Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רן, עכשיו התשובה שלי למסר האחרון שלך שסירסתי מרוב סניליותי...

אני עדיין לא חושב כמוך בעניין המנכ"ל בשכר. הרי לאופרציה של הארגון יש דואגים, הוועד, יו"ר הוועד והמזכירה וזה מנוהל לא רע.

את הכסף של החברים צריך להוציא על פעולות ולא על "הוצאות הנהלה וכלליות".

בדבר אחד אני כן מסכים: צריך איש מקצוע שיביא משאבים וחסויות למועדון וכך יגדיל את הכנסותיו. אבל כאן יש מיתאם ישיר בין התפוקה שלו וההוצאה עליו (אחוזים).

ולמביא דברים בשם אומרם אשאל, איפה התיחסתי לתקנון של המועדון ומתי קידשתי אותו? אתה התיחסת ואז ביקשתי שתפרט אבל כרגיל אתה מתחמק...

ודבר אחרון, כתבת "אירגון גג ארצי" ומדבריך משתמע שמדובר בכל מועדוני הרכב בארץ, כולל מכוניות חדשות, מירוץ וכו'. לזה התכוונת?(כי גם על זה יש לי לענות).

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תגובות 140
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
על ווספה שמעת? כמה עולה לתחזק אחת לשימוש יומיומי??

בדיוק כמו שקובי אמר על החיפושיות, נבואת זעם שלא התממשה ולא תתממש.

פורסם
בדיוק כמו שקובי אמר על החיפושיות, נבואת זעם שלא התממשה ולא תתממש.

כאשר נשמטת הקרקע מתחת לטיעוניך אתה נאחז בהשערות.

"נבואת הזעם" לא התממשה - כי עמדנו על המשמר ולא נתנו לשנות את התקנות מצד אחד, ואנחנו ממשיכים לעמוד כנגד דורשי הרעה והאיטרסנטים מצד שני.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
רן, עכשיו התשובה שלי למסר האחרון שלך שסירסתי מרוב סניליותי...

אני עדיין לא חושב כמוך בעניין המנכ"ל בשכר. הרי לאופרציה של הארגון יש דואגים, הוועד, יו"ר הוועד והמזכירה וזה מנוהל לא רע.

את הכסף של החברים צריך להוציא על פעולות ולא על "הוצאות הנהלה וכלליות".

בדבר אחד אני כן מסכים: צריך איש מקצוע שיביא משאבים וחסויות למועדון וכך יגדיל את הכנסותיו. אבל כאן יש מיתאם ישיר בין התפוקה שלו וההוצאה עליו (אחוזים).

ולמביא דברים בשם אומרם אשאל, איפה התיחסתי לתקנון של המועדון ומתי קידשתי אותו? אתה התיחסת ואז ביקשתי שתפרט אבל כרגיל אתה מתחמק...

ודבר אחרון, כתבת "אירגון גג ארצי" ומדבריך משתמע שמדובר בכל מועדוני הרכב בארץ, כולל מכוניות חדשות, מירוץ וכו'. לזה התכוונת?(כי גם על זה יש לי לענות).

יו"ר עושה לביתו, ויהיה זה לא רציני לבקש ממנו להקדיש את כל זמנו למועדון החמש.

בתקווה שמועדון החמש יזכה לעדנה המחודשת שאני צופה לו, (ולא קריסה מוחלטת),

יצטרך לשאת בעול אדם הבקי בניהול אירגון גדול, האופרציה הנדרשת להפעלת אירגון כזה,

מצריכה זמן, ידע, ויכולת שלא ניתנים בחינם.

ברם אם הכוונה המקורית היא לשמר את הקיים, שהרי שאין צורך לעשות דבר!

זוהי דווקא יכולה להיות סיסמת בחירות מצויינת "בחר בי אני מבטיח לא לעשות כלום"....

אם זה טוב לשר בממשלת ישראל זה אדיר למועדון החמש!

לגבי התקנון,

1. האם נושא הסניפים שעולה על הפרק לא יחייב שינוי בתקנון?

2. מה בדבר נושאים נוספים?

התקנון נכתב במציאות אחרת, ויש לעדכנו. כרגע התקנון, מכסה ומשמר היטב מצב קיים, שעל פי מצב הדברים מחייבים שינוי.

ולכן מהווה דווקא מכשול, לרוצים בשינוי אמיתי ומקלט בטוח לאלה שבוחרים לשמר מצב קיים!

לגבי אירגון הגג:

אירגון הגג הוא אוטופיה מאין "הסתדרות הספורט" המרכז תחת כנפיו את כל ענפי הספורט השונים-אבל כאן עוד חזון למועד.

אגב, כתבתי בתגובה להודעה פרטית שקיבלתי מיו"ר המועדון, מכתב המפרט את דעתי, וטרם קיבלתי תשובה עליו.

לבקשתו של היו"ר מכתבו ישאר חסוי עימי, אבל אני עדיין מחכה לתגובתו, לפני שאתן למכתבי פומביות לקבלת תגובות החברים.

