Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולו 1.4 ידנית או 1.6 טיפטרוניק ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אתמול שוב עשיתי "סיבוב סוכניות" להתרשמות נוספת מהדגמים העומדים על הפרק והמסקנה היא שהמזדה 2 וסוזוקי סויפט נפסלו סופית - המאזדה בגלל שאם אני מכוון את מושב הנהג לתנוחה שמתאימה לי, אני משפשף (במקרה הטוב..) את הראש במסגרת הדלת. בסוויפט בדקתי שוב את תא המטען והופתעתי לגלות שבניגוד לרכב שראיתי בספטמבר, בסיס המושב האחורי לא מפוצל ולא מתקפל קיפול מלא קדימה - המשענת מפוצלת 1/3-2/3 וניתנת לקיפול אבל משאירה מדרגה גבוהה שמקשה על ניצול הנפח. בנוסף, איכות הגימור והאיבזור בשתיהן די עלובה - לדוגמה "מגירת איכסון מתחת למושב קדמי" בסויפט היא בסה"כ מגש פלסטיק שזרוק מתחת למושב הימני... בסוכנות מאזדה נכנסתי למאזדה 3 5 דלתות והרגשתי בהבדל - ה-2 פשוט מרגישה "מכונית צעצוע" בהשוואה אליה.

הקיצר, בדקתי שוב את הפולו והתרשמתי לטובה מאיכות הגימור והאיבזור - החל מהקלישאה של "טריקת הדלתות" שבהחלט מרגישות הרבה יותר מוצקות בפולו וכלה בגימיקים קטנים ונחמדים כמו מחזיק כוסות נשלף מהפנל הקדמי (ולא מרגיש שהולך להתפרק כל רגע) או מגירות מתחת למושבים הקדמיים שנעות על מסילות וננעלות ע"י תפש קפיצי. בנוסף, לפולו יש ESP ו-4 כריות אויר בכל רמות הגימור - מה שאין ליפאניות המתחרות.

כאן מגיעה הדילמה האמיתית - פולו 1.4 ידנית עולה 102.5K "על הכביש"

1.4 טיפטרוניק עם 80 כ"ס עולה 113.5 והדגם החזק ביותר - 1.6 טיפטרוניק עולה 121.6K

בנוסף, ה-1.4 הידנית תהייה בתחילת דצמבר ובצבעים מטאליים בלבד ואם אני רוצה לבן (מה שאני מעדיף) יגיע רק באמצע דצמבר. (לא בדקתי לגבי זמינות הדגמים היקרים יותר).

השאלה היא, מה ההפרש במחירי האחזקה בין 1.4 ידנית לדגמים היקרים יותר (מבחינת צריכת דלק, רישוי , ביטוח וירידת ערך)

והאם כדאי להמתין עד אמצע דצמבר לרכב בצבע לבן (שאגב עולה 1500 ש"ח פחות מהמטאלי) או להתפשר על מטאלי שיגיע שבועיים קודם?

תודה למגיבים

פורסם

שלום גם לך,

קודם כל - פולו היא כבר מכונית מיושנת שעוד מעט יעבור זמנה ויוצג דגם חדש.

לפולו יש ESP ו-4 כריות, אבל להרבה מאוד קטנות יש היום ESP ו-6 כריות, שים לב (למשל למזדה).

ההפרש במחיר בין ה-1.4 הידנית ל-1.6 האוטומטית הוא גדול. אם אין לך בעיה עם ידני ואתה מחפש חסכון - עדיף לך לקנות את הידנית. היא מקבוצת רישוי נמוכה יותר, מה שאומר טסט זול יותר. שילוב המנוע-גיר יבטיח לך חסכון בדלק וירידת הערך תבזבז לך פחות מהכסף.

לא יודע לענות לך בקשר לצבע המטאלי, אבל כן יודע להמליץ לך על עוד אפשרויות - פיז'ו 207 עולה כמו ה-1.4 האוטומטית והיא מכונית טובה יותר. (את הפולו 1.4 האוטומטית לא הייתי קונה - מאוד חלשה). גם רנו קליאו החדשה היא אופציה, וגם הפאביה החדשה שאמורה להגיע די בקרוב. בכל מקרה מומלץ לך לחכות חודשיים עד ינואר, אז המחירים כנראה יוזלו במעט.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

פולו כדי רק ידנית.

האוטומטית יקרה מדי.

כיוון שאתה לא מצליח להחליט בין ידנית לאוטומטית, בדוק רובוטית, שהיא ידנית ללא מצמד: יאריס לדוגמא.

