Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום נאור - את הנעשה אין להשיב.

למדנו במהלך התקופה האחרונה כי עדיף כי לא יהיה גוף אחד (שקל באופן יחסי "להשתלט עליו") שיהא ממונה על תחביבנו בצורה בלעדית.

ואני אתן דוגמא בכדי שתבין - מחר יכול גיידאמק להחליט שהוא מאד אוהב מכוניות ישנות, ולרשום 100 מחבריו כחברי מועדון. כולם ישמחו לבטח, גם בגלל שמו ומסירותו וגם בגלל הגדלת התקציב שתגיע בעקבות הצטרפות החברים החדשים.

עד כאן הכל טוב ויפה....אבל פתאום גיידאמק יראה כי יש פוטנציאל כלכלי בתקנות האספנות - הוא ישלח נציגים לוועד (שהרי 100 מחבריו יתייצבו לבחירות) וישלוט במועדון - מכאן והלאה הוא יכול לפנות למשרד התחבורה בשם הגוף הבלעדי ויחידי בארץ בתחום האספנות ולדרוש למשל כי מכוניות אספנות יעברו מכון תקנים בכל שנה....למה? כי הוא ישכנע כי זה לטובת המדינה - מכאן הוא יפעל להקמת מספר מכוני תקנים בבעלותו - והכסף יזרום לכיסיו....

האם הסיטואציה הנ"ל נראית לך תלושה מן המציאות? האם בשלב זה לא תשמח שקיים גוף נוסף המרכז אספנים שיתנגדו למהלך?

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תגובות 140
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קראתי ומכיר את הסיפור (למעשה כבר קראתי כ"כ הרבה שכאבו לי העיניים).

ואולי אתה צודק (בדגש על אולי) ומועדון ה-5 עשה טעות בהחלטתו (למרות שאני ביקשתי הבהרות בנושא וקיבלתי אותם ואינן משאירות מקום לספק),

ובהנחה שאתה צודק, זה עדיין לא מצדיק את הפרישה שלכם (ויש לציין כי אני מעריך אותכם מאד) והקמת מועדון "מתחרה".

ונניח וכבר פרשתם והקמתם מועדון מתחרה,

למה אתם עדיין נמצאים נמצאים בעבר ומנסים להתנכל למועדון ה-5?

כבר עזבתם אז בכבוד ושיהיה רק בהצלחה (מכל הלב) אבל אין צורך לפתוח עוד דיון ועוד דיון ולטחון מים ולומר כמה שמועדון ה-5 דפוק וכמה שהוא דופק את החברים שלו - אתם מעוניינים לגרום לעוד חברים לפרוש?

כל אחד חשב ועשה את הבחירה שלו,

חלק נשארו עם מועדון ה-5 (כמוני)

חלק חברים בשני המועדונים

וחלק פרשו בקול תרועות ונהיו ה"גרעין" של המועדון החדש.

זה בנוגע לזה.

עכשיו בנושא אחר,

חבר יקר, (וזה לא נכתב בציניות)

אם זה לא דמוקרטיה זה דיקטטורה, אין פה הרבה אופציות. כך שמה שאמרתי הינו אמת.

רק ע"מ להסיר ספק:

דמוקרטיה - שלטון ה"עם". יש בחירות וניתן לבחור את הועד הנבחר.

דיקטטורה - שלטון יחיד (או שלטון של "גרעין" זה אותו דבר).

ובנושא זה שאלה לדובר IVC או אחד מה"גרעין",

מה יהיה במידה ויהיה צורך לקבל החלטה שתשפיע על כלל ציבור האספנים בארץ? גם אז רק הגרעין יחליט מה יהיה?

נ.ב

גם בדמוקרטיה כאשר אתה בוחר (במקרה שלנו "ועד"). זכותם להחליט מה שיעלה על רוחם כי הם נבחרו. אולי זה לא נראה לכם אך ככה דמוקרטיה עובדת.

בברכה,

נאור.

ראשית אני מצטער על כאב העיניים.

לענייננו, אני עזבתי את מועדון החמש מבחירה, לאחר שפעמיים ירקו לי בפרצוף, זה בדיוק פעמיים יותר מידי, אינני יודע מאיפא אתה שואב את המידע שאנשי IVC משמיצים את מועדון החמש, מעניין אבל בידי נתונים הפוכים, כך או כך לנו אין עניין במה שנעשה במועדון החמש אלא אם לעניין כזה או אחר יש נגיעה בנושא רכושנו. ( לענייננו רכבי האספנות שלנו ).

הייתי חבר הנהלה ותרמתי את חלקי, לאחר ההתנהגות כלפי בשנים האחרונות החלטתי לא עוד, אין לי שום עניין במועדון החמש, הוא ויתר עלי ואני עליו, עליך להבין ההחלטה להיות חבר או לא נתונה בידי כל אחד מאיתנו לגבי עצמו.

זאת ועוד, אינני רוכש אמון לדרך אותה סללה ההנהלה הנוכחית ובה היא הולכת, מהטעם הזה הוקם ivc , תוכל אפילו לקרוא לזה שהחלטנו לקחת את גורל רכושנו בידנו ולא להפקיר אותו בידי מי שאין לנו בו אמון. אני רוצה להודות לך על שיעור האזרחות והאמן לי גם אני למדתי בחיי מספר דברים .עוד אוסיף לא אנחנו פתחנו את השרשור, מי שרוצה פותח , ומי שרוצה מגיב, לא כן ? ובעניין קבלת ההחלטות, חלקנו בעלי אוספים גדולים אולי אינך מכיר עד כמה , בינתיים אנחנו אלה הדורשים להשאיר את המצב על כנו , הואל נא לקרוא אודותינו בפורום ivc משם גם תוכל להתרשם מהמצע שלנו.

לסיכום אודה באם תעביר אלי נתון על מישהו שניסה לגרום לאחר לא להצטרף למועדון החמש והוא חבר ב-ivc, או לחילופין לעזוב ולא לחדש חברות וננסה ללבן סוגיה זו, אגב על פעילות הפוכה יש לי נתונים.

אני רוצה להודות לך על הערכתך אלינו, שיהיה ערב טוב. - זאב

zeev

פורסם
אבי קבע "התקציב על פי דעתי קטן מידי, מאחר ודמי החבר נמוכים מידי,..."

זה לא ממש עיסקי אבל ללא הצגת מטרות ועדיפויות...הקביעה גדול/קטן לא ממש עיניינית.

תקציב קטן ניתן להגדיל על ידי העלאת דמי חבר או כפי שעבר נירמז על ידי הגדלת כמות החברים

וכמובן קיים עיניין הספונסרים....

היי לביא

ראשית אבי לא קובע כלום. אבי אמר (וכך בדיוק רשום) מה דעתו.

מאדם אנטליגנטי כמוך הייתי מצפה ליתר דיוק בהעברת המסר לאחרים מאשר ציטוט חלקי בלבד מדברי.

לעצם העניין, בוודאי שיש צורך בהצגת מטרות לשימוש בתקציב, וחלק מהן הרי הצגתי, רק שאתה לא ציטטת אותן.

מדוע?

בקשר לדבריך אודות הגדלת מס' החברים או ספונסרים, אין בכך שום פסול. אולם יש לעשות סדר בדברים.

ללא תוכנית שנתית מסודרת, ללא הצגת יעדים למועדון (מעבר להתקשקשויות השונות בפורום),

ללא ראיה ותכנון של 5 שנים קדימה לגבי המטלות והמטרות אותן המועדון מגדיר לעצמו ורואה בהן את תכליתו -

אין מה לדבר על הגדלה מסיבית של מס' החברים ועל כמות ספונסרים.

אבי, ראשית אני מעוניין להבהיר שבשאלתי לגבי הכסף לא התכוונתי חס וחלילה למעילות או אי סדרים, אלא לכך שאני חש שדמי החבר המשולמים הולכים למטרות הלא נכונות.

שנית, לא השמצתי, אני מבקש ממך לא להכניס לי מילים לפה. שאלתי שאלות, גם אם לא נוחות, השמצה לא הייתה פה. במסגרת ההתגוננות שלך אתה יורה לכל עבר, ובעצם מפספס את העיקר.

ההודעה שלי נועדה להשיג בדיוק את מה שכתבת, וזה שמועדון החמש הפך מגוף הפועל למען האספנים, לגוף הפועל למען חיי החברה של האספנים. זה חשוב ויפה, אבל זהו תפקידם של הסניפים המקומיים ושל התארגנויות פרטיות, ולא תפקידו של המועדון. התמקדות בזה תהיה מעילה במחוייבויותיו של המועדון, ואני חש שלשם אתה מנסה לקחת את הדברים.

השינויים עליהם אתה מדבר יחריפו את המצב בו המועדון פונה אך ורק לתושבי מרכז הארץ, בעלי זמן פנוי, רכב במצב תקין ורצון לשבת בבתי קפה/פארקים. כל השאר ידחקו לאט (מהר) החוצה, ואז תאלצו להעלות את דמי החבר שוב.

בקיצור, אני לא חושב שיש מקום לאג'נדה של סניף רעננה כדרך פעולה ארצית של המועדון.

לגבי IVC, תשובות כבר קיבלת משאר החברים מעלי.

אני שמח שלאחר ההבהרות שלי אתה כבר רגוע, ויכול לבטוח שדמי החבר (שיש כאלה שמשלמים)

הולכים למטרות הנכונות.

לא היתה שום שאלה לא נוחה מצידך, וממילא גם לא היו התגוננות ויריות לכל הכוונים. (ואני בכלל אין לי רשיון לנשק).

ערבבת כראוי את מה שכתבתי כדעתי לבין מה שמועדון החמש רואה/עושה/מתנהל.

לגבי התארגנויות של סניפים, לא כתבתי מעולם שהמועדון צריך להפעיל אותם פרטנית, אלא לדעתי יש ליצור

ביוזמת המועדון מספר סניפים ברחבי המדינה, בכדי שכמה שיותר חברים יוכלו להיות מעורבים במפגשים ובפעילויות

עם הרכבים שלהם ולא שהרכבים יסעו כמעט ורק לטסט השנתי. עקב הפעילות הזו יוכלו להשתתף הרבה יותר חברים

במפגשים מאשר במצב כיום עם שלשה מפגשים בלבד. בדיוק הפוך ממה שהסקת.

הסניפים צריכים להתנהל על ידי חבר שינהל אותם, (ראה למשל סניף רעננה), ומבלי שמזכירות המועדון תבזבז על

הפעילות הזו זמן. (ראה למשל סניף רעננה). ועבור הכיף של החברים (ראה ...).

כפי שכבר כתבתי, יש לברר מה באמת רצון חברי המועדון (להבדיל מרצון של כמה חברים שכותבים בפורום).

ייתכן שירצו שהמועדון יתרכז רק בביקורים יומיומיים במשרד התחבורה, וייתכן שיירצו גם בפעילויות חברתיות.

לי יש השקפה מוצקה בעניין עקב בדיקה שעשיתי.

לאחרים שאינם חברי מועדון, אך מביעים דיעה "בשם חברי המועדון" יש נתונים על כך?

דבר נוסף שיש להבין הוא שגם אם אני עונה לך ולאחרים כחבר מועדון וסופג אש כתוצאה מכך (ממש לא מפריע לי),

אין זה אומר שאני מסכים ומקבל את כל מה שקורה במועדון. אולם יש ועד שנבחר, יש בו רוב שמחליט,

ובדמוקרטיה מכבדים את החלטות הרוב. האם יש צורך לשנות? יש מה לשנות? הרי כבר כתבתי:

תראה. אין אני חושב שכל מה שנעשה במועדון בסדר, ואין צורך בשינויים.

