Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שאלה מעט שונה, אבל הידע הצבור בפורום אודיו אמור להתאים.

אני בתהליכי שיפוץ של לוטוס אלאן פלוס 2 משנת 1971. מרכב הרכב בנוי כולו מפיברגלאס.

אין לי צורך באיכות שמע יוצאת דופן היות ואני לוקה בבעיות שמיעה שלא מאפשרות לי להנות מאודיו איכותי (למעט באס, אותו מרגישים ופחות שומעים), אבל מאוד חשוב לי השקט ברכב, על מנת שאוכל לנהל שיחות באופן סביר בזמן נסיעה.

פנים הרכב מופשט לחלוטין כרגע לצורך ריפוד, כך שאני יכול להתפרע. נוסף על כך, אני שוהה בארה"ב, ויכול להביא איתי חומרי איטום במזוודות ללא הגבלת כמות כמעט.

אני זקוק להמלצותיכם לגבי גישות וחומרים לאיטום, כאשר הדגש הוא על שקט ובידוד טמפרטורה, ופחות על איכות שמע. את העבודה אני מעדיף לעשות בעצמי לצורך הכיף שבעניין, אז גם בנושא הזה עצותיכם תתקבלנה בברכה.

תודה,

ליעד

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אתה מפתיע אותי. ואני כך ... קרוב שלים לך מנעול על השרשור.

חיפוש? יש בדף הראשי 2 נושאים בקשר לאיטום. וחופיש היה נותן לך המון מידע.

ובכללי. חומר חוסם הוא יותר על בסיס ספוגים

חומר מונע ויברציות ורזוננס. הוא הומר שמוסיף משקל על הפח.

אתה צריך חומר בסגנון DYNAMAT EXTREMELINER שהוא חומר חוסם. רעש + חום. מתאים לריצפה וקיר אש. ואולי אזורים נוספים. חיסרון. יחסית יקר. וכבד!! כבד מעוד. אני מעריך! שיריעה של 60 על 90 ס"מ תשקול מעל 10 קילו בשקט. ותעלה כ 100 דולר. בחו'ל. בארץ עולה כ 700-900 שקל!

עם אתה רוצה אני יקשר אותם לחברה שמחזיקה חומר דומה! שיריעה של מטר על שניים. עולה כ400-500 שקל.

בכללי יש עוד חברות כמו בי קוויט. דינמאט. סקנד סקין. קסקיד אודיו. ועוד.

איתמר תירגם מאמר לגבי איטום.

חיפשתי בשבילך. (רק כי משעמם לי) http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=137076&highlight=%D7%91%D7%99%D7%93%D7%95%D7%93

אגב. בקישור יש שמות של עוד הרבה חברות שיש בחו'ל

בנוסף בגלל שאתה כנראה "עצלן" (בצחוק) קבל מספר קישורים.

דינמאט http://www.dynamat.com/products_intro.html

סקנד סקין http://www.secondskinaudio.com/store.php?category=70

ודסקיד יש בצי'פר.

זה חומרים שיש בארץ! .

לגבי חומרים שיש בחו'ל. תצטרך לחפש לבד. בהצלחה.

אגב. אני הייתיי חושב לקנות את החומר בארץ! ולהביע דברים יתר מעניינים מחו'ל. (מגברים . HU. רמקולים)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אני מתפלא עליך, כי כנראה לא קראת את ההודעה שלי, אולי צריך לשים עליך איזו התראה בניגוד למנעול שהצעת לשים עלי :)

בניגוד לאיטום שכולם מתייחסים אליו פה, האיטום שאני צריך לא מתייחס בכלל לאיכות השמע, ועל כן יתכן שאני צריך חומרים פשוטים יותר, ואין צורך להרוג כאן זבוב עם רובה לפילים כחולים, ושרשורי האיטום של האודיופילים למיניהם לא רלוונטיים עבורי.

שנית, אם היית קורא בעיון יתר ומתעמק, היית שם לב שאני בעל שמיעה לקויה, ולא מעניינת אותי איכות שמע, כי זה לא עובר דרך האזניים שלי. מה אתה שולח אותי לקנות HU ומגברים, וגורם לי להתבאס עוד יותר על האזניים הדפוקות שלי. אין לך לב שאתה ככה מתעמר באדם נכה? :) ואם כבר, למה במקום ולא גם וגם?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
שלום,

שאלה מעט שונה, אבל הידע הצבור בפורום אודיו אמור להתאים.

