Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפותח האשכול,

1. בספרות האחזקה של הייצרן לא קיימץ אזהרה או הנחיה שאסור להחליף נוזל ATF אלא רשום "Filled for life No change"

נניח שקרתה תקלה ויש להחליף את אחד הסולונואידים בבלוק ...אזי מרוקנים את השמן ומפרקים את הקרטר+ את הבלוק של הסולונואידים ומחליפים את הסולונואיד התקול וממלאים שמן חדש לאחר החלפת הפילטר וניקוי העוקה.

אני לא רואה הבדל גדול בין החלפה יזומה של השמן להחלפה במצב שציינצי.

פיתרון אפשרי

1. ריקון השמן

2. פירוק הקרטר+ניקוי+החלפת מסנן+מגנטים (ניקוי)

3. מילוי שמן חדש

איזה כייף לי :)

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

1. ריקון השמן

2. פירוק הקרטר+ניקוי+החלפת מסנן+מגנטים (ניקוי)

3. מילוי שמן חדש

כמה טיפול כזה צריך לעלות?

פורסם

אין לי שמץ של מושג מה המחיר אך אני מציע לך לפנות למוסך רון ולהתעקש על כך שאתה רוצה להחליף את השמן ללא שום התחייבות מצד המוסך במקרה ומופיעה תקלה כולשהי לאחר החלפת השמן שנגרמה במישרין מההחלפה.

פנה/י למוסך המתמחה במכוניות קונצרן VAG גולף/אודי/סיאט "מוסך רון" שברח' המסגר 31 ת"א,

טל' 03-5373204 ובקש/י את רון שהנו גם חבר פורום זה. אתרו הנו www.rongarage.co.il

פורסם
כמה טיפול כזה צריך לעלות?

ערב טוב

העלות נעה בסביבות 400-450 ש"ח וכוללת ריקון שמן והחלפתו,ניקוי שבבים וכמובן החלפת פילטר שמן.

רן

נ.ב-מרק, אפשר לפנות אלייך בפרטי לגבי התייעצות?

פורסם

רק תמיהה אחת נשארה, לי לפחות. אם היצרן אינו ממליץ על החלפת נוזל תיבת ההילוכים והגיר אינו מגלה שום בעיה וקיים סיכון ולו קטן, שהחלפת הנוזל עלולה לגרום נזק, מה זו בדיוק ה"תחזוקה המונעת" הזו, בשמה מתכוון פותח הדיון להפוך את מכוניתו למעבדת ניסויים מיותרת ?

פורסם

בכל מקרה לפותח השרשור - אני ממליץ להתייעץ עם יורם מאדמונד הוא מבחינתי הכתובת המוחלטת בנוגע לגיר אוטומט (על הדרך תחליף אצלו את הקולר של הגיר לקולר חיצוני נורמאלי)

בקשר להחלפת שמן, עד כמה שידוע לי לא מומלץ לבצע החלפות היות והדבר עלול לגרום נזק לגיר, ראיתי את זה חוויתי את זה והתופעה מוכרת לי לצערי בקרוב ל10 מכוניות לפחות - שמן הוחלף אחרי מעט מאוד זמן הגיר הושבת !

פורסם

תודה רבה על התגובות . . . .

1. רועי- התחזוקה המונעת הזו היא כדי למנוע את זה שבתקופה שהאוטו אצלי ילך ליהגיר ואז עלות האחזקה שלו תקפוץ בעוד כמה אלפים. וחוץ מזה אני שואל לפני עשיית המעשה אני לא מחפש לעצמי צרות אלא מעדיף להיות על הצד הבטוח יותר.

2. עתיד- קרה לך ספציפית ברכב עם גיר כמו שלי? ואשמח לדעת בכלליות מה הסיבה שבגינה הלכו הגירים האחרים שאתה מדבר עליהם.

אני עוד מעט יוצא למוסך רון לטיפול ועוד התייעצות

אני אעדכן

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

לא יצא לי לפגוש עם V5 יצא לי לפגוש עם TDI, יצא לי לפגוש ב2 ליטר\1.6 ליטר, יותר מפעם או פעמיים (עבדתי כמעט שנה מכונאי במוסך)

בכל מקרה אני ממליץ שלא אתה תעשה כראות עינייך,

מרק : "אני מציע לך לפנות למוסך רון ולהתעקש על כך שאתה רוצה להחליף את השמן ללא שום התחייבות מצד המוסך במקרה ומופיעה תקלה כולשהי לאחר החלפת השמן שנגרמה במישרין מההחלפה., "

המשפט הזה כשלעצמו מדליק לי נורה אדומה, אם זאת פעולה כלכך בסיסית ואין איתה בעיה מדוע שתדרש להתחייבות כזאת נחרצת ומנוסחת "משפטית" משהו הייתי אומר, הריי אם תפנה אל רון ותבקש להחליף נוזל בלמים הוא לא יבקש כזאת התחייבות, אפילו שידוע שלעיתים רחוקות החלפת נוזל בלמים עלולה לגרום נזק למשאבה המרכזית, עצם העובדה שהלקוח צריך "לדרוש" מהמוסך לעשות פעולה (שלכאורה המוסך אמור לרצות לעשות כי הוא מרוויח כסף) זה כבר אומר לך מה דעתו האמיתית של המוסך לגבי מה הולך לקרות בהמשך.

פורסם

גם אני נתקלתי בגיר של טרופר שנגמר לאחר הח' שמן.

ובכל זאת, להערכתי, הערכה שלא נובעת ממומחיות בתחום אלא מההגיון הטכני שלי, החלפת השמן חושפת את הנזק הקיים בגיר ולא יוצרת אותו. כלומר, גיר שנגמר לאחר ההחלפה כבר היה בו בלאי משמעותי והוא היה נגמר במוקדם או במאוחר גם ללא ההחלפה.

פורסם

יש הערכה מקצועית שאומרת שעם הזמן לכלוך ושבבים נדבקים לכל החלקים השונים בגיר, ברגע שאתה מכניס שמן חדש חומר הניקוי הפעיל בשמן (קיים כזה) חדש ורענן וגורם לכל הלכלוך לנוע מהמקום הנוכחי שלו למקום אחר, הדבר גורם לסתימות במעברונים בגיר ומשם הדרך להרס מוחלט קצרה,

הערכה נוספת היא שהשבבים סוגרים חופשים בכל מיני חלקים נעים

שוב כל אלו הערכות "הגיוניות" שורה תחתונה בVW שמעתי על עשרות גירים, נתקלתי אישית בערך בעשר גירים שפשוט הלכו לעולמם זמן קצר מאוד אחרי החלפת שמן, אני בגיר שלי (גולף) התקנתי קולר חיצוני ועכשיו הטמפרטורות נמוכות ו"נעימות" מעבר לזה אני לא מתכוון להחליף שום שמן גיר וזאת לאחר התייעצות עם אנשים שאני מחזיק מהם מומחים בתחום

פורסם

אז אתה אומר שהיצרן שם בגיר שלו סוג שמן שתכונותיו האלמנטריות לא נשמרות בו לאורך חיי הגיר? ולמרות שהוא ידע את העובדה הזו כשהוא תכנן את שגרת התחזוקה הוא לא הורה על החלפה תכופה יותר שלו? ואתה כנהג מעדיף להמשיך ולנסוע עם שמן ללא התכונות המקוריות שלו?

אני בהחלט מאמין שראית עשרות גירים שהוחלף בהם שמן ושנגמרו לאחר מכן.

מאידך, אני גם מאמין שראית עשרות גירים שנגמרו ושלא הוחלף בהם שמן.

אגב, שלא תובן מדבריי המלצה לכיוון כלשהו. אני סתם תוהה בכתב.

ועוד אגב, ממעט הנסיון שיש לי בתחום, גיר שאין בו בלאי משמעותי, השמן שלו לא מסריח, והאגן והשסתומים נקיים לגמרי ממשקעים כלשהם. ברגע שרואים בקרטר טינופת כלשהי, זה כבר גיר עם רגל בקבר, בכל מקרה. גיר ששווה פתיחה ושיפוץ.

פורסם
לא יצא לי לפגוש עם V5 יצא לי לפגוש עם TDI, יצא לי לפגוש ב2 ליטר\1.6 ליטר, יותר מפעם או פעמיים (עבדתי כמעט שנה מכונאי במוסך)

בכל מקרה אני ממליץ שלא אתה תעשה כראות עינייך,

מרק : "אני מציע לך לפנות למוסך רון ולהתעקש על כך שאתה רוצה להחליף את השמן ללא שום התחייבות מצד המוסך במקרה ומופיעה תקלה כולשהי לאחר החלפת השמן שנגרמה במישרין מההחלפה., "

