Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ובוקר טוב.

לפני כשעה ישבתי ברכב עם סוויץ פתוח סידרתי משהו קטן, הסוויץ היה פתוח שעה שלמה, באתי להתניע הסטרטר לא מסתובב הוא חלש, בדקתי מתח יש 11.8, בקיצור המצבר התרוקן או מת.

גם שישבתי ברכב אז שלחצתי על דוושת הברקס ראיתי שהאורות בלוח שעונים נחלשים, מיד חשדתי שמשהו לא בסדר.

המצבר הזה יש לו כבר 4.5שנים, מעולם לא היו לי בעיות כאלה, לפני כמה ימים התקנתי בעצמי מגבר, חשבתי שהוא גונב זרם אבל לא, בדקתי את הצריכה שלו כאשר הוא כבוי והצריכה עומדת על 0.01A.

מה ניראה לכם הסיבה שהמצבר התרוקן?

איזה באסה רק לפני כמה ימים פתחתי עליו פה שהמצבר הזה החזיק הרבה זמן היום הוא כניראה מת, זה מצבר של וולטה 60AH

פורסם

4.5 שנים למצבר זה כשנה מעל הממוצע.

בכל מקרה, צריך לבדוק את המצבר עצמו, מתח תחת עומס וריכוז האלקטרוליט וכן את טעינת האלטרנטור.

סביר למדי שצריך להחליף רק את המצבר.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

יש לי בדיוק אותו בעיה כמו שצריך .

אבל אצלי המצבר קיים שנתיים בערך ..

מחר אני הולך לקנות מצבר חדש :|

פורסם

מדדתי מתח שהמנוע פועל ויש 9.4V שזה אומר שהאלטרנטור מת :evil:

הלכתי החלפתי אותו במשופץ אצל חשמלאי, עלה לי 750ש"ח כולל מע"מ וצ'ופר קיבלתי מילוי גז למזגן.

האם המערכת מכבידה על האלטרנטור? יש לי מגבר 1000W

כניראה האלטרנטור שנשרף ביגלל המגבר לא(התקתי אותו לפני כמה ימים)? כי האלטרנטור היה זקן והמערכת הכבידה עליו כך הסביר לי החשמלאי.

עכשיו עם האלטרטור המשופץ העמסתי עליו את המגבר,אורות גבוהים ומזגן והוא מוציא מתח 13.7V, ובלי צרכנים 14.2V.

פורסם

עכשיו עם האלטרטור המשופץ העמסתי עליו את המגבר,אורות גבוהים ומזגן והוא מוציא מתח 13.7V, ובלי צרכנים 14.2V.

המתח שמדדת (שיורד בעומס ל-13.7) נמדד על המצבר או על האלטרנטור? אם על המצבר בדוק ישירות על האלטרנטור (בין יציאת ה-B+ לגוף האלטרנטור) וחזור לדווח.

פורסם

מוצהר 1000W

על המגבר יש 2 פיוזים של 20A, אז סביר להניח שהצריכה המקסימלית היא 40A

החשמלאי שהרכיב לי את האלטרנטור המשופץ לקח לי את הישן, ושביקשתי אותו הוא אמר שהוא חייב שאני אתן לו אותו וככה זה הולך, האם זה נכון?

פורסם

את המצבר לא החלפת בסוף?

אם לא - הייתי ממליץ לך להחליף ע"מ למנוע נזק נוסף לאלטרנטור כי סביר להניח שאחרי 4.5 שנים הוא כבר גמור וגם ככה ועוד הוספת עליו גם מגבר עכשיו.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם
אוקי תודה.

אם אני יוסיף קבל של 1פארד זה יעזור במשהו לאלטרנטור? או שרק יעמיס עליו?

קבל לא מבזבז אנרגיה ולפיכך לא יכול להעמיס את מערכת החשמל, למעט בטעינה הראשונית שלו ולמעט הזליגה העצמית שלו (שזניחה במקרה זה)

קבל יכול לסייע בלספק את הזרם עת קפיצת זרם היות והוא מחובר קרוב לצרכנים בשעה שהמצבר מרוחק ע"י התנגדות והשראות החוטים. אך הוא לא יכול לספק את האנרגיה הכוללת לאורך זמן. אם מערכת החשמל לא תעמוד בצריכה הכל יקרוס.

עדיין לא ענית אם ביצעת את המדידה על האלטרנטור או על המצבר.

פורסם
את המצבר לא החלפת בסוף?

אם לא - הייתי ממליץ לך להחליף ע"מ למנוע נזק נוסף לאלטרנטור כי סביר להניח שאחרי 4.5 שנים הוא כבר גמור וגם ככה ועוד הוספת עליו גם מגבר עכשיו.

למה להחליף אם הוא תקין?

גם ככה מחירי המצברים עלו מאוד אז סתם להשקיע?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

מצבר בן 4.5 שנים שעבר טראומה של פריקה עמוקה. אם הוא לא מת עכשיו הוא ימות בעוד חודשיים ויתקע את הרכב בזמן הכי לא נוח. לא יהיה שום הפסד כספי ארוך טווח כתוצאה מהחלפה יזומה.

האמת? אני לא אפול מהכיסא אם יתברר תוך מספר ימים שהאבחון היה שגוי ושמה שהיה לא תקין זה המצבר, ולא האלטרנטור.

• תוכן חדש...