Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שאלות הבהרה - האם נובע מכך שמי שהפרוטה בכיסו אינו חובב אספנות? האם כדי להיות חובב אספנות "אמיתי" חייב אדם להיות תפרן?

חס וחלילה.

אני רק אומר שכיום מיובאים לישראל הרבה יותר כלי רכב במצב נפלא, על ידי אנשים שאין להם בהכרח עניין בתחביב האספנות.

במצב אידאלי, היה ניתן להם להכניס את הרכב לישראל תחת רישוי רגיל, אבל זה אסור.

הדרך היחידה להכניס רכב כזה לארץ היא בזכות תקנות האספנות, הודות לפעילות המבורכת של המועדון.

בזכות מצבם הכלכלי מתאפשר להם להעמיד מרצדס SL \ פורשה 911 \ פורד מוסטנג בחניה, ליד הבמוו 530\האמר H2\פולקסווגן טוארג שלהם, ואין לי כל טענה אליהם.

סביבם יש גידול בנותני שירותים - שירותי יבוא, חלפים, תיקונים - וגם להם יש עניין בהגדלת כמות הלקוחות שלהם.

אולי בשלב כלשהו מישהו ישאל עצמו "למה בעצם אסור לי להגיע עם הפורשה שלי למשרד?", וירים טלפון לעורך הדין שלו כדי שיבדוק את זה עם מנכ"ל משרד התחבורה.

אולי בשלב כלשהו מישהו במשרד התחבורה ישאל עצמו "רגע. אם האנשים האלה בכלל לא מתכוונים לשפץ את המכונית ומעלים אותה לכביש As is, איך אני יודע שמצבה תקין ? כתבנו את התקנות הללו עבור מי שמשפצים את המכונית כאן. כל המכוניות החדשות שמייבאים לכאן חייבות לעמוד בתקינה אירופית. באיזה תקינה עומדות הענתיקות האלה ?"

מדובר כאן בכסף, הרבה כסף, והאיום כאן הוא גדול הרבה יותר מהמוני סטודנטים בחיפושיות שיציפו את הכבישים.

תקנות האספנות נמצאות באיום מתמיד, מדי יום, וחבל שהגישה שאתה מציג היא גישה של "יהיה בסדר, לא לדאוג".

• תגובות 140
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רן תקשיב.

כל פעם שאתה כותב, אני שואל את עצמי "מה הוא בעצם רוצה". כי אתה מדבר כל הזמן מסביב. צריך לשנות, צריך תפיסה חדשה , צרכים אמיתיים וכו וכו. אבל מה אתה מציע? כששאלתי אותך פעם אז ענית משהו על טרור .... נו, באמת. לדבר כל הזמן על חשיבה חדשה, על הצורך לעשות שינוי וכו וכו מבלי תכל'ס, זה כבר מתחיל להיות מייגע.

מצטער בני זה הכי ברור שאני יכול לכתוב...אולי מישהו אחר יעשה זאת יותר טוב ממני ויתרגם זאת עבורך, או אולי לא נוח לך לשמוע?-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
אני רק אומר שכיום מיובאים לישראל הרבה יותר כלי רכב במצב נפלא, על ידי אנשים שאין להם בהכרח עניין בתחביב האספנות.

מאיפה אתה יודע? עשית סקר? תחקרת את כל מי שיבא רכב אספנות משופץ? בדקת איזה אחוז ממיבאי הרכבים המשופצים הם חובבי רכב קלאסי שבמקרה הפרוטה בכיסם, ואיזה אחוז הוא אינטרסנטים בעלי הון שרק רוצים רולס-רויס ליד ההאמר?

אני טוען שעד שלא הוכח אחרת, מי שמביא רכב אספנות לשימושו העצמי הוא אדם שחובב רכב קלאסי. אחרת, ימצא לו צעצועים יותר הגיוניים במחיר הזה. זו ההתנהגות הסבירה והרציונאלית.

כל אמירה אחרת דורשת הוכחה -או שהיא נבואת זעם שקשה להתייחס אליה ברצינות.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אולי בשלב כלשהו מישהו במשרד התחבורה ישאל עצמו "רגע. אם האנשים האלה בכלל לא מתכוונים לשפץ את המכונית ומעלים אותה לכביש As is, איך אני יודע שמצבה תקין ? כתבנו את התקנות הללו עבור מי שמשפצים את המכונית כאן. כל המכוניות החדשות שמייבאים לכאן חייבות לעמוד בתקינה אירופית. באיזה תקינה עומדות הענתיקות האלה ?"

למיטב ידיעתי רכב שמגיע לארץ עובר בדיקת תקינות במשרד הרישוי לפני שהוא עולה לכביש ולאחר מכן יעבור בדיקה כזו כל חצי שנה למשך כל שארית ימי חייב. אני מניח שככה ידעו שהרכב תקין.

