Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וד''א שאלה אחרונה

מה ההבדל בין מיד פלוס למיד דוטק אובשיין?

עדיף לקנות סט פלוס ולקנות MT23? ולחבר לקרוס של הפלוס?

BMW Z4 2008 ידנית!:twisted:

מאפס למאה בחמש שניות

פורסם

בנוגע לשידרוג הטוויטר אפשרי בהחלט אבל רק לא לשדך אותו לקרוס של פולס כי הוא לא מתאים לMT22.

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

MT23 הוא בעל התנגדות 6 אוהם נתחיל בזה.

המיד של הדוטק יותר מדוייק מהמיד של הפולס, הרבה יותר נוח פיזית להתקנה וגם מסוגל לספוק יותר עוצמה אבל זה כבר זניח.

הקרוס של הפולס עד כמה שזכור לי חותך את הטוויטר הייעודי שלו ב3800 הרץ בדרגה ראשונה.

איך הוא בדיוק יחתוך MT22 אני לא ממש יודע

וMT23 זה בכלל כבר סיפור אחר כי נקודת החיתוך של רכיב 6 אוהם על קרוס שתוכנן ל4 אוהם תהיה נמוכה ממה שרשום על דף הנייר, אם כי, לא נשקפת כאן סכנה לטוויטר משום שהוא בעל תחום תדר הרבה יותר רחב מהTW1 של הפולס וגם יורד יותר נמוך מהMT22 באיזה 200 הרץ.

עדיף לך לקנות כבר מוצר מסדרת הדוטק ולשדרג את הטוויטר לMT22, או להגביר אקטיבית ולשדרג לMT23 ולקחת בחשבון שנקודת החיתוך שאתה חושב היא בפועל נמוכה יותר (אלא אם כן יש לך ציוד שמתוכנן לעבוד ב6 אוהם).

אתה יכול בכלל להשתגע - לקנות קרוס של אילייט שני חלקים עם וופר של דוטק - מתחיל להשמע מגוחך? צודק.

תשתדל לעשות כמה שפחות מישמש בסט קומפוננט אם אתה משתמש בקרוס פסיבי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני דווקא חושב שאפשר לעשות דברים מאוד מעניינים עם מישמש של סטי קומפוננט.

אין בעייה לשדך כל טוויטר לכל קרוס. סה"כ נקודת החיתוך משתנה מעט מאוד אם בכלל (לדעתי נקודת החיתוך לא משתנה ואני חושב שאפילו פעם דיברנו על זה).

ואדי, אני בכלל לא חושב שזה רעיון רע לקחת קרוס של אילייט ולשדך לו רכיבים אחרים. מדובר בקרוס מצויין שאם הוא מתאים מבחינת נקודות החיתוך לדרייברים אותם מעוניינים להתקין - ניתן לקבל תוצאה מצויינת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כנראה שלא כתבתי נכון או מספיק ברור.

לא, אני גם לא חושב שזה רעיון "רע" לשדך טוויטרים שונים לקרוס שונה, ממש לא.

עשיתי את זה בעבר כבר כמה פעמים ויצאו שילובים מאוד מעניינים.

אני חושב שבשביל פותח הת'רד, כרגע, לפני שהוא מתחיל לעשות "סלט" עדיף לו ללכת על סט כמה שיותר מאוזן בהתחלה, ללמוד את האופי שלו, להבין מה באמת חסר לו ואח"כ להתחיל לשפר לפי הצורך.

ללכת ולקנות MT23 ולהלביש אותו על סט של פולס זה לקבל סט עם טוויטר מעולה עם נקודת חיתוך מאוד נמוכה ומידבאס מרוח ואיטי מידי בשביל הטוויטר - כמובן, על הנייר. בפועל יכול להיות שזה יהיה פחות מורגש אבל זה משהו שמישהו עם הרבה מאוד ניסיון אמור להיות מסוגל פחות או יותר לדעת.

בשביל מישהו שרק מתחיל את הנסיונות האלה, הדיעה שלי נשארת שרצוי לקחת סט מקורי או סט עם שידרוג קטן יחסית.

