Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתחיל מהסוף להתחלה - אני לא החלטתי.

אני מחפש חיזוקים שליליים על מנת לשלול מועמדת שכרגע "מאפילה" במחיר הנמוך יותר על מתחרותיה.

אני מאמין שבכל דבר תמיד כדאי לקחת את הצד ההפוך כך אתה יודע שאתה לא מקבל החלטה באופן לא מושלם (לדוגמה אם פשוט הייתי מסכים שהגטס עגלה והיתי מוותר בלי להשוות נתונים אני חושב שהייתי יוצא נפסד)

בנוסף, יש לי קרוב משפחה שנוהג על גטס (ליסינג) ומפמפם לי על נפלאותיה ואני רוצה להוכיח לו שהיא פחות טובה...

הדגם הנוכחי של המזדה 2 זכה לחמישה כוכבי בטיחות!

מה? איפה? חיפוש באתר ENCAP לא העלה דבר ובסוכנות אמרו שיהיו תוצאות רק עוד שבועיים (אם זה היה המצב התוצאה הזאת היתה מרוחה עכשיו בכל עיתון אפשרי...)

אבזור - אני משווה לדגם הפשוט של מזדה/סוויפט כי אני לא מעונין באבזור נוי כמו מגנזיום ופנסי ערפל... רדיודיסק קיים גם בגטס (עם שליטה מההגה...פטנט מטומטם לחלוטין כשהרדיודיסק במרחק 2 ס"מ...)

צריכת דלק - אכן הבנתי שהנתונים הם מהדמיון והיום הממוצע עומד על 1:11 אחרי השיפור... אבל לא צלחתי להוציא נתונים מה הצריכה בפועל בסוויפט/מזדה...

נסיעות מבחן - אכן אנחנו מתכננים לבצע נסיעת מבחן, מה שקצת קשה כשאין רכב זמין :) נרשמנו בסוכניות השונות וכאשר יגיע הרכב נבצע את הנסיעה...

תודה בכל זאת על סבלנותך לעקשנותי הלא ברורה לדבוק בכל נקודה עד הסוף... לפחות למישהו כאן יש סבלנות לשטויות שלי :-P

...Carpe Diem

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פולו מאובזר, בגירסת הקומפורטליין - עולה קצת פחות ממאה אלף.

לדעתי אוטו ברמה מעל כל היפניות/קוריאניות...

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ממש לא... אתה מדבר על הידני. אוטומט עולה 108 אלף לא על הכביש - משמע בערך 110K על הכביש... ממש יקר משמעותית ובעל מנוע חלש יותר (75 כ"ס)... לא רלוונטי

...Carpe Diem

פורסם
מתחיל מהסוף להתחלה - אני לא החלטתי.

אני מחפש חיזוקים שליליים על מנת לשלול מועמדת שכרגע "מאפילה" במחיר הנמוך יותר על מתחרותיה.

אני מאמין שבכל דבר תמיד כדאי לקחת את הצד ההפוך כך אתה יודע שאתה לא מקבל החלטה באופן לא מושלם (לדוגמה אם פשוט הייתי מסכים שהגטס עגלה והיתי מוותר בלי להשוות נתונים אני חושב שהייתי יוצא נפסד)

בנוסף, יש לי קרוב משפחה שנוהג על גטס (ליסינג) ומפמפם לי על נפלאותיה ואני רוצה להוכיח לו שהיא פחות טובה...

מה? איפה? חיפוש באתר ENCAP לא העלה דבר ובסוכנות אמרו שיהיו תוצאות רק עוד שבועיים (אם זה היה המצב התוצאה הזאת היתה מרוחה עכשיו בכל עיתון אפשרי...)

אבזור - אני משווה לדגם הפשוט של מזדה/סוויפט כי אני לא מעונין באבזור נוי כמו מגנזיום ופנסי ערפל... רדיודיסק קיים גם בגטס (עם שליטה מההגה...פטנט מטומטם לחלוטין כשהרדיודיסק במרחק 2 ס"מ...)-טעות גדולה בידך, הרדיו דיסק אמנם במרחק 2 ס"מ, אך מקומו במרכז הקונסולה! משמע כל נגיעה ברדיו דיסק מסיטה את עיני הנהג מהכביש! השליטה מההגה "מעדנת" את הסטייה הנ"ל ומהווה שיפור בטיחותי!

צריכת דלק - אכן הבנתי שהנתונים הם מהדמיון והיום הממוצע עומד על 1:11 אחרי השיפור... אבל לא צלחתי להוציא נתונים מה הצריכה בפועל בסוויפט/מזדה... מנסיון עם סוויפט, 1/11 בעיר, 1/15.5 בחוץ, ממוצע מכיל דלק שלם כ- 1/13 ק"מ/ליטר!

עפ"י המבחנים למזדה צריכת דלק דומה.

נסיעות מבחן - אכן אנחנו מתכננים לבצע נסיעת מבחן, מה שקצת קשה כשאין רכב זמין :) נרשמנו בסוכניות השונות וכאשר יגיע הרכב נבצע את הנסיעה...

תודה בכל זאת על סבלנותך לעקשנותי הלא ברורה לדבוק בכל נקודה עד הסוף... לפחות למישהו כאן יש סבלנות לשטויות שלי :-P

בהצלחה וחג שמח

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

אהה... לא ידעתי שאתה בעלים של סוויפט חדשה... אשמח לעוד פרטים לגבי "חווית הנהיגה" במיוחד מה שציינו כאן שמ-3 אנשים והלאה הנסיעה הופכת ללא נוחה ונעימה...

מתי קנית את הרכב?

כנראה שנעשה חושבים על הענין במהלך החג מה גם ש"הגה" מוציאים מבחן בין שלושת המכוניות בגיליון אוקטובר אז יהיו עוד קצת נתונים להשוואה....

תודה וחג שמח!

צביקה

...Carpe Diem

פורסם
אהה... לא ידעתי שאתה בעלים של סוויפט חדשה... - אני לא בעלים של סוויפט חדשה, ראה את הרכב בתמונתי- RUNX. אימי בעלת סוויפט חדשה אותה הזמנתי עבורה לאחר התלבטות בין ניסאן מיקרה, סיריון ומזדה 2.

אשמח לעוד פרטים לגבי "חווית הנהיגה" במיוחד מה שציינו כאן שמ-3 אנשים והלאה הנסיעה הופכת ללא נוחה ונעימה...

מתי קנית את הרכב?-לפני כחודש.

כנראה שנעשה חושבים על הענין במהלך החג מה גם ש"הגה" מוציאים מבחן בין שלושת המכוניות בגיליון אוקטובר אז יהיו עוד קצת נתונים להשוואה....

תודה וחג שמח!

צביקה

מנהיגה על הרכב, אני יכול לומר שהרכב זריז, מתנהג באופן מפתיע לא רע בכלל. אימי נוהגת רב הזמן כנהגת יחידה, מקסימום נוסע נוסף ולכן אני לא יכול לתרום לך מבחינת איכות הנהיגה ברכב מלא.

כפי שרשמתי, הרכב מאד מאובזר- בכל מה שצריך, למען האמת מעבר למה שאימי צריכה.

חסרון הרכב הוא בתא המטען הקטן, מה שלא היווה בעיה עבור אימי, מכיוון שהנפח המצוי הספיק!

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

טוב, אז הבחירה הסופית היא המזדה 2 - מהמבחן נסיעה התרשמתי לטובה מהנוחות וה"ביצועים" (למרות שאני ממש לא מומחה בתחום...) ובאופן כללי מרוצה מהרכב - ישיבה, ראות, תפעול כללי וכל מה ש"מרגישים" בנסיעה...

ברור שגם פקטור ה"עדר" נכנס כאן בחשבון מבחינת אחזקה שוטפת, אמינות וסחירות בטווח הארוך...

תודה לכולכם על העזרה ואני מקווה שנהיה מרוצים מהבחירה שלנו...

...Carpe Diem

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון קטן ששכחתי להגיד לכם - בסופו של דבר ההחלטה שונתה למזדה 3. תודה לכל החברים שעזרו בהתלבטות שלי ברכבים אך בדקה ה-90 בעלי הממון (בעל המאה הוא בעל הדעה... :)) החליטו שה-2 קטנה מדי וצריך לחשוב קדימה - אז ההזמנה שונתה ל-3...

תודה שוב לכולם,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

יחי ההבדל "הקטן" (בין ה-2 ל-3) ומזל טוב - תהנה מהאוטו.

קראתי בשירשור למעלה שלסויפט ולמאזדה 2 שרשרת תזמון ורציתי לוודא שהנתון נכון.

בנוסף, רציתי לשאול מה מרווחי הטיפולים והעלויות של הסויפט (הבנתי שיש בעלים של הרכב בין החברים) והאם מישהו יודע כבר מה המרווחים והעלויות הצפויים של המאזדה 2 ואם למישהו יש את הנתונים לגבי הפולו 1.4 הידנית ?

תודה למגיבים.

פורסם
יחי ההבדל "הקטן" (בין ה-2 ל-3) ומזל טוב - תהנה מהאוטו.

קראתי בשירשור למעלה שלסויפט ולמאזדה 2 שרשרת תזמון ורציתי לוודא שהנתון נכון.

בנוסף, רציתי לשאול מה מרווחי הטיפולים והעלויות של הסויפט (הבנתי שיש בעלים של הרכב בין החברים) והאם מישהו יודע כבר מה המרווחים והעלויות הצפויים של המאזדה 2 ואם למישהו יש את הנתונים לגבי הפולו 1.4 הידנית ?

תודה למגיבים.

בשלושת הרכבים מרווחי הטיפולים הינם 15K או שנה (המוקדם מבין השניים). יש לשים לב לעובדה נוספת ששכחכנו לציין שלשתי היפניות אחריות ל-3 שנים או 100K ולפולו שנתיים בלבד! (הפרש משמעותי).