ומי אמר שהתקנות נכתבו עבור מי שמשפץ רכבים כאן? אם כך אז אני מניח שהיו אוסרים יבוא של רכבי אספנות.

פורסם
מצטער בני זה הכי ברור שאני יכול לכתוב...אולי מישהו אחר יעשה זאת יותר טוב ממני ויתרגם זאת עבורך, או אולי לא נוח לך לשמוע?-רן

תרשה לי לצטט דברים שכתבת בפורום הסגור?

אם כן, אשמח להביא מדבריך ואשאף להסברים יותר מפורטים, או במילים אחרות, תכל'ס...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

רון

בוא שמע קטע, נניח שמצאת אופנוע נחמד שנות השמונים, ואתה רוצה להעלות אות על הכביש, שלם את כל האגרות שלא שולמו עד עכשיו, הכן אותו לבדיקת מעבדה (רכב מיושן) רישוי, ביטוח, טסט, עכשיו העברת בעלות, וסע לשלום (המלצה אישיית, כאופנוען לאופנוען תשקיע בקסדה טובה וחדשה) עכשיו נניח שמצאת אופנוע ישן יותר...החלפת סטוטוס לאספנות, (המחיר-עוצר בשעות הבוקר 7-9) שיפוץ ביטוח אספנות טסט ו...זהו, המשמעות ויתור על המעבדה!-אתה באמת חושב שביטול ההגבלה לא תקרוץ לרבים יותר לחכות קצת?-רן

פורסם

אני לא אוהב לכתוב על כך אבל יש לי מכוניות אספנות חביבות למדיי, אף אחת מהן לא יכולה להתקרב לנוחות של מכונית בת ימינו. צריך להיות מזוכיסט אמיתי להשתמש ביומיום במכונית בת 30+ מאשר אפילו במכוניות נדושות כמו מזדה 6 או מונדאו.

פקקים עם רכב בן 30+ עם קלאץ של פעם לא ממש מתאים, בלשון המעטה...

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם
תרשה לי לצטט דברים שכתבת בפורום הסגור?

אם כן, אשמח להביא מדבריך ואשאף להסברים יותר מפורטים, או במילים אחרות, תכל'ס...

בני אתה יכול לצטט את דברי מבלי להוציאם מהקשרם, אני עומד מאחריהם, כל מי שקרא אותם מכיר אותי יודע מה מאחוריהם!

אגב, האם כבר ניתן לברך אותך על ההתמודדת לתפקיד היו"ר או שזה מוקדם מדי?-רן

פורסם
אני לא אוהב לכתוב על כך אבל יש לי מכוניות אספנות חביבות למדיי, אף אחת מהן לא יכולה להתקרב לנוחות של מכונית בת ימינו. צריך להיות מזוכיסט אמיתי להשתמש ביומיום במכונית בת 30+ מאשר אפילו במכוניות נדושות כמו מזדה 6 או מונדאו.

פקקים עם רכב בן 30+ עם קלאץ של פעם לא ממש מתאים, בלשון המעטה...

ראובן

רכבתי השבוע על cb 750 בן שלושים מדהים של מכונאי אוהב התחום, בשבילי רק רכב אספנת+ קלאץ לפקקים בבקשה!

ואין צורך לארוז, אני אוכל אותו במקום תודה! -רן

פורסם

תודה על האפשרות שנתת לי לצטט אותך.

אז הנה מדבריך:

", אם ככה פני הדברים אז מה שצפוי הוא אחת מן השתיים:

1. חוסר במועמדים ראויים- מה שיביא בהכרך בחירה של מי שיציע את עצמו ויתחרה נגד עצמו!

2. בחירת ברירת מחדל- מי שיהיה מוכן לקבל על עצמו ללא בחירות בכלל כי אחרת...

3. דחיית הבחירות עד למציאת מועמדים ראויים (מתאילנד או רומנייה).

* מתמטיקה זה לא הצד החזק שלי.....

או

מנכל נבחר בשכר (כגיזבר אני בטוח שתמצא דרך לכלכלו, ואם לא אני אעזור לך בכמה רעיונות). ונבחרת מובילה!

1. שינוי תקנון יקרה, השאלה אם זה יקרה כאילוץ, או אחרי חשיבה בונה!

2. שינוי בצורת החשיבה יקרה גם יקרה, שוב אם כתוצאה מארועים בשטח, או תיכנון מוקדם ובניה אסטרטגית!

