Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסרת משקפיים בלייזר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה לא ללכת עם עדשות?!

משקפיים זה מסורבל ולא נעים, לא יפה, אי אפשר ללכת עם משקפי שמש (אלא אם אתה שם זוג על זוג), הראיה היא לא 100% מכיוון שהוא לא מכסה את כל העין וכו'

לעומת עדשות שזה עושה את המראה הטבעי שלך, אפשר ללכת עם משקפי שמש, רואים 100% מכיוון שזה מכסה את כל העין, לא מפריע בתוך העין וכו'

Toyota Yaris TS

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למה כולם הולכים עם עדשות? מה רע במשקפיים רגילים?

אני מרכיב את שניהם, כך שאני מומחה מדופלם לעניין:

משקפיים - מקטינות את העולם (מתרגלים לזה אבל הכל קטן יותר), שדה הראיה מוגבל.

עדשות - ראיה טבעית לגמרי, אבל בעין יש חפץ זר - שגם אם איננו מורגש - הוא מעיק ומרגישים הקלה כשמסירים אותם.

ישנו חשש לסיבוכים כשמרכיבים עדשות.

בקיצור - רק לייזר יוצר פתרון מושלם.

פורסם

קבלו את הפרנואיד התורן!

חבר'ה,

מדובר פה בעיניים שלכם !

אני מפחד פחד מוות רק מהמחשבה על כזה ניתוח.

מה הבעיה במשקפיים? אני ממש לא מרגיש שזה מכביד עלי.

פורסם

קודם כל - עברתי את הניתוח לפני חצי שנה במכון "עיניים" (עושים 60% מהניתוחים בארץ, עובדים ברמה גבוהה ביותר).

דבר ראשון - זו איכות חיים. ברור שיכולתי להמשיך עם משקפיים, אבל כעת לא תקוע לי עצם זר על הפרצוף שאני צריך להתעסק איתו. חסל סדר החלפות משקפים למשקפי שמש, סוף סוף אפשר לראות כמו שצריך כשמתגלחים, ועוד עשרות יתרונות.

מבחינת סיכון - אין לי מושג. אני רק יודע שהסיכון לפגיעה בראייה הוא מאוד מאוד קטן (אבל קיים).

עברתי את ה-LASEK (שימו לב, לא LASIK). ההבדל הוא שבלאסיק ההחלמה מאוד מהירה (יום-יומיים) והניתוח כולל חיתוך בשכבה החיצונית, הזזה שלה, לייזר והחזרתה. בלאסק לא חותכים כ-ל-ו-ם. רק ממיסים את השכבה החיצונית, עושים לייזר ושמים עדשה מגינה למשך שבוע. בזמן הזה השכבה מחלימה ותוך שבוע רואים בסדר גמור (5:6) ואחרי שלושה שבועות כבר רואים מושלם (השכבה החלימה סופית). היתרון - אין חיתוך, כלומר הרבה יותר בטוח. עשו לי את זה בגלל שצורת העין לא התאימה לחיתוך עם LASIK. לכן אני ממליץ לפותח השרשור לקפוץ ל"עיניים" ולעשות שם בדיקה. אני פשוט לא בטוח שהאחרים עושים את ה-LASEK ואולי זה אפשרי עבורו. לומר את האמת - שיטת החיתוך (PRK) מפחידה קצת גם אותי. אגב הניתוח עצמו ממש לא מפחיד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, הניתוח מתבצע בהרדמה כללית? איך זה הולך?

וכל מי שעשה את הניתוח מפה, מעניין אותי לדעת מה היה המספר שלכם לפני?

Toyota Yaris TS

פורסם

אני מאוד מקווה שבניתוח עם החיתוך מרדימים את האמא של שרירי העיניים. אני רק מתאר לעצמי "הנה התער... HOLD STILL..!".

בברכת יום טוב, רועי. תמיד מוכן ושמח לעזור, בכל נושא.

פורסם
בשיטת PRK ההחלמה ארוכה יותר בגלל שמתבצע חיתוך פיזי של הקרנית בעזרת סכין. הניתוח הזה "קשה" יותר, זה בטוח. מצד שני, כמו שכבר הבנת, בשיטה הזאת פוגעים פחות בעובי הקרנית מה ששומר טוב יותר על החוזק המבני שלה.

שאני עשיתי בדיקת התאמה. המליצו לי על PRK. הסבירו לי שבשיטה זו לא מבצעים חיתוך של הקרנית, בנוסף אמרו לי שהשיטה הזו יותר בריאה ויעילה במספרים נמוכים ולכן "יורים" את הלייזר דרך הקרנית ללא חיתוך כלשהו.

גם תרצה או לא תרצה לא תוכל להיות עם עדשות הרבה זמן (או שאולי זה רק אני)

אם נגיד אני שם את העדשות ב8 בבוקר כבר בשעה 6 בערב העיניים פשוט "מתעייפות" לי ואני חייב להוריד אותם.

