Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

RONCX כתב "אני מוכן להתערב שאין יותר מכמה עשרות אנשים בארץ שנוסעים ברכב אספנות מטעמי "חסכון" וגם אלו לא חכמים במיוחד כי זה עולה להם הרבה יותר...."

לדעתי; רון ממש צודק.!!

הנקודה היא שדמגוגים מגופים שונים חוזרים על השטות הזו מתוך אינטרסים מניפולטיבים

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
  • תגובות 140
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ולעניין קבלת החלטות - גרעין המקים של IVC נמצא בקשר מתמיד איש עם רעהו - ואנו לא מקבלים החלטות ללא היוועצות בגרעין הנ"ל - ותוך קבלת החלטת הרוב. למיטב הבנתי בגופים אחרים בכל מקרה ההחלטות מתקבלות בידי אדם אחד או שניים - אצלנו גרעין מקבלי ההחלטות גדול בהרבה.

אנחנו הושטנו יד לכל המועדונים בארץ, וידנו עדין מושטת!

זאת אומרת שאם נניח חבר מה"גרעין" מתעורר יום אחד על צד שמאל אז כל אספני הרכב בארץ יאכלו *** (והמבין יבין)?

אז חבר הגרעין שווה יותר משאר חברי המועדון?

ואיך בוחרים את הגרעין?

אז תגידו שזו דיקטטורה וזהו :?.

נאור.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם
זאת אומרת שאם נניח חבר מה"גרעין" מתעורר יום אחד על צד שמאל אז כל אספני הרכב בארץ יאכלו *** (והמבין יבין)?

ואיך בוחרים את הגרעין?

נאור.

חבל שאינך מבין את הנקרא - שהרי הבהרנו שאנחנו מקבלים החלטות ברוב (מבין חברי הגרעין) - הרשומים אצלנו אינם בעלי זכות בחירה, אך אנו קשובים לשמוע כל דעה.

והאם אתה חושב שאתה חבר בגוף דמוקרטי ? - נא קרא היטב את השירשור העוסק בפרשייה שכמעט והחריבה את אושיות האספנות בארץ ובה היו מעורבים חברים מתוך המועדון (דוד נמרי ואורן קיפניס) - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=166944&highlight=%D7%A0%D7%9E%D7%A8%D7%99+%D7%A7%D7%99%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%A1

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אני יענה לך כאחד מחברי ה"גרעין" ומימיסדי IVC.

IVC הוקם על מנת למנוע מצב שמישהו בגוף ה"דמוקרטי" יקום על צד שמאל ויעשה מעשה שיכול לגרום לאספנים רבים לאכול ****.

כל החלטה מיתקבלת בהסכמה של כולם,ועל מנת לרענן את זיכרונך,IVC הוקם על מנת לשמור על תקנות וחוקי רכב אספנות.

ולרן-אמרתי לך בעבר מה הסיכויים שלך לקבל את מצבת חברי מועדון ה 5-בערך כמו הסיכוי לקבל את תרשים הקמ"ג בדימונה..

ונקודה למחשבה-בשנים האחרונות בתקציב היה מאוזן,מה קרה שאין כסף?

אבי נוף הוא הגיזבר והוא אדם ישר כסרגל,מה עוד שהעמותה מפוקחת ע"י רואה חשבון,כך שהטלת דופי,אפילו ברמז היא פשוט לא לעיניין.

המשוואה פשוטה-אין חברים=אין כסף.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אבי, ראשית אני מעוניין להבהיר שבשאלתי לגבי הכסף לא התכוונתי חס וחלילה למעילות או אי סדרים, אלא לכך שאני חש שדמי החבר המשולמים הולכים למטרות הלא נכונות.

שנית, לא השמצתי, אני מבקש ממך לא להכניס לי מילים לפה. שאלתי שאלות, גם אם לא נוחות, השמצה לא הייתה פה. במסגרת ההתגוננות שלך אתה יורה לכל עבר, ובעצם מפספס את העיקר.

ההודעה שלי נועדה להשיג בדיוק את מה שכתבת, וזה שמועדון החמש הפך מגוף הפועל למען האספנים, לגוף הפועל למען חיי החברה של האספנים. זה חשוב ויפה, אבל זהו תפקידם של הסניפים המקומיים ושל התארגנויות פרטיות, ולא תפקידו של המועדון. התמקדות בזה תהיה מעילה במחוייבויותיו של המועדון, ואני חש שלשם אתה מנסה לקחת את הדברים.

השינויים עליהם אתה מדבר יחריפו את המצב בו המועדון פונה אך ורק לתושבי מרכז הארץ, בעלי זמן פנוי, רכב במצב תקין ורצון לשבת בבתי קפה/פארקים. כל השאר ידחקו לאט (מהר) החוצה, ואז תאלצו להעלות את דמי החבר שוב.

בקיצור, אני לא חושב שיש מקום לאג'נדה של סניף רעננה כדרך פעולה ארצית של המועדון.

לגבי IVC, תשובות כבר קיבלת משאר החברים מעלי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ואיך בוחרים את הגרעין?

נאור.

ארחיב מעט את דבריהם של חברי אספני הרכב הארצישראליים.

כמה אנשים לדעתך החליטו לפני מספר חודשים למחוק את השרשורים הנוגעים לפרשת " תקינה לרכב אספנות " והידועה יותר כפרשת נמרי קיפניס, ו\או לנקות את נמרי מכל אשמה ? האם אתה יודע ? אולי מוטב שתתעניין לפני שהינך מגן על משהו שאני לא בטוח שהפרטים אכן ידועים לך, ועוד דבר, אצלינו אולי אין דמוקרטיה כלשונך אבל בין מה שקראת " גרעין " מוטב שתדע אם אחד מתנגד ההחלטה לא תעבור, אני כותב זאת שוב מהטעם שלנו אין מה להסתיר, אפילו פורום סגור אין לנו, כך או כך פרשיה מן הסוג אותה העלה ירון אצלנו לא יכולה להתקיים. ואצלכם ? - זאב

zeev

פורסם
ארחיב מעט את דבריהם של חברי אספני הרכב הארצישראליים.

כמה אנשים לדעתך החליטו לפני מספר חודשים למחוק את השרשורים הנוגעים לפרשת " תקינה לרכב אספנות " והידועה יותר כפרשת נמרי קיפניס, ו\או לנקות את נמרי מכל אשמה ? האם אתה יודע ? אולי מוטב שתתעניין לפני שהינך מגן על משהו שאני לא בטוח שהפרטים אכן ידועים לך, ועוד דבר, אצלינו אולי אין דמוקרטיה כלשונך אבל בין מה שקראת " גרעין " מוטב שתדע אם אחד מתנגד ההחלטה לא תעבור, אני כותב זאת שוב מהטעם שלנו אין מה להסתיר, אפילו פורום סגור אין לנו, כך או כך פרשיה מן הסוג אותה העלה ירון אצלנו לא יכולה להתקיים. ואצלכם ? - זאב

קראתי ומכיר את הסיפור (למעשה כבר קראתי כ"כ הרבה שכאבו לי העיניים).

ואולי אתה צודק (בדגש על אולי) ומועדון ה-5 עשה טעות בהחלטתו (למרות שאני ביקשתי הבהרות בנושא וקיבלתי אותם ואינן משאירות מקום לספק),

ובהנחה שאתה צודק, זה עדיין לא מצדיק את הפרישה שלכם (ויש לציין כי אני מעריך אותכם מאד) והקמת מועדון "מתחרה".

ונניח וכבר פרשתם והקמתם מועדון מתחרה,

למה אתם עדיין נמצאים נמצאים בעבר ומנסים להתנכל למועדון ה-5?

כבר עזבתם אז בכבוד ושיהיה רק בהצלחה (מכל הלב) אבל אין צורך לפתוח עוד דיון ועוד דיון ולטחון מים ולומר כמה שמועדון ה-5 דפוק וכמה שהוא דופק את החברים שלו - אתם מעוניינים לגרום לעוד חברים לפרוש?

כל אחד חשב ועשה את הבחירה שלו,

חלק נשארו עם מועדון ה-5 (כמוני)

חלק חברים בשני המועדונים

וחלק פרשו בקול תרועות ונהיו ה"גרעין" של המועדון החדש.

זה בנוגע לזה.

עכשיו בנושא אחר,

ועוד דבר, אצלינו אולי אין דמוקרטיה כלשונך אבל בין מה שקראת " גרעין " מוטב שתדע אם אחד מתנגד ההחלטה לא תעבור, אני כותב זאת שוב מהטעם שלנו אין מה להסתיר, אפילו פורום סגור אין לנו, כך או כך פרשיה מן הסוג אותה העלה ירון אצלנו לא יכולה להתקיים. ואצלכם ? - זאב

חבר יקר, (וזה לא נכתב בציניות)

אם זה לא דמוקרטיה זה דיקטטורה, אין פה הרבה אופציות. כך שמה שאמרתי הינו אמת.

רק ע"מ להסיר ספק:

דמוקרטיה - שלטון ה"עם". יש בחירות וניתן לבחור את הועד הנבחר.

דיקטטורה - שלטון יחיד (או שלטון של "גרעין" זה אותו דבר).

ובנושא זה שאלה לדובר IVC או אחד מה"גרעין",

מה יהיה במידה ויהיה צורך לקבל החלטה שתשפיע על כלל ציבור האספנים בארץ? גם אז רק הגרעין יחליט מה יהיה?

נ.ב

גם בדמוקרטיה כאשר אתה בוחר (במקרה שלנו "ועד"). זכותם להחליט מה שיעלה על רוחם כי הם נבחרו. אולי זה לא נראה לכם אך ככה דמוקרטיה עובדת.

בברכה,

נאור.

פורסם

ומה עושים כשהדמוקרטייה עושה הפוך מרצון הבוחרים?

דוגמא? עד כמה שזכור לי,תוכנית ההיתנתקות לא היתה קיימת במצע תנועת הליכוד לפני בחירות 03'.

ובכל זאת,ראש הממשלה דאז,אריאל שרון ביצע אותה.

בחירת ועד היא בדיוק כמו בחירת ממשלה.

ומה עושים אם היא מבצעת בדיוק ההפך ממצעה?

ואגב,יש לא מעט גופים שפועלים מצויין גם ללא דמוקרטייה.

פורסם
ומה עושים כשהדמוקרטייה עושה הפוך מרצון הבוחרים?

דוגמא? עד כמה שזכור לי,תוכנית ההיתנתקות לא היתה קיימת במצע תנועת הליכוד לפני בחירות 03'.

ובכל זאת,ראש הממשלה דאז,אריאל שרון ביצע אותה.

בחירת ועד היא בדיוק כמו בחירת ממשלה.

ומה עושים אם היא מבצעת בדיוק ההפך ממצעה?

ואגב,יש לא מעט גופים שפועלים מצויין גם ללא דמוקרטייה.

אם יש רוב ניתן לפזר את הועד בטרם עת.

יכול להיות שקיימים גופים שפועלים מצויין ללא דמוקרטיה, אך בגוף כמו מועדון ה-5 או IVC לא ניתן לפעול באופן תקין ללא דמוקטיה כי עולות שאלות ומקרים שאסור שההחלטה בנושא תשאר בידי ועד או גרעין. לכן במידה והנושא באמת קריטי ניתן לבצע משאל עם הגוף דמוקרטי לעומת זאת בגוף דיקטטורי..

נ.ב

ולא,

מקרה קיפניס/נמרי אינו מקרה שמחייב משאל עם :roll:

ודבר נוסף,

במידה ומועדון ה-5 כמועדון היה מעוניין לבצע מה שהיה באותה פרשייה אזי היה צורך במשאל עם. ולא היה צורך במשאל עם ע"מ להחליט על הפעילות שתעשה כנגד קיפניס/נמרי.

בברכה,

נאור.

פורסם

עם כל הכבוד לך,אתה עוד לא יודע כל מה שהיה בפרשה ההיא,ועל זה נאמר-המשכיל בעת ההיא ידום.

זה לא פשוט לפזר ועד ניבחר,והבעייה היא שזה יכול להעשות מאוחר מידי!

כמו שנאמר,אבן שזרק טיפש לבאר,אלף חכמים לא ירימו אותה.

כנראה שאתה קצת קשה הבנה,אז אני יסביר לך שוב-IVC הינו גוף שהוקם למען מטרה מסויימת,ומטרתו העיקרית הינה שמירה על שהושג בעמל רב.

אין ל IVC צורך בריבוי דעות,מאחר והמטרה ברורה-מי שלא מסכים איתה יכול פשוט לא להירשם או לבטל את חברותו.

פשוט מאד.

ולפני שאתה מנופף בעיניין הדמוקרטייה-בדקת פעם כמה אחוז מחברי המועדון באים להצביע באסיפה הכללית?

פורסם
עם כל הכבוד לך,אתה עוד לא יודע כל מה שהיה בפרשה ההיא,ועל זה נאמר-המשכיל בעת ההיא ידום.

זה לא פשוט לפזר ועד ניבחר,והבעייה היא שזה יכול להעשות מאוחר מידי!

כמו שנאמר,אבן שזרק טיפש לבאר,אלף חכמים לא ירימו אותה.

כנראה שאתה קצת קשה הבנה,אז אני יסביר לך שוב-IVC הינו גוף שהוקם למען מטרה מסויימת,ומטרתו העיקרית הינה שמירה על שהושג בעמל רב.

אין ל IVC צורך בריבוי דעות,מאחר והמטרה ברורה-מי שלא מסכים איתה יכול פשוט לא להירשם או לבטל את חברותו.

פשוט מאד.

חן,

אולי באמת לא הייתי נוכח בזמן הפרשה ההיא ואני גם דיי בטוח שאני קשה הבנה.

מה שמטריד אותי זה "אין ל IVC צורך בריבוי דעות,מאחר והמטרה ברורה-מי שלא מסכים איתה יכול פשוט לא להירשם או לבטל את חברותו."

זאת בדיוק הגישה שמטרידה אותי.

מועדון שמתיימר להגן על קהל אספנים ולא על "קומץ" לא יכול לומר דבר שכזה.

אני לא אוסיף עוד.

לפי דעתי הזמן יעשה את שלו ובסוף כולם יגיעו למסקנה שהריב הזה הוא בעצם על כלום.

נחכה ונראה.

נאור.

פורסם

שאני יסביר לך בפעם הרביעית(והאחרונה?)..

IVC הוקם כהפקת לקח מארוע מצער,שלולא תשומת לב מספקת ותגובה מהירה של חברים במועדון ה 5,היה יכול להמיט אסון על ענף האספנות בארץ.

לאחר הטיפול האומלל של מועדון ה 5בפרשייה,החלטנו להקים את IVC כגוף שיגן וישמור על האינטרסים של אספני הרכב בארץ,ללא תלות בוועד הניבחר של מועדון ה 5 ובגחמותיו.

לאחר פירסום "הסכם הפשרה"(עאלק)הוחלט שלא שמים עוד את כל הביצים בסל אחד,והקמנו את IVC.

כנס לאתר שלנו,קרא שוב ושוב את מטרות האירגון,ואם יהיו שאלות,אנחנו כאן.

וואלה,הצלחתי להתיש אותי..

פורסם
,

מה שמטריד אותי זה "אין ל IVC צורך בריבוי דעות,מאחר והמטרה ברורה-מי שלא מסכים איתה יכול פשוט לא להירשם או לבטל את חברותו."

זאת בדיוק הגישה שמטרידה אותי.

מועדון שמתיימר להגן על קהל אספנים ולא על "קומץ" לא יכול לומר דבר שכזה.

אני לא אוסיף עוד.

לפי דעתי הזמן יעשה את שלו ובסוף כולם יגיעו למסקנה שהריב הזה הוא בעצם על כלום.

נחכה ונראה.

נאור.

נאור - איך אתה קורא לגוף שבראשו עומד אותו מנהיג שנים רבות ללא תחלופה - האם זו לא דיקטטורה, אפילו אם העוזרים שלו מתחלפים מידי פעם? (גם בסוריה מתקיימות בחירות מידי כמה שנים)

ובכדי להסביר, אנחנו הוקמנו ע"י אנשים שהיו חברים במועדון החמש משך תקופה ארוכה מאד (אני אישית הייתי חבר 12 שנים) ומרביתנו גם היו בעלי תפקידים במשך שנים במועדון ומכירים את הנפשות הפועלות היטב, לבטח טוב יותר מחבר רגיל.

הבעייה נעוצה בדיוק במה שאינך יודע, שלעיתים ההחלטות שמתקבלות אינן לטובת העניין לשמו הוקם המועדון מלכתחילה אלא יישור קו עם אנשים "חזקים" שרוצים ביקרם או לחילופין מפחדים כי "יפגעו" במועדון, ובכלל אין מקום להחלטות פוליטיות בתחביב!!

להבהיר לך, בעניינו למועדון תפקיד חשוב, הוא עדיין חשוב ואין אנו רוצים שייעלם או ייפגע, נהפוך הוא - וזו גם הסיבה שלשמה קראנו לשיתוף פעולה (שסביר שלא יתממש עקב בעיות אגו של חלק מהפעילים המרכזיים). הכעס של חלק מחברנו הוא לא כלפי מועדון החמש כגוף, אלא כלפי בעלי תפקידים שלדעת חלק מהאנשים מועלים/מעלו בתפקידם ופוגעים במועדון בכלל ובתרבות האספנות בפרט.

אני מבין כי קיבלת "הסברים" משכנעים מאת אנשים רהוטים בעלי כריזמה, אולם אם ברצונך להבין את התמונה המלאה מן הראוי שתאזין באותו הקשב גם לאחרים.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אבי קבע "התקציב על פי דעתי קטן מידי, מאחר ודמי החבר נמוכים מידי,..."

זה לא ממש עיסקי אבל ללא הצגת מטרות ועדיפויות...הקביעה גדול/קטן לא ממש עיניינית.

תקציב קטן ניתן להגדיל על ידי העלאת דמי חבר או כפי שעבר נירמז על ידי הגדלת כמות החברים

וכמובן קיים עיניין הספונסרים....

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

זוהי תהיה הודעתי האחרונה בשרשור זה (אני כבר שומע את אנחת הרווחה של כולם :)).

חן,

אני הבנתי כבר בפעם הראשונה מה אתה מנסה לומר. לעומת זאת ניכר כי לא הצלחת ו/או ניסית להבין את מה שאני מנסה להעביר.

כפי שאמרתי אני מאחל רק הצלחה לIVC ולא שום דבר אחר. לפי דעתי ההתנהלות של IVC אינה נכונה אך זוהי דעתי האישית.

אם הבנתי נכון את דבריו של ירון הבעיה אינה במועדון ה-5 אלא בנבחריו, אם זוהי הבעיה אני מאמין שהנושא ייפתר בבחירות הקרובות שכן קשה לי להאמין שחברי הועד הנוכחי ירצו להתמודד לעוד קדנציה וחברי המועדון יבחרו להמשיך עם הועד הנוכחי לעוד קדנציה.

ועכשיו,

לשאלת מיליון הדולר,

במידה וכל הועד מתחלף ועולה ועד חדש שכן מתאים לכולם (גם ל"גרעין"), אתם חוזרים למועדון ה-5?

נ.ב

גם אני חושב שהגבלת השעות 7-9 הינה הגבלה נכונה, ותמיד יהיו כמה דעות בכל נושא.

לילה טוב לכולם,

נאור

• תוכן חדש...