Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר חיפוש לא קיבלתי תשובה חד משמעית. הדעות היו דיי חלוקות לכאן ולכאן.

הרכב מופיע בחתימה.

כרגע הוא מתקרב ל 100,000 ק"מ ורציתי לדעת אם לשם תחזוקה בלבד כדאי להחליף את השמן גיר.

מה עוד שמדאיג אותי שהבעלים הקודמים שלו לא תיחזק אותו כראוי וזה הדבר היחידי אני חושב באוטו שלא וידאתי שהוא תקין במאת האחוזים.

חייב לציין שאין תקלות ויש השהייה של שתי שניות בין R ל D כמו שאמור להיות לפי מיטב הבנתי.

תודה לעונים

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן הדעות בעניין החלפת השמן הם שונות לכן, מה שנשאר לך זה להחליט כו/לא.

חבל לפתוח אשכול נוסף מכיוון שתקבל שוב פעם המלצות שונות.

איזה כייף לי :)

פורסם

לדעתי,אם אין תקלה אין שום סיבה לעורר אותה משנתה.

היו כאן מספיק מקרים ברכבי VAG שרכבים שפכו גיר לאחר החלפת שמן גיר או שהגיר התחיל להשתולל וקיצר את אורח חיי התיבה.

אם אין בעיה למה לחפש אותה ??

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ערב טוב

עם כל הכבוד לדעות החלוקות לכאן או לכאן, 99% ממביעי אותם הדעות (ואיני חלילה מזלזל) אינם אנשי מקצוע.

עם כל הכבוד למביעי הדעות, 95% מהם אינם בעלי פולקסווגן בעלות התיבה הספציפית.

לכן, פנה לאיש מקצוע מומחה. המלצתי, כמו שעשיתי בעבר, פנה לבחור בשם יורם המנהל את מוסך "אדמונד" באזה"ת חולון. חוץ מהעובדה שהוא מומחה לתיבות הילוכים של פולקסווגן, הוא אדם ישר מאין כמוהו,בצורה שלא ממש נפוצה (וחבל).

לא יחפש לעשות שקל על הגב שלך ויספק לך תשובה אמיתית ומדוייקת לכל שאלה ובעיה.

אפילו אם אינך מהאיזור,תרים טלפון ותגיד שהופנית מהפורום.אני בטוח שאם הוא יהיה פנוי הוא גם יענה לך בטלפון.

אל תתעסק בספקולציות,הרם טלפון וסע לברר את העניין.מבטיח לך שתקבל תשובה.

רן

פורסם
ערב טוב

עם כל הכבוד לדעות החלוקות לכאן או לכאן, 99% ממביעי אותם הדעות (ואיני חלילה מזלזל) אינם אנשי מקצוע.

עם כל הכבוד למביעי הדעות, 95% מהם אינם בעלי פולקסווגן בעלות התיבה הספציפית.

לכן, פנה לאיש מקצוע מומחה. המלצתי, כמו שעשיתי בעבר, פנה לבחור בשם יורם המנהל את מוסך "אדמונד" באזה"ת חולון. חוץ מהעובדה שהוא מומחה לתיבות הילוכים של פולקסווגן, הוא אדם ישר מאין כמוהו,בצורה שלא ממש נפוצה (וחבל).

לא יחפש לעשות שקל על הגב שלך ויספק לך תשובה אמיתית ומדוייקת לכל שאלה ובעיה.

אפילו אם אינך מהאיזור,תרים טלפון ותגיד שהופנית מהפורום.אני בטוח שאם הוא יהיה פנוי הוא גם יענה לך בטלפון.

אל תתעסק בספקולציות,הרם טלפון וסע לברר את העניין.מבטיח לך שתקבל תשובה.

רן

יורם יגיד לו בצורה פשוטה - אין בעיה ואין תקלה לא מחליפים נקודה

פורסם

בדוק האם ישנם נזילות שמן גיר . אם ישנם , יש להוסיף לפי הצורך.

אם אין, אפשר לבדוק את מרקם וצבע השמן ע"י פתיחת בורג ניקוז לבדיקת כמות שמן הנמצא בקרטר .

פורסם

נניח ואני ארוקן את כל השמן ואשים סתם איזשהו שמן וארוקן שוב כדי להוציא עוד קצת ג'יפה ואחר כך אשים את השמן המומלץ עפ"י יצרן- חושבים שיכול להיות איזשהוא נזק?