אני בתהליכי שיפוץ של לוטוס אלאן פלוס 2 משנת 1971. מרכב הרכב בנוי כולו מפיברגלאס.

אין לי צורך באיכות שמע יוצאת דופן היות ואני לוקה בבעיות שמיעה שלא מאפשרות לי להנות מאודיו איכותי (למעט באס, אותו מרגישים ופחות שומעים), אבל מאוד חשוב לי השקט ברכב, על מנת שאוכל לנהל שיחות באופן סביר בזמן נסיעה.

פנים הרכב מופשט לחלוטין כרגע לצורך ריפוד, כך שאני יכול להתפרע. נוסף על כך, אני שוהה בארה"ב, ויכול להביא איתי חומרי איטום במזוודות ללא הגבלת כמות כמעט.

אני זקוק להמלצותיכם לגבי גישות וחומרים לאיטום, כאשר הדגש הוא על שקט ובידוד טמפרטורה, ופחות על איכות שמע. את העבודה אני מעדיף לעשות בעצמי לצורך הכיף שבעניין, אז גם בנושא הזה עצותיכם תתקבלנה בברכה.

תודה,

ליעד

ליעד, מכיוון שאתה נמצא בארה"ב.

אז החומרים שאני יכול להמליץ לך לעבוד איתם הם של חברת B-QUIET.

http://www.b-quiet.com/

זה האתר שלהם ואתה גם יכול להזמין מהם ישירות.

אני מבין שנושא האודיו אינו מעניין אותך בביצוע איטום זה אלא למען השקטת הרכב.

לרכב, אני יכול עדיין להמליץ לך על החומרים היותר טובים של החברות השונות מכיוון שהם נוחים יותר לעבודה.

האקסטרים של דיינאמט הרבה יותר נוח לעבודה מול האוריגינאל שלהם, מדובר על חומר שלא דורש יותר מידי חימום על מנת שהוא יקבל צורה כמו שצריך.

כנ" גם הB-QUIET EXTREME מול הB-QUIET ULTIMATE.

אתה יכול לרכוש לך קיט של 50 פיט מרובע = שווה ערך לכ17 מטר מרובע של הB-QUIET EXTREME,הוא עולה 85 דולר.

אותו חומר מקביל של דיינאמט עולה כמעט פי 3 (200דולר). והכמות היא קטנה יותר 26 פיט מרובע.

יספיק לך לאיטום של הקורות הקדמיות,דלתות,גג,תא מטען.

http://www.b-quiet.com/extreme.html

זה הקישור, יש להם שם חנות מקוונת.

לגבי הרצפות של הבאג'אז ורצפות הרכב, אתה יכול להשתמש בVCOMP שמיועד להשקטה של רצפות ולהורדת רעש דרך ומנוע.

גם לא יקר, עולה 65 דולר ל13.5 פיט מרובע, אמור להספיק לרצפת הרכב.

http://www.b-quiet.com/vcomp.html

זה החומר והקישור לרכישה.

בנוגע למכסה מנוע וקיר האש, אם אתה רוצה לאטום את החלק הזה, אז אתה צריך להשתמש בחומר שנקרא HLINER.

גם פה לא מדובר על חומר יקר, 13.5 פיט מרובע יעלו לך 60 דולר.

http://www.b-quiet.com/hliner.html

סה"כ עם נעשה חישוב מדובר על 85 דולר האקסטרים+ 65 דולר הויקומפ + 60 דולר הH ליינר = 210 דולר.

בארץ, קיט אחד של דיינאמט מדגם אקסטרים בתצורת BULK שזה בעצם 36 פיט מרובע, יעלה לך 1000 ש"ח.

באותו מחיר(אולי אפילו פחות) אתה יכול לאטום את כל הרכב.

הדיינאמאט והסקונד סקין אודיו, וכנ"ל גם הקסקייד אודיו מאוד יקרים, יש חומרים לא פחות טובים שיעשו טוב את העבודה(הרי אנחנו לא מדברים כאן על ייעוד בשביל מערכת סטריאו,אלא להשקטה של רכב עם שימוש בחומרים יעודיים כאלו).

בהצלחה,

תעדכן אותנו זה יהיה מעניין.

ניר,

under construction..

פורסם

ודאי שמדובר על חומר אודיופילי, זה חומר יעודי לאודיו.

בדיוק כמו דיינאמט או סקונד סקין אודיו וקסקייד אודיו.

חברה מעולה,מאוד נוח לעבודה- מנסיון.

ניר,

under construction..

