Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שנואשתי מלמצוא משענת ליד שמתאימה לי בול לרכב (פונטו) ושעונה על הצרכים שלי, החלטתי לבנות אחת.

אני מביא בפניכם את הפרטים והתהליך מקווה שיעזור למי שמעוניין לבנות.

מחכה לתגובות שלכם ולשאלות טענות ומענות...

המצרכים:

- פלטת עץ סנדוויץ' 12 מ"מ (ואולי גם סנדוויץ' לארוחת צהריים כי זה לוקח כמה שעות עבודה)- 10 שקלים שארית מנגר

- דבק מגע (לי הספיקו 3 שפורפרות סטנדרטיות)- 12 שקל שלושתם

- שני צירים הכי קטנים שתמצא (כולל ברגים קטנים)ו- 3 שקל שניהם

- בד בצבע הרצוי (אצלי כחול), שיהיה בד חזק, 1.5/1 - 15 שקל בחנות בדים

- ספוג בעובי הרצוי ובחוזק- שאריות מרפד, נתן לי חינם

הכלים:

- מסור ג'יקסאו (ג'קסון לקורא העממי)

- מקדחה

- מברגה

- דבק נגרים

- מטר

אופן ההכנה:

שלב א'- הולכים לאוטו ומודדים את המרחק בין שני המושבים, את הגובה שבו רוצים שתהיה המשענת ואת האורך שלה, עדיף לצייר (או לפחות לנסות) את המשענת על דף ולרשום את המידות ליד.

שלב ב'- חיתוך של הפלטה לפי המידות, אצלי הרוחב היה 16.5 , האורך 30, והגובה 35, לכן חתכתי:

פלטה אחת 16.5*35, (רגל אחורית)

שתיים 16.5*30, (המכסה והתחתית של התיבה)

שתיים 30*10 (הדפנות של תיבה),

אחת 10*16.5 (הדופן הקדמית של התיבה)

שתיים 5*35 (שתי רגליים מקדימה)

שלב ג'- חיבור הפלטות ע"י דבק נגרים וחיזוק בברגים, שתי הדפנות הצדדיות (30*10) מתחברות לתחתית (30*16.5) הדופן הקדמית כנ"ל, והפלטה שמשמשת כרגל אחורית משמשת גם כדופן אחורית לתיבה.

חיבור של הרגליים הקדמיות בצידי התיבה מקדימה. (שימו לב איפה נמצאים החגורות בטיחות באוטו, ואם יש לכם כמו אצלי עיגול גדול ומכוער שאיתו משנים זוית של המשענות אז גם אליו שימו לב).

שלב ד'- חיבור הצירים לפלטה הרביעית ולדופן האחורית של התיבה (הרגל).

שלב ה'- ריפוד של כל הקונסטרוקציה הזו בבד ע"י הדבקה בדבק מגע. בנוסף הדבקה של הספוג על המכסה של התיבה שזה בעצם המשענת עצמה (גם כן בדבק מגע) וכיסוי בבד. (אני פירקתי את הצירים, ריפדתי והחזרתי כדי שיהיה יותר אסטטי).

שלב ו'- להכניס לאוטו וליסוע.

שלב ז'- להיכנס לפורום לספר לכולם איך יצא, להגיד לי מילה טובה (זה הכי הרבה שכתבתי מאז הבי"ס, בעצם גם שם השתדלתי לא להגזים עם העניין, אז יש פה השקעה).

אצלי הוספתי מעמד לכוסות שקניתי בחנות וחיברתי בשני ברגים, הוספתי גם מגרעת כדי מקדימה כדי שיהיה מקום לשלט של הרדיו דיסק.

13-03-08_0826.jpg

13-03-08_0828.jpg

IMG_2411.JPG

IMG_2408.jpg

IMG_2414.jpg

13-03-08_0829.jpg

פורסם

חבל שלא תפרת את הבד, זה היה נראה יותר יפה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מהתמונות שצירפתה זה נראהממש לא מקצועי.

