Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אזז ככה: קודם כל שלום לכולם.

היום החלפתי רדיאטור לחדש, בסוף ההתקנה כמובן המוסכניק מילא מים ירוקים, מכיוון שהדגם של הפונטו הוא SX75 יש גם בורג ליד קיר האש והוא פתח אותו כדי לנקז אוויר ומים ישנים מהמעברים, בהתחלה יצאו בועות אוויר כמובן ולקח די זמן עד שיצאו המים ירוקים.

אחרי שהתנעתי סחטתי את הגז כדי לחמם את הרכב ולראות שהמאוורר פועל ומקרר את המנוע, מיד שמתי לב שהריח שיוצא מהאגזוז הוא חריף במיוחד ולא אופייני ללפני כן, ויצא עשן לבן יחסית, גם הרעש של האגזוז השתנה, בערב בעבודה הבחנתי גם שהרכב משאיר אחריו על הריצפה כתם שחור מאחורי פתח הפליטה, אחרי שהתנעתי שוב שמתי יד ויצאו כמו מים שחורים בהתחלה (לא שומניים) מפוחמים.

בדקתי רדיאטור והמים ירדו קצת אבל לא היה שום בועות, לפני חודש וחצי בדקתי לחץ אוויר והוא היה תקין כי החלפתי את המערכת חימום/אידוי.

השאלה שלי מה זה אומר לי? והאם זה דחוף?

תודה....

פורסם

שלום רב , וברוך בואך לפורום.

אנא פרט תחילה את הסיבות, להחלפת הרדיאטור.

האם הרכב עבר התחממות רצינית, קודם להחלפת הרדיאטור, והאם נדלקו נורות אזהרה אדומות, הקשורה להתחממות היתר?

האם החלפת מיי קירור נתוצרת פראפלו?

כמה מים חסרים במיכל העבוי/ הרדיאטור?

האם הרכב ממשיך להתחמם?

תשובות מפורטות, יקלו מאד על האבחון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

 

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום צביקה... לרכב (פונטו 96 sx75) היו בעיות חום רציניות עד היום בבוקר, זה תקופה ארוכה שאני סוחב את זה ורק היום מצאתי מחיר ועשיתי רדיאטור, לפעמים המנוע היה מתחמם מעל הסקאלה השלישית ואז הייתי עוצר, היתה גם בעיה עם השטיקר של הוונטה וגם אותו סידרתי היום.

בנוגע לפראפלו, אמרתי למתקין שאולי עדיף לשים אותו כי קראתי (פה...) שהוא טוב לפונטו בריכוז 50% עם מים, הוא אמר שזה מיותר.

מה שהכי מוזר ואולי מעיד על משהו שאחרי החלפתי את המים התחיל הריח.

עוד דבר שראיתי איפשהו... כשאני לוחץ על הדוושה חזק אחרי כמה שניות של מנוחה יוצא עשן סמיך.

פורסם

לדעתי הנזק כבר נגרם,.כלומר אטם ראש נשרף עקב התחממות יתר שהיתה, ומי קירור חדרו לתא השריפה, מתאדים שם והופכים לעשן לבן שנפלט מצינור הפליטה.

האם המכונאי שלך ערך בדיקת לחץ, למערכת הקירור לשלול חדירת לחץ למערכת הקירור, לחץ הפוך, או בדיקת קומפרסייה?

האם הוא הוסיף מי ברז?

אמרתי לך אל תתקמצן בפרטים, ואל תתן שאני אמשוך אותך בלשון, פרט יותר!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

 

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הייתי היום אצל המכונאי, בהתחלה הוא חשב שזה הממיר הקטליטי, פתח וראה שזה לא זה, הבעיה היתה שונה אבל העידה על תערובת עשירה, פשוט הצינור ואקום היה חתוך לגמרי והצריכת דלק עלתה מיד (ולאורך זמן), גם הצינור דלק היה דולף והוא סידר אותו. אחרי שהוחלף הפסיקו הרעידות של האגזוז. בנוסף פלאג היה רטוב ולכן חלק מהרעידות. החלפתי עוד מחזירי שמן רצועת טיימינג ועוד חלק צמוד ורצועות של המזגן- והאלטרנטור, עכשיו הרכב נוסע ממש שקט ובלי הריח והרעידות.

תודה רבה על העזרה!

×
×
  • תוכן חדש...