אוטומטית אמיתית ולא גדולה מידי: יונדאי i30 או סובארו B3 ב 114 אלף עדיפים.

פורסם

תודה לכל המגיבים.

לי אישית אין בעייה עם גיר ידני - אני מעדיף אותו מבחינת הנאה מנהיגה וחיסכון בדלק.

הבעייה היחידה שלי היא עם שוק הרכב המעוות בארץ ואני חושש שתהיה בעיה למכור רכב קטן ידני בבוא הזמן.

את ה-307 ראיתי ולא אהבתי וגם קראתי ביקורות לא מחמיאות על הגיר האוטומטי שלה.

כנ"ל לגבי גיר רובוטי - שמעתי חוות דעת שליליות מאנשים שניסו וממבחני דרכים, כנראה שהטכנולוגיה עדיין לא בשלה מספיק (הבנתי שה-DSG של פוקסווגן עובד יפה אבל אין לי תקציב לזה...)

נראה לי שאקח פולו 1.4 ידנית, השאלה אם כדאי להמתין עד אמצע דצמבר בלי רכב בשביל הצבע הלבן.

(האם יש בעייתיות באחזקה של צבע מטאלי ? בפיאסטה שהיתה לי, אחרי 5-6 שנים הצבע התחיל לדהות וראיתי את אותה בעייה בפיאסטות מטאליות אחרות מאותם שנתונים)

פורסם

הכוונה לא ל-307 אלא ל-207, אבל לא משנה.

אין בעיה בצבע מטאלי אם מטפלים בו כמו שצריך - שטיפות סדירות ווקס מדי 3-6 חודשים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה - גם אני התכוונתי ל-207

ולגבי הווקס - האם מספיק "ווקס חם" בשטיפת רכב אוטומטית או שצריך וקס ידני ?

לי נמאס ללקק את הרכב כל שבוע - הגעתי למסקנה שרכב צריך לשרת אותי ולא אני אותו.

פורסם

ראשית, לך על הצבע שאתה רוצה והינו לטעמך. גם אם הדבר כרוך בהמתנה נוספת או בתוספת כספית למטאלי. הרי לא מדובר כאן בקניית בגד בעשרות שקלים, אלא ברכב שעולה מעל 100K.

התפיסה שלי לגבי העניין הנ"ל, היא שאם כבר קונים חדש מהסוכנות ומוכנים להפסיד כ"כ הרבה כסף על ירידת הערך, לפחות לבחור את הצבע (זו פריבילגיה הניתנת בעת קניית רכב חדש מהסוכנות).

לגבי צבע מטאלי, אין איתו שום הבעיה, הצבעים של היום מאד איכותיים ומה ששמעת נכון לעשור או שניים אחורה.

נ.ב: לפני כשנה וחצי בחנתי את האפשרות לפולו ידנית 1.4 (80 כ"ס), לטעמי הצבע שמאד הלם את הרכב הוא השחור מטאלי בשילוב הדיפון והריפוד הבהיר בפנים הרכב.

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

תודה

לפני שנים, ברכישת המכונית הראשונה שלי, עשיתי את הטעות הזו ולא אחזור עליה.

רציתי אוטו לבן והיה במלאי רק "אפור מטאלי" שהתברר שהוא אפור כהה מאוד...

בהשוואה לרכב אחר מאותו דגם, היה הבדל משמעותי בטמפרטורה בתוך הרכב - כשהמזגן פעל וקירר היטב.

אני עדיין לא בטוח ב-100% שאני רוצה את הלבן - העדפתי אותו בגלל נסיון רע עם צבע מטאלי.

פורסם

אם המחיר הוא לא הבעיה אני ממליץ לך לרכוש פולו אוטמטית (טיפטרוניק) תיבה הילוכים מצויינת ולא תרגיש איבוד כוח כמו בתיבות אוטומטיות מיושנות.

אכן הצדק עימך, כאשר תרצה למכור הרבה יותר פשוט וקל למכור רכב עם תיבה אוטומטית מכיוון שהציבור בארץ דורש אוטומטית.

הפולו מאובזרת מבחינה ברכיבי בטיחות ESP וכול השאר ללא תוספת מחיר לעומת היפניות שתצטרך לשלם על התוספות האלה ברמת גימור גבוהה יותר והמחיר בסופו של דבר דומה.

הפולו רכב הרבה יותר סקסי וצעיר משאר הדגמים שציינת.

איזה כייף לי :)

פורסם
אם המחיר הוא לא הבעיה אני ממליץ לך לרכוש פולו אוטמטית (טיפטרוניק) תיבה הילוכים מצויינת ולא תרגיש איבוד כוח כמו בתיבות אוטומטיות מיושנות.