אני גם בטוח כי כל אחד אחר שיעשה, יגרור אחריו ביקורות כאלו ואחרות ואי הסכמות.

אם אחליט להגיש את מועמדותי לועד המועדון יהיה זה רק בכדי לשנות דברים בצורה קיצונית מאד.

• האם זה יהיה טוב?
  • האם כולם יהיו שבעי רצון?
  • האם זה יענה על כל הציפיות שיש לכל אחד מחברותו במועדון?
  • האם יש בכלל ציפיות זהות לכולם?
  • האם הרוב דומם כי הוא אידיוט, או שאולי בכלל המצב טוב לו, ורק כמה משוגעים כמונו (תירגע, גם אני...) בפורום מקשקשים זה לזה במח?

אינני יודע. אני מניח שהתשובה למרבית השאלות היא לא.

נראה לי כי יש אנשים שחושבים שניתן להביא מועדון כלשהו (ולא משנה איזה) למצב מושלם.

חלומות בהקיץ.

ראשית להרבה אנשים יש הרבה דיעות, ושונות זו מזו. שנית אין דבר מושלם בעולם וצריך להבין זאת.

צריך לשאוף, לרצות לשפר וכד'

להבין שגם מהפיכה צריך לבצע בשלבים.

יום נעים

אבי נוף.

לילה טוב

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
RONCX כתב "אני מוכן להתערב שאין יותר מכמה עשרות אנשים בארץ שנוסעים ברכב אספנות מטעמי "חסכון" וגם אלו לא חכמים במיוחד כי זה עולה להם הרבה יותר...."

לדעתי; רון ממש צודק.!!

הנקודה היא שדמגוגים מגופים שונים חוזרים על השטות הזו מתוך אינטרסים מניפולטיבים

מנסיון: הרבה כלי רכב "אספנות" במצב מפחיד, מסתובבים בכל השעות ב"מגזרים" השונים בי-ם...

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
מנסיון: הרבה כלי רכב "אספנות" במצב מפחיד, מסתובבים בכל השעות ב"מגזרים" השונים בי-ם...

רן, תגדיר הרבה.

בכל ימי חייך, ביחד, כמה רכבי אספנות במצב מזעזע ראית בי-ם? 100? 200? 1000? 100000?

אני מניח שהמספר הוא זניח ביחס לכמות הרכבים בארץ.

ושוב, כל אחד עם אי קיו מינימלי מבין מיד שלכל היותר, גם אם הרכב שלו במצב מכני מדהים, הוא חוסך כמה מאות שקלים בשנה...

פורסם

נאור

מועדון החמש צריך לקבל החלטה חד משמעית לאיזה כיוון הוא הולך, ומהם מטרותיו, אם ברצונו לספק לחם ושעשועים לקבוצת עילית מצומצמת, זה בסדר ואפילו נהדר, אז שיעזוב את עניין קבלת ההחלטות והקשר עם הרשויות, ויפסיק להתהדר ב"רשמיות והבעלות על נושא האספנות בארץ" וישאיר את זה למישהו אחר מוכשר יותר. אבל אם יבחר להיות נציג רכבי האספנות בארץ, אז הוא צריך להיות מספיק רציני ומספיק מקצועי, לדעת לנהל אירגון ארצי בנושאים המהותיים לכולנו. ולא להיות בעלי נאמנות כפולה, אי אפשר לאחוז במקל בשני קצותיו!

המועדון מספק היום שרות נבחר לחבורת מקורבים שהתמזל מזלם והם מתגוררים באזור מצומצם במרכז, למרות שהוא מתיימר להיות המועדון של כולם, כולל באר שבע, רמת הגולן, ושאר הארץ.

