Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאנוס, בזמנו התכתבתי עם בחור בשם ניר ממורל הוא היה איש שיווק שלהם או משהו בסגנון, היה עונה די מהר וגם אם לא היה לו את הידע בנוגע לאיזה שהיא שאלה הוא היה באצמו שולח מייל לאדם עם הידע המתאים שהיה חוזר עלי בעצמו

אני ינסה לחפש את המייל שלו אולי הוא יצליח לשפוך אור על הפרשה המעניינת הזאת.

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נהדר.

אני אנסה גם לקרוא קצת חומר בעצמי, בכל מקרה אני רוצה את התשובה הספציפית של מורל לגבי המוצרים שלהם עצמם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

דבר ראשון, אדי לא קרה כלום:-)

דבר שני, הטוויטרים מיסדרת MT יכולים להיות מאוד צורמים וצועקים וזה מיניסיון גם עם ה12 וגם עם ה22.

צריך לתת להם בדיוק את העוצמה שהם צרכים ויהיה בסדר.

נ.ב ,

מיכו איך האיטום?

פורסם

ספר לי על זה, הMT22 שלי בהתחלה ישבו על קרוס של אינפיניטי רפרנס - יחסית לטוויטרים המקוריים של הסט הם נשמעו נהדר, עדיין זה היה זוועה.

אחרי זה עברתי לבי-אמפ וההבדל היה שמיים וארץ, בחיי שאני כבר לא זוכר על איזה מגבר הם היו.

כשעברתי לבי-אמפ אז כבר השתמשתי במגבר פשוט של קלריון ששיפר את איך שהם נשמעים בצורה משמעותית.

ובשדרוג האחרון אחרי שהתקנתי אותם על הסוני הקטנטן וכיוונתי את הקרוס (4XS) ואת האקולייזר הם פשוט נשמעים נהדר - רכים ונעימים לאוזן.

אבל כל זה הולך להשתנות לטוויטר עוד יותר נעים לאוזן, יותר מפורט ובעל פריסה הרבה יותר רחבה ממש בקרוב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בי אמפ זה דבר מדהים אני חייב להסכים איתך, למרות שה22 שלי מקבלים 25W הם נשמעים מדהים יחסית לכאשר הם היו מחוברים לקרוס בצורה רגילה רק הבעיה היא שצריך לשבת הרבה עלהכיוון שלהם.

נ.ב

די נו, אני פה במתח לגבי התשובה של מורל:evil:

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם
הטויטר של הדוטק אובשיין צורם בווליום גבוהה?

בהחלט

דבר שני, הטוויטרים מיסדרת MT יכולים להיות מאוד צורמים וצועקים וזה מיניסיון גם עם ה12 וגם עם ה22.

אם הטוויטר הזה צורח בווליום גבוה זה עקב התקנה\כיוון לקוי. הטוויטר של הסט הזה לדורותיו לא צרחני בכלל באופיו. גם לגבי ההגברה של הסט הזה לא מדובר בסט דרשני - שמעתי אותו בהמון התקנות החל ממגברים ברמת דואל מונו ועד פאנל מקורי של טויטה - באף אחד מהתצורות הוא לא היה צרחני אלה אם כן הכיוון היה לקוי . לא מסכים בכלל שיש לטוויטרים האלו אופי צרחני . אני כן מסכים שהתקנה\כיוון\רכיבים משפיעים על הסאונד - אבל לא מדובר ברכיב עם אופי מתכחתי.

אדי לגבי הדברים שנאמרו פה לגבי צעירים ותיקים וכו - אני רק יכול להגיד סחטיין על הגישה . כולנו פה בשביל ללמוד ואף אחד לא יודע הכל וגם מי שיודע הרבה יכול לטעות וזה לא משנה אם אתה מהכותבים הגדולים בפורום , מהותיקים , או מהמהנהלים - כולנו בני אדם וכבוד הדדי זה מעל הכל.

לגבי מורל - ניר פז הוא איש מכירות של חול בכלל אם אני זוכר נכון . אני חושב שהכי יעיל לפנות לזיו בדברים האלו .

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

מזאת אומרת התקנה לקוייה? תוכלו להרחיב בזה?איפה אני שם קרוס וכ'?לא בדיוק הבנתי

ואיזה כיוונים?אם אני מחבר אותם ל JBL 75.4 שנותן 104 RMS לערוץ,ויחובר רגיל לא בי אמפ אז איזה כיוונים?להוריד טריבל וכ'?

תודה רבה

BMW Z4 2008 ידנית!:twisted:

מאפס למאה בחמש שניות

פורסם

התקנה לקויה היא בעיקר כשמתקינים רכיב בצורה כזאת שהוא לא מסוגל להוציא תוצאה נכונה.

טוויטר למשל, דורש מעט מאוד הספק בשביל לתת את התוצאה שלו בצורה נכונה וטובה.