נהגתי כמוך כשנה.

עדשות ב7 בבוקר, עד 7 בערב.

התוצאה לאחר שנה: "פיתוח של אלרגיה שיכול לפגוע ביכולת הראייה".

מאז גלגל העין שלי מלא נימי דם (ניתן לראות רק בבדיקת עיניים). ואני משתמש בעדשות חד-פעמיות, אחת לכמה חודשים. רק אם אני רוצה להראות חתיך :wink:..

המקסימום שאפשר להשתמש בעדשות. לפי הרופא שלי, כ8 שעות יומיות.

עדיפות לעדשות יומיות כמובן, על פני קבועות..

כיום אני עם משקפיים, אחרי שעבר לי הסיפור של הניתוח.

כנראה אחרי הצבא אני אעשה את הניתוח המדובר.

פורסם

תסתכל

. כבר בשניות הראשונות של הסרט אפשר לראות את המתנח עובר על הקרנית עם סכין ומיד לאחר מכן מוריד שכבה בעזרת פינצטה. זאת שיטה הלאסיק (או PRK).

כמו שאתה בטח רואה הניתוח לא מתבצע בהרדמה מלאה בכלל. אתה ער ועירני לאורך כל הניתוח. אבל כן מקבעים לך את שרירי העפעפיים שלא יזוזו ואת השאר עושה הפחד ש"אם אתה מזיז את העין אתה עיוור".

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
בשיטת PRK ההחלמה ארוכה יותר בגלל שמתבצע חיתוך פיזי של הקרנית בעזרת סכין.

בשיטת הLASIK משייפים חיצונית את הקרנית ולא מבצעים חיתוך פיזי שלה.

תסתכל
. כבר בשניות הראשונות של הסרט אפשר לראות את המתנח עובר על הקרנית עם סכין ומיד לאחר מכן מוריד שכבה בעזרת פינצטה. זאת שיטה הלאסיק (או PRK).

.

אז למה אתה מתכוון?

הסרטון מדגים לאסיק או PRK?

בכל אופן, אני הייתי בבדיקה וציינו בפניי בבירור. כי PRK היא שיטה ללא חיתוך והיא השיטה ה"ותיקה" והיותר בטוחה. משום שאמנם היא כוללת החללמה ארוכה יותר, אך התוצאות טובות יותר והניתוח מלווה בפחות סיכונים..

פורסם
רוני, הניתוח מתבצע בהרדמה כללית? איך זה הולך?

וכל מי שעשה את הניתוח מפה, מעניין אותי לדעת מה היה המספר שלכם לפני?

רוני - האם אתה יכול לתאר את מהלך הניתוח? שלבי ההחלמה? כאבים - למה לצפות?

תודה!

קודם כל, אני לא סגור על ה-PRK. אם הכוונה ל-LASIK אז זה כפי שתואר (חיתוך החלק החיצוני במין חצי עיגול, הזזה שלו, לייזר, החזרה שלו ושלום על ישראל - רואים טוב מיד ותוך יום חוזרים לפעילות מלאה). אם לא הכוונה ללאסיק אז זה ניתוח פולשני יותר שאני לא מכיר במדויק (נראה לי שזה מה שאמא שלי עברה לפני כמה שנים - מאז הראייה שלה כבר שוב התדרדרה. אגב - ככל שאתה מבוגר יותר כך זה יחזיק פחות זמן, ובכל מקרה כנראה תצטרך משקפי קריאה בגיל 50+).

שדרוג שלו זה אינטראלאסיק שבו החיתוך הראשוני מבוצע גם עם לייזר.

בקשר לניתוח שאני עברתי (LASEK) - הוא נועד למי ש-LASIK לא מתאים לו מסיבות שונות, כולל קרנית דקה מדי. מחזיקים לך את העין פתוחה. יש הרדמה של העין באמצעות הזלפת טיפות. לא מרגישים כלום לאורך הניתוח (אם כי יש ריח של שרוף בגלל הלייזר :twisted: ). אחרי הטיפות פותחים פתח לפעולת הלייזר. בלאסיק זה באמצעות חיתוך כמתואר למעלה, בלאסק לא נוגע בך תער - שמים חומר שעשוי ברובו מאלכוהול והוא ממיס את החלק החיצוני של הקרנית בתוך כמה שניות. אז הלייזר עובד לחצי דקה בערך בה אתה צריך להסתכל ישר לתוך העינית שלו (האמת שזה די מגניב לראות אותו מתקרב מאוד, מאוד... מאוד). בסוף סוגרים לך את הכיסוי שהוסר (לאסיק) או שמים לך עדשה מגינה (לאסק) ועוברים לעין השנייה.

