Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגולף עם גיר רגיל (מנוע AKL)

שנת 2001, שעברה 160K,

האם בגיר הרגיל, גם נוצר לכלוך ושבבי

מתכת, והאם מומלץ להחליף את השמן

במקרה הנ"ל ?

הרכב נוסע עדיין עם השמן גיר המקורי

מהמפעל.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אבל הם בחרו לוותר כנראה שהנזק מההחלפות גדול מאשר הרווחים.

האינטרס של המוסך ושל הלקוח הם לא תמיד זהים, והנזק שאתה מדבר עליו, נזק למוסך, לא בהכרח תואם את הנזק ללקוח.

על גיר שנגמר בלי שהוחלף בו שמן, המוסך לא מפסיד, רק מרוויח עמלה על שיפוץ ופו"ה.

על גיר שהוחלף בו שמן ללא אזהרה מקדימה ללקוח והסרת אחריות והוא נגמר מיד אחרי החלפת השמן, המוסך מפסיד הרבה.

בשני המקרים הלקוח מפסיד.

קורה שמוסך מעדיף להימנע מלעשות עבודה שיכולה להכניס לו שכר, אבל עלולה לגרום לו לנזקים כבדים הרבה יותר. הלקוח לא יכול ללמוד מזה על דרך הפעולה (או אי הפעולה במקרה הזה) הנכונה.

פורסם
גם אני נתקלתי בגיר של טרופר שנגמר לאחר הח' שמן.

ובכל זאת, להערכתי, הערכה שלא נובעת ממומחיות בתחום אלא מההגיון הטכני שלי, החלפת השמן חושפת את הנזק הקיים בגיר ולא יוצרת אותו. כלומר, גיר שנגמר לאחר ההחלפה כבר היה בו בלאי משמעותי והוא היה נגמר במוקדם או במאוחר גם ללא ההחלפה.

מה זה בדיוק "נזק מסתתר" ולמה זה צריך להיות אכפת לי אם הגיר גמור, אבל אף אחד, כולל הוא עצמו, לא יודע על כך. זה בסה"כ אוטו, ההתיחסות לתקלות בו כמו אל גילוי מוקדם של מחלה ממארת, אינה ממש במקום. וחוץ מזה כל גיר, כמו כל רכיב אחר, נגמר במוקדם או במאוחר. כל שתעשה החלפת נוזל התיבה, לפחות לדעת ונסיון רבים, היא הקדמת המאוחר.
פורסם

יש יצרנים אחרים שכן ממליצים על החלפת שמן גיר, מן הסתם במחשבה שזה יאריך את חיי הגיר ולא יקצר אותם. אני מניח שאין משהו מיוחד בגיר המדובר שגורם לשמן דווקא בו לא לאבד תכונות.

אין לי שום עניין לחשוף תקלות מוקדם מהמתוכנן. אני מעלה אפשרות שיש סיכוי לא רע שהחלפת השמן תאריך את חיי הגיר בהרבה, ואם יקרה פעם ב שהגיר יקרוס מיד לאחר ההחלפה, לא נכון לראות את זה ככשלון קונספציית ההחלפה אלא כמצב קיים של גיר שגם ככה היה בסוף חייו.

• תוכן חדש...