אכן הצדק עימך, כאשר תרצה למכור הרבה יותר פשוט וקל למכור רכב עם תיבה אוטומטית מכיוון שהציבור בארץ דורש אוטומטית.

הפולו מאובזרת מבחינה ברכיבי בטיחות ESP וכול השאר ללא תוספת מחיר לעומת היפניות שתצטרך לשלם על התוספות האלה ברמת גימור גבוהה יותר והמחיר בסופו של דבר דומה.

הפולו מיושנת באופן יחסי ומוחלפת בקרוב.

לטעמי, להוציא סכום של 121K בעבור סופר מיני ישנה מיותר וישנן אלטרנבטיבות חדישות וטובות בהרבה.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

???

לפולו עיצוב בוגר ושמרני יחסית ליפאניות המתחרות (במתיחת הפנים האחרונה "ייבאו" את החזית שלהפסאט), יש מי שיגיד שהוא מיושן אבל מבחינת איכות הבנייה והגימור, היפאניות מרגישות כמו צעצועי פלסטיק על ידה.

הבעייה שלי היא המחיר - בתקציב שיכול להספיק (כמעט) ליאפנית אוטומטית, אני קונה פולו ידנית. הטיפטרוניק 1.4 יקרה מדי ואני לא בטוח שהביצועים שלה מספיקים, ל-1.6 יש ביצועים אבל יקרה מדי - נכנסת כבר לתחום של משפחתומטית 1.6 ועולה קבוצת רישוי - אני נשאר עם גיר ידני.

פורסם

אם כבר פולו ידנית אז משתלם מאוד הדגם הפשוט ,טרנדליין (90Kש") נותן תמורה מעולה לכסף

(ESP, חלונות חשמל,נעילה, ה"כ, 4 כריות אוויר).

ההבדלים בינו לבין הדגם המפואר (קומפורטליין) זניחים.

השינוים העיקרים:

חוץ- פסי קישוט ומראות בצבע שחור ולא בצבע הרכב, צמיגים צרים יותר (יותר חסכוני בדלק :-)).

פנים- בד הריפוד קצת יותר פשוט , אין רמקולים בדלתות האחוריות (יש הכנה).

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

אני ממש לא מבין כלום...כולם מצוטטים מישהו שכתב באחד האתרים או המגאזינים "רכב מיושן" או איבוד כוח עם תיבה אוטומטית.

האם אחד מכם מהמגיבים יש ברשותו רכב עם תיבה מסוג טיפטרוניק ? לי כן , ואיבוד זמינות הכוח זניחה לחלוטיין במיוחד במצב S ספורט או ההעברה ידנית של ההילוכים שבמקרה זה ניתן למשוך הילוכים גם עד 5000 סל"ד.

"רכב מיושן תמתין לדגם הבא"...שעה אחרי שתקנה את הדגם החדש הוא כבר מיושן כי בחברה כבר יש תוכניות ושרטוטי ייצור לדגם שאחריו, זה לא שיקול ברכישת רכב, הדגם הנוכחי נראה לך מתאים אז תקנה אותו.

ברכב עם תיבה מסוג טיפטרוניק אתה נהנה מכול העולמות.

איזה כייף לי :)

פורסם
אני ממש לא מבין כלום...כולם מצוטטים מישהו שכתב באחד האתרים או המגאזינים "רכב מיושן" או איבוד כוח עם תיבה אוטומטית.

האם אחד מכם מהמגיבים יש ברשותו רכב עם תיבה מסוג טיפטרוניק ? לי כן , ואיבוד זמינות הכוח זניחה לחלוטיין במיוחד במצב S ספורט או ההעברה ידנית של ההילוכים שבמקרה זה ניתן למשוך הילוכים גם עד 5000 סל"ד.

"רכב מיושן תמתין לדגם הבא"...שעה אחרי שתקנה את הדגם החדש הוא כבר מיושן כי בחברה כבר יש תוכניות ושרטוטי ייצור לדגם שאחריו, זה לא שיקול ברכישת רכב, הדגם הנוכחי נראה לך מתאים אז תקנה אותו.

ברכב עם תיבה מסוג טיפטרוניק אתה נהנה מכול העולמות.

איזה רכב יש לך ? עם איזה מנוע ?

פורסם

סתם ככה לידע אותך בימקום ליקנות תפולו

אתה יכול תגולף הידנית עולה בסביבות ה 122

כמו הפולו ה1.6 הדגם הכי פשוט של הגולף אם מנוע 1.6 גיר רגיל

• תוכן חדש...