המצב היום נוח לו ואין הוא מחפש שינוי אמיתי, כולם משלמים דמי חבר וחלק אפילו נהנים, ומי שלא פורש! ואז יעלו את דמי החבר, כי בינינו, מי שיש לו כל כך הרבה כסף להשקיע על הרכב שלו, מיובא משוקם ונוצץ, מה זה עוד כמה מאות ש"ח עבורו, תמיד יהיו מי ישלמו, ושיקפצו מי שאין להם, ממילא אנחנו לא רוצים אותם פה!

נאור אני לא מכיר אותך אישיית, אבל אם אינטרס האספנות בארץ באמת מעניין אותך, מעבר לרווח אישי ריגעי יש ממה לחשוש!

אם אתה מחפש יצוג אמיתי-חשוב שוב-רן

פורסם
רן, תגדיר הרבה.

בכל ימי חייך, ביחד, כמה רכבי אספנות במצב מזעזע ראית בי-ם? 100? 200? 1000? 100000?

אני מניח שהמספר הוא זניח ביחס לכמות הרכבים בארץ.

ושוב, כל אחד עם אי קיו מינימלי מבין מיד שלכל היותר, גם אם הרכב שלו במצב מכני מדהים, הוא חוסך כמה מאות שקלים בשנה...

מספיק בכדי שמישהו עלול להתעורר יום אחד ובהחלטה של רגע למוטט עמל של שנים! וכמעט היו דברים מעולם, היה לנו יותר מזל משכל!-רן

פורסם

רן

בא נבין עדיפויות !

א. בטווח ק"מ מביתי יש 12 כי רכב כולם במצב מפחיד. ל9 יש מספר אספנות

כולם חסרי רישוי ובשנתיים האחרונות לא נסעו מטר!

ב. רכבים במצב דומה (כלומר מוגדרים מפחיד) וגם טוב יותר, עם ובלי שלטי אספנות ,שעברו מבחן רישוי

ונעים על כבישי הארץ

ג. רכבים במצב מפחיד זרוקים בשדה הבעלים אספן כבר עשור מתלבט אם לשפץ

או למכור ....

אז רן מה היית רוצה לראות...?

אני וודאי מעדיף את הקבוצה השניה על האחרות (כלומר זה לא האידאל

אבל לטעמי הצרה היותר קטנה...)

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

ניצול פירצת החוק של רכב אספנות לצורך הוזלת השימוש נפוץ יותר ממה שחושבים, אין לי בעייה אם אחד שעומד בתקנות שומר על החוק ועושה טסט בזמן, הבעייה שלי עם אלה שלא, הקומבינטורים שמזלזלים בחוק, מזייפים לעבור טסט, נוסעים בשעות האיסור ומוציאים דיבתינו (שומרי החוק) רעה! המצב ילך ויחמיר, בעוד שנתיים רכבים מודל שנות השמונים, בחלקם אפילו איכותיים שבטיפול נכון יכולים לשמש כרכב יום יומי לנסיעות מלאות יגיע לכבישים, וכאשר הכמות תגדל יתרבו התאונות, יתעוררו חברות הביטוח והרשויות ויעלו דמי הביטוח, מי יפגע? כל מקרה לגופו-האינטרס הכללי ולא האישי, הוא לשמר את התקנה של איסור השימוש ולאכוף אותה, אחרת כולם יפגעו-רן

פורסם

יש נקודה נוספת שלדעתי עלולה להפוך לאיום העיקרי על ההקלות לרכב אספנות:

רכבים המיובאים מחו"ל על ידי אזרחים שאין להם עניין מיוחד באספנות.

כשהוקם המועדון, איסוף רכבים ושיפוצם היה שגעון של מעטים.

האנשים ה"רגילים" לא מצאו שום הגיון בשימוש ברכב בן 30. מדובר היה, אז, במכוניות משנות ה-50, ולא היה שום הגיון להשתמש בהן בשימוש יומיומי.

