Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה סוג של משחק לילדים בנסיעות , לגלות מאיזה עיר הרכב מגיע לפי האותיות בלוחיות.

זה היה מעביר לי הרבה שעות כילד בנסיעות ארוכות!

אני כבר יכול לנחש איך זה יהיה בארץ , אם יהיה

TLV לתל אביב

AD אשדוד

Y ירושלים

RL ראשון לציון

H חיפה

S שדרות

E אילת

יכול להיות נחמד דווקא

:shock:
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אל תדאג לא ייגמרו מספריי הרישוי כל כך מהר.

הם ימצאו משהו אחר כבר במקום.

נראה לך שיפסיקו למכור פה בישראל מכוניות בגלל מספר רישוי? זה ממש מצחיק את האמת. פה יהרגו בשביל למכור דברים.

אין מצב כזה.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם
השיטה שעליה מדבר Kernel נהוגה בשוייץ. משלמים ביטוח ומיסים לפי הרכב היקר יותר. לדוגמא, בן-אדם שבבעלותו משאית ומכונית משפחתית משלם לפי משאית. נוסעה לעבודה במכונית ומעביר לוחית למשאית. כנ"ל עם אופנועים ושאר כלי רכב. שיטה נהדרת, כי הרי אני לא יכול לנהוג על שני כלי-רכב בו זמנית.

הוא אולי לא יכול לנהוג בשתי המכוניות בו זמנית, אבל אולי כשהוא בעבודה אשתו תרצה לקחת את המשאית לשופניג? ואז מה עושים?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

Y ירושלים

אם כבר JER או לפחות J ;)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לפני מס' שנים עלה הנושא הזה במסדרונות משרד התחבורה ובין יתר החלופות שעלו, עלתה גם הצעה של למכור לוחויות בעלות משמעות מסויימת. אלה שהפעם הלוחיות האלה ימכרו למרבה במחיר על בסיס מכרז.

כך שמי שירצה לוחית 2FAST כנראה יצטרך להתמודד מול אחרים.

אם ביד 2 התפרסם למכירה מספרי סלולרי מיוחדים וביקשו עליהם עשרות אלפי שקלים, אז מאוד יתכן שגם בלוחיות מיוחדות התופעה תחזור על עצמה, אלה שהפעם המדינה היא זאת שתרוויח מהענין.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לדעתי אפשר לעשות שימוש חוזר במספרים, הרי לא השתמשו בכל המספרים עם סיומות 62 63 וכדומה.

כמו ברכבים של שנת 2004-2006 עם סיומות 56, 57, 58, 59.

אולי יחדשו מספרים עם סיומות של מספרים שהיו בעבר.

שלומי.

פורסם
סיומת 7X היתה שמורה בשנות ה80 וה90 לרכבי מדינה

לא רק אז, גם היום, והמספר הוא 77 בלבד.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

כמו ששלומי אמר, יש משהו מוזר בצורת החלוקה של המספרים.

הרי יש 100,000 מספרים שנגמרים ב61,

100,000 שנגמרים ב62,

100,000 שנגמרים ב63,

100,000 שנגמרים ב64,

100,000 שנגמרים ב65,

100,000 שנגמרים ב66,

100,000 שנגמרים ב67

ו100,000 שנגמרים ב68.

סיומת 61 החלה בשנת 2006 לרכבים מודל 2007.

איך יכול להיות שכבר הגיעו ל68 אם השתמשו בכל האפשרויות? :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לגבי סיומת 7X - כיום זה 77, בעבר השתמשו גם בסיומות אחרות, בשנות ה80 למשל הספרה האחרונה היתה מסמלת את השנה: 74 לשנת 84 וכו'.

לגבי סיומת 6X - נעשה בה שימוש בשנות ה-80 לרכבים משוקמים, ולכן חלק מהמספרים בסדרה זו תפוסים.

פורסם

שלמה,

בשנות ה- 80 הסיומת היתה של השנה.

1984 = 84-xx-xxx

רכבים מסחריים ודו"ג קיבלו את הסיומת 54 במקום 84.

בשלב מסויים כשנגמרו כל המספרים לשנת הדגם, המשיכו לתת גם לפרטיים מספרים עם סיומת 54.

הפטנט הזה עבד עד סוף שנת 89. במהלך אותה שנה החליטו שהשנתון על המכוניות הוא קטליזטור להתחדשות והוצאת עיניים והוחלט לעבור לשיטה הקיימת כיום.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני יודע, אבל כמו כן בשנות ה80 נתנו סיומת 6X לרכב משוקם לפי השנה, ו7X לרכב ממשלתי לפי השנה. עם הרכבים המשוקמים זה הפסיק בשלב מסויים, עם רכבים ממשלתיים הסיומת נמשכה גם אחרי שנות ה80 רק בלי קשר לשנת המודל של הרכב.

פורסם

לדעתי, זה שהגיעו ל 68 לא אומר שמיצו את הסדרות הקודמות.

ראיתי 66 ו-67 מספר שבועות לפני שקיבלתי את הפוקוס החדשה שהיא בכלל עם 65.

יכול להיות שדלק מוטורס עדיין מוסרת מכוניות עם 65 וצ'מפיון מכוניות עם 64, כי לא ראיתי סיומות גבוהות יותר אצלם.

פורסם

איתן, הפביה שלי עם סיומת 64 והיא בת חודשיים.

שבוע שעבר חבר קיבל רומסטר סקאוט עם סיומת 67 - נגמרו מספרים עם סיומת 64, אז דילגו לסיומת 67.... :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

דווקא מדלק מטורוס מצופה לשחרר את המספרים החדשים ביותר,

כי היבואן הזה מעיף רכבים על ימין ועל שמאל.

לגבי השיטה שלי,

אם לך יש X רכבים, אתה משתמש בלוחית שלך, נקרא לה: "אבי200" {סתם לדוגמא, 3 ספרות אחרונות של ת.ז.}.

ללוחית רישוי הזו, יש ביטוח חובה לאבי, ולכל אדם אחר שאבי הגדיר תו"כ כשאבי יושב ברכב.

במשרד הרישוי, תחת הלוחית "אבי200", מופיעה רשימת הרכבים שאבי רשאי לנהוג בהם והוא רשם אותם בבעלותו.

אם אישתו של אבי תרצה לנהוג ברכב מסויים, לה קוראים "סמדר395" והיא משתמשת בלוחית שלה, עם ביטוח חובה משלה.

המטרה היא לא לגרום לעליית מחירים, אלא להשאיר את המחיר על כנו.

כמובן שאפשר לשחק עם זה, לתת לוחית למשפחה/למספר אנשים המשתמשים ברכב מסויים[רכב עבודה לדוגמא].

אפשר על הדרך לאפשר ביטוח חובה לנהג ולא לרכב[או לחלופין, ביטוח חובה לרכב עומד].

יש כמה בעיות כמו, מה קורה עם מאבדים את הלוחית, אם אבא שלי מחליף אותי בנהיגה, אז צריך להחליף לוחית וזה מסורבל, מה עושים עם כל הרכבים החונים בחנייה ואין להם לוחית, לך תמצא את הבעלים שלהם.

ומה שכנראה יקרה בארץ,

יוסיפו עוד ספרה וזהו.

*** גילוי נאות: אבי מרגיש כמו סקוטרמן ברגעים אלו ***

----

• תוכן חדש...