בקיצור צוות חשיבה ומו"פ שהוצע להקימו לפני חצי שנה ויותר טרם גובש, אסטרטגית שווק, ודרכי פעולה עתידיים לא נקבעו, חלוקה מסודרת ומתוקצבת לאזורים אין, מאידך התפלגות, פיצול ומאבקי כוחות יש, אבדן חברים (והכנסות) יש גם יש...

יכול להיות שטעינו? אולי חטאנו קצת לאמת ולחברים? אולי היה אפשר למנוע חלק מהבעיות אם רק היינו מנסים?"

אתה כותב כאן רק על דבר קונקרטי אחד וזה מנכ"ל בשכר. על כך עניתי לך כבר שמנכ"ל בשכר הוא כפוף ליו"ר ותפקידו לנהל כספית את המועדון ואת פעולותיו ואין לזה שום קשר עם שינוי החשיבה ושאר דברים. כי מנכ"ל בשכר לא קובע מדיניות. היות והמועדון מנוהל כספית ומבוקר כמו שצריך, לדעתי ההוצאה הכספית הקשורה במנכ"ל בשכר היא גבוהה מדי ובאמת תהפוך את המועדון לנחלת המעטים שיכולים לשלם דמי חבר גבוהים הרבה יותר.

אבל: מעבר לעניין המנכ"ל בשכר כתבת על עוד שני דברים:

שינוי תקנון

צוות חשיבה ומו"פ.

ואני שאלתי אותך מה כוונתך? אם אתה חושב שצריך שינוי תקנון, באיזה סעיפים? מה יש לך להציע לתקנון? מה צריך לחשוב בצורה בונה כדי שתקנון יהיה יותר טוב. הרי שינוי תקנון לא בא מעצמו.

צוות חשיבה ומו"פ: מה הצעותיך לשינוי? הרי הצוות הזה הוא לא מטרה. הוא אמצעי. לגבש והציע אסטרטגיה חדשה למועדון.

אז הצעתי לך שאם אתה חושב שצריך שינויים כל כך מהותיים שבלי צוות מו"פ אי אפשר לגבשם, אז אולי תציע ותספר לנו איזה שינויים. לא על השינויים אלא מהם, מה מחשבותיך. ובכלל, מו"פ זה "מחקר ופיתוח". אז נעזוב את המחקר ונהפוך אותו ל"חשיבה". אבל בנוגע לפיתוח, יש לך הצעות מה לפתח, איך, יעדים? משהו שאותו צוות ייגבש?

ומי יהיה הצוות? גורם חיצוני? חברי מועדון?

בקיצור, אתה מדבר על מסגרות ועוד לא שמעתי ממך משהו על המהות.

ובקשה אישית: נכון, אנחנו חלוקים מאד בדעתנו אבל זה לא מחייב אותך "לקלל" אותי ביושבות ראש. אני שוקל ריצה לוועד אבל בשום פנים לא כיושב ראש.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם
רון

בוא שמע קטע, נניח שמצאת אופנוע נחמד שנות השמונים, ואתה רוצה להעלות אות על הכביש, שלם את כל האגרות שלא שולמו עד עכשיו, הכן אותו לבדיקת מעבדה (רכב מיושן) רישוי, ביטוח, טסט, עכשיו העברת בעלות, וסע לשלום (המלצה אישיית, כאופנוען לאופנוען תשקיע בקסדה טובה וחדשה) עכשיו נניח שמצאת אופנוע ישן יותר...החלפת סטוטוס לאספנות, (המחיר-עוצר בשעות הבוקר 7-9) שיפוץ ביטוח אספנות טסט ו...זהו, המשמעות ויתור על המעבדה!-אתה באמת חושב שביטול ההגבלה לא תקרוץ לרבים יותר לחכות קצת?-רן

רן,

אני מסכים איתך שבאופנועים המצב הוא שונה.

יחד עם זאת, כמה אופנועים אתה מכיר שמצבם הוא באמת כזה שניתן לרכב עליהם כל יום למרות שהם בני 30 שנה? אתה יודע מה.... כמה אופנועים אתה מכיר מאמצע שנות ה90 שראויים לשמש כרכב יומיומי...?

אתה יודע כמה עולה לקחת נבלה כזאת ולשפץ אותה כדי שתגיע למצב כזה? אתה יודע כמה ממה שהשקעת תקבל יום אחד חזרה אם תחליט למכור אותו?

מנסיון אישי, שלי ושל כמה חברים, העלות היא גבוהה מאוד, כמו רכישת אופנוע חדש לפחות, כנראה שיותר. והשווי הסופי זעום.

מעטים יהיו מוכנים לעבור את התהליך הזה.

אגב, HJC קרבון חדשה עלתה על ראשי לפני חודשיים. מומלץ בחום. ו... השם הוא רן ולא רון.