את הרגלים הייתי מעדיף לעשות על בסיס מעץ . את הבד לא מדביקים (הכי טוב אקדח סיכות לטעמי) ולא גוזרים כך אלה לוקחים את פלטת העץ שיש לך וכל צד עוטפים ומדביקים מבפנים ועדיף לעשות הכנה של ברגים מראש שישבו מתחת לבד ויצאו כלפי פנים כדי שההרכבה הסופית תהיה קלה וגם להוסיף שכבה דקה של ספוג לנוחויות וכאשר כל החתיכות עטופות אז מחברים אותם יחד גם מבפנים ולכן גם עדיף לעשות את היסוד של הארגז מעץ ואליו לחבר את הפלטות וגם את הרגליים. כי רגלי הסנדוויץ שמחוברים לגוף מסנדוויץ אם בורג רגיל (עץ,סיבית) אלו ברגים שבנוים לתפוס שטח לאורך ולא משטחים דקים ולכן יכול להשבר בקלות אם כבר מחברים כך אז רק בעזרת ברגים ואומים.בכל מקרה יש הרבה שיטות.

ובבקשה לא להעלב הפורום קיים בשביל ללמוד ולייעץ .

פורסם

המתקן כוסות אחלה. כל הכבוד על היוזמה , אבל יש (המון) מקום לשיפור.

דני מעלי די מיצה הכל, עם רעיונות טובים (לרבות הספוג, שיוסיף המון לנוחות).

לך לעבוד וחזור עם תוצאות משופרות :lol:

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

הרעיון יפה וגם ההתחלה יפה אבל נראה כי קצת התרשלת בהמשך. אני מציע לך להוציא את המשענת ולתת לה קצת חיזוקים, לא עניין מסובך. מה גם שהגימור לא הכי מקצועי ואתה ללא ספק יכול לעשות משהו קצת יותר אסתטי (אני מדבר על הריפוד). אגב, המתקן כוסות באמת מוסיף המון:)

פורסם
מהתמונות שצירפתה זה נראהממש לא מקצועי.

את הרגלים הייתי מעדיף לעשות על בסיס מעץ . את הבד לא מדביקים (הכי טוב אקדח סיכות לטעמי) ולא גוזרים כך אלה לוקחים את פלטת העץ שיש לך וכל צד עוטפים ומדביקים מבפנים ועדיף לעשות הכנה של ברגים מראש שישבו מתחת לבד ויצאו כלפי פנים כדי שההרכבה הסופית תהיה קלה וגם להוסיף שכבה דקה של ספוג לנוחויות וכאשר כל החתיכות עטופות אז מחברים אותם יחד גם מבפנים ולכן גם עדיף לעשות את היסוד של הארגז מעץ ואליו לחבר את הפלטות וגם את הרגליים. כי רגלי הסנדוויץ שמחוברים לגוף מסנדוויץ אם בורג רגיל (עץ,סיבית) אלו ברגים שבנוים לתפוס שטח לאורך ולא משטחים דקים ולכן יכול להשבר בקלות אם כבר מחברים כך אז רק בעזרת ברגים ואומים.בכל מקרה יש הרבה שיטות.

ובבקשה לא להעלב הפורום קיים בשביל ללמוד ולייעץ .

אז ככה..

הרגליים אכן מעץ, הברגים כן יושבים מתחת לריפוד וגם הוספתי ספוג איפה שרציתי- על המשענת עצמה, זה נראה לי מיותר להוסיף ספוג בצדדים כי זה סתם ירחיב את המשענת שבנויה בול על המידות של האוטו וגם זה לא מועיל.

מה שנכון הוא שהייתי צריך לתפור את הבד במשענת ואז להדביק, כי באמת הגימור לא משהו, אבל בשאר כן הקפדתי על הדבקה בחלקים הפנימיים.

דרך אגב מי שנעלב לא ילמד, ואני כל החיים לומד!! אז הסר דאגה מליבך..:-)

• תוכן חדש...