Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לחברי הפורום!

אנחנו זוג צעיר המעונינים לקנות רכב חדש, קטן, סביבות 100K ש"ח שיחזיק לכמה שנים טובות.

אשמח לדעתכם תכל'ס לגבי מכוניות חדשות מיני עם תיבה אוטומטית לא רובוטית.

כרגע האופציות הם סוויפט, סיריון, מאזדה 2, גטס (?) וזהו בערך...

השיקולים המובילים הם אמינות, צריכת דלק ובטיחות.

תודה ויום טוב לכולכם,

צביקה

(הנושא הישן נזנח לכן נפתח אחד חדש)

...Carpe Diem

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

את הגטס הייתי מוריד מהרשימה- עקב בטיחות לקויה (למרות שהיא מצויידת במערכת ESP).

כעת לשאר:

בטיחות- מזדה 2 מובילה עם 6 כריות אויר ומערכת ESP, לדגם המפואר- מתומחרת ב- 107K ש"ח.

אבזור- הסוויפט מעניקה את החבילה הכוללת המשתלמת ביותר. 6 כריות אויר, גלגלי מגנזיום, רדיו-דיסק מקורי עם MP3 הנשלט מההגה המצופה עור, פנסי ערפל ועוד.... ומתומחרת ב- 105K ש"ח.

מראה (סוביקטיבי)- אתמול יצא לי לראות מזדה 2 לראשונה, והמסקנה שהסוויפט נראית הרבה יותר טוב.

מרחב- המזדה 2, בעלת המרחב הגדול ביותר (לא בהפרש משמעותי מהשתיים האחרות).

מחיר- סיריון היא הזולה מבין השלוש ומתומחרת במחיר של 96K בלבד!

אין כמובן תחליף לנסיעת מבחן בשלושת הרכבים על מנת להחליט מהי הבחירה הטובה ביותר עבורך!

הבחירה שלי מבין השלוש הינה הסוויפט, מכיוון שהיא בעלת המראה הטוב ביותר מבין השלוש ומעניקה את החבילה המשתלמת ביותר.

כעת לשיקולך

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

תודה רבה על תגובתך המפורטת! לעניננו:

מדוע לגטס יש בטיחות לקויה?

הבנתי שהבעיה שלה היא דווקא עניין צריכת הדלק - אגב מהי המכונית העדיפה מבין אלו שהזכרת בנושא צריכת דלק שלהם?

בטיחות - אכן המזדה מובילה עם מערכת בקרת היציבות שבקרוב תהיה סטנדרט בכל רכב...

אבזור - מהשוואה מעמיקה בין סוויפט למזדה לא מצאתי שום יתרון מבחינת אבזור (בדגם המפואר) גם למזדה MP3 מההגה, הגה עור וכו' - מדוע לדעתך הסוויפט עדיפה?

בסופו של עניין מזדה צורכת אותו דלק (לפי נתוני יצרן של שני הרכבים), בטוחה יותר וגדולה יותר... לא? השאלה היא רק של אמינות שכז זהו דגם חדש בשוק בניגוד לסוויפט הקיימת והמוכרת (אמינה?)

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם
תודה רבה על תגובתך המפורטת! לעניננו:

מדוע לגטס יש בטיחות לקויה?

הבנתי שהבעיה שלה היא דווקא עניין צריכת הדלק - אגב מהי המכונית העדיפה מבין אלו שהזכרת בנושא צריכת דלק שלהם?

בטיחות - אכן המזדה מובילה עם מערכת בקרת היציבות שבקרוב תהיה סטנדרט בכל רכב...

אבזור - מהשוואה מעמיקה בין סוויפט למזדה לא מצאתי שום יתרון מבחינת אבזור (בדגם המפואר) גם למזדה MP3 מההגה, הגה עור וכו' - מדוע לדעתך הסוויפט עדיפה?- הסוויפט עדיפה מבחינת חבילה "כוללת" בתמורה למחיר, היא מאובזרת בחישוקי "מגנזיום" שאינם מגיעים במזדה וגם זולה יותר, 105,000 ש"ח על הכביש, בעוד המזדה עולה 108,000 על הכביש!

