Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גם אני רוצה MAC! מה אתם אומרים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החיים שלי מתחלקים לשני חלקים: לפני ואחרי שקניתי את האייפון.

האינטואיטיביות, הקלות, הגרפיקה, כולם מושכים אותי לקנות מק ביתי גם כן.

עם זאת, מלבד כמה דקות משחק במקים של אחרים, אני עדיין לא ממש מנוסה בעניין.

המחשב בו אני משתמש כבר 5 שנים כבר איטי ומגושם, והגיע הזמן למחשב חדש.

אני משתמש אינטרנט כבד (יויטיוב, אתרים כבדים), ומלבד זאת בעיקר משתמש ביישומי אופיס השונים ומעביר תמונות מהמצלמה.

אינני מתכנת, משחק משחקים כבדים או מוריד מוזיקה ושאר ירקות למחשב.

מאחר וברשותי מסך מצויין, מקלדת ועכבר,

חשבתי לקנות את הMAC MINI CORE DUO 2GHZ ולהוסיף 100$ לטובת 2 ג'יגה זיכרון.(הקנייה תתבצע בארה"ב)

דוגמא: http://www.macworld.com/article/59770/2007/08/macminicore2cuo.html

יש למישהו עיצות \ הערות \ הארות בנוגע למעבר למק בכלל, ולמק מיני בפרט?

המון תודה.

Passt scho...

פורסם

לכל הפעולות שאמרת שאתה עושה המחשב יהיה מצויין מבחינת תוכנה, ועם המפרט של הMACים האלה אני בטוח שגם מבחינת חומרה. יש רק בעייה אחת שאני רואה, שיש לי אותה לעיתים רחוקות בלינוקס שלי: אופיס של מייקרוסופט יש רק בווינדוס (הגרסה למק לא תומכת עברית), אז כל עוד אתה רוצה לעבוד הרבה עם קבצים שאתה אמור לשלוח ולקבל מאנשים ככובץ DOC/XSL/PPT, אתה צריך ווינדוס אם אתה רוצה תאימות מלאה. אם אתה רק רוצה לכתוב קבצים ולהדפיס במחשב שלך אז זה כבר לא בעייה כי יש אופןאופיס שיודע לעשות את זה. אם אתה משתמש באופיס רק כדי לקרוא מסמכים ומצוגות פשוטות שאתה מקבל באימייל אז גם האופן אופיס מספיק.

ולמקרה שאתה צריך תאימות מלאה, אז אתה יכול להתקין על המק ווינדוס כרגיל כמו בכל מחשב, אבל אז כבר לא שווה לקנות מק

או שהפתרון שאני משתמש בו, תוכנת הדמייה שמפעילה לך ווינדוס xp בתוך חלון במערכת הפעלה הנורמלית שלך. זה לא נוח כמו להשתמש בדבר האמיתי אבל טוב מאוד אם אתה צריך אופיס אמיתי בערך 5 פעמים בשנה במקרה הכי קיצוני כמו שאצלי.

ואני כמובן מניח שאתה יודע שלמק יש תוכנות שונות, וכל מני תוכנות שאתה מוריד באינטרנט או מקבל עם מכשירים למינהם, לא יעבדו, תצטרך למצוא את המחליף של התוכנה למערכת הפעלה שלך או להשתמש בשיטות שהסברתי בקשר לאופיס.

ועוד משהו, אם אתה משתמש כרגע באקספלורר ולא מודע לבעיות תאימות שיש עם אתרים עלובים כמו של אורנג' למשל בדפדפנים תקניים (כל מה שלא אקספלורר) אז שוב פתרון הווינדוס על מדמה נכנס לעניין אם אתה צריך לפעמים אתר כזה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

בתור משתמש גם במק בשנה האחרונה ולגבי מה שהבחור מעלי שרגיל ללינוקס שהוא במקרה הטוב צל חיוור מבחינת התוכנות והתמיכה:

כל קובץ OFFICE כלשהו נפתח בצורה כמעט מושלמת בOPEN OFFICE , או המקבילה המקית (מקומפלת למק במקום לג'אווה) נאו אופיס.

לתאימות מלאה יש PARALELS / FUSION שבגירסאות האחרונות הולכות כמה צעדים קדימה מעל הפעלת XP בחלון ומפעילות את האפליקציות בממשק של מק לגמרי כשהXP עצמו רץ ברקע ולא מורגש.

לכל תוכנה יש תחליף מקי מצוין כמעט.

וחלק גדול מהפעמים גם חינמי / מגיע עם מערכת ההפעלה.

בקשר לאתרים (בגלל שיש המון בוני אתרים חאפרים בארץ שעושים עוול לעסקים שהם עובדים אצלהם זה רלוונטי בכלל , באתרים מהעולם לא נתקלתי מעולם בבעיה) - האתרים שלא עובדים מעטים מאוד ונעלמים לאט לאט מהאופק.

למעט שלא , יש המון פיתרונות אקספלורר.

בקשר למק מיני: זה כבר מוצר חלש ומיושן מאוד לליין שלהם.

אני מצפה (וכשאני אומר אני , אני מתכוון גם לMACRUMORS.com בBUYERS GUIDE שלהם) שהם יעדכנו את המחשב הזה מתישהו בזמן הקרוב כמו שהוא צריך ליהיות , ככה שקח בחשבון שהמחשב מיושן משהו.

מה שכן - הוא מחשב מעוצב פשוט מדהים , קטן , וחכם ועושה הכל.

