Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ירון פ כתב" ברגע שישנו את התקנות - אזי אנשים רבים ירצו "להנות" מההנחות בדיוק כמוך - ויתחיל יבוא מסיבי של מרצדסים, וולואים ועוד מכוניות מצויינות שיכולות לשמש גם בגיל שלושים כרכב יומיומי..."

למה להציג תאוריות כעובדות...?

כל מי שרוצה לנסוע בגרוטאה בת +30 יכול ועושה את זה כבר היום!

המגבלה של7-9 (שאני בעדה מסיבות אחרות) אינה מהווה מגבלה ממשית.

לו היית עושה סקר רציני היית מגלה :

א. שאנשים רבים מגיעים לעבודה לפני 0700 בגלל הפקקים-

ב. שנשים עם ילדים מתחילות ,בעיקר בהיי טק ,את יום העבודה לפני 0700 כי

הן רוצות לחזור מוקדם הביתה לילדים-מי שעובדת בהיטק אז בנוסף למשכורת של בעלה מקבלת גם רכב חברה!

ג. שבארגונים רבים יש שעות עבודה גמישות..-בדרך כלל גם הטבות נוספות ומשכורת 13

ד. שבקנטרי קלב של רעננה כפר סבא וכוכב יאיר (וכנראה עוד מקומות)- אלה בטח לא מחפשים להוזיל עלויות כי כסף זה לא הבעייה שלהם.

אנשים עוסקים בספורט עד 0900 ויוצאים לכביש רק אחרי ה""פקקים"-או נוסעים לעבודה באופניים או טויוטה ירוקה!

אז אם זה כך למה כולם לא נוסעים ברכבים מעל 30 שנה??

מה שמשאיר בסיפור אותי ואותך....אני משוגע, מה התירוץ שלך?-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 140
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זהו בדיוק

העלאת שיעורי ההכנסה הזקופה והמיסוי על רכבי החברות -דחפה רבים ובמיוחד כאלו

שהיו להם שני כלי רכב ליסינג במשפחה לוותר על זה שעושה קמ נמוך ולרכוש רכב לאשה...

לתדהמתי המוחלטת רכשו מזדות ואקסנטים, ולמרות שכאמור מגיעות לעבודה לפני0700

אפילו לא אספנות אחד....

אגב בSMS דחוף לידידי מנהל חברת ליסינג הוא אישר שמזה זמן הם מנסים למצוא דרך לשווק

רכבי אספנות בליסינג!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
זהו בדיוק

העלאת שיעורי ההכנסה הזקופה והמיסוי על רכבי החברות -דחפה רבים ובמיוחד כאלו

שהיו להם שני כלי רכב ליסינג במשפחה לוותר על זה שעושה קמ נמוך ולרכוש רכב לאשה...

לתדהמתי המוחלטת רכשו מזדות ואקסנטים, ולמרות שכאמור מגיעות לעבודה לפני0700

אפילו לא אספנות אחד....

אגב בSMS דחוף לידידי מנהל חברת ליסינג הוא אישר שמזה זמן הם מנסים למצוא דרך לשווק

רכבי אספנות בליסינג!

טיעוניך כל כך הגיוניים ששכנעת אותי בצדקתם.

אז אני בעד שינוי התקנות - רק בטרם אנו מבצעים זאת, היות ושנינו מכירים את הפתגם סלע שטיפש הפיל לבאר אלף חכמים לא יוציאוהו - אזי אני מעוניין באיזשהוא ערבות שאכן בעקבות שינוי התקנות וביטול המגבלות לא ישתנו תעריפי הביטוח (נניח 10 שנים קדימה) או אפילו איבוד מלא של ההשגים שהוגשו - האם תסכים לערוב לכך באופן אישי....סתם בשביל להיות בטוחים (לי הרי יש אוסף גדול ואני מעוניין שתמיד תהייה לי האופציה לבטחם בתעריפי ביטוח ואגרות רישוי מוזלים).

ומה אני אעשה מייד לאחר שינוי התקנות וביטול המגבלות (כך שכולנו נוכל לעשות שימוש ברכב האספנות ממש כמו ברכב רגיל) - אני מייד מוכר את הטויוטה היומיומית ומייבא מארה"ב מרצדס קבריולט סטייל בובי יואינג - תמיד חשקתי בכזו ועכשיו עם ביטול המגבלות בכ-80000 ש"ח אני רוכש אחת במצב טוב כולל הכל.... אה ואבא שלי תמיד רצה מוריס מיינור פתוחה - אני אביא לו אחת כזו (כמה תעלה בארץ 40000 ש"ח ?). אה..ולאחותי הסטודנטית גם יש טויוטה, אבל תמיד רצתה מיני מיינור (פשוט אין לה כסף להחזיק אחת נוספת בתור תחביב) - עכשיו נייבא לה אחת במצב מדהים במקום הטויוטה היומיומית...