הרמיזות כאילו אני מתנהל תחת כובע אחר, או בדבר כוונות לא ראויות, או לא נקיות, מרגיזות ומקוממות אותי.

למי שיש הוכחות שיתבע אותי לדין (איזה שיבחר) או שיחריש!

להאשמה הבאה לא אגיב בהומור הרגיל שלי!-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

יופי. התקדמנו. בנוגע לסניפים, מה אתה מציע? אגב, ההצעה היא המהות, התקנון רק משקף אותה.

יש עוד סעיפים?

לומר על נחום קדמיאל שהוא "עושה לביתו" על חשבון המועדון, זה פשוט לא הגון ולא ציפיתי ממך לשמוע דבר כזה. לא קרה פעם שהוא נדרש ולא השקיע את הזמן המתאים. אגב, בוועד המועדון יש לפחות שני חברים שהם מנכ"לים של חברות מהחשובות במשק והם די בקיאים ב"ניהול אירגון גדול" (אחד מהם הוא היו"ר). ואל תדאג להם, בעבודתם ובתנאים שהם מקבלים יש להם מספיק כדי "לעשות לביתם". ועם כל הכבוד למועדון, רשם העמותות מקפיד מאד על "הוצאות הנהלה וכלליות". מה שאתה מציע זה דבר שהתועלת שלו שולית ביחס להשקעה של עשרות אלפי (ואולי למעלה מזה) של שקלים בשכר ותנאים נלווים. ההצעה שלי, לשכור "קבלן משאבים", טובה יותר.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

בני,

רק אתה מסוגל להבין ממה שכתבי את הביקורת כלפי נחום-הפוך גוטה הפוך...זה לא הוגן או מקצועי לבקש מנחום או כל מישהו אחר לצורך העניין לנהל אירגון גדול בהתנדבות!

גם נחום וגם דרור כבודם במקומם מונח, אני אישיית לא הייתי מבקש מאף אחד מהם לנהל אירגון נוסף במקביל לפרנסתם, אלה אם אתה רוצה לקבל יו"ר מזדמן כשמתאפשר לו!-רן

פורסם

יכול להיות שהלך המחשבה הייקי שלי מזמין להבין הפוך על הפוך..

וברצינות, אינני חושב שגוף כמו מועדון החמש זקוק למשרה נוספת בשכר בנוסף למזכירה (שגם היא עולה כסף - אבל שווה זהב...). תאר לך איזו זעקה היתה יוצאת מהחברים (ומרשם העמותות...) אם 80% מתקציבנו היו יוצאים על האדמיניסטרציה.

ניתן לפתח את המועדון ולקדם אותו גם במערך הניהולי הנוכחי שמורכב ממתנדבים וממשרה אחת שעושה את העבודה השחורה (אגב, היה למועדון פעם "מנהל משרד" שלא כל כך הצדיק את עצמו). גם לא רע לשמר את הקיים אבל גם אתה וגם אני מסכימים שצריך להתקדם ולפתח במיוחד בנושא גיוס משאבים (שאותם הייתי מוציא למשל על לוביסטים טובים בכנסת או לאבטומוביל טוב יותר או להוזלה בדמי החבר או ואו ואו..) ובקשר עם הנוער.

אני חש שאתה תולה תקוות רבות מדי במנכ"ל שכיר כאשר שוב, אם אתה חותר לכוון ערכי יותר (כי המינהל בסדר ומבוקר ומפוקח), התשובה צריכה לבוא מוועד המועדון שהוא "מועצת החכמים" שלנו.

אז רוץ לוועד, רן... Run...Ran

פורסם

רעיון קטן, המנכ"ל יעבוד בתמורה לאחוזים מהמשאבים שיגייס:

1. ככל שידאג למשאבים גדולים יותר משכורתו תגדל-תמריץ.

2. צוות ההנהגה, דרקטוריון, מועצת חכמים (רציתי לכתוב זקנים אבל התאפקתי, אני כניראה מתבגר בעל כורחי).

יעסקו במהות, תוכן ויעדים.

יש לי עוד הרבה בקנה.

לרוץ, לא תודה אני מעדף לרכב על סופי-רן

פורסם
כאשר נשמטת הקרקע מתחת לטיעוניך אתה נאחז בהשערות.

"נבואת הזעם" לא התממשה - כי עמדנו על המשמר ולא נתנו לשנות את התקנות מצד אחד, ואנחנו ממשיכים לעמוד כנגד דורשי הרעה והאיטרסנטים מצד שני.

אני נאחז בהשערות???

אתה זה שטוען שהארץ תוצף (לדבריך כבר הוצפה בעצם) ברכבי אספנות בגלל ה"חסכון" שבאחזקתם.

התקנות הן אותן תקנות מיום כניסתם לתוקף. הכבישים לא מוצפים לא בחיפושיות אספנות ולא בווספות אספנות למרות שהנ"ל כבר בסטטוס אספנות שנים רבות ונחשבות לאמינות ביותר.