פורסם

תודה רבה. נתקלתי ביצרן הזה בE-Bay, ולא ידעתי מה איכותו. המלצות מיוחדות להרכבה מבחינת כלים יעודיים ושיטות, או שפשוט אסתפק בהוראות היצרן, ואשוטט לי בפורום ואמצא מדריכים?

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם
תודה רבה. נתקלתי ביצרן הזה בE-Bay, ולא ידעתי מה איכותו. המלצות מיוחדות להרכבה מבחינת כלים יעודיים ושיטות, או שפשוט אסתפק בהוראות היצרן, ואשוטט לי בפורום ואמצא מדריכים?

אתה יכול להשתמש ברולר עץ דק, זה מאוד עוזר בהחלקת החומר ולהדבקה טובה יותר של החומר על פני השטח.

לגבי השימוש עצמו אז אם איתך מנוסה, אני ממליץ לך לחתוך את החומר ליריעות קטנות ולעבוד לאט.

כדי לעבד טוב יותר את החומר אני ממליץ לך על שימוש בפן תעשייתי(BLOWER), או אפילו פן ביתי חזק, זה פשוט מרכך את החומר ומחמם את הדבק לעבודה חלקה יותר.

under construction..

פורסם

שאלה נוספת. ראיתי במאמרים ודוגמאות שישנם כאלו אשר משתמשים בכמה שכבות. זה רלוונטי במקרה הזה?

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

תראה, בגדול מי שמדבר באיטום יגיד לך שעושים לפחות 3 שכבות של חומר איטום + שכבות של חומר התזה בינהם.

אני אומר, בוא תתחיל מהרצפות,תא המטען,מכסה מנוע וקיר אש, ושתגיע לנושא של דלתות,קורות,תקרה תראה איך זה משפיע.

ברמת העקרון, הגליל שנתתי לך קישור אליו (50 פיט מרובע) מספיק ממש לכל הרכב, ואם אתה לוקח את החומרים היעודיים למכסה מנוע וקיר אש (הHLINER) והVCOMP לרצפות ותא המטען, יהיה לך מספיק חומר לתת 2 שכבות של איטום בדלתות ובקורות(עיקר מקור הרעש).

במקרה הכי גרוע, אם אתה ממש רוצה להיות בטוח אתה יכול לקנות 2 גלילים, הם עושים הנחה על גליל שני (המחיר יורד לשניהם), יותר חומר איטום = יותר טוב.

השאלה היא באמת מהו גובה ההשקעה ומהי התוצאה הרצויה.

בגדול, לדעתי- בידוק כפול בדלתות +בקורות הA + קיר האש זה מספיק טוב.

under construction..

פורסם

עוד קצת הצקות. בביקור במאמר הידוע לגבי בידוד, הגעתי לעמוד העמידות בחום: http://www.sounddeadenershowdown.com/heat/

על פי המאמר, העמידות של הB-Quiet Extreme בחום פחותה משמעותית מזו של הUltimate. אמנם עקב היות הרכב עשוי מפיברגלאס הוא לא צפוי לעמוד בשמש יותר מדי, אבל רציתי לדעת האם מנסיונכם זה משמעותי. כמו כן, עד כמה העבודה עם הUltimate קשה יותר?

תודה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

במבחן הנ"ל החומר החל להתפרק מהדבק בחום של 125 מעלות צלסציוס לאחר חשיפה של למעלה מ7 שעות.

שהרכב שלך יגיע ל125 מעלות למשך 7 שעות, תתחיל לדאוג:) גם הפיבר לא בטוח שיחזיק מעמד, עד אז אתה יכול להיות רגוע.

הכל עניין של מחיר, אם אתה רוצה חומר שעמיד עד 250 מעלות, תיקח את הדמפליפייר פרו של סקונד סקין , לא שמישהו צריך עמידות כזאת בחום אבל שיהיה.

ברכב הטמפרטורות מגיעות בקיץ הישראלי (שהוא חם מאוד) ל70-80 מעלות כאשר הרכב עומד.

בתכלס, אין לי זה יותר מידי משמעות כי כל החומרים האיכותיים (האולטימייט,דפליפייר ודפמליפייר פרו, והאקסטרים) כולם עמידים עד מינימום 125 מעלות.

השאלה היא האם שווה לשלם פי 2 ויותר על חומר שעמיד בחום בדיוני שלעולם לא יקרה ברכב.

under construction..

פורסם

במבחן ראיתי 160 פרנהייט. מאיפה הבאת 125 צלסיוס?

לפני 22 שעות, hans כתב:

• תוכן חדש...