בסופו של עניין מזדה צורכת אותו דלק (לפי נתוני יצרן של שני הרכבים), בטוחה יותר וגדולה יותר... לא? השאלה היא רק של אמינות שכז זהו דגם חדש בשוק בניגוד לסוויפט הקיימת והמוכרת (אמינה?) גם הסוויפט חדשה בשוק ונושא האמינות עדיין בגדר " השערה". שתי היפניות כמיטב המסורת צפויות להפגין אמינות גבוהה.

לגבי הגודל, אני ממליץ לך לערוך בדיקה בשני הרכבים, אתה עלול להיות מופתע. אמנם עפ"י הנתונים היבשים המזדה גדולה יותר, אולם הסוויפט גבוהה יותר ומעניקה תחושת מרחב מקדימה במיוחד לאנשים גבוהים.

תודה,

צביקה

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

שלום,

שמע ב100 אני אישית הייתי הולך על הסוויפט, אוטו מעולה! איכותי נוח יפה וגם אמין,

אם לא בא לך על אליו אז על הסיריון זה אוטו מעולה חווית נהיגה מדהימה, נוחה לא חזקה במיוחד אם מנוע 1.3 אבל הוא מגיע למימדים שאתה אומר לעצמך לא יאומן שזה 1.3. אגב זהו מנוע של טיוטה!

פורסם
שלום,

שמע ב100 אני אישית הייתי הולך על הסוויפט, אוטו מעולה! איכותי נוח יפה וגם אמין,

אם לא בא לך על אליו אז על הסיריון זה אוטו מעולה חווית נהיגה מדהימה, נוחה לא חזקה במיוחד אם מנוע 1.3 אבל הוא מגיע למימדים שאתה אומר לעצמך לא יאומן שזה 1.3. אגב זהו מנוע של טיוטה!

הסוויפט אינה איכותית בפלסטיקה ובהרכבה, ועל האמינות שלה רק ימים יגידו.

דרך אגב, נוחה היא לא במיוחד אם הרכב מועמס ביותר משלושה אנשים.

הסיריון אכן עדיפה לעניות דעתי כחבילה, אבל היא בהחלט לא"חווית נהיגה" , תחבורה זולה וזריזה מכאן עד לחוויה מדהימה המרחק גדול.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

פעם אחרונה שראיתי את הסיריון יצאתי מאוכזב, עיצוב מכוער ולא יעיל ורכב קטן מאוד...

כנראה שנבצע ביקור בסוכנויות ובתקווה אף נסיעת מבחן לסוזוקי ולמזדה...

אגב מהשוואה של תוצאות בENCAP שני המכוניות קיבלו תוצאות כמעט זהות...

מה לגבי צריכת דלק? האם יש דרך לדעת מה באמת צריכת הדלק שלהם? נתוני היצרן המפורסמים די זהים...

תודה ויום טוב,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

טוב, אז היום הלכנו לסוכניות ובאמת הופתעתי ממה שרואים בעיניים (בניגוד למספרים היבשים).

המזדה מרשימה פחות מהסוויפט בעיקר מבחינת מרווח גובה פנימי וכניסה (דפקתי את הראש בכניסה למושב האחורי :evil: - ואני נמוך!)

כמו כן הגרסה המאובזרת לוקה מעט בחסר לעומת הסוויפט אך יתרון שלשני הגרסאות ישנו ESP שלא קיים כלל בסוויפט ("זה ממש לא חשוב..." דברי המוכר)

ביקור בסיריון הראה רכב נחמד ומענין אבל נפח תא מטען קטן בצורה משמעותית והרגשה כללית "מזערית" רכב יותר מיני מהאחרים...:?

ההפתעה הגדולה היתה הגטס :shock:- למרות שהלכתי רק כי אשתי ביקשה, הגטס התגלתה בתור מכונית מעוצבת לא רע (מבחינת פנים במודל החדש), ציוד מכובד של 4 כריות אוויר וESP, ומחיר זול משמעותית מהמתחרות (קרוב ל-100 על הכביש כולל אזעקה וכו').

(האקסנט המחודשת וה-I30 מרשימות ויפות ויתנו דחיפה ליונדאי בכלל, והם כבר מאוד גאים בתוצאות מבחן השוואה שנערך בידיעות )

מבחינת בטיחות הרכב מצויד ברמה יחסית גבוהה וגם קיבל 4 כוכבים בENCAP...

מבחינה טכנית - החסרון היחיד שמצאתי הוא שהוא היחיד מהשלושה עם רצועת תזמון (החלפה ב-5 שנים או 90K) כאשר לאחרות יש שרשרת.

כמו כן הסוויפט מציעה פלאגים מענינים שמחליפים פעם ב-7 (!) שנים...

על כן אבקש הערכתכם המחודשת - מדוע לא לבחור בעצם בגטס ? נראה שהיא משתווה למתחרותיה (ואף זולה מהם במחיר...)

אגב, מבין השתיים האחרות היתי נוטה לכיוון הסוויפט אלמלא החוסר ב-ESP...

אז זהו, אחרי ההודעה הארוכה הזאת מקווה שיש גם לכם מה להגיד :-)

...Carpe Diem

פורסם

אופציה נוספת,די מעניינת(לדעתי) ,סיריון שאמורה להשתדרג ולהגיע בקרוב עם ESP והמחיר שלה יהיה בסביבות 100K

פורסם

מה בנוגע לנסיעות מבחן?

ראיתי בעיניך את כל הרכבים- יפה.

מעבר לאבזור, יעודו העיקרי של הרכב הוא לנסוע.... אי לכך, את הבדיקה האמיתית הכי נכון לערוך "בשטח", משמע לקחת את המועמדות לנסיעת מבחן.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

אופציה נוספת,די מעניינת(לדעתי) ,סיריון שאמורה להשתדרג ולהגיע בקרוב עם ESP

לפי המוכר לא יהיה ESP בקרוב. כרגע עומדת על קרוב ל-100K ללא ESP אך קטנה מדי לטעמנו (במיוחד תא מטען...)

משמע לקחת את המועמדות לנסיעת מבחן.

במזדה עדיין אין רכב מבחן זמין, בסוזוקי וביונדאי הרכב כרגע לא בירושלים... למרות שבגטס נסעתי כבר הרבה פעמים בגרסת הליסינג...

כרגע מבחינת מרחב פנימי אני מאמין שהגטס לוקחת, כאשר למזדה יתרון רק בנתונים היבשים, ואם מדברים על הגרסה המאובזרת ההבדל עומד על 10K !

השאלה האם הגטס עומדת באותה רמה או ברמה טובה מספיק מבחינת עצמה... ?

הסוויפט בסימן שאלה גדול בעיקר בגלל חוסר בESP בכל רמות האבזור...

...Carpe Diem

פורסם

הגטס ממש לא עומדת באותו קו מול המתחרות האחרות!

מבחינת בטיחות, למרות נוכחותה של מערכת ESP, היא עדיין פחות בטוחה משתי מהסוויפט והמזדה.

הגטס מיושנת ביחס לשתי האחרות, הרכב מתנהג ככרכרה (זו הסיבה שנחוצה נסיעת מבחן).

צריכת הדלק של הרכב (למרות ששופרה במתיחת הפנים ב- 2006), עדיין גבוהה משמעותית מזו של המועמדות האחרות!

בעניין המחירים:

גטס מאובזרת (דגם GLS) עולה על הכביש 104,145 ש"ח

דגם מאובזר פחות (GLX) עולה על הכביש 98,245 ש"ח

הנתונים מתייחסים לתיבת הילוכים אוטומטיים ונלקחו מאתר יונדאי.

אם משווים את הגרסה המאובזרת, המחיר כמעט וזהה לסוויפט ומעט זול יותר מהמזדה.

לסיכום: לא באותה ליגה!

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

תראה... לא רוצה להיות סניגור של גטס, כי גם אני חושב שהרכבים האחרים נחשבים יותר טובים, אבל השאלה מה בפועל ההבדלים?

מבחינת בטיחות, למרות נוכחותה של מערכת ESP, היא עדיין פחות בטוחה משתי מהסוויפט והמזדה.

למה? במבחני ריסוק קיבלה דומה לסוויפט - 4 כוכבים... הדגם הקודם של מזדה גם קיבל 4 כוכבים...

גטס מאובזרת (דגם GLS)

הדגם המאובזר שאני דיברתי עליו הוא GLX כי אין הבדל ביניהם מבחינת תוכן - ב-S יש תוספת גג שמש וספוילר (מענין את השכן הערס שלי...:wink:)

הGLX עומד היטב מול מזדה/סוויפט ברשימת האיבזור...

צריכת הדלק של הרכב

צריכת דלק תיאורטית לפי מפרטים טכניים: גטס - 10.9,20,15.3 מזדה - 11,18,14.70

סוויפט - 10.75,17.86,14.49 (משולב, בינעירוני, עירוני)

אפשר לראות שהמספרים היבשים די שווים בין הרכבים... מה בפועל? זה באמת קשה לדעת...

בעיה שהכי מפריעה לי, זה שלסוויפט אין ESP. עוד שנתיים הדבר חובה מה שיגרום לרכב להיות פחות אטרקטיבי בשוק...

...Carpe Diem

פורסם
תראה... לא רוצה להיות סניגור של גטס, כי גם אני חושב שהרכבים האחרים נחשבים יותר טובים, אבל השאלה מה בפועל ההבדלים? ההבדלים הם בדיוק ההבדלים שרשמתי לעיל, הרכב מתנהג ככרכרה על ארבעה גלגלים, מרגיש מיושן יותר, בנוי מחומרים איכותיים פחות.

למה? במבחני ריסוק קיבלה דומה לסוויפט - 4 כוכבים... הדגם הקודם של מזדה גם קיבל 4 כוכבים...

הדגם הנוכחי של המזדה 2 זכה לחמישה כוכבי בטיחות!

הדגם המאובזר שאני דיברתי עליו הוא GLX כי אין הבדל ביניהם מבחינת תוכן - ב-S יש תוספת גג שמש וספוילר (מענין את השכן הערס שלי...:wink:)

הGLX עומד היטב מול מזדה/סוויפט ברשימת האיבזור... אני לא משוכנע, חישוקי מגנזיום, פנסי ערפל, רדיו-דיסק מקורי עם שליטה מההגה (תבדוק אם כל אלה קיימים).

צריכת דלק תיאורטית לפי מפרטים טכניים: גטס - 10.9,20,15.3 מזדה - 11,18,14.70

סוויפט - 10.75,17.86,14.49 (משולב, בינעירוני, עירוני)

אפשר לראות שהמספרים היבשים די שווים בין הרכבים... מה בפועל? זה באמת קשה לדעת...

צריכת הדלק אותה פרסמה יונדאי לגבי הגטס דמיונית ביותר ומרוחקת שנות אור מהמציאות! בשנת 2004 הוגשו מספר תביעות בנוגע לפערים של עשרות אחוזים בין פרסום היצרן לבין צריכת הדלק בפועל! צריכת הדלק של הגטס עמדה על כ- 1/9 ואף יותר, כאשר היצרן פירסם 1/14! אמנם זה היה רלוונטי לדגם שלפני מתיחת הפנים, אך גם בדגם החדש צריכת הדלק עדיין גבוהה (בדגם האוטומטי).

בעיה שהכי מפריעה לי, זה שלסוויפט אין ESP. עוד שנתיים הדבר חובה מה שיגרום לרכב להיות פחות אטרקטיבי בשוק...

אני מאד בספק אם אי נוכחות מערכת ESP תגרום לרכב להיות פחות אטרקטיבי בעוד שנתיים..... הסוויפט צפויה להיות מבוקשת ונסחרת מאד כמשומשת!

לסיכום: מבדיקה פנימית וחיצונית בלבד, שערכת במועמדות, נראה כי הגעת להחלטה ואתה מחפש חיזוקים בנוגע לרכישה, אני עדיין חושב שהבחירה נעשתה בצורה לא נכונה, תוך אי ביצוע נסיעות ברכבים הנ"ל!

למרות חיפוש החיזוקים לגבי הגטס, ממני לא תקבל אותם ואני מניח שגם לא משאר חברי הפורום....

הגטס הינו רכב בסיסי מאד שיסיע אותך ממקום למקום ויפגין אמינות גבוהה.

לשאר המתמודדות ישנו ערך מוסף (בנוסף לאמינות), שהוא מעט אופי, איכות חומרים ובניה טובה יותר של פנים הרכב, מעט כיף לנהיגה וגם... יופי (מה שאין בגטס).

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

• תוכן חדש...