היום, קיימת בישראל תעשייה מפותחת של יבוא רכבי אספנות מחו"ל.

עשרות מכוניות נכנסות לישראל כל שנה, רובן משופצות לחלוטין ובמצב מושלם.

חלק מהן, לפחות, מיובא על ידי אנשים נטולי עניין מיוחד באספנות ובשימור כלי רכב.

הם פשוט מנצלים את האפשרות לייבא לכאן רולס-רויס, פורשה, פרארי, מרצדס, יגואר ועוד שמות מפוארים אחרים.

המכוניות הללו יכולות לשמש כרכב יומיומי לבעליהן, ולפחות לחלק מהאנשים הללו יש עניין רב מאוד בביטול מגבלת 7-9, ויכולת כלכלית לעמוד ברישוי ובביטוח גבוהים יותר.

שיהיה ברור: אין לי שום טענה כנגדם. זכותם המלאה.

אבל מועדון החמש חייב להפנים שהדברים השתנו.

במקום שבו מעורבים אינטרסים כלכליים, אנשים יחפשו וימצאו דרכים אל ליבו של המחוקק, בכדי שיקל את התקנות ויאפשר להם להרוויח כסף.

פורסם
ניצול פירצת החוק של רכב אספנות לצורך הוזלת השימוש נפוץ יותר ממה שחושבים, אין לי בעייה אם אחד שעומד בתקנות שומר על החוק ועושה טסט בזמן, הבעייה שלי עם אלה שלא, הקומבינטורים שמזלזלים בחוק, מזייפים לעבור טסט, נוסעים בשעות האיסור ומוציאים דיבתינו (שומרי החוק) רעה! המצב ילך ויחמיר, בעוד שנתיים רכבים מודל שנות השמונים, בחלקם אפילו איכותיים שבטיפול נכון יכולים לשמש כרכב יום יומי לנסיעות מלאות יגיע לכבישים, וכאשר הכמות תגדל יתרבו התאונות, יתעוררו חברות הביטוח והרשויות ויעלו דמי הביטוח, מי יפגע? כל מקרה לגופו-האינטרס הכללי ולא האישי, הוא לשמר את התקנה של איסור השימוש ולאכוף אותה, אחרת כולם יפגעו-רן

ושוב, בפעם העשירית, לחסוך מה בדיוק???

בבקשה תאיר את עיני כי עדין לא הבנתי איזה חיסכון יש כאן... אמרנו בערך 1000-1500 ש"ח פחות על טסט.

תוריד מזה:

נסיעה לטסט פעמיים בשנה.

נסיעה למוסך לאישור "מיושן"/"אספנות"/"בלמים" (שכמובן שעולים כסף אם המוסכניק לא חבר של...

מחסור בחלקי חילוף המצריך ייבוא אישי מחו"ל.

חיפוש אחר מכונאי שיודע לטפל ברכב + מוכן לטפל ברכב + לשלם לו כמה שהוא רוצה כי רק הוא יודע/מוכן לטפל ברכב.

אותם "קומבינטורים" שאתה מזכיר גם משלמים כמה גרושים כדי שיעבירו להם את האוטו/רשיונות טסט.

כמה אנשים בדיוק אתה מכיר/ראית/שמעת שעושים את הצעדים הנ"ל כדי "לחסוך" כסף? האם זה נכנס בכלל להגדרה "חסכון"?

לגבי הקומבינטורים הבעיה היא לא קשורה לרכבי אספנות אלא לרכבים בכלל. אני הרבה יותר מוטרד מרכבי בסטטוס טוטאל לוס שהוחזרו לכביש בגלל קומבינטורית מאשר רכבי אספנות כאלה. אין לי ספק שיש מאות אחוזים יותר כאלה.

"יש נקודה נוספת שלדעתי עלולה להפוך לאיום העיקרי על ההקלות לרכב אספנות:

רכבים המיובאים מחו"ל על ידי אזרחים שאין להם עניין מיוחד באספנות.

