Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גימגום בהאצה - לנטרה 95

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי חיפוש בפורום ראיתי שהסיבות יכולות להיות מגוונות ולכן אני אתאר את התופעה בתקווה לגלות כיון יותר ספציפי:

בשבוע האחרון שמתי לב שבזמן האצה בהילוכים 1,2 באיזור ה 1750-2000 סל"ד המנוע מגמגם ומשתנק, אך כשהטורים עוברים את ה2K הכל חלק. בד"כ חצי לחיצה על הקלאץ' או לחיצה מתונה יותר על דוושת הדלק והבעיה לא מופיעה לחיצה מלאה על דוושת הדלק והבעיה מחמירה. הגמגום אינו תלוי בטמפ' מתרחש גם במנוע קר וגם בחם.

הטורים יציבים בסל"ד סרק, מנוע מתפקד בצורה סבירה ל 220K סייג אחד הוא רעש ממרימים הידראולים כבר די הרבה זמן (מן מכונת תפירה קטנה).

פלאגים, פילטר דלק, וטיפולים שוטפים לפי הספר, חוטי הצתה הוחלפו לפני 20-25K(מקוריים).

האם יש סיכוי שזה מדלק שנמהל? בפעם האחרונה לא תידלקתי בתחנה הקבועה אך כבר תידלקתי שם בעבר ללא בעיות.

תודה לעוזרים, שבת שלום.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

התקלה בסבירות גבוהה היא חשמלית /אלקטרונית ובעל מקצוע מיומן יאבחן אותה במהירות.

צריך לבדוק שבנק' מסויימת אין בריחת ניצוץ מהמפלג ולבדוק במוסך את הספיקה של משאבת הדלק.

אלו שני החשודים העיקריים לפחות לפי דעתי ובהסתייגות שלא נדלקה לך בלוח השעונים מנורת בדוק מנוע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אם הייתה אחת אז אולי היא הייתה נדלקת אבל לצערי אין ! :-(

בכל מקרה אחרי נסיעה של ~80ק"מ שמתי לב שהתופעה לא תמיד מתרחשת, כמו כן לפעמים המנוע מגמגם גם עד 2.5K.

פורסם

יתכנו סיבות רבות מאוד לתקלה כזו. יש לחבר סקנר ,ובזמן שהאוטו מגמגם, נחנק, לראות איזה פרמטר משתנה, אם הוא הסיבה הוא רק תוצאה של ירידות בביצועים, ויתכן והבעיה נעוצה בתקלה שהסקנר לא יודע לזהות, כי מחשב ניהול המנוע אינו יודע לזהותה.

כדאי לבדוק האם הצינור בין הפילטר (ששם גם יחידת מדידת אוויר) לבין המצערת אינו ניזוק ונקרע משמן שנוהג להצטבר בחלקו התחתון . מאוד קשה לראות זאת, הגישה גם לא קלה, גם הוצאת הצינור לצורך בדיקה ויזואלית מצריכה קצת פירוקים. שווה לבדוק.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה על התגובה דני,

אני מכיר את הצינור הנ"ל ואכן הוא נקרע בחלקו התחתון (חיבור לקופסת יבוש) והודבק לאחר שלא מצאתי צינור זהה.

לדעתי ומנסיוני קרע שלו היה גורם גם לסל"ד לא יציב בסרק+החמרה של התופעה בטורים גבוהים, אבל אני אתן קפיצה ואבדוק שוב האם הוא נקרע או נפגע.

יש עוד בדיקות שאוכל לעשות לפני הקפיצה למוסך וחיבור לסקאנר?

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

אחרי בדיקה מעמיקה התופעה מתרחשת רק לאחר שהאוטו נסע מספיק זמן (20-30 דק') ומלווה בריח מוזר, אולי דלק לא שרוף.

כמו כן נבדק צינור האוויר ונמצא שלם ותקין. תודלק במס' תחנות דלק ולדעתי אין קשר לאיכות הדלק.

האם יש סיכוי ששמן שחדר לבית המצתים גורם לתופעה ?

פורסם

התקלה אמורה להיות קלה לאבחון, זאת בתנאי שניתן לבדוק את האוטו בפועל. אין טעם לניחושים. אולי כדאי לפנות לבעל מקצוע.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...