Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה נתקלתי בתרמוסטט אפטר-מרקט מיוחד המיועד לרכב שלי שנקרא Hypertech PowerStat.

מה שמיוחד בו שהוא נפתח ב-180F (אין לי מושג כמה זה בצלזיוס), בקיצור המנוע יהיה קר יותר.

השאלה שלי היא אם דבר כזה טוב לביצועים ולבריאות הרכב?

מישהו הסביר לי שמנוע אמור לעבוד בטמפ' האופטימאלית שלו ושהטמפ' האופטימאלית אמורה להיות בקו החצי של מד הטמפ'.

האם זה נכון?

תודה.

פורסם

180 פ' שווה ערך ל*82 צלזיוס, שזה מתאים לאקלים הישראלי.

אני לא יודע איזה טרמוסטט מותקן כרגע ברכבך,יכול להיות 82 גם כן,ואז לא השגת בכך כלום.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם
180 פ' שווה ערך ל*82 צלזיוס, שזה מתאים לאקלים הישראלי.

אני לא יודע איזה טרמוסטט מותקן כרגע ברכבך,יכול להיות 82 גם כן,ואז לא השגת בכך כלום.

בוא נניח שהתרמוסטט המקורי מקרר פחות את המנוע (זה גם כנראה מה שקורה). אני שואל על ההשפעות של תרמוסטט המקרר יותר.

בכל אופן אני אלך לבדוק מה טמפ' הפתיחה של התרמו' שיש לי כרגע.

פורסם

מנוע קר יותר לא בהכרח עובד טוב יותר.

מנוע קר מידי ,ז"א מנוע שלא מגיע לטמפ' העבודה האופטימלית שנקבעה ע"י היצרן,"יאכל " יותר דלק ויזהם יותר את האויר.

ישנם רכבים שהתרמוסטט שמורכב בהם מותאם לאיזור שאליו מיועד הרכב.

כלומר: טמפ' גבוהה לארצות קרות וטמפ' נמוכה יותר לארצות חמות.

אם אין ברכבך בעיית התחממות אין סיבה להחליף את התרמוסטט.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

לא ,

מנועים מתוכננים לעבוד יעיל בטמפ' מסוימת.

שחק עם זה ורק תגיע לתוצאות פחות יעילות.

מה שטרמוסטט "קר" יותר יצור זה שיקח למנוע יותר זמן להתחמם - אז תקופה ארוכה יותר מהתנעת הרכב הוא יעבוד קר.

מה תקבל מזה? בלאי ובזבוז דלק.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לא ,

מנועים מתוכננים לעבוד יעיל בטמפ' מסוימת.

שחק עם זה ורק תגיע לתוצאות פחות יעילות.

מה שטרמוסטט "קר" יותר יצור זה שיקח למנוע יותר זמן להתחמם - אז תקופה ארוכה יותר מהתנעת הרכב הוא יעבוד קר.

מה תקבל מזה? בלאי ובזבוז דלק.

ליביו

לפי מה שהבנתי הוא דווקא אמור למנוע בלאי כי הוא שומר על טמפ' יותר נמוכה שיוצרת פחות חיכוך.

לא יודע לגבי הדלק, שאלתי מישהו שהתקין והוא אמר לי שלא השתנתה לו צריכת הדלק אז אין לי מושג מה לחשוב.

לגבי ההתחממות - קראתי שזמן ההתחממות אמור להיות אותו דבר בדיוק. ההבדל היחיד הוא שתרמוסטט ה"קר" מתייצב על טמפ' פחות נמוכה מהרגיל ונשאר בה. ופה אמור לבוא כל היתרון...

פורסם

טמפ' נמוכה יותר יוצרת יותר חיכוך ולא פחות במקרה הזה.

אין שום סיבה שצריכת הדלק תשתנה

ומי שאמר לך לגבי ההתחממות מדבר שטויות , התרמוסטט נפתח יותר מוקדם - משמע המנוע מתחמם לאט יותר , אבל מהרגע שהוא מתחמם - הטרמוסטט כבר פתוח לגמרי - ומה שקובע את הטמפ' שהוא יהיה בה זה הרדיאטור והמאווררים.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

התרמוסטט שיש לי כרגע אמור להיפתח ב195 F לעומת המשופר שנפתח ב-180.