כשהוקם המועדון, איסוף רכבים ושיפוצם היה שגעון של מעטים.

האנשים ה"רגילים" לא מצאו שום הגיון בשימוש ברכב בן 30. מדובר היה, אז, במכוניות משנות ה-50, ולא היה שום הגיון להשתמש בהן בשימוש יומיומי.

היום, קיימת בישראל תעשייה מפותחת של יבוא רכבי אספנות מחו"ל.

עשרות מכוניות נכנסות לישראל כל שנה, רובן משופצות לחלוטין ובמצב מושלם.

חלק מהן, לפחות, מיובא על ידי אנשים נטולי עניין מיוחד באספנות ובשימור כלי רכב.

הם פשוט מנצלים את האפשרות לייבא לכאן רולס-רויס, פורשה, פרארי, מרצדס, יגואר ועוד שמות מפוארים אחרים.

המכוניות הללו יכולות לשמש כרכב יומיומי לבעליהן, ולפחות לחלק מהאנשים הללו יש עניין רב מאוד בביטול מגבלת 7-9, ויכולת כלכלית לעמוד ברישוי ובביטוח גבוהים יותר."

גם כאן, על מה הנתונים מבוססים? אם יש תעשיה ענפה של רכבי אספנות משופצים להפליא שמגיעה לארץ רק כדי לשמש את בעליהן ביום יום איך זה שאנחנו לא רואים את הרכבים האלה? כמה רכבים משופצים לחלוטיןשהגיעו לארץ בשנים האחרונות ראית נוסעים יום יום באותו המסלול לאחרונה?

כנראה שאני חי במדינה אחרת. אצלי יש מלא יפניות ליסינג על הכביש ואצלכם יש המוני רכבי אספנות במצב תצוגה שמציפים את הכביש. איפה משיגים כרטיס טיסה למדינה המופלאה הזאת???

פורסם

רון - אני אסביר בכדי להקל על ההבנה.

ניקח את המקרה שלך (אופנוע אספנות כמדומני) - ביטוח מלא - כ-3500 ש"ח (חובה בפול) - לאספנות כ-1000 ש"ח - משמע 2500 ש"ח חיסכון.

מעבר לכך לאופנוע אספנות אין ירידת ערך כמו לאופנוע יומיומי - ניקח בשיקלול כ-1000 ש"ח נוספים בשנה.

חיסכון שנתי של כ-3500 ש"ח לפחות !!

רבים רוצים לחסוך, ובדיוק כמו שאתה עורך את שיקוליך הכלכליים גם אחרים עושים את אותו החשבון. ומכאן שמהר מאד יתחילו סוכנויות אופנועים לייבא אופנועי/קטנועי אספנות בכדי לחסוך לאזרחים בהוצאות....האם עד כאן זה מובן. האם המדינה תסכים לכך??

ואם נעבור לרכב פרטי רגיל - מי שהפרוטה אינה מצוייה בכיסו יכול לרכוש בכ-5000 ש"ח חיפושית נחמדה (ומאד מאד אמינה) או פורד אסקורט - ולחסוך מעבר לעלויות של ירידת ערך והשקעה ראשונית ברכב מודרני (עשרות אלפי/מאות אלפי שקלים), עלויות של אגרות טסט (300 ש"ח בשנה במקום כ-1000), ביטוח (חובה וג' כולל ביטול השתתפות עצמית סה"כ כ-800 ש"ח במקום כ-2400 ש"ח). ובסה"כ אלפי שקלים חיסכון בשנה.

מקווה שעכשיו התמונה ברורה יותר - שהרי אתה מעוניין לרשום את אופנועך (לכשיגיע היום) כרכב אספנות בכדי לחסוך בעלויות לא?? שאם לא כן תוכל להמשיך לעשות בו שימוש יומיומי כאופנוע רגיל ולא לרשום אותו כאופנוע אספנות....

