש לא נכון בהם אלו המאקסידיין בקאמינס לא זוכר על בעיות מיוחדות[/quo בשנת 75 הובאה סדרה של כ20 מאקים עם מנועי V8 למפעלי תובלה שהיתה באותם ימים עדיין חברה ממשלתית וכתוצאה של טעות בהזמנה לצה"ל הם קלטו אותם.לאחר תקופה שעבדו בקו סדום אילת התגלו תקלות במנועים ולכל הסדרה הוחלפו המנועים והגירים במנועי קמינס ופולר,היתי עד לכמות של גירים מכוסים בנילונים שהנחו בחצר של המוסך בבאר שבע לאחר שהוצאו מאותם מאקים.לפני כשנה דיברתי עם אריה מלכא ז"ל שעבד במטענים וגם הוא סיפר לי על מנועים שניתנו לבעלי מאקים כאלו מאלקון עקב בעיות שהופיעו לא ידוע לי מה התקלות אך עובדה שהרבה מנועים הוחלפו.רוני
פורסם
הזה המסויים זה לא מאק, לא פורד פרש אלא... מאן!attachment.php?attachmentid=188884&d=1265748830

טעות טועים טעינו :oops:

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
בשנת 75 הובאה סדרה של כ20 מאקים עם מנועי V8 למפעלי תובלה שהיתה באותם ימים עדיין חברה ממשלתית וכתוצאה של טעות בהזמנה לצה"ל הם קלטו אותם.לאחר תקופה שעבדו בקו סדום אילת התגלו תקלות במנועים ולכל הסדרה הוחלפו המנועים והגירים במנועי קמינס ופולר,היתי עד לכמות של גירים מכוסים בנילונים שהנחו בחצר של המוסך בבאר שבע לאחר שהוצאו מאותם מאקים.לפני כשנה דיברתי עם אריה מלכא ז"ל שעבד במטענים וגם הוא סיפר לי על מנועים שניתנו לבעלי מאקים כאלו מאלקון עקב בעיות שהופיעו לא ידוע לי מה התקלות אך עובדה שהרבה מנועים הוחלפו.רוני

The Mack V8 was a problem unit everywhere - see here http://www.hcvc.com.au/forum/YaBB.pl?num=1254035056/17#17 also, one of my friends when I was living in England worked for a company who bought early Renault Magnums with the Mack V8 and they had explosions even in European temperatures. But when it's running, it's powerful. T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

הנה מובילים בפינוי סיני .הראשון של עמק חפר הכתום וגם השלישי הירוק. באמצע האוטוקר מודל 75 של התנועה,וגם המאק אף 700 שדרור הוסיף לו סליפר מודל 73 אותו הדי אם כבר אצל ש ש שמעון שיף הובלת ציוד כבד,

537860098xQMrBN_ph.jpg

26vw9.jpg

537860460elPKXu_ph.jpg

פורסם

האורח הבלתי-צפוי, שקפץ לביקור במפגש נוקיה בשישי האחרון:8)

(איכות הצילום לא משהו- לילה ופלאפון- בהחלט לא "השילוב המנצח"...)

גלוק268.jpg

גלוק269.jpg

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
הנה מובילים בפינוי סיני .הראשון של עמק חפר הכתום וגם השלישי הירוק. באמצע האוטוקר מודל 75 של התנועה,וגם המאק אף 700 שדרור הוסיף לו סליפר מודל 73 אותו הדי אם כבר אצל ש ש שמעון שיף הובלת ציוד כבד,

ישראל, יש לך המושג, האם הדי-אם הזה עדיין "חי"?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

לכולם שלום,

באם יורשה לי לחזור בזמן לתקופה הפרה-היסטורית של הובלה כבדה בארץ, מי יודע מהו הכלי שבתמונה (מדבר השבוע 1950 - נסרק ע"י ג. שביט http://www.pbase.com/geyzi/dvar_hashvua&page=11)?

הניחוש שלי שמדובר באחד מהמרמון-הרינגטונים של חברת הדלק העירקית שלאחר סיום הנחת צינור הדלק לחיפה נקנה ע"י חברה בארץ. אני די בטוח שלא מדובר בברוקוואי, וורד לה-פרנס או מק 6X6 ממלחה"ע השניה - הכלי בעל מאפיינים "קדמונים" יותר. באם זה מרמון, יש לי תחושה שהקבינה אינה מקורית.

התמונה למטה היא של מרמון-הרינגטון TH-320-6 מפרסום של יצרן המנועים הרקולס שסיפק את המנוע של המשאית (באדיבות Jeff Lakaszcyck מה ATHS) בעבודה בעירק. ניתן לשים לב לקפיצי האויר מתוצרת גרוס מקדימה שנדמה לי מופיעים גם במשאית בתמונה מדבר השבוע.

בברכה ובתודה מראש,

T

113169230.abIA0IlX.jpg

Attachment14586.aspx

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...