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ירון פ חברית אני ממליץ שתהיה קצת פחות מרוכז בעצמך וקצת יותר קשוב ופתוח לאחרים...

כשאתה כותב "טיעוניך כל כך הגיוניים ששכנעת אותי בצדקתם.

אז אני בעד שינוי התקנות -

אתה טועה ומטעה!! היכן כתבתי שאני בעד שינוי התקנות?

אם היית טורח לקרוא היית רואה שכתבתי ממש ההפך:

המגבלה של7-9 (שאני בעדה מסיבות אחרות)...

פורסם
ירון פ חברית אני ממליץ שתהיה קצת פחות מרוכז בעצמך וקצת יותר קשוב ופתוח לאחרים...

כשאתה כותב "טיעוניך כל כך הגיוניים ששכנעת אותי בצדקתם.

אז אני בעד שינוי התקנות -

אתה טועה ומטעה!! היכן כתבתי שאני בעד שינוי התקנות?

אם היית טורח לקרוא היית רואה שכתבתי ממש ההפך:

המגבלה של7-9 (שאני בעדה מסיבות אחרות)...

ראשית אין סיבה להיכנס לטיעונים אישייים - אני דווקא הייתי מאד מרוכז בדבריך ומהם (חלקם ציניים?) הבנתי את ביקורתך על ההגנה על מגבלות התנועה של רכבי אספנות.

אולי אתה לא מיטיב להתנסח....אולי תסביר שוב את שרצית להבהיר?

פורסם
ראשית אין סיבה להיכנס לטיעונים אישייים - אני דווקא הייתי מאד מרוכז בדבריך ומהם (חלקם ציניים?) הבנתי את ביקורתך על ההגנה על מגבלות התנועה של רכבי אספנות.

אולי אתה לא מיטיב להתנסח....אולי תסביר שוב את שרצית להבהיר?

גם אני לא זוכר שבשום מקום אמרתי שיש לשנות את התקנות...

אתה טענת שהמוני בני אדם ינסו לשנות את החוק ע"מ להשתמש ברכבים האקזוטיים שהם יבאו לארץ כדי לסוע לעבודה.

פורסם

ירון רציתי להבהיר3 נקודות

א. מי שרוצה באמת ברכב אספנות (נאמר כמו של בובי יואינג בכ-80000 )- פשוט קונה!!

חשבונאות של כן 7 לא 9 ממש לא מעניינת אותו . אתה רוצה חשבון בבקשה בחודש יש 720

שעות ורק ב40 שעות (קצת מעל 5%) אסור לנסוע...

ירון 5%+ זה מה שמצליח למנוע ממך הגשמת חלום...??

ב. יתכן ובשנות ה90 משהוא חשב ש7-9 זו מגבלה ממשית - במציאות של היום (פקקים נשים שעות גמישות..)

במגזרים רבים זו לא מגבלה אפקטיבית! אני משתדל לנסוע ב 164 יום יום! ומקפיד על החוק!!

אז נגיד שיוצא פעם בחודש שיש לי פגישה ב8 ואני צריך להגיע שעה לפני הזמן ולהמתין בבית קפה...

אז בגלל זה לא לנסוע באספנות....

ג. למרות שהמגבלה 7-9 לא מגבילה אני בעדה! ואני נגד שינוי החוק/תקנה, והסיבה

פשוטה אם יבטלו אותה המחוקק עלול לרצות מגבלה אחרת ...(לדוגמא יש לי מספר כלי נשק ברשיון!

.נשקי האספנות מסורסים כך שלא ניתן לירות בהם...אם יעשו אנלוגיה רכבי אספנות יהיו רק בתערוכה)

פורסם

רון CX אני מבין יש לך מידע בדוק ומוחלט וספור של כמה כלי רכב אספנות נעים על הכבישים והנחרצות שלך לגבי מספרם נובעת מבדיקה ודאית ובידך נתונים?

אני גם מבין שבעוד כמה שנים שהאופנוע שלך יהיה בן 30 אתה תהפוך אותו לאספנות ומאד תרצה שעד אז לא תהיינה הגבלות נכון?

אין הכוונה לתקוע מקלות בגלגלי האספנות בארץ וחבל שאתה מנסה להציג את זה כך, במיוחד שאין לך כלי רכב אספנות אתה לא אספן וכאחד כזה בוודאי שלך אין מה לחשוש כמוני כמוך אין לי רכב אספנות, אבל אני לא מתיימר להיות המרגיע הלאומי ולטעון "אין חשש" כי אילו היה לי לא הייתי רגוע ובטוח כמוך.

תודות לפעילות בתחום שמתקיימת עשרות שנים יש תוצאות טובות, המודעות גדלה אבל עדיין אנחנו מפגרים אחרי ארצות אחרות.