אולי הן נוסעות באותה המדינה שבה רכבי אספנות אקזוטיים ממלאים את הכביש....

ושוב, למה מי שרוצה לרכב כל יום על אופנוע אספנות או לנהוג ברכב אספנות הוא דורש רעה ואינטרסנט???

לראייתי רכב הוא דבר שנוצר כדי לנסוע ורכב שנוסע פעם בשבוע לכל היותר למפגש לא ממלא את יעודו.

אני לא חושב שאני פחות חובב אספנות ממך. מי שמך להחליט מיהו אספן ומי לא???

פורסם

אכן רכב אספנות נועד גם הוא לנסוע - אין כוונתי בהגבלת נסיעתך - אלא עפ"י התקנות כפי שהותקנו.

בעת שמועדון הישראלי לאופנועים קלאסיים ומועדון החמש פנו לרשויות הכוונה היתה למטרת איסוף ושיפוץ הרכבים.

ואם אתה מסתובב בין השעות 7-9 אתה תראה בגוש דן מכוניות אספנות רבות הנעות ללא היתר. מעבר לכך, מרבית האנשים הינם שומרי חוק ונמנעים מלנסוע בשעות האסורות (שבדרך כלל בהן אתה נוסע לעבודה). באם תסיר את המגבלות רבים (להערכתי אלפים אם לא יותר מכך) יעשו שימוש יומיומי ברכבים אלו (גם בגלל שזה יהיה חוקי).

האם הסברי בכלל נקלט או שהמטרה (לחסוך בעלויות) מקדשת את האמצעים?

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

האם יש בידך מידע על פניה אחת אפילו שנעשתה למשרד התחבורה בנסיון להסיר את המגבלות? האם אתה מכיר בן אדם אחד שניסע או חשב אפילו ליזום פניה כזאת?

מי שנוסע בשעות האסורות הוא עברין ושהמשטרה תדאג לתת לו דוח!!!

אם אני לא טועה מעל 30% מרוכבי האופנועים בארצנו נוסעים ללא ביטוח האם הפתרון לדעתך הוא לאסור רכיבה על אופנועים?

אם אתה עדין משוכנע שמטרתי ברכיבה על אופנוע אספנות (עדין לא אבל בקרוב) היא לחסוך כסף אז באמת שאין עם מי לדבר...

פורסם

תבין רון,לו היה מבוטל איסור התנועה בין 7 ל 9 בבוקר,ובהתחשב בעלות הסימלית של אחזקת רכב אספנות,אזי המצב היה נראה שונה לחלוטין.

אני,אישית,שמח מאד לראות מכונית אספנות יפה ומטופחת נוסעת בכביש(בשעות המותרות,כמובן..)ובולטת בנוף הגטס והמאזדה 3 שמציפות את הכבישים,ובאותה מידה נהנה לראות חיפושית בת 35 שבעליה משקיע עליה את כל מרצו וזמנו.

תקנות רכב אספנות נועדו במקורן להקל על אספנים שרוצים להחזיק במספר מכוניות יחד-קרי אספנים,ובבד בבד להקשות על שימוש יום-יומי ברכב,בדמות הגבלת שעות הנסיעה.

העיניין הוא שישנם לא מעטים שמנצלים את האחזקה הזולה על מנת להחזיק גרוטאה רעועה,שלא רק שלא מייצגת בכבוד את לוחית "רכב אספנות",אלא שבמקרה של תאונה,חלילה,עלולה למוטט את הענף שעליו כולנו יושבים!

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, תעצור שניה אחת ותענה לעצמך בכנות, האם יש אפילו סוג אחד של רכב אספנות (ועוד לדבריך במצב גרוטאה) שהאחזקה שלו תהייה "סמלית"???

נו באמת, תתעוררו מהסרט. אף אחד לא מחזיק גרוטאת אספנות לשימוש יומיומי כדי לחסוך כסף ואם יש אחד כזה אז הוא אדיוט.

פורסם

תתפלא,אבל יש.

אחזקת וולבו 144,חיפושית או פורד קורטינה\אסקורט זולות מאחזקה של מכונית חדשה.

ולא מעט אנשים מחזיקים רכבי אספנות מהשיקול הזה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
תתפלא,אבל יש.

אחזקת וולבו 144,חיפושית או פורד קורטינה\אסקורט זולות מאחזקה של מכונית חדשה.

ולא מעט אנשים מחזיקים רכבי אספנות מהשיקול הזה.

בהנחה שאתה צודק, למה הכבישים לא מוצפים ברכבים אלה?

כנראה שצריכת דלק/בטיחות/זמינות חלפים/נוחות/מיזוג וכו' עושים את שלהם...

אני לא מבין בכלל על מה הויכוח, עובדתית המצב שאתם מתארים יכל להיות קיים כבר כמעט 20 שנה והוא לא!!!

• תוכן חדש...