תיקח טוויטר משי עדין, למשל - אה! כן! MT22 של מורל - מעניין מאיפה הבאתי את הדוגמה :-D

ותיתן לו לנגן תחום תדר גדול מידי ותיתן לו יותר מידי עוצמה - לא טוב!

תיתן לו תחום תדר סביר ויותר מידי עוצמה - גם לא טוב!

תכוון אותו לכוון השמשה ותפסיד את רוב המפרט שלו - רוב הסיכויים שגם לא טוב אבל לפעמים, בחלק מהרכבים זה עלול דווקא לשפר את התוצאה למשל.

לעומת זאת - תיתן לטוויטר לנגן תחום תדר סביר בהספק נכון עם כיוון זווית פיסית נכונה של הטוויטר - סוכר!

רק שתדע - שככל שאתה נותן לטוויטר לנגן בתחום תדר יותר נמוך הוא יהיה גם יותר צעקני מהסיבה הפשוטה שהוא ינגן תדרי מיד (בהנחה שהם תדרי מיד שהוא מסוגל לנגן) אבל היות והוא לא זקוק להספקים גבוהים הוא יצרח אותם במידה ותיתן לו הספק גבוה. ואם תיתן לו הספק נמוך הוא אולי ינגן את המיד יפה אבל בגבוהים אתה תרגיש חוסר של עוצמה (ועוד כמה דברים) - זאת הבעיה הקלאסית ברוב הסטים שהם שני חלקים.

או שהמיד חזק ומורגש אבל הגבוהים בלתי נסבלים (או ששניהם חזקים מידי), או שתחום המיד מורגש יפה מאוד והוא מכוון בעוצמה טובה אבל הצלילים הגבוהים חלשים מידי.

קשה למצוא סט שני חלקים ממש טוב שעושה את העבודה לאורך כל התחום בצורה טובה, אפילו הסופרימו מבחינתי דורש הוספת רכיב שלישי, CDM כלשהו.

לגבי מורל ספציפית - ברוב הסטים שני חלקים של מורל אתה מקבל תמורה יפה מאוד לכסף שלך, כשהסטים האלו מכוונים נכון אתה לרוב תקבל צליל רך נעים ורגוע מה שיהיה קצת חסר לך זה אולי קצת דינמיות מהסט היות והטוויטרים יהיו רגועים.

בסטים אחרים באותה הרמה כמו למשל פוקל אתה תרגיש שהסט חי נושם ופתוח אבל באותה המידה גם אגרסיבי מאוד, מאין תחושה של חוסר נוחות בצליל. חד ומהיר, מדויק וצרמני.

הכל עניין של טעם אישי וכמובן יכולת לנצל את מה שיש לך.

Pioneer TS-X150

פורסם

אז כל זה זה עיניין של כיוונים נכון?

אז נבהלתי לרגע,אני יתקין לבד את המערכת בהזדמנות (קודם ניקנה יקח כמה זמן) יתקין יום שישי מהבוקר יום שבת שיהיה מפגש אני יגיע ותכוונו לי כמה שאפשר את המערכת

ובהתקנה של האלמנטים,זה לא כזה מסובך,

אבל איכן יותר מומלץ לשים את הקרוס?על פלטה של המגבר או כמה שיותר קרוב לאלמנטים?

ויש למישהו בבקשה מושג איזה קטע\שיר טסט מה

תודה

מאפס למאה בחמש שניות

פורסם

להוסיף לדבריהם של עופר ואדי, אין כזה דבר "טוויטר צורח", יש טוויטר חד, יש טוויטר רך, ויש סתם טוויטר :wink:, אבל טוויטר שנשמע לכם צורח הוא ככל הנראה טוויטר מעוות שמקבל יותר מדיי וואטים ו/או חתוך לא נכון.

פורסם

אם הוא יותקן ויכוון נכון - אז לא.

קח את דבריי בעירבון מוגבל, אך יכול להיות שבכדי להגיע למצב כזה שבו הוא יישמע במיטבו ולא יעוות עוצמת השמיעה/הווליום הכללית תצטרך להיות נמוכה, דווקא בגלל ההספק הנמוך יחסית של המגבר.

פורסם

אוקיי,והמגבר הזה טוב לחיבור בי אמפ של דוטק אובשיין?מבחינת כיוונים וכ'

ולחבר יש את הטויטרים לערוץ או שאני צריך להשתמש בקרוס אובר של הסט?וכך גם למידים

מאפס למאה בחמש שניות

פורסם

אם אתה מתכוון לעשות את ההתקנה לבד והידע שלך בנושא מוגבל אני ממליץ להשתמש בקרוסים המקוריים של הסט בתור התחלה, זה יתן לך הגנה כלשהי, בעיקר על הטוויטרים.

• תוכן חדש...