Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לה-פראסקופי........ לא רק בבתי החולים !

הסיבים האופטיים בשירות המוסך

בענף הרפואי הם תופסים מקום בראש הטבלה של הציוד הרפואי הן לאבחון והן לניתוחים פנימיים וכמובן גם לסנטורים.

בענף התעופה הסיב האופטי הוא ציוד חובה לבדיקות פנימיות של מנועי הסילון בדיקת סדקים בלהבי הטורבינות וכו..., גם בתעשייה הסיבים הם ציוד מועיל,

לצערי בענף הרכב הסיבים הם מאוד נדירים ומאוד חבל שזהו המצב.

במוסך : השימושים האפשריים בסיבים האופטיים בכלי רכב הם רבים ומגוונים , אפשר לבדוק בדיקות פנימיות במנועים כגון חדירה עם הסיב דרך קדח המצת (או קדח המזרק במנועי דיזל) ולאבחן מקור תצרוכת השמן , ממובילי השסתומים או מטבעות הבוכנה, כמו כן ניתן לאבחן סדקים בדפנות הצילנדר וגם ניתן לראות חדירות מים דרך אטם הראש או דרך סדק כלשהו, ניתן לראות פגמים בשסתומים ובראש הבוכנה וגם בצילנדר ,חריצים וסימני התחממות יתר. ניתן להביט לתוך בית המצמד ולאות את מצבו וגם לראות את גלגל התנופה של כלי רכב עם גיר אוטומטי לגילוי סדקים בפחית (המהווים מקור לרעשים) , כאשר נופל גוף זר לתוך חלל הצילנדר הסיב האופטי מאוד עוזר לאתר ולמצוא אותו באחד הצילנדרים , להוצאתו מאותו הצילנדר.

לתיעוד : קיימת אפשרות לצלם את הפגמים במנוע או בכל מקום אחר , יש אפשרות גם להסריט ולהעביר על דיסק או לשמור בתיקייה במחשב את מה שאנו מעוניינים בו כחומר לתיעוד ולהוכחה לכל דורש.

לדעתי : גם מכוני הבדיקה למכירה/קניה של כלי רכב צריכים להצטייד בסיבים אופטיים לאבחון פגמים במנועים וגם להעזר בסיבים האופטיים לגילוי תיקונים בשלדת המרכב ובקורות השלדה באזורים נסתרים ולמקומות שהגישה אליהם קשה ובלתי אפשרית (כמו באזור תא המנוע).

במכון לבדיקות רכב : אני עובד מזה כעשר שנים עם סיבים האופטיים וזה הפך אותנו למכון מאוד מתקדם ואטרקטיבי, לרמות גבוהות של דיוק באבחון ובאיתור תקלות ופגמים מסוימות ניתן להגיע רק באמצעות הסיב האופטי. חשוב לציין שלסיב יש חסרון אחד : הטמפרטורה המרבית המותרת לעבודה עם הסיב היא עד 86 מעלות צלסיוס .

אני חייב לציין שמוסכניקים רבים באים להעזר בסיב האופטי לאבחן

פגמים שונים במנועים , בעזרת הסיב האופטי ניתן ולדייק באבחון לחסוך זמן וכסף.

קיימים סוגים שונים של סיבים-אופטיים : סיבים קשיחים , סיבים גמישים ,

עם עינית או עם חיבור למצלמה CCD עם כל הערכה , מוניטור ו-"מקור אור

קר". למוסך מתאימים סיבים אופטיים "תעשיתיים" (INDUSTRIAL (BORESCOPE. הסיב התעשייתי יותר מוגן ועמיד יותר. סיב גמיש או קשיח ? .... הכל לפי הצורך. אני מחזיק את שני הסוגים.

עצה טובה : יש לבדוק בשווקים ולבחור רק פירמות ידועות ואמינות כמו כן , חשוב להשוות מחירים !.

דוד ברזילי

מכון מונדיאל באר שבע

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

יצא לי להתעסק עם בורוסקופים למניהם ואני יכול לסכם כי יש איתם שתי בעיות עקריות.

• הראות גרועה והפרספקטיבה מאוד שונה וקשה לעיתים לקבוע מה באמת רואים. אין אפשרות של ממש לזום רחב ופגמים טבעיים נראים מאוד רעים וכבר קרה מספר פעמים שפרקו מנוע לחינם עקב אבחון לפי ברוסקופ. צריך הרבה נסיון עם בורוסקופ כדי ממש להבחין בתקלות או פגמים קריטיים ולמקצוען שיש נסיון סביר להניח שהוא כבר לא צריך את זה כדי לקבל החלטות נכונות.

• הבעיה השניה המחיר, ברוסקופ פשוט עם עיינית (ללא מסך) עולה כמה אלפים, ממש לא השקעה כדאית לדעתי למוסך. השקעה בציוד אבחון יותר פרקטי כמו סורקים, מדי לחץ ושאר מכשירים, לדעתי יותר טובה.

• תוכן חדש...