מיד אחרי הניתוח ראיתי הרבה יותר טוב (המספר שלי היה סביב 4 לפני. מיד אחרי הניתוח, כשעדיין שכבתי על המיטה, יכולתי לראות שבדיוק מעלי שמו סמיילי על התקרה. כמובן שלא ראיתי אותו קודם).

בסוף הניתוח שמים לך שני כיסויים שקופים על העיניים ומקבעים אותם עם סלוטייפ. מסבירים לך איך להשתמש בטיפות שקנית מבעוד מועד ואתה נוסע הביתה (המלווה שלך נוהג, כמובן :wink: ). בערב הראשון העיניים מציקות פלוס, אבל יש הרבה טיפות להרגעה. מומלץ לקחת כדור שינה בשביל לעבור את הלילה בלי לקום במהלכו עם כאבים. למחרת אפשר כמעט לחזור לפעילות מלאה בלאסיק. לעומת זאת בלאסק שאני עברתי ההחלמה לוקחת יותר זמן (ויש עוד קצת כאבים למשך כמה ימים). אחרי הלילה הראשון אתה יכול להסתובב בבית בלי הכיסויים אבל צריך לישון איתם 3 לילות נוספים. אחרי 4-5 ימים (ואז מגיעים לבדיקה). בנוסף יש מדיניות הזלפת טיפות קבועה כל שעתיים-שלוש.

בבדיקה מורידים לך את העדשות (שלי נפלו לבד) ואתה אמור לראות מספיק טוב בשביל לנהוג (אם כי עדיין מטושטש קצת, בעיקר בלילה). רק אחרי שלושה שבועות (אצלי זה היה בדיוק על היום) אתה רואה מעולה.

אצלי בעין אחת הראייה 6:6 ובשנייה אפילו יותר טוב (6:4 נראה לי). בנוסף ב"עיניים" יש שימוש בשיטה חדשנית שלא משפרת רק את איכות הראיה אלא גם את חדות הראייה (נראה לי שזו הסיבה שאני רואה יותר טוב אפילו מ-6:6 בעין אחת).

רוני

נ.ב - אפשר לראות ביוטיוב מהלכי ניתוח כאלו, אבל אני לא ממליץ. אני ראיתי שניים וזה די הגעיל אותי, רק בדיעבד התברר לי שראיתי את הניתוח הכי בסיסי, בו הרוב מבוצע עם תער, וזה באמת מגעיל. אם אתם רוצים לראות בכל זאת חפשו ניתוחי LASEK או INTRALASIK (ולא LASIK)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
תסתכל

כמו שאתה בטח רואה הניתוח לא מתבצע בהרדמה מלאה בכלל. אתה ער ועירני לאורך כל הניתוח. אבל כן מקבעים לך את שרירי העפעפיים שלא יזוזו ואת השאר עושה הפחד ש"אם אתה מזיז את העין אתה עיוור".

אוי , זעזעת את נימי נפשי העדינה עם הזוועה הזו (האמת, קיבלתי סחרחורת, עמדתי להקיא ומיד נשכבתי על המיטה).

זה מזעזע אותי לחשוב שמישהו יגע לי בעין בצורה כזו , יחתוך אותה , ועוד כשאני ער!!!

נראה לי שהוצאת לי כל חשק עתידי לעשות את הניתוח הזה. :cry:

אם כבר רשמתי תגובה:

לאלו שעברו את הניתוח, יש לא רק את עניין המספר , אלא גם את עניין הצילינדר (חוסר מיקוד), איך נתון זה נלקח בחשבון בעת הבדיקות לניתוח? יש התייחסות, יש השפעה של נתון זה? או שכיום בעצם כל "עיוור מן המניין" יכול לבצעו?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

ראיתי הרגע את הסרטון. אני ממעיט לראות סרטי אימה, במיוחד גור. אתמול במקרה ראיתי את הסוף של הוסטל. שום דבר לא הפחיד אותי כמו זה. גם ראיתי סרטון של הסרת קרנית (אני חושב שזה קרנית) אחרי ניתוח LASIK שהתפקשש. וואי אני מפחדדד. אז להשקיע 1000 שקל במשקפיים יפים?

פורסם

לשני המגיבים שמעלי - קראו את מה שכתבתי למעלה (בעיקר את הסוף). המלצתי שם לא להסתכל על הניתוחים האלו כי ב-90% מהמקרים זהו לא הניתוח אותו תעברו (אצלי לא היה ב-כ-ל-ל חיתוך)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

עדיין אני מאוד אוהב את העיניים שלי. גם כל הנגיעות האלה לא מוצאות חן בעיני. גם אני שם לב שהשרירים "מקובעים", אבל בכל זאת יש תזוזה כלשהי של העין. מפחיד ביותר.

• תוכן חדש...