אני סומך על זה שאתה מבין אנגלית.. תגובה מפורום אמריקאי:

yeah, the engine will get to 180 just as fast with a 180 t-stat as it will with a 195...it just won't get above 180 as quick, if at all

The 3400 motor is all allumium (sp) so if you can run it cooler, go for it. Allumium contracts and expands with heat. If the motor gets too hot, it is possible to crack the block, but I'm talking like in the 260* range.

A 15* diffecence isn't going to hurt anything. If you were talking about putting in a 160* thermo I'd say no. That would be too cool to run and running too cool is as bad as running too hot.

It's worth it.

I put one in a few years ago amd the car rarely goes upto 1/2 way on the temp gauge, usually stays between 1/4 and 1/2.

דרך אגב, אתה כתבת שיצא מזה בזבוז דלק...

פורסם

ההבדל לא משמעותי בטמפ' האלו שהן כבר קרובות לטמפ' עבודה , קיצר גם הוא כתב שאין לזה בערך שום משמעות מבחינת יותר מדי חימום (הרי המנוע גם ככה יגיע לטמפ' עבודה , פשוט לאט יותר וטיפה פחות יעיל)

יכול ליהיות שלא יהיה הבדל , אבל הבדל לטובה בטוח לא יהיה ואני קצת לא מבין מה אתה מנסה להרוויח מזה.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
ההבדל לא משמעותי בטמפ' האלו שהן כבר קרובות לטמפ' עבודה , קיצר גם הוא כתב שאין לזה בערך שום משמעות מבחינת יותר מדי חימום (הרי המנוע גם ככה יגיע לטמפ' עבודה , פשוט לאט יותר וטיפה פחות יעיל)

יכול ליהיות שלא יהיה הבדל , אבל הבדל לטובה בטוח לא יהיה ואני קצת לא מבין מה אתה מנסה להרוויח מזה.

ליביו

כן, רק שהוא הצדיק את זה לטובת הקירור. אני רוצה להבין למה ההבדל יהיה בהכרח לרעה... בפורום ההוא רוב האנשים המליצו על להתקין את הדבר הזה אבל אני גם סומך על המוחות שיש לנו פה.

אם ראית אחר כך הוא כתב שהוא התקין את זה ברכב שלו ושהוא כמעט ולא מגיע לקו החצי, ז"א שהוא דווקא לא בהכרח יגיע לטמפ' שאתה מדבר עליה.

פורסם

החום באוטו מכל בחינת עדיף שהוא יהיה קבוע בקו החצי ברוב המכוניות ולא יזוז משם קאפיש?

זו טמפ' העבודה ברוב הרכבים ושם המנוע עובד הכי קרוב לאיך שהוא אמור לעבוד.

מה שאתה מספר עליו (החלק ה"משופר") הוא כולה טרמוסטט שנפתח מוקדם יותר, חלק ב50 ש"ח.

אתה חושב שזה יתן משהו - הנדלה - תרכיב - זה כמעט לא יעשה כלום.

רק האוטו יתחמם לטמפ' עבודה יותר לאט (שזה לא יתרון!) אחרי זה - זה לא יעזור לקרר בכלום!

לא מאמין ?

תנסה ותראה.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

לחבר

אם היית מחפש מעט היית מוצא מאמר שהתייחס לבעיות ופתרונות קירור

לגבי הטרמוסטט של HYPERTECH ,אם תשווה את שני האלמנטים המקורי ו"המשופר" ,תגלה שקוטר שסתום הHYPERTECH

הוא גדול יותר ומאפשר זרימה מהירה יותר של נוזל הקירור בנוסף לטמפ' הפתיחה המוקדמת שלו ,ולמעשה כאן טמון ה"שיפור"

הטרמוסטט בין תפקידיו אמור לווסת את מהירות זרימת נוזל הקירור במעברי הקירור במנוע ,מהר מדי והמנוע יתחמם ,כנל איטי מדי ושוב המנוע יתחמם

תוספת של 10% במהירות הזרימה תוכל לקרר טוב יותר תוך כדי עמידה בפקקים ,עלייה ארוכה ,בימים הקשים של הקיץ

מעבר לכך אין כל בעיה בהתקנת אחד כזה

יגאל

• תוכן חדש...