אני לא ממש מבין איך אתה מתיימר פה להאשים בעלי אוסף כלי רכב, כפאראנואידים היסטריים ? ואני שוב שואל, יש לך נתונים וודאיים כמה כלי רכב אספנות רשוומים במשרד התחבורה? כמה מהם עם רישוי? כמה מהם במצב שמוגדר סביר וכמה במצב דרעק?

ההגבלות נוצרו לא רק על מנת ליצור בידול, אלאמאי, גם כנגד הטבות שנתנו ולא כל כך בקלותץ

המצב הוא שיש הטבות מולן יש הגבלות ביטול הגבלות יביא לביטול הטבות, אם לרגע אתה חושב שאין מצב כזה, אז לפני כמה שנים נעשה מהלך לבטל את הגבלת התנועה בין 7-9 ובתמורה הוחל מכון תקנים על רכב אספנות שלא עשה רישוי שנתיים.

פורסם
גם אני לא זוכר שבשום מקום אמרתי שיש לשנות את התקנות...

אתה טענת שהמוני בני אדם ינסו לשנות את החוק ע"מ להשתמש ברכבים האקזוטיים שהם יבאו לארץ כדי לסוע לעבודה.

רן עפ"י טענותיך היה משתמע (רק לי?) שאינך מרגיש בנוח עם ההגבלות (שהרי הוסבר לך שאין שום בעייה עם נסיעה בשאר שעות היום והלילה) - באם אין לך בעייה עם המגבלות ועם ההבנה מדוע נוצרו מלכתחילה - אזי אין ביננו שום מחלוקת.

ומר לביא - אין ברצוני להחזיק ברכב נוסף על הרכב היומיומי שלי - הכוונה היתה להחזיק במקומו. היות ואין אני יכול לנוע עם רכב חלומותי ביום יום, אין ביכולתי/ברצוני להחזיקו מבלי קשר לאחוזים כאלו או אחרים. מעבר לכך באמת ובתמים לא הבנתי את רצונך בתגובותיך - האם היה כאן וויכוח לצורך וויכוח?

פורסם
רון CX אני מבין יש לך מידע בדוק ומוחלט וספור של כמה כלי רכב אספנות נעים על הכבישים והנחרצות שלך לגבי מספרם נובעת מבדיקה ודאית ובידך נתונים?

אני גם מבין שבעוד כמה שנים שהאופנוע שלך יהיה בן 30 אתה תהפוך אותו לאספנות ומאד תרצה שעד אז לא תהיינה הגבלות נכון?

אין הכוונה לתקוע מקלות בגלגלי האספנות בארץ וחבל שאתה מנסה להציג את זה כך, במיוחד שאין לך כלי רכב אספנות אתה לא אספן וכאחד כזה בוודאי שלך אין מה לחשוש כמוני כמוך אין לי רכב אספנות, אבל אני לא מתיימר להיות המרגיע הלאומי ולטעון "אין חשש" כי אילו היה לי לא הייתי רגוע ובטוח כמוך.

תודות לפעילות בתחום שמתקיימת עשרות שנים יש תוצאות טובות, המודעות גדלה אבל עדיין אנחנו מפגרים אחרי ארצות אחרות.

אני לא ממש מבין איך אתה מתיימר פה להאשים בעלי אוסף כלי רכב, כפאראנואידים היסטריים ? ואני שוב שואל, יש לך נתונים וודאיים כמה כלי רכב אספנות רשוומים במשרד התחבורה? כמה מהם עם רישוי? כמה מהם במצב שמוגדר סביר וכמה במצב דרעק?

ההגבלות נוצרו לא רק על מנת ליצור בידול, אלאמאי, גם כנגד הטבות שנתנו ולא כל כך בקלותץ

המצב הוא שיש הטבות מולן יש הגבלות ביטול הגבלות יביא לביטול הטבות, אם לרגע אתה חושב שאין מצב כזה, אז לפני כמה שנים נעשה מהלך לבטל את הגבלת התנועה בין 7-9 ובתמורה הוחל מכון תקנים על רכב אספנות שלא עשה רישוי שנתיים.

אני הוא לא זה שטען שהארץ מוצפת ברכבים אקזוטיים. אני לא זה שטען שעלות אחזקת רכב אספנות ככ זולה שכול המדינה תרצה בהם.

מי שטעןן טענות אלה מוזמן להוכיח את מה שאמר. בינתיים תסתכל סביבך על הכבישים ותגיד לי אם הנתונים נראים לך נכונים.

