Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט בין פולו 2008 לפאביה 2008

Firefox17
שימו לב! השרשור הזה בן 5959 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לאחרונה החלטתי שהגיע הזמן להחליף את הפג'ו 106 שנת 98 ששירתה אותי במשך כמעט שנתיים בנאמנות רבה.

ועכשיו אני מתלבט בין שתי הרכבים הנ"ל.

1. התקציב - בסביבות ה90 אלף שקל

2. השימושים - בהיותי חייל אני נוסע בדר"כ לבסיס שלי וחזרה הביתה וכשאני בבית אני עושה ניסעות בעיר ומידי פעם יוצא לי בסוף שבוע לנסוע מחיפה לרמה"ג

3. דלק - חשוב לי צריכת דלק לא בזבזנית מידי

4. בטיחות - חשוב לי מאוד רמת הבטיחות של הרכבים בכל ההבטים

5. מבצעים - האם למישהו ידוע על מבצעים בסוכניות באיזור הצפון לגבי הרכבים הנ"ל (תשלומים וכ"ו)

האם ניתן בארץ לשנות את המנוע או את התוספות של האוטו לפני הבבקשה כפי שניתן לעשות באירופה?

הצעות לרכבים אחרים יתקבלו בברכה...

ערב נעים לכולם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פאביה 2008 זה בעצם כמו הפולו החדשה שתושק בעתיד, הפולו שמשווקת כרגע זה הדגם הישן וכמו שרשמת הוא הולך להיות מוחלף.

הפאביה 1.6/1.4 ידנית היא דיי חסכונית, האוטומט פחות חסכוני, אבל הגיר מצויין - 6 יחסי העברה (בניגוד ל 4 ברב הסופר מיני והמשפחתיות).

לגבי הבטיחות - קיבלה 4 כוכבים במבחן הריסוק, בריסוק צד קיבלה כמעט את מירב הנקודות, מצויידת ב 6 כריות אויר + ESP בדגמי ה ELEGANCE ו SPORT, בדגם אבזור הבסיסי אמביאנט רק 4 כריות אויר, אבל כולל ESP.

היה מבצע לפני חודש בצ'מפיון מוטורס, הנחה של 2500 ש"ח על הפאביה, או מימון ללא ריבית והצמדה, המבצע כבר הסתיים, כדאי שתנסה לבדוק אם תוכל לקבל עדיין את ההנחה.

קח בחשבון שבתקציב שלך ייכנס רק הפאביה 1.4 ידנית, הפאביה 1.6 ידנית עולה 95000.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התגובה המהירה.

ומה לגבי הסיאט איבזה החדשה? איך היא לאומת הפאביה?

לפי מה שאני יודע שתי החברות שיכות לפלוקסווגן כיצד זה מתבטא בסיאט לדומגא?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טעות אחת קטנה; גיר הטיפרוניק של הפאביה בעל 6 יחסי העברה נותן תריכת דלק דומה אף מאוד לגיר הידני.

הפאביה החדשה הקדימה את אחיותיה, הפולו והאביזה, בכך שהגיעה אלינו כבר עם השלדה שעתידית של הקונצרן

שעתידה להגיע על הפולו.

מדובר במנוע 1.6 החדש של פוולספאגן ובמערכות רבות (כגון גיר ומערכת היגוי) מבית היוצר הגרמני.

הרכב מאובזר מאוד ובעל איכות ייצור טובה למדיי.

אומנם הפאביה קיבלה "רק" 4 כוכבי בטיחות במבחן, אך בגרסת הסטנדרטית ביותר היא כוללת, כמו שציינת:

4 כריות אוויר, ABS, מערכת קריסת דוושת+הגה+מנוע, ESP (מערכת שאין בכל רכב במיוחד בטווח המחירים הזה הזה)

ועוד דבר או שניים שאיני זוכר.

כדי לקבל הצעה קונקרטית יותר על הפאביה, שלח לי הודעה פרטית.

* הכותב (אני) הינו עובד צ'מפיון. סקודה, אם נדייק.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתור אחד שיש לו בבית פאביה אוטומטית, אני יכול לומר שצריכת הדלק של הפאביה האוטומטית אינה זהה לידנית, בנסיעה משולבת השגתי צריכת דלק של 1:10.5 בנסיעה רגועה, המנוע 1.6 אינו מנוע חדש והוא כבר מוצע בפולו הנוכחית, לגבי פותח הפוסט - האיביזה החדשה שתגיע, תוצע עם סדרת מנועים שהספקם קצת חלש מהפאביה, ה1.4 יגיע עם 85 כ"ס , בפאביה 86, שזה לא משמעותי, גם ה1.6 מגיע עם 102 במקום 105 בפאביה, היתרון של האיביזה הוא שהיא תוצע עם גיר ה-DSG.

אין ספק שבקטגורית המחירים עד 107K, הפאביה היא התמורה הכי טובה לשקל, ואני מאוד נהנה מהרכב אפילו שהוא אוטומט.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טעות אחת קטנה; גיר הטיפרוניק של הפאביה בעל 6 יחסי העברה נותן תריכת דלק דומה אף מאוד לגיר הידני.

יש הבדל של כ-10% בין צריכת הדלק של הידני לאוטומט. הידני גם חזק משמעותית (10.1 שניות למאה לעומת 11.5)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אישית מדדתי נתונים אחרים, אבל רכבי המבחן שלנו כנראה הם לא בדיוק הרכבים המתאימים לבדיקת הנושא.

שמחתי לשמוע עוד הערות.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טל, הידנית מרגישה חזקה משמעותית מהאוט'.

הפולו הנוכחית מיושנת ושום סיבה שבעולם להעדיף אותה על הפביה העדיפה משמעותית (מרווחת יותר, איכותית יותר, מאובזרת יותר).

ואם כבר פביה חדשה, אז רק ה-1.6 הידנית - השילוב הטוב ביותר.

ה-1.4 הידנית מעט רועשת ודי עצלנית.

ה-1.6 האוט' די רועשת וגם היא די עצלנית (ביחס ל-1.6 הידנית. ביחס ל-1.4 הידנית היא זריזה יותר).

Abarth 595 Turismo BiColor 2017 :twisted:

Seat Ateca XCELLENCE 2017 :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5959 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...