לגבי עלות טיפולים, אין לי עדיין אינידיקציה מכיוון שהרכב חדש (סוויפט), בגדול מניסיון עם לאנטיס במשפחה ובאלנו, מחירי הטיפולים של המזדה יקרים במעט לעומת הבלאנו (בהשוואת מוסכי יבואן כמובן). הדבר אינו מחייב עבור ההשוואה בין מזדה 2 וסוזוקי סוויפט.

אני מניח כי עלות הטיפולים של המזדה 2 והסוזוקי סוויפט יהיו דומים,. לעומת זאת, מה שאני יכול לומר בוודאות זה שעלות הטיפולים והאחזקה של הפולו יקרה באופן משמעותי לעומת שתי היפניות.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

מחדד את השאלה:

1. האם חד משמעי שלמזדה והסויפט יש שרשרת תזמון ואין צורך בהחלפת רצועה ?

2. האם קיים טיפול קטן\גדול ומה מחליפים בכל טיפול ?

3. נדמה לי שקראתי באחד המבחנים ב-"אוטו" (שהתאהבו בסויפט) שבסויפט בטיפול 105K צריך להחליף פילטר דלק בעלות של כ-4000 ש"ח, אמנם 105K נראה רחוק אבל אני נוסע יותר מ-20K בשנה כך שזה לא כל כך הרבה מבחינתי.

(אם למישהו יש את ספר הטיפולים של הרכבים, אשמח לראות את טבלאות הטיפולים)

תודה

פורסם
טוב, אז היום הלכנו לסוכניות ובאמת הופתעתי ממה שרואים בעיניים (בניגוד למספרים היבשים).

המזדה מרשימה פחות מהסוויפט בעיקר מבחינת מרווח גובה פנימי וכניסה (דפקתי את הראש בכניסה למושב האחורי :evil: - ואני נמוך!)

כמו כן הגרסה המאובזרת לוקה מעט בחסר לעומת הסוויפט אך יתרון שלשני הגרסאות ישנו ESP שלא קיים כלל בסוויפט ("זה ממש לא חשוב..." דברי המוכר)

ביקור בסיריון הראה רכב נחמד ומענין אבל נפח תא מטען קטן בצורה משמעותית והרגשה כללית "מזערית" רכב יותר מיני מהאחרים...:?

ההפתעה הגדולה היתה הגטס :shock:- למרות שהלכתי רק כי אשתי ביקשה, הגטס התגלתה בתור מכונית מעוצבת לא רע (מבחינת פנים במודל החדש), ציוד מכובד של 4 כריות אוויר וESP, ומחיר זול משמעותית מהמתחרות (קרוב ל-100 על הכביש כולל אזעקה וכו').

(האקסנט המחודשת וה-I30 מרשימות ויפות ויתנו דחיפה ליונדאי בכלל, והם כבר מאוד גאים בתוצאות מבחן השוואה שנערך בידיעות )

מבחינת בטיחות הרכב מצויד ברמה יחסית גבוהה וגם קיבל 4 כוכבים בENCAP...

מבחינה טכנית - החסרון היחיד שמצאתי הוא שהוא היחיד מהשלושה עם רצועת תזמון (החלפה ב-5 שנים או 90K) כאשר לאחרות יש שרשרת.

כמו כן הסוויפט מציעה פלאגים מענינים שמחליפים פעם ב-7 (!) שנים...

על כן אבקש הערכתכם המחודשת - מדוע לא לבחור בעצם בגטס ? נראה שהיא משתווה למתחרותיה (ואף זולה מהם במחיר...)

אגב, מבין השתיים האחרות היתי נוטה לכיוון הסוויפט אלמלא החוסר ב-ESP...

אז זהו, אחרי ההודעה הארוכה הזאת מקווה שיש גם לכם מה להגיד :-)

לא ממליץ לך על רכב (גטס)שעושה6 קילומטר לליטר דלק אלא אם כן אתה שח סעודי ויש לך שדות נפט....

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

גטס עושה "קצת" יותר מ-6 ק"מ לליטר נדמה לי שבשבוע של השכרה, עם מספר נסיעות עירוניות והרוב בין-עירוני, גטס אוטומטית עשתה אצלי 10 לליטר.

הבעייה שלי עם הגטס היא התנהגות הכביש שלא משרה ביטחון והעיצוב הפנימי המזעזע - בעיקר בדגמי ה-FUN החדשים.

פורסם
גטס עושה "קצת" יותר מ-6 ק"מ לליטר נדמה לי שבשבוע של השכרה, עם מספר נסיעות עירוניות והרוב בין-עירוני, גטס אוטומטית עשתה אצלי 10 לליטר.

הבעייה שלי עם הגטס היא התנהגות הכביש שלא משרה ביטחון והעיצוב הפנימי המזעזע - בעיקר בדגמי ה-FUN החדשים.

מכונית שעושה 10 לליטר מחוץ לעיר זה דבר עצוב מאוד , מכונית נורמאלית עושה לפחות 16 לליטר מחוץ לעיר לרוב

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

מה שאני לא מבין איך זה שקורסה החדשה לא נכללה ברשימה. היא נחשבת לאחת הטובות. נכון - היא חדשה אבל בכל זאת...

• תוכן חדש...