Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר דיונים רבים, ותודות רבות למשתמשי הפורום ולחברי במציאות, החלטתי לשים פילטר אוויר באוטו שלנו על מנת לשפר תאוצה.

עכשיו מה שנשאר לי לדון עליו הוא איזה פילטר עלי לשים? מה הכי מומלצץ לרכב שלי? פיאט טמפרה שנת 92 מנוע 1400.

אשמח גם לקבל מידע לגבי עלות, מה "הצ'ופר" שאני אמור לקבל בעת הרכבתו (למשל מה תיהיה התוספת של כוכות הסוס) ואם אפשר גם המלצה למוסך שירכיב לי אותו באמינות (איזור באר שבע) והיכן ניתן להשיג את הפילטר הזה, אשמח לצירוף תמונה.

ושאלה אחרונה, האם המוסך המורשה של האוטו בבאר שבע, שבו האוטו מטופל מאז קנייתו (92), יהיה מתאים להרכבה מסוג זה?

תודה רבה מראש =]

פורסם
החלטתי לשים פילטר אוויר באוטו שלנו על מנת לשפר תאוצה.

יש לך באוטו פילטר אוויר, נמצא בקופסה השחורה בצד ימין של תא המנוע.

אתה כנראה רוצה להליף את הפילטר המקורי בפילטר פתוח.

א. במוסך מורשה פיאט לא יעשו לך את זה.

ב. חבל לך על הזמן והכסף, ברכב כמו שלך, וללא שינויים נוספים, זה לא יתן כלום, ולא תרגיש שום שינוי.

פורסם

תקן אותי אם אני טועה, אבל פילטר אוויר פתוח = טורבו..?

ואם כך, אם דברייך נכונים, מה אתה כן ממליץ לי לעשות על מנת לשפר את התאוצה של הרכב?

כי הזמן של התאוצה ממש בלבתי נסבל.

פורסם

אוקיי עזבו, לעיקר הנקודה...

מה לדעתכם עלי לעשות על מנת לשפר את התאוצה של הרכב?

להרכיב טורבו? זה לא עיניין יקר מידי ויעלה לי בצורה מטורפת את הצריכה של הדלק?

האם יש טורבו שהוא "מיני טורבו" שעלותו היא זולה וישפר לי את התאוצה "בקצת"?

תודה רבה מראש,

פורסם
תקן אותי אם אני טועה, אבל פילטר אוויר פתוח = טורבו..?

אתה טועה.

ואם כך, אם דברייך נכונים, מה אתה כן ממליץ לי לעשות על מנת לשפר את התאוצה של הרכב?

אל מנת לשפר את התאוצה של הרכב, יש לבצע התאמת ציפיות, ולהבין, האם מדובר בתקלה, או בהתנהגות תקינה של הרכב.

כי הזמן של התאוצה ממש בלבתי נסבל.

אני חושב, שכבר דיברנו על זה איתך.

אמרת אז, שפיז'ו 205 עם מנוע 1400 זריזה יותר מהרכב שלך.

זה מצב תקין, ואין מה לעשות.

לא ניתן לשפר באופן מורגש את הכוח של המנוע הזה.

שוק שיפורים למנוע פיאט 1400 לא קיים.

פורסם

אז אל תגיב...

בכל מקרה, ייעצו לי לנהוג על אוטו דומה לשלי, וניסיתי וכן התוצאה הייתה זהה, נהגתי על טמפרה שנת 92 1400 בול כמו שלנו, והתוצאת תאוצה הייתה זהה, אומנם בקצת יותר טובה משלנו אבל בכל זאת.

אין שום דבר שאפשר לשפר את זה? לפחות בקצת?

פורסם

נקוי ושיפוץ קרבורטור יכול לשפר בהרבה.

ללא טורבו ולא מסנני אוויר למינהם.

[גלוי נאות: הכותב הוא בעל מכון לקרבורטורים].

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יישור קיו מלא הכולל ניקוי קרבוראטור יכול לעזור.

מעבר לכך ואן יש תקציב- ניתן באופן חוקי להחליף למנוע 1.6

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
אז אל תגיב...

בכל מקרה, ייעצו לי לנהוג על אוטו דומה לשלי, וניסיתי וכן התוצאה הייתה זהה, נהגתי על טמפרה שנת 92 1400 בול כמו שלנו, והתוצאת תאוצה הייתה זהה, אומנם בקצת יותר טובה משלנו אבל בכל זאת.

אין שום דבר שאפשר לשפר את זה? לפחות בקצת?

עם גישה כזאת לא תגיע רחוק, פילטר אויר פתוח זה ממש לא טורבו, וזה גם ממש לא ישפר לך שום תאוצה זה רק יעשה רעש.

טורבו אפשר להרכיב המחיר של הרכבת טורבו על הרכב שווה יותר מהאוטו עצמו , להיכנס לפרוייקט טורבו זה בערך 20 אלף ש"ח,

במחיר כזה אתה מוכר את האוטו ומביא משהו חזק יותר.

אין מעשה פלאים על מנת להאיץ את הרכב , אך ניתן לעשות לו ישור קו כדי להחזיר כמה סוסים אבודים , תתחיל בטיפול של החלפת כל השמנים והנוזלים ברכב , פלאגים , ניקוי קרבורטור והרכב יגיב טוב יותר ויסע מעט טוב יותר.

• תוכן חדש...