אם הדרישות המחשוביות שלך לא גבוהות מדי (אתה מודע לעובדה שלא תוכל לשחק בו לדוגמא כמעט בכלום) ותרחיב לו ל2 גיגה זיכרון - הוא יעשה לך הרבה מאוד נחת.

בזמנו , לפני שקניתי את המחשב הנוכחי , התלבטתי קשות אם לקנות מחשב חזק למשחקים או להשאיר את התחום הזה לPS3 ולWII בסלון שלי.

בסוף אני החלטתי שאני לא יכול לוותר על מחשב ביתי PC , אבל את הלפטופ כבר החלפתי למקבוק (והכנתי לו עמדה ביתית עם מסך ומקלדת ועכבר אלחוטיים).

בתחום הלפטופים (בעיקר ב13") המחשבים האלו משתלמים למדי (לעומת הביתיים שיקרים מאוד יחסית למקבילות הPC)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
המחשב בו אני משתמש כבר 5 שנים כבר איטי ומגושם, והגיע הזמן למחשב חדש

יש לי רעיון יותר טוב שגם יחסוך לך ימבה כסף.

תתקין לינוקס אובונטו על המחשב הנוכחי (יש לו ממשק GNOME דומה למק).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
ממש לא קרוב אפילו!

מה אתה צוחק?

השתמשת פעם במק?

ליביו

אני השתמשתי במק osx tiger, וזה באמת דומה לgnome.. המנהל עדכונים אותו דבר וכל החלונות של ההגדרות מאוד דומים, בשניהם יש סרגל כלים למעלה ולמטה, וחוץ מהמראה הדומה יש ללינוקס יתרון של מנהל חבילות, מה שאין למק. אובנטו זה לא הלינוקס הסטראוטיפי ששמועים עליו בעיקר ממי שהשתמש בלינוקס לפני 6 שנים, והשימוש בו כיום נוח כמו מק לפי דעתי.

בכל מקרה בוא לא נהפוך את זה לוויכוח כי זה עניין של טעם.. אובונטו אפשר לנסות בחינם, הורדה של שעה מהאתר שלהם, צריבה והכנסה למחשב. בשביל לנסות לא צריך אפילו להתקין... ככה אפשר לדעת אם שווה להשקיע אלפי שקלים בחומרה של MAC או שאין לזה יתרון אמיתי בכלל ועדיף ubuntu.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

החבר'ה מעלי סיכמו את זה די יפה, בכל זאת אני כל יום נתקל ב iMac חדש שמריץ לאופרד (10.5) וגם Windows XP על parallels ואני חייב לציין שזה עובד מעולה.

אגב, השבוע יצא לי לראות מסך LCD 30" של אפל (Cinema Display), פשוט דבר מדהים.

פורסם

ליאור , הדבר היחידי שאני מסכים איתך הוא בערך היתרון במנהל חבילות (שכמובן כשטורחים להתעמק יותר במערכת הפעלה ומבינים איך היא פועלת מבחינת התקנות במק , מבינים שהיא הגיונית הרבה יותר - גוררים את התוכנה לפח - והיא הלכה לפח נקודה סוף פסוק , לא כל תוכנה מפזרת לה על כל הOPT , VAR/OPT וכל מיני ספריות BIN בכל מערכת ההפעלה).

סמוך עלי ש"יצא לי" להתעסק עם כמה מערכות הפעלה מבוססות GNOME וKDE , זה ממש לא רציני להשוות את המערכות הפעלה ואת הממשקים האלו.

סורי.

זה שיש לPOWER USER הרבה יותר עם מה לעבוד בלינוקס , אין ויכוח לרגע , אבל מבחינת פינישים , מראה , אופטימיזציה , קלות תפעול ויעילות - ממש לא מתחרה.

(מה גם שלאופרד עוד שפרה המון דברים קטנים והרבה יותר יפה מטייגר).

וכן , יוצא לי לעבוד ולהשתמש יום יום במגוון מערכות הפעלה , החל מ"לינוקס של פעם" (אפילו כזה בלי GUI) וכל מיני יוניקסים מוזרים ועד מק , אובונטו (אחת ההפצות הבינוניות שהשתמשתי בהם) , ויסטה , XP וכל מיני ביתיות.

הסינמה דיספליי אכן מסך יפיפה אבל מתחיל ליהיות טיפה מיושן.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

אני סובל כל יום עם WINDOWS

גם עם מערכת הפעלה טרייה אחרי פירמוט

אחרי שימוש בIMAC של חברה שלי קיבלתי החלטה דיי חד משמעית- המחשב הבא שלי יהיה MAC

צריך רק לקחת בחשבון שבWIN ניתן להשיג את רוב התוכנות הפרוצות, ובMAC זה לא עובד ככה

יש תוכנות חינמיות שMAC מקשרים אליהם ושאר התוכנות עולות כסף- מה שרוב האנשים לא רגילים אליו

ולפי מה שהבנתי נותן השרות החדש של מאק בארץ הרבה ותר טוב מהקודם(לא זוכר שמות)

בהצלחה!

Boris.K

פורסם

יש תוכנות חינמיות שMAC מקשרים אליהם ושאר התוכנות עולות כסף- מה שרוב האנשים בארץ לא רגילים אליו

12345

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

פורסם

הנותן שירות החדש הוא IDIGITAL לעומת ידע מחשבים.

ההנהלה אכן קצת יותר נחמדה וניכר שיפור כלשהוא בשירות , המקצועיות נשארה אותה מקצועיות ואותה מעבדה.

שיפור כן , גדול ? לא ממש.

(אבל בהחלט עומד בקנה מידה עם רוב יבואני המחשבים בארץ)

ליביו

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...