Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לוקח מד התנגדות, מבריג את החיישן החוצה, נותן לו כמה דקות להגיע לטמפ' הסביבה, מודד התנגדות. צריכה להיות מאוד קרובה ל-2000 אוהם (1950 זה טוב, 1800 זה כבר לא טוב).

quote]

אם אתה מתכוון למדידת התנגדות על חיישן (ECT) יש לך טעות. לפי מה שאתה כותב, אפשר להבין שמספיק לפרק את החיישן

ולתת לו כמה דקות להגיע לטמפ' הסביבה, מבלי להתחשב מהי טמפ' הסביבה , אם היא 20 או 40 מעלות.

לא הבנתי מאיין לקחת אך הנתון 2000 אום שמתאים לכול טמפ' סביבה ?.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה מחלה ניראה לי,

בסיטרואן סקסו 01 דיזל שלי זה קורה.

וגם בפאזו 306 97 של חבר של קורה.

הפיתרון שעשיתי הוספתי נגד (על אחד החוטים) כך העלתי את ההתנגדות.

עכשיו במקום להיות תמיד מעל החצי טיפה, הוא קבוע טיפה מתחת לחצי, המאוורים נכנסים לעבודה קצת מוקדם יותר.

תמיר

פורסם

בגלל זה כתבתי "קרוב ל-2000 אוהם".

טמפ' סביבה לא נוטה להשתנות יותר מדי בימים קייציים אלה (זה לא ממש משנה אם זה 27 או 32 מעלות - טווח החיישן הוא 800-1000 אוהם על 50-60 מעלות, שזה אומר בערך 50-100 אוהם הבדל על 5 מעלות), אני מדדתי התנגדות של 1950 בסביבות 30 מעלות. חיישן במנוע כבוי נמצא בסביבה קרה יותר, לכן התנגדותו קטנה יותר.

פורסם
זה מחלה ניראה לי,

בסיטרואן סקסו 01 דיזל שלי זה קורה.

וגם בפאזו 306 97 של חבר של קורה.

הפיתרון שעשיתי הוספתי נגד (על אחד החוטים) כך העלתי את ההתנגדות.

עכשיו במקום להיות תמיד מעל החצי טיפה, הוא קבוע טיפה מתחת לחצי, המאוורים נכנסים לעבודה קצת מוקדם יותר.

תמיר

לא הבנתי את הנגד שמת על היוניט חום ? כי אם כן אז עכשיו יצרת מצב שהשעון משקר לך, הוא מראה לך מתחת לחצי בעוד שהחום רכב מעל החצי, שהשעון יהיה קצת מעל החצי הרכב שלך כבר יהיה קרוב לאדום וכו'

היוניט משפעיל את השעון זה לא אותו יוניט שמפעיל את המאווררים, אחד יושב בתוך הבלוק מנוע, ואילו השני יושב (אמור לשבת) קרוב יותר לרדיאטור......

אם אני צודק אז אתה עשית טעות רצינית מאוד שמסכנת את המנוע שלך ועכשיו לא רק שלא פתרת את הבעיה של התחממות ברכב, גם ניתקת את הדרך שלך לדעת שקיימת כזאת

פורסם
לא הבנתי את הנגד שמת על היוניט חום ? כי אם כן אז עכשיו יצרת מצב שהשעון משקר לך, הוא מראה לך מתחת לחצי בעוד שהחום רכב מעל החצי, שהשעון יהיה קצת מעל החצי הרכב שלך כבר יהיה קרוב לאדום וכו'

היוניט משפעיל את השעון זה לא אותו יוניט שמפעיל את המאווררים, אחד יושב בתוך הבלוק מנוע, ואילו השני יושב (אמור לשבת) קרוב יותר לרדיאטור......

אם אני צודק אז אתה עשית טעות רצינית מאוד שמסכנת את המנוע שלך ועכשיו לא רק שלא פתרת את הבעיה של התחממות ברכב, גם ניתקת את הדרך שלך לדעת שקיימת כזאת

א) שניהם יושבים בתוך בית התרמוסטט במנועי XU.

ב) הוא לא טעה, אם הרכיב את הנגד על החיישן החום, שהוא החיישן של ביטרון (AKA יוניט חום, ECT ומה לא).

ג) הוא תיקן בעיה שלא היתה קיימת אצלו - הכל עבד אצלו תקין ("טיפה מעל החצי" = 96-97 מעלות, טמפ' הפעלת מאווררים תקינה).

פורסם

בדיקת התנגדות נכונה על חיישן (ECT) בפיג'ו 106 מודל 1997-03.

דוד.

פורסם

יש שתי חיבורים, אחד ירוק עם 2 חוטים, זה לתצוגה של החום מנוע.

ועוד חיבור חום עם 2 חוטים, שהוא שולט על המאווררים, אם מוצאים אותו החוצה, הם פועלים בשיא המהירות.

הוספתי נגד של 100 אום 5W. והוא לא עובר את החצי יותר בכלל.

תמיר

פורסם

השאלה היא, האם הנגד גורם להפעלת המאוורר מוקדם יותר, או הוא רק מוריד את מחוג שעון הטפ' ?.האם בדקת שהמאוור נכנס לפעולה מוקדם יותר ?.

האם חיברת את הנגד בטור או במקביל ?.

דוד.

פורסם

אם הוא שם את הנגד על החיווט של החיישן החום אז מן הונטות יכנסו לפעולה מוקדם יותר כי הוא מרמה את הביטרון.

בפועל הלוח יראה לו את התוצאות בשטח משמע המחוג לא יעלה מעל לחצי כי הונטות נכנסות לפעולה לפני הטמפרטורה של החצי.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הבנתי שאפשר לשים נגד בעל ערך נמוך יותר מ- 100 אום, ובכך להפעיל את הוונטה מעט מאוחר יותר.

האם זה נכון ?.

דוד.

פורסם
בדיקת התנגדות נכונה על חיישן (ECT) בפיג'ו 106 מודל 1997-03.

דוד.

אני לא יודע מאיפה אוטודטה לוקח את הנתונים, אבל או שזה לא אותו חיישן, או שאוטודטה טועה. מי שמאוד רוצה להוסיף אופציה שלישית - לא, אין אותה, אני לא טועה, ואