Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז איפה להתחיל נסעתי לראשון לבדוק רכב, כמובן שנאמר לי בטלפון שאין מכות שפשופים ובטח שלא תאונות.

יש מכות,יש שפשופים בשלל צבעים.,ברם המוכרת התעקשה שאין תאונות.

קבענו לפגישה במכון בדיקה ב12 בצהריים של יום המחרת.

11:45 אני מתקשר להגיד שאני בדרך המוכרת אומרת לי "אה כן תשמע שכחתי שהייתה לי תאונה לפני שנה וחצי" כי בא מישהוא היום לפניך לקנות את הרכב והוא לקח אותו לבדיקה ושם אמרו לו שהיו תקונים מאחורה (ואללה,שראיתי תפרוט ( = את הפרוט) של העבודה בעשרת אלפים שקל שעשו לאוטו נבהלתי,מהפרוט הזה אפשר לחשוב שעלה עלייה מערבל בטון,אתה מסתכל על הבנאדם ושואל איך היא יצאה בחיים,ולמה היא לא זוכרת תתאונה (= את התאונה) ?,נו טוב כנראה נפגע לה הזכרון!).

מכר בדק לי את הרכב במוסך ונתן אור ירוק אני מדבר עם אבא שלה סגרנו מחיר והוא זורק לי אה כן היא קנתה רכב חדש והוא צריך להגיע עוד ארבעה ימים אז היא צריכה תרכב (= את הרכב).

אני שואל אם זה יהיה ממש בלתי אפשרי בשבילה להיות 4 ימים בלי רכב היא אמרה שהיא צריכה להפגש עם חברות שלה, לימודים (במרחק הליכה),ועבודה (שאחיה אמא ואביה עובדים בה ככה שממש אין סיכוי שהיא תקבל טרמפ!).

טוב אמרתי לאביה אם כך נצטרך (במעמד החתימה) לשנות את החוזה ולהוסיף סעיפים שאומרים שהיא מתחייבת למכור לי את הרכב במחיר שסגרנו,אני נותן צ'ק בטחון,ואם נוצר נזק לרכב באותם 4 ימים היא מתחייבת לתקן אותו ואני יכול להשתחרר מהחוזה (אם נגרם נזק לרכב) ולקבל תצ'ק חזרה.

הוא אמר לי לנסח.

ניסחתי את זה בצורה הכי נורמאלית שיש אני נשבע בלי שום השתמעות לשני פנים.

הקראתי לה והיא אמרה לי שזה בסדר אבל ביקשה שאביה ישמע.

אני מתחיל להקריא לו הוא מתפרץ לדבריי וצוחק עם חבר לעבודה שלו משהוא בסגנון "מגילת אסתר הוא כתב העורך דין הזה".

אני מתעלם וממשיך להקריא תוך כדי שחבר שלו צוחק ברקע.

הוא מפסיק אותי פעם שלישית ואומר לי "עזוב תרשום מה שאני אומר לך".

אני שואל אם מה שכתבתי לא בסדר והאם הוא מרגיש שהצד שלו נפגע ממה שרשמתי?

הוא אומר "יותר מדי דברים רשמת כאן תרשום שאם אתה לא מקבל תרכב יום ראשוןבמצב טוב אז אתה לא חייב לקנות ומקבל את הצ'ק".

אמרתי לו אבל מה עם הסעיפים שאתם מתקנים?

הוא אומר לי בפרץ קוצר רוח עזוב תחוזה תבוא יום ראשון תביא צ'ק תעשה ביטוח (???) (כי בלי ביטוח אני לא מוכר לך תאוטו)תקבל תאוטו.

בטון ממש מגעיל אם יש לצייין.

אני אומר לו אני ממש לא מבין מה קורה פה וחוץ מזה אתה מבקש ממני לעשות ביטוח על רכב שיכול להיות שבגלל שלא חתמת איתי חוזה לא יהיה פה יום ראשון...בוא(היה לי יום ארוך ולא רציתי להפיל תעסקה על אנטיפט אחד) אמרתי לו תנסח אתה תסעיפים הללו בעצמך ואני אביט בהם.

(תבינו החוזה היה חצי מלא בשלב זה).

הוא עונה "תשמע אתה בחור צעיר(מה הקשר בין מחט ל???)תבוא יום ראשון".

הסתובבתי הסתכלתי על ביתו שלא אמרה מילה למען האמת הראש שלה היה קצת מושפל,לי זה אומר המון.

חייכתי ואמרתי לה אני לא מבין מה קרה כרגע אבל אם עשיתי משהוא לחוסר שביעות רצונכם ,הם מוזמנים לשבת איתי ואתקן את הסעיפים בכול אופן אם תתחרטו את מוזמנת לדבר איתי.