האופנוע שלי אכן יהיה בעוד כשלוש שנים רכב אספנות ובהחלט יעבור לסטטוס הזה. מעולם לא אמרתי שיש לי בעיות עם ההגבלות להפך. אני חושב שהם במקום. אנשים אחרים בשרשור הזה אמרו שברצונם להחמיר את ההגבלות על מנת למנוע שימוש יומיומי ברכב אספנות.

ואני שמח שוב לגלות שיש כאן אנשים שלהם הזכות להחליט מי אספן רכבים ומי לא... הרי ברור שמי שהחזיק רכב שנת 78 היה עד סוף דצמבר סתם אחד אם רכב ישן ויום למחרת זכה בתואר אספן רכבים. עד אותו הרגע הוא לא היה שווה כלום... אחלה יחס שיגרום להמוני אנשים להצטרף לשלל הארגונים העוסקים בענין. אני מציע שמחר נחליט שרכב אספנות הוא רק רכב בן 50 שנה וככה נוכל להדוף טענות של עוד אנשים רבים בטענה הגאונית והבוגרת "אתה בכלל לא אספן מי שאל אותך"

פורסם
רן עפ"י טענותיך היה משתמע (רק לי?) שאינך מרגיש בנוח עם ההגבלות (שהרי הוסבר לך שאין שום בעייה עם נסיעה בשאר שעות היום והלילה) - באם אין לך בעייה עם המגבלות ועם ההבנה מדוע נוצרו מלכתחילה - אזי אין ביננו שום מחלוקת.

ומר לביא - אין ברצוני להחזיק ברכב נוסף על הרכב היומיומי שלי - הכוונה היתה להחזיק במקומו. היות ואין אני יכול לנוע עם רכב חלומותי ביום יום, אין ביכולתי/ברצוני להחזיקו מבלי קשר לאחוזים כאלו או אחרים. מעבר לכך באמת ובתמים לא הבנתי את רצונך בתגובותיך - האם היה כאן וויכוח לצורך וויכוח?

בא נבהיר את עצמי: טוב לי עם כל ההגבלות הקיימות. לא רוצה לא להוסיף עליהם ולא לגרוע. אם גם אתה חושב ככה אז בנקודה זאת אנחנו מסכימים.

אני עדין חולק עליך שיש יתרון כלכלי באחזקת רכב אספנות אבל היי, כל אחד יעשה את השיקול שלו...

פורסם

לפי דעתי על מנת שכולם יירגעו צריך לנסות ולהגיע להסכמה עם משרד התחבורה, שהישגים והתקנות שהגיעו עליהם נכון להיום, יהיו בלתי הפיכים. ואז יבא לציון גואל והוויכוחים ייפסקו.דרך אגב אני מחפש ווספה נורמאלית עם רשיונות ונוסעת כבר מס' חודשים ואין בנמצא. איפה ההצפה שמפחדים ממנה.כנראה שרק ב 2013 נוכל לנסוע על ווספה שהיא מודל 83 אולי אלו יהיו שנים בעיתיות כי יש מספיק רכבים וקטנועים במצב נורמאלי.

נ.ב לא צריך לומר ישר אין מצב להגיע להסכם כזה מול משרד התחבורה צריך לנסות.

פורסם
לפי דעתי על מנת שכולם יירגעו צריך לנסות ולהגיע להסכמה עם משרד התחבורה, שהישגים והתקנות שהגיעו עליהם נכון להיום, יהיו בלתי הפיכים. .

עד שיבוא שר חדש, שלא ידע את יוסף

עם שגיונות משלו וצריך להתחיל הכל מהתחלה.

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

מישהו פה משחק באש ובסוף יעיר את הדב משנתו....

ישנה הגדרה מאוד מדוייקת בחוק בנושא ''רכב אספנות'':

''לא ישמש את בעליו לעסקיו הפרטיים/עסקיים''.

זה מאוד ברור ומאוד נהיר ללא ספק לכל הקוראים ולכל בעלי רכבי האספנות.

מצד אחד חברים נמנעים מלנסוע בשעות המגבלה דהיינו 7-9 ומשתמשים ברכב אך ורק לתצוגות

דהיינו מקסימום 4 שעות בשבוע.

ויש שנוסעים ברכב יום יום לצורך עיסוק, פגישה, עבודה או כל סידור אחר.

ישנם שכותבים כי אם יש צורך, הם דוחים את הפגישה או מקדימים אותה על מנת שלא לעבור על החוק.

אי אפשר לאחוז את המקל משני קצותיו,להינות מההטבות ולבטל את ההגבלות.

החוק נועד בעיקר לכסות חברות ביטוח במידה והרכב מעורב חלילה בתאונה

אזי במקרה כזה אין כיסוי ביטוחי כולל ביטוח חובה!!!

לכן, כל עוד כולם ישמרו על החוק ולא ינצלו פרצות בו ייטב לכולם.

יום נהדר לכולכם.:-)

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

• תוכן חדש...