בין סט מקורי נמוך לסט מקורי גבוה, ברור שעדיף את הגבוה.

אם הבעיה כאן היא תקציב הייתי ממליץ על פולס עם MT22

אם אין בעיה של תקציב אז דוטק (רצוי דוטק אוביישן עם כבר) עם שדרוג לMT22 גם כן.

ואם אין בכלל בעיה של תקציב אז מראש ללכת על ההייבריד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רבותיי - קיבלתי תשובה ממורל

ו - צדקתי וצדקתי, צדקתי וצדקתי - תסלחו לי על הילדותיות :-D

יש טעות באתר של מורל!

אכן, נקודת החיתוך בדוטק אוביישן לקוחה מההייבריד והיא 1800 הרץ - שיפור אדיר בגובה הבמה.

וגם בתשובה שלהם תשימו לב שהם התבלבלו ויש להם טעות - אני אתקן אותם לגבי זה. הם הפכו בין הסטים לנקודות חיתוך בתשובה שלהם.

עריכה: - עדכון קטן בנושא, כרגע מתנהל וויכוח ביני לבין שלי ממורל לגבי זה שדווקא בדוטק אוביישן הנקודת חיתוך היא 3200 ובישן 1800, אני לוקח בחשבון שהוא איש שווק ולא איש טכני ולכן הוא כנראה טועה. הוא מתייחס כאילו שהMKII הוא החדש יותר וזה לא הגיוני שסט שהעלו את הרמה שלו לזו הקרובה להייבריד יהיה עם נקודת חיתוך גבוהה בפי 2. ביקשתי ממנו לוודא את הנושא מול המהנדסים - יהיו עדכונים נוספים בהמשך. טעות אחת כבר נמצאה.

והנה התשובה:

Dear Mr. Gecht,

Thank you for your enquiry, and sorry for the delay in our response.

After extensive checking, the information on the website regarding the Dotech MKII crossover point and the Accuset MX-20.4/5/6 is incorrect.

Thank you very much for bringing it to our attention. We will correct it immediately.

The Dotech Ovation crossover point is 3200Hz 6dB/octave. The Accuset MX-20.4/5/6 crossover point is the same - 3200Hz 6dB/octave.

The Dotech MKII crossover point is 1800Hz 6dB/octave. The Accuset MX-20 crossover point is the same - 1800Hz 6dB/octave.

The difference is that when the crossover point is lower the power handling is lower.

Feel free to contact me for any further information and assistance,

Best regards,

Shelley P. Alperovich

Marketing Communications Manager

Morel

Tel: + 972 8 930 1161

Fax:+ 972 8 930 1312

www.morelhifi.com

Pioneer TS-X150

פורסם

מורל צריכים למחוק את כל התוכן מהאתר שלהם ולבנות אותו מהתחלה :roll:

יש שם המון טעויות, גם בנוגע ל CDM54 בהקשר לנקודות החיתוך ותדר הדהוד עצמי.

נו שויין.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הם צריכים לתת למהנדסים שלהם לאשר תוכן לפני שאנשי שווק שולחים אותו לפרסום.

ולגבי הCDM זה באמת נושא ישן ידוע וכואב אבל לא ציפיתי שהם יעשו כזה בלאגן עם נקודות החיתוך של הדוטקים.

Pioneer TS-X150

פורסם

מה צדקתי צדקתי?? הרי הם אומרים:

The Dotech Ovation crossover point is 3200Hz 6dB/octave. The Accuset MX-20.4/5/6 crossover point is the same - 3200Hz 6dB/octave

ולא כמו שאתה אמרת ב1800.

אז עד שיחזרו אליך עם תשובה סופית , באם הם התבלבלו בין האוביישן למרק 2, אל תיצא בהצהרות של צדקתי צדקתי.

וחוץ מיזה, לא ניראה שהם היתבלבלו וזאת מכיוון שהם מסבירים שבנק' חיתוך נמוכה יותר ההספק נמוך יותר וזה הגיוני שבדוטק המשודרג ההספק גבוהה יותר.

איתמר , בדקת את הCDM בתנאי מעבדה? כי אם לא ולא ניראה לי שכן מאיפה אתה יודע שהFS או תדר ההידהוד לא נכון?

פורסם

יעקב - תקרא את כל התשובה שלהם

הם טוענים שהדוטק הישן בעל נקודת חיתוך של 1800 הרץ ולא של 3200

והם טוענים שהדוטק אוביישן הוא בעל נקודת חיתוך של 3200

עכשיו, מי שאומר את זה זה איש שווק - ראית פעם תכנים באתר "פומפה"? איי רסט מיי קייס.

איש השווק שלהם התבלבל לגמרי בין הסטים והגיון בריא בלבד מסביר את זה.

נקודת החיתוך בהייבריד אוביישן 1800 הרץ

נקודת החיתוך בדוטק הישן 3200

נקודת החיתוך בדוטק אוביישן 1800 הרץ

אני כרגע עדיין בוויכוח על הנושא הזה עם איש השווק שלהם והוא צריך לחזור אליי - הסברתי לו מאיפה הטענה הזאת באה וביקשתי ממנו שיוודא את זה מול מהנדסי המפעל.

א. - הם מודים בעצמם שיש טעות באתר.

ב. אחד הסטים אכן נחתך ב1800 הרץ.

ג. איש השווק שלהם מתבלבל בין הסטים לבין נקודות החיתוך - אני רוצה לשמוע מהם תשובה של מהנדס.

ד. אתה נתת ציטוט חלקי - לא יפה:

The Dotech Ovation crossover point is 3200Hz 6dB/octave. The Accuset MX-20.4/5/6 crossover point is the same - 3200Hz 6dB/octave.

The Dotech MKII crossover point is 1800Hz 6dB/octave. The Accuset MX-20 crossover point is the same - 1800Hz 6dB/octave.

אפרופו - הם כבר תיקנו את האתר, אבל הם תיקנו את הסטים כמו שהם רשמו ולפי מה שהם אומרים, הדוטק הישן בעל נקודת חיתוך שהיא עדיפה על הדוטק החדש.

זה ממש לא נשמע הגיוני.

אני מחכה לתשובה.

Pioneer TS-X150

פורסם

יעקב, לא בדקתי ואין לי דרך לבדוק תדר הדהוד עצמי (Fs), אך כוונתי הייתה שיש נתונים שונים באתר של מורל עצמו ובמניואל שמגיע עם המוצר.

בנוסף, ככל הנראה נקודות החיתוך בקרוס שונות בין מה שמוצהר לבין מה שמתרחש בפועל.

איתמר.

פורסם

מקודם התכתבתי עם שלי ממורל, עכשיו ענה לי מישהו בשם ניר. עדיין לא ענו לי על השאלה - אבל הדיון בינינו עוד פתוח...

Pioneer TS-X150

פורסם

אכן!

הוא לא נתן לי תשובה קונקרטית לגבי השאלה שלי על נקודות החיתוך, הוא נתן לי תשובה כללית שאני יכול להיות רגוע ובטוח שהדוטק אוביישן הוא מוצר מעולה וטוב מקודמו.

נתתי לו את הפירוט של המערכת שלי :-D

שאלתי שוב את השאלה ואני מחכה לתשובה.

לטענתו בדוטק אוביישן החדש גם בוצעו שינויים ברמקולים עצמם מבחינה מכנית ומבחינה מגנטית, לטענתו בבדיקות שמיעה בסביבת רכב שהם עשו תגובות האון אקסיס וגם האוף אקסיס השתפרו לאין ערוך מהסט הישן MKII, לגבי נקודות החיתוך הוא אמר שהם היו צריכים לעשות פשרות אבל לא ברור לי כאן אם הכוונה היתה בכך שפורסמה טעות בסט הישן ודווקא שם נקודת החיתוך היתה נמוכה יותר ובסט החדש הם היו צריכים להגביהה את נקודת החיתוך או אם זה ההפך - ואם כן, למה זאת פשרה?

ברור לי שיש לי עוד כמה התכתבויות להעביר אותו, האחת זה לברר את נקודת החיתוך המעשית בשני הסטים והשניה היא להבין למה הם עשו את זה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...