אזז ככה: קודם כל שלום לכולם.
היום החלפתי רדיאטור לחדש, בסוף ההתקנה כמובן המוסכניק מילא מים ירוקים, מכיוון שהדגם של הפונטו הוא SX75 יש גם בורג ליד קיר האש והוא פתח אותו כדי לנקז אוויר ומים ישנים מהמעברים, בהתחלה יצאו בועות אוויר כמובן ולקח די זמן עד שיצאו המים ירוקים.
אחרי שהתנעתי סחטתי את הגז כדי לחמם את הרכב ולראות שהמאוורר פועל ומקרר את המנוע, מיד שמתי לב שהריח שיוצא מהאגזוז הוא חריף במיוחד ולא אופייני ללפני כן, ויצא עשן לבן יחסית, גם הרעש של האגזוז השתנה, בערב בעבודה הבחנתי גם שהרכב משאיר אחריו על הריצפה כתם שחור מאחורי פתח הפליטה, אחרי שהתנעתי שוב שמתי יד ויצאו כמו מים שחורים בהתחלה (לא שומניים) מפוחמים.
בדקתי רדיאטור והמים ירדו קצת אבל לא היה שום בועות, לפני חודש וחצי בדקתי לחץ אוויר והוא היה תקין כי החלפתי את המערכת חימום/אידוי.
השאלה שלי מה זה אומר לי? והאם זה דחוף?
תודה....