עכשיו תבינו באותו יום נסעתי לראשון לפ"ת לבדיקה ושוב לראשון.

למה אני כותב את זה?

לא יודע אולי כדי שתנחמו אותי,שתגידו לי שככה זה ולא להתרגש, תגידו לי מה לעשות או לא לעשות עוד 4 ימים,לא יודע אתם מוזמנים לכתוב מה שבא לכם.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האדם הישראלי הממוצע ? לא יותר מזה , וזה ברור לך למה הילדה השפילה ראש זה נכון ?!

האם צילמת את הרכב ? שלא יגיע מצב שהוא השתפשף עוד טיפה ואז בכלל הוא יבוא וימכור לך אותו באותו מכיר .

ד"א סתם בשביל הקטע , באיזה רכב מדובר ?

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

מיצובישי .... לאנסר ? סופר לאנסר? שנה ? כמעט ולא רשמת 5 תווים :wink:

או שאתה לא כ"כ מעוניין שידעו אבין אותך =)

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

אגב אני לא מבין אם אתה שואל אז אני יענה.

לפי דעתי היא השפילה מבטה כי אבא שלה הוא לא אדם קל הוא מתפרץ לדברים,מזלזל בגלוי,מדבר בקול רם ובטון כאילו רצחת לו תאוגר שהוא היה בן 4.

וזה לאנשים זרים...

מה שכתבתי (וגם אמא שלה הייתה בחדר) היה הגיוני וברור לחלוטין,מה עוד שהוא לא נימק את הסיבה שבגינה הוא לא מעוניין להוסיף תסעיפים ומה עוד שהצעתי לשכתב והוא לא רצה ופוצץ הכול.

אני חושב שהיא הייתה מאוכזבת שהכול התפוצץ בשנייה האחרונה ומעבר לזה ללא כול סיבה.

פורסם

הוא אומר "יותר מדי דברים רשמת כאן תרשום שאם אתה לא מקבל תרכב יום ראשוןבמצב טוב אז אתה לא חייב לקנות ומקבל את הצ'ק".

הוא צודק.

ההסכם צריך להיות מורכב ממשפט אחד: אם ביום מסירת הרכב, הרכב לא יהיה במצב שישביע את רצון הקונה - הקונה יהיה רשאי לבטל את ההסכם ולקבל את כספו בחזרה.

זה הכל.

פורסם

כל הסיפור נשמע לי מעיק מידי ומסובך מידי.

אין שום סיבה להכנס לכאבי ראש ולקחת סיכון עם אנשים כאלו, נשמע לי קצת הזוי הקטע עם ה 4 ימים אם אתה מוכר אוטו ופירסמת אותו אז זה אומר שאתה מוכן שבאותו הרגע מישהו יבוא ויקח אותו ממך, זה לא נהוג בטח לא במכירת רכב.

אדם סביר (כמו האם והבת) היה נותן לך לרשום חוזה +צילומים ורישום ק"מ, ולא מחפש סיבות להעליב ולזלזל.

גם אם אתה הגזמת אין שום סיבה לפגוע בך, לדעתי הוא היה מתנהג באותו אופן אם הוא היה רוכש ממך רכב.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
הבנת.

אני עדיין מתלבט אם להשפיל את עצמי ולהרים טלפון עוד 4 ימים.

חסרות מיצובישי ביד 2? לפי דעתי חפש אלטרנטיבות נוספות. במידה ותהיה לגמרי נואש כי לא מצאת עוד רכב במצב דומה, אז זה הזמן לחשוב. אלא אם כן האוטו המדובר הוא סופר נדיר ויש 2-3 כאלה בארץ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אולי הייתי מסכים לחתום על זה ולנסח אבל שכחת כמה דברים.

1)הוא לא היה מציע את זה,יש לו אינטרס למכור תרכב,מה אם הייתי מוצא רכב טוב יותר בזמן הזה הייתי יכול לשקר ולהגיד "היי השריטה הזו לא מוצאת חן בעיני היא חדשה" ולפוצץ הכול בעצמי. (לא הייתי עושה את זה אבל הוא לא יודע את זה).

2)שכחת ששמתי כסף על דלק ובזבזתי יום וחצי עבודה ו 27 ש"ח לרשם המשכונות וגם תפרט: שאני רוצה את הרכב!

מה שיכול היה לקרות זה שהוא היה אולי מוצא קונה אחר ומזייף חבלה וברכב או משקר לי בנוגע לתאונה כדי למכור את הרכב ביקר יותר.

עוד עניין זה שאם היינו עושים מה שאתה הצעת הרי שאם הרכב הייה נפגע הוא לא היה נדרש ע"י החוזה לתקן אותו ואני הייתי יוצא מופסד.