פורסם
בני אחרי התקופת צינון שעברת האם אתה רואה עמדות שונות מהתנהלות הנוכחית ?

התכוונת לעמדות שלי? כלומר האם אני חושב שיש מה לשפר.

בוודאי. יש להעמיק את הפעילות הברוכה שנעשית כיום במועדון במספר תחומים כמו אימוץ "אורט ידין" ובכלל, קשר עם הקהילה ועם הנוער ומערכת החינוך, יש לגרום לכך שיותר חברים ישתתפו בפעילות "סבילה" (לא פעילה) כמו הבחירות, יש לחזק את בי"ד חברים, אני בעד סניפים ועוד..

ככלל אני חושב שהועד הנוכחי והיו"ר הנוכחי (אגב, כולם חדשים יחסית במועדון או בוועד) מנהלים את העסק כראוי וכישורי הניהול של היו"ר הנוכחי הוכיחו את עצמם בעת חילוץ המועדון מהמשבר הכספי בו היה שרוי לפני כשנתיים-שלוש (גם בזכות הגזבר דאז, מנחם ניר).

תבין, אני עדיין שוקל אם להתמודד לתפקיד בוועד כך שהמחשבות שלי הן ראשוניות.

פורסם

שמחתי שבחרת דווקא את הציטוט הזה בני, כי "המביא דברים בשם אומרם מביא גאולה לעולם!"

אולם בחרת להתמקד בשוליים של הדברים, משנתי ידועה לכולם (אני צועק אותה סליחה, מטרטר אותה כבר שנים), לצערי כל נבואה שחורה שלי הגשימה עצמה, והוכחה כנבואה מדויקת! זאת למרות ש "מאז שחרב בית במקדש, ניתנה הנבואה לשוטים...."

תפקיד המנכ"ל יהיה תפקי אופרטיבי, אדם שיקדיש עצמו, זמנו, מרצו ויכולתו האיישית בתשלום לטובת קידום המועדון כלכלית, חברתית, ומשימתית, וישחרר את הוועד, מהצורך לדאוג לאופרציה של האירגון ולעסוק יותר בתוכן.

מה אני רוצה: שוב על קצה המזלג

1. אירגון (על כל המשתמע מכך) גג ארצי המכיל בתוכו את רוב הפעילות המוטרית בארץ, והדואג לאינטריסים של חובבי הרכב מול הרשויות.

2. סניפי מועדון בכל הארץ-לפי פילוח (סוג הרכב, מקום פיזי, מועדון האלפות יכול להיחשב מבחנתי כסניף אם יבחרו בכך...וכו).

3. ניהול מקצועי ותקצוב סניפי מתוך כספי דמי החבר,על מנת שתושב רמת הגולן לא יממן אירוע במרכז הארץ שאין לו יכולת אמיתית להשתתף בו.

ועוד...

וזה מחייב שינוי, בתפיסה,( לא עוד מועדון תל אביבי קטן, אלה ארגון ארצי גדול) במחשבה (התקנון היקר לך כלכך והמשמר את הקיפאון במועדון), ברצון (האמיתי להיות קשוב לצרכי החברים), וביכולת המקצועית הנדרשת בניהול אירגון ברמה ארצית!

לא צריך הכל במכה, אפשר להתחיל שינוי בקטן החוכמה להערך לעתיד ולבצע שינוי ולא להגרר אחרי המציאות!-רן

.אני מתנצל

הפעלתי בטעות את ממשק הניהול כשרציתי לענות לך.

אז לפחות הצלתי את התשובה שלך בלי הציטוט שלי..

סליחה...

בני

פורסם
רן,

אני מסכים איתך שבאופנועים המצב הוא שונה.

יחד עם זאת, כמה אופנועים אתה מכיר שמצבם הוא באמת כזה שניתן לרכב עליהם כל יום למרות שהם בני 30 שנה? אתה יודע מה.... כמה אופנועים אתה מכיר מאמצע שנות ה90 שראויים לשמש כרכב יומיומי...?

אתה יודע כמה עולה לקחת נבלה כזאת ולשפץ אותה כדי שתגיע למצב כזה? אתה יודע כמה ממה שהשקעת תקבל יום אחד חזרה אם תחליט למכור אותו?

מנסיון אישי, שלי ושל כמה חברים, העלות היא גבוהה מאוד, כמו רכישת אופנוע חדש לפחות, כנראה שיותר. והשווי הסופי זעום.

מעטים יהיו מוכנים לעבור את התהליך הזה.

אגב, HJC קרבון חדשה עלתה על ראשי לפני חודשיים. מומלץ בחום. ו... השם הוא רן ולא רון.

על ווספה שמעת? כמה עולה לתחזק אחת לשימוש יומיומי??

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תוכן חדש...