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
גם כאן, על מה הנתונים מבוססים? אם יש תעשיה ענפה של רכבי אספנות משופצים להפליא שמגיעה לארץ רק כדי לשמש את בעליהן ביום יום איך זה שאנחנו לא רואים את הרכבים האלה?

כשיבאתי את המכונית שלי (גרוטאה במצב טרום שיפוץ) התעניינתי במכס ובמשרד הרישוי לגבי מספר מכוניות האספנות המיובאות לארץ.

מספר גורמים שונים השיבו שמדובר במספר מכוניות בחודש, יותר מאחת בשבוע.

בכל מקרה, זה לא רלוונטי בכלל אם מדובר ב- 30, 50 או 140 מכוניות בשנה.

מה שרלוונטי הוא שחלק מהן לא מיובא על ידי אספנים, אלא על ידי בעלי יכולת כלכלית, שהביאו לעצמם עוד מכונית אחת, שלאחרים אין. לצערם של אלה, יש מגבלות תנועה על הרכב שלהם.

מי שאין לו עניין בתחביב האספנות, לא יראה פסול בביטול מגבלות התנועה.

אם אתה משוכנע שאין שום סיכוי להפעלת לחצים לביטול המגבלות מצד בעלי ממון - בעלים של כלי רכב מיובאים שכאלה או מצד חברות שעיסוקן הוא יבוא כאלה רכבים - אתה נאיבי.

פורסם

ארנון, לאן אתה חותר, לומר שמועדון החמש לא יעמוד על המשמר וגופים אחרים כן???

מזכיר לי סיפור מכיתה ה' (מזמן מזמן), וועד הכיתה החליט לערוך מסיבת סיום בין כתלי בית הספר בעלות X (לא זוכר כמה), קומץ תלמידים שיכונה "הגרעין" ניסה לשנות את ההחלטה בצורה דמוקרטית ולערוך את המסיבה בביתו של תלמיד מסויים ללא עלות. לאחר שלא צלחה דרכו של "הגרעין" בצורה דמוקרטית החליטו בצורה דיקטטורית שהמסיבה תערך בביתו של התלמיד, מי שרוצה יבוא ומי שלא ילך למסיבה בבית הספר בתשלום.

המורה קבלה החלטה חד משמעית שלא תערך מסיבת סיום כלל וכלל.

מיותר לציין ש"המבין יבין".

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם
ארנון, לאן אתה חותר, לומר שמועדון החמש לא יעמוד על המשמר וגופים אחרים כן???

אני חותר להגיד שהסיכוי שמישהו יקרא תגר על תקנות האספנות עולה כשהתקנות הללו מפריעות לבעלי אינטרסים כלכליים.

ובמוקדם או במאוחר מועדון החמש יאלץ (ואולי כבר נאלץ) לבחור בין הגנה חסרת פשרות על התקנות הללו לבין שמירה על שלום-בית בין חבריו.

אם יטעה ויבחר בשמירה על שלום בית, זה יהיה היום שבו מועדון החמש יסיים את תפקידו ההסטורי, ויהפוך סופית למפגש סופ"ש נעים בין חברים.

ב- IVC יושבים כמה וכמה אספנים שלדעתם היום הזה כבר קרוב, ושבשם "שלום-בית" מועדון החמש מוכן להקריב את הבסיסי שבעקרונותיו, את המטרה העיקרית שלשמה קם.

אין לי כל בעיה עם "דיקטטורה" שמטרתה היחידה לשמר את תקנות האספנות הנוכחיות.

לטעמי, מועדון החמש צריך היה לקבוע את שימור תקנות האספנות ככלל יסוד שלו, ולחייב בתקנון רוב-מיוחס של 80% מהחברים הרשומים כדי לשנות את כלל היסוד הזה.

במלים אחרות, להפוך את הסעיף הזה ל"כמעט דיקטטורה".

• תוכן חדש...