המשפט הזה כשלעצמו מדליק לי נורה אדומה, אם זאת פעולה כלכך בסיסית ואין איתה בעיה מדוע שתדרש להתחייבות כזאת נחרצת ומנוסחת "משפטית" משהו הייתי אומר, הריי אם תפנה אל רון ותבקש להחליף נוזל בלמים הוא לא יבקש כזאת התחייבות, אפילו שידוע שלעיתים רחוקות החלפת נוזל בלמים עלולה לגרום נזק למשאבה המרכזית, עצם העובדה שהלקוח צריך "לדרוש" מהמוסך לעשות פעולה (שלכאורה המוסך אמור לרצות לעשות כי הוא מרוויח כסף) זה כבר אומר לך מה דעתו האמיתית של המוסך לגבי מה הולך לקרות בהמשך.

עתיד,

אני פשוט רשמתי מה שנהוג לומר במוסכים המורשים של צ'מפיון ללקוחות.

לי אין שום אינטרס בנושא רק טובת פותח האשכול.

פורסם
אז אתה אומר שהיצרן שם בגיר שלו סוג שמן שתכונותיו האלמנטריות לא נשמרות בו לאורך חיי הגיר? ולמרות שהוא ידע את העובדה הזו כשהוא תכנן את שגרת התחזוקה הוא לא הורה על החלפה תכופה יותר שלו? ואתה כנהג מעדיף להמשיך ולנסוע עם שמן ללא התכונות המקוריות שלו?

אני בהחלט מאמין שראית עשרות גירים שהוחלף בהם שמן ושנגמרו לאחר מכן.

מאידך, אני גם מאמין שראית עשרות גירים שנגמרו ושלא הוחלף בהם שמן.

אגב, שלא תובן מדבריי המלצה לכיוון כלשהו. אני סתם תוהה בכתב.

ועוד אגב, ממעט הנסיון שיש לי בתחום, גיר שאין בו בלאי משמעותי, השמן שלו לא מסריח, והאגן והשסתומים נקיים לגמרי ממשקעים כלשהם. ברגע שרואים בקרטר טינופת כלשהי, זה כבר גיר עם רגל בקבר, בכל מקרה. גיר ששווה פתיחה ושיפוץ.

חנן שלום - הוצאתה לי את המילים מהמדפסת .. חושב בדיוק כמוך .

אני עוקב אחרי הדיון מאתמול, והאמת , אין לי דעה מגובשת .

בדקתי את המפרט הטכני, של הנוזל גיר הסינטטי ב VW . והוא נוזל ,הנמצא גם ברכבים אחרים .

ושם , הוראות החלפה , בין 60,000 ק"מ . ל 90,000 ק"מ . וב VW ,זה לא כך !

attachment.php?attachmentid=91592&stc=1&thumb=1&d=1185583890

לכן זה מוזר לי , זה בדיוק, הרכב נוזל הידראולי סינטטי .. המתאים ל VW .

זו אחת הפעמים הבודדות, בהם , לא גיבשתי עדיין דעה בדוקה .

אם זה היה הרכב שלי - הייתי מהמר, הימור קטן, ומחליף לפחות , החלפה חלקית .. חצי מהכמות .

אחת ל 45,000 ק"מ . (מאחר ואני מאמין, כי נוזל הממסרה, מאבד מתכונותיו עם הזמן )

ולוקח את האחריות .. כמובן , זו רק דעתי , הלא בדוקה בוודאות .

ראו דיון קודם בנושא .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=176797&highlight=ATF

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
עתיד,

אני פשוט רשמתי מה שנהוג לומר במוסכים המורשים של צ'מפיון ללקוחות.

לי אין שום אינטרס בנושא רק טובת פותח האשכול.

ושוב אני אומר, במידה והדבר היה כשגרה כמו בכל רכב אחר אז למה צריך "לקחת אחריות" גם במוסכי החברה, הבעיה ידועה להרבה גורמים בעקבותיה יצאה הנחיה ברורה במוסכי החברה לא לבצע זאת, מי שרוצה לבצע זאת על אחריותו בבקשה, בדיוק כמו שאם תבקש לשים חלב בשמן מנוע ותיקח אחריות-בבקשה

אם לא היתה בעיה הם היו עושים את זה בעצמם, הדבר האחרון שהם רוצים זה לוותר על 1500 שקל, פעם ב60 אלף קילומטר אצל כ-ל הלקוחות שלהם, אבל הם בחרו לוותר כנראה שהנזק מההחלפות גדול מאשר הרווחים.

• תוכן חדש...