Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

למי שזוכר את הבעיה הזו כמו דניאל,דוד ואחרים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=145058

בסופו של דבר דניאל היה הכי מדויק מכל ההשארות,אכן מדובר בבעיה בשסתום הפליטה.

הדחיף של שסתום הפליטה בורח מהנדנד,בהתחלה חשבתי שמדובר בדחיף שחוק או נדנד שחוק(כמובן שכיוון שסתומים לא עזר),כל פעם הייתי מחזיר אותו ידנית למקומו אבל התופעה חזרה על עצמה עד שהפכה לבלתי נסבלת.ביום שישי האחרון

החלטתי לשים לזה סוף ולבדוק לעומק,הוצאתי את הדחיף החשוד והוצאתי דחיף תקין-באמת היתה שחיקה (גם בראש הדחיף בגלל הנדנד שדפק עליו וגם בפיקה שנוגעת בקאמשפט).המשכתי לסובב ידנית את הקראנק תוך כדי שאני מחזיר את הדחיפים למקומם,

ופתאום התגלה שהשסתום המדובר פשוט לא נפתח יותר-הוא נתקע באמצע המהלך שלו,מכות קלות עליו לא עזרו-רק התנעה וע"י בקפייר השסתום קפץ למעלה. עכשיו השאלה היא: מה גורם לשסתום יניקה בצילינדר 2 להתקע ?

פורסם

כתבת, "ופתאום התגלה שהשסתום המדובר פשוט לא נפתח יותר-הוא נתקע באמצע המהלך שלו".

מה הכוונה לשסתום נתקע באמצע המהלך שלו, "לא נפתח" ?. אתה מתכוון לשסתום שלא נסגר ?.

אם השסתום לא נפתח מספיק כאשר הוא מכוון נכון, יש בעיה בפיקה של הקמשאפט.

אם הכוונה ל- לא חוזר למקומו בזמן שהוא אמור לסגור, הבעיה בשסתום עקום מוביל פגום או קפיץ בלוי.

אנא הסביר את הכוונה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• ספונסר פורום
פורסם

תחליט,יניקה או פליטה?

ואם אכן מדובר בשסתום יניקה,אז דווקא בני ל הוא זה שצעק את זה כל הזמן.

אורן

פורסם

אורן נא לדייק, :-P מי כתב את זה ?: "לדעתי, יש לבדוק קומפרסיה בעיקר בצילינדר הבעייתי .נראה לי בניגוד לדעתם של אחרים שיש בעיה בשסתום יניקה."

דוד.

פורסם

הבעיה היא בשסתום הפליטה,כמו שדניאל שיער.

השסתום לא חוזר למקומו (normaly closed) ז"א נשאר חצי פתוח ואז נשאר מקום גדול בין הדחיף לבין הנדנד.

הדחיף כרגע שחוק בגלל הסיבות שהסברתי קודם. אולי פיח רב נמצא באיזור? שימון או הסרת פיח אגרסיבית יעזרו? לדעתי הקפיץ תקין,אני שם בוקסה עם מאריך על הנדנד והוא כמו כל השאר.

פורסם

ראשית יש להבהיר את הנקודות הבאות, שסתום פליטה או יניקה?

במקרה ואתה שומע באגזוז , רעש של זיוף צילנדר, ורעש של קומפרסייה שבורחת לצינור הפליטה, הבעייה היא בשסתום הפליטה,

במידה והרעש ישמע מהקרבורטור הבעייה היא שסתום היניקה.

לדעתי בעיתך בדחיף שחוק או תפוס, בגלל בוצה בשמן המנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה לילה טוב,

1.הבעיה בודאות בשסתום הפליטה ולא בדחיף.

2.השמן שלי נקי מאוד.

3.דחיף תפוס היה הורס לי את הזיז הספציפי.

4.את הבעיה ראיתי כבר בעניים שלי בשישי האחרון שהשסתום ירד ולא חזר עד הסוף,

5.את מקור הבקפיירים איתרנו בשרשור הקודם שלי לפני 9 חודשים כמעט.

