Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

בשרמונטיה הרכבתי מערכת הצתה אלקטרונית מתוצרת רימקס.

את כול המערכת העברתי בשלמותה מרנו 18 שלי.

אני מציין שהמנועים בכללי זהים למעט הבדל קטן בנפח.

ברנו 15 המנוע 1565 סמ"ק

וברנו 18 נפח המנוע 1647 סמ"ק.

העברתי את כל המיכלולים, שזה כולל:

גיר [5 הילוכים] , גלגל תנופה [משונן לקריאת החישן הצתה],

חישן הצתה, מחשב עם הקויל, מפלג.

הרכב מניע והכול טוב ויפה אבל:

יש לי הצתה מאוחרת ואני צריך לקדם אותה.

המפלג קבוע במקומו ולא ניתן לקדם או לאחר הצתה דרכו.

אני יודע שיש שיטה אלקטרונית בעזרת התקנת שלושה מתגים חשמלים שאיתם ניתן לקדם או לאחר את ההצתה.

אם מישהוא מכיר את המערכת ויודע איך מבצעים את ההליך של כיון ההצתה, אנא שישמיע קולו וישפוך מידה ואור על הנושא.

בתודה מראש בני ל

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

cבני שלום

לא תמיד הצתה של מנוע אחד מתאימה לשני.

לכל מנוע יש את עקומת הניצוץ שלו.

למשל ברכבי פולקסווגן טרנספורטר לא מתאים לחיפושית למרות שויזואלית הם זהים.

לגבי רנו אני לא בטוח.

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

שלום בני, מהנסיון שלי עם רנו 5 GT טורבו, ישנן כמה שיטות:

א. הצלבה של החוטים שמגיעים מחיישן ההצתה נותן 4 מעלות קידום .

ב. ניתן לרכוש מחו"ל דרך האינטרנט חיישן קראנק מתכוונן, על ידי הזזתו ניתן לאחר/לקדם הצתה בצורה יותר מדוייקת.

ג. הפלאג השלישי במודול ההצתה משמש לחיבור חיישן נקישות (אם קיים), יש שיטה לקצר בפלאג הזה את היציאות בצורה מסויימת אבל זה נותן איחור ב2 מעלות, אז זה לא משנה לך.

הערה: תבדוק שהמפלג מאופס ואין בריחת ניצוץ בתוך המפלג, כלומר שהרוטור מכוון על הבוכנה הנכונה בזמן הנכון ולא זורק את הניצוץ בין לבין אצלי זה התבטא בקירטועים איומים וחוסר יכולת לעבור את ה3000 סל"ד.

נ.ב זה "רניקס" לא "רימקס".

ולהערה של זה שמעליי, אתה צודק ברמת העיקרון, לכל מנוע יש את המודול הצתה שלו, אצלי למשל במנוע טורבו היה מודול של רנו אקספרס, ברגע שהחלפתי למקורי (הוזמן מחו"ל), כל עסק עבד יותר יעיל והיתה עליה בכוח, הרווחתי כמובן עוד סל"ד גבוה.

פורסם

שלום.

הבעיה ניפתרה המנוע עובד כמו שעון דוקסה שוויצרי.

בסוף מצאתי אצלי בבית, אחרי הרבה חיפושים בספריה שלי, את השיטה לקידום ואיחור הצתה.

לסיכום - מה שיודעים קל.

בברכה בני ל.

פורסם

שלום.

לי אין סודות!!! הכול גלוי ופתוח!!!

שיטת הכיון היא כך: בשקע התחתון היכן שמיתחבר החישן, יש שלוש כניסות לא בשימוש.

לשלוש האלה מוציאים חוטים ודרך מתג מחברים לארקה של הרכב.

לפי טבלה ניתן לדעת בדיוק איך ניתן לקדם או לאחר את ההצתה. העקרון הוא סגירה ו/או פתיחה של המתגים במצבים שונים.

ניתן לשנות את ההצתה (קידום או איחור) עד 8 מעלות +-.

בברכה בני ל.

פורסם

בני, מה המרווחים בהם ניתן לשנות את המעלות? שלושה מתגים דו מצביים מאפשרים סה"כ 8 צירופים שונים. צריך להשאיר את המתגים אחרי הכיוון, או שהוא נשמר?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...