אני ניסחתי מול האדם בעל פה את אותה וריאצייה שכתבתי בטיוטה של תוספת הסעיפים שהוא ביקש שאנסח!

אשכרה בשלב מסויים הוא אמר לי קח את מקדמה, תחזור יום ראשון ועניתי לו קח את כול הכסף תן לי את רכב עכשיו ולא נצטרך להסתבך עם הסעיפים שמשום מה דוחים אותך.

גם אם אתה הגזמת אין שום סיבה לפגוע בך, לדעתי הוא היה מתנהג באותו אופן אם הוא היה רוכש ממך רכב.

זה מה שאמרתי לו.

הוא התעלם.

צחוקים אני מסתכל עכשיו ביד 2.

הם הקפיצו את המודעה של הרכב להיום!

פורסם

אני קצת חדש פה אבל לפני שבוע בערך קניתי רכב (איביזה 07) וכל הסיפור נשמע לי הזוי לחלוטין

אני לא שמעתי על כזה דבר בכל החיפוש רכב שלי שאחרי הבדיקה הבחור עוד רוצה את הרכב לשבוע (יום אחרי הבדיקה נהוג לסגור ולהעביר בעלות).

בנוסף אני ממליץ מאוד להיזהר מאנשים ששוכחים תאונה (רצינית לפי מה שכתבת) כי לך תדע מה עוד הם שכחו לציין.

כמו שאנשים אחרים רשמו פה אלא אם כן מדובר ברכב מאוד מאוד נדיר ואתה ממש לחוץ עליו אני הייתי מוותר.

פורסם

אולי תבקש מאבא / חבר / מישהו יעשה כאילו הוא רוצה את הרכב לראות אם הם באמת רוצים למכור את הרכב מאחורי גבך , וגם אם לא נעים לך והרכב שמור ואתה רוצה אותו , אני חושב שאם הכבוד שלך "ירד" מעט לדעתם אז עדיף לך לקנות את הרכב להגיד להם תודה שהם שמרו עליו ככה לשכוח מהם ולהמשיך הלאה .

אתה לא תפגע מזה רק תרוויח , אבל אני בטוח שיש כאלה שלא יסכימו איתי ויגידו שאתה צריך לוותר על הרכב ולהמשיך ככה, אני חושב שאם הרכב שמור ואתה רוצה אותו תלחם עליו.

יעקב

פורסם

עצה באמת באמת ידידותית.

לא עושים עסקים עם אנשים לא הגונים.

האנשים האלו לא רק שמזלזלים בך הם גם שיקרו לך בנוגע לתאונה (אני ממש לא מאמין לה שהיא "שכחה").

חיפוש רכב הוא עניין ממושך ועשוי לגרום להפסד כספי ומפח נפש.

הפסד של עשרות שקלים ויום עבודה זניחים לאומת ההוצאות הצפויות לך מקניה שגויה.

ברח מהאנשים האלו כמו מאש. הסבלנות תשתלם לך בסופו של יום.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
עצה באמת באמת ידידותית.

לא עושים עסקים עם אנשים לא הגונים.

האנשים האלו לא רק שמזלזלים בך הם גם שיקרו לך בנוגע לתאונה (אני ממש לא מאמין לה שהיא "שכחה").

חיפוש רכב הוא עניין ממושך ועשוי לגרום להפסד כספי ומפח נפש.

הפסד של עשרות שקלים ויום עבודה זניחים לאומת ההוצאות הצפויות לך מקניה שגויה.

ברח מהאנשים האלו כמו מאש. הסבלנות תשתלם לך בסופו של יום.

"גנבת" לי את המילים.

לפותח השרשור :

מישהו /משהו מלמעלה סימן לך שהרכב הזה לא בשבילך.המשך הלאה ותראה שתמצא משהו טוב יותר.

בברכה

מוטי.

פורסם

תבין דבר אחד- הם צריכים לרצות בהצלחת העסקה לא פחות ממך ואף יותר.

בנוסף הם בלחץ זמן, כיוון שהם לפני קבלת רכב אחר, זה אמור להוות מנוף לחץ עליהם ולא עלייך.

זה הכסף שלך, וזכותך להגן עליו באמצעות ניסוח חוזה, מה גם שלא ניתנה שום סיבה מוצדקת להתנגדות לניסוח.

להערכתי, הייתה כאן הסתרה מכוונת של התאונה, רק זה אומר דרשני.

אני אישית חיפשתי זמן רב רכב, ובמקרים כאלו אני פשוט לא הייתי מוכן להמשיך בעסקה.

אין מה לעשות אתה צריך הרבה עצבי ברזל והרבה סבלנות ולבסוף תמצא את הכלה שלך.

לדעתי, עזוב אותם לנפשם, שיתבשמו להם עם הרכב, אתה תמשיך לחפש.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

• תוכן חדש...