השאלה היא מה גורם לו לא לחזור?

בברכה,

פורסם

הוא כנראה לא חוזר בגלל צוואר שסתום עקום או תפיסה כלשהיא של המוביל , בגלל פיח או ליכלוך שמקורו בשמן או חימום יתר ועיוות של אחד החלקים.

או פחות סביר , בגלל שמשהו פיזית תוקע אותו בין "צלחת השסתום" לתושבת( אמרת שבמכה הוא חזר למעלה עד הסוף , אז לא נשמע סביר ).

או למעלה באזור הקפיץ והמוביל.

וכתבו לך את זה כבר.

פורסם
הוא כנראה לא חוזר בגלל צוואר שסתום עקום או תפיסה כלשהיא של המוביל , בגלל פיח או ליכלוך שמקורו בשמן או חימום יתר ועיוות של אחד החלקים.

או פחות סביר , בגלל שמשהו פיזית תוקע אותו בין "צלחת השסתום" לתושבת( אמרת שבמכה הוא חזר למעלה עד הסוף , אז לא נשמע סביר ).

או למעלה באזור הקפיץ והמוביל.

וכתבו לך את זה כבר.

אז ככה:

הקפיץ של השסתום תקין.

השסתום חוזר רק אם אני מתניע-פיצוץ בצילינדר מחזיר אותו חזרה למעלה.

לא מאמין שזה חימום-המנוע של הפיאסטה זה ברזל כולל הראש (יש לי מנוע דיי קר).

זה קורה רק כאשר מתניעים וגם לא כל התנעה,בערך אחת ל 10 התנעות.

אם הנעתי והכל תקין-זה נשאר תקין עד כיבוי המנוע,ז"א בקפיירים רק בהתנעה וממשיכים עד שאני אפתח את המכסה שסתומים ויחזיר את הדחיף תחת הנדנד.

איך אני מסיר משם פיח? תוסף לדלק?לשמן? המטרה היא להמנע מלהוריד את הראש כי המנוע מעולה-קומפרסיה טובה,אין אכילת מיים או שמן, לא מתחמם.

פורסם

ללא פתיחה?...

רק בפלאשינג.

אם יש לך יכולת לעשות את זה לבד , שיפוץ ראש בפיאסטה הוא יחסית קל ( לא אגיד בטוח , כי עבדתי על המנועים האלו רק על שולחן, בעצם זה תלוי איזה פיאסטה - MK2? ) ולא יקר , ואין חשש שהמנוע פתאום לא יעבוד כראוי אם העבודה מבוצעת כמו שצריך.

שווה לשקול את זה או לשפץ את הראש הקיים + פתירת הבעיה או שיפוץ ראש אחר.

פורסם
המטרה היא להמנע מלהוריד את הראש כי המנוע מעולה-קומפרסיה טובה,אין אכילת מיים או שמן, לא מתחמם.

בזמן שאתה מבזבז על נסיונות הסרק לסדר את המצב בדרך לא פולשנית, כבר היית עושה עשרה ראשי מנוע ופותר את הבעיה בפעם אחת, וגם נהנה מאוד מהעבודה החביבה הזו, על הדרך.

פורסם

חנן, לפעמים אני חושב שהיינו תאומים בגלגול הקודם, מדהים אותה המחשבה, ולא בפעם הראשונה. :-P

ETBK, כל דבר שתעשה, מלבד להוריד את הראש ולבדוק מדוע השסתום לא חוזר, לא יפתור את הבעיה.

דוד.

פורסם

אין לי בעיה לעשות ראש לבד,פשוט חשבתי ללכת מהקל אל הכבד.

יש לי פיאסטה יוטה 97 (דגם אחד לפני הדינמיק) מנוע J6B 1.3L 8V.

אז מה צריך בשביל לעשות ראש בבית?

סט שליף? RTV? מפתח שסתומים?

• תוכן חדש...