יש תכשיר יעודי לניקוי תיבות הילוכים מלכלוכים ושאריות ברזל שנהיו במהלך השנים שהוא עבר?

אני פשוט מעדיף לעסוק בתחזוקה מונעת מאשר לשפוך כמה וכמה אלפים לאחר שיהרס משהו.

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

מה זאת אומרת "סתם שמן".

הסתם שמן הזה יכנס לך לכל הסעפות בגיר ויכל לגרום נזק.

אם אתה רוצה לרוקן את כל השמן מכל המכללים בגיר בערך 5 ליטר זה רק עם משאבה חשמלית

עם לחץ שגם מכניסה את השמן החדש.

אל תשכך שברכב שלך זה לא שמן גיר רגיל, זה שמן צימחי מוכר בשם "שמן צהוב" והוא יקר יותר

חבל לבזבז אותו בשביל "לשטוף את המערכת".

אם כבר אתה מחליף שמן תחליף גם פילטר.

פורסם

לא צריך שום משאבה ותפסיקו להבהיל את הבחור. ראשית לא בטוח כלל שהשמן במצב מחורבן וכבר ראיתי תיבות עם יותר קילומטראז' עם שמן נקי.

לביצוע החלפה מלאה של השמן מהגיר בצע החלפה 2-4 פעמים עד שתראה שיוצא שמן נקי מהגיר.

פורסם

מה זו השיטה הזו של החלפה פעמיים , שלוש, ארבע?

בשביל למנוע את המצב הזה המציאו את השאיבה בעזרת מכונת ריקון . חיבור לניפל יציאה לקולר, תשאב את השמן וחיבור קנה לפתח המילוי תמלא את הגיר בשמן. כל זאת כאשר המנוע עובד בסרק.

פורסם

תלמד משהו חדש, זה אף פעם לא מזיק.

זו השיטה המקובלת אפילו על יצרני הרכב כאשר אין מכונת מחזור נוזל או אין אפילו צנרת נגישה לקולר שמן כמו התיבות AL4.

פורסם
יורם יגיד לו בצורה פשוטה - אין בעיה ואין תקלה לא מחליפים נקודה

ערב טוב

יודע מה,אני אוהב את הנחרצות בה קבעת מה יורם יגיד לו ומה לא.אולי גם תבצע למענו דיאגנוסטיקה מעל דפי הפורום ותאמר לו אם יש או אין לו בעיה בגיר,במנוע ובעצם בשאר מכלולי הרכב.

Danidin,דניסאן-כמו שעתיד אמר:אין מה לבדוק את מצב השמן.הוא יהיה כל כך מסריח אחרי כ"כ הרבה זמן,שלא יהיה אפשר אפילו לעמוד לידו בשעה שיתרוקן.אצל יורם ספציפית אם זכרוני אינו מטעה אותי, אין משאבה חשמלית-הוא מרוקן הכל לכלי קיבול,מנקה שבבים,מחליף תמיד פילטר,וממלא שמן ישירות לתיבה.

שקד-אני חוזר ואומר-הרם טלפון,/הגע למוסך,הם עובדים שם ממשהו כמו 6 בבוקר,ותן למומחה לקבוע.כמו שאתה רואה קיבלת 1000 דעות מאנשים ששוב,בלי לזלזל,אינם מנוסים בתיקון ושיפוץ תיבות אוטומטיות של פולקסווגן,רובם לא בעלי רכב זה,והם מביעים דעה על סמך אגדות אורבניות, שמועות או סיפורים כאלה ואחרים (ושוב,באמת שאיני מזלזל באיש פה,להיפך)

רן

פורסם
מה זו השיטה הזו של החלפה פעמיים , שלוש, ארבע?

בשביל למנוע את המצב הזה המציאו את השאיבה בעזרת מכונת ריקון . חיבור לניפל יציאה לקולר, תשאב את השמן וחיבור קנה לפתח המילוי תמלא את הגיר בשמן. כל זאת כאשר המנוע עובד בסרק.

ואם הקולר מותקן על הגיר ואין שום ניפל כניסה או יציאה לשמן (רק למים) ?

מצ"ב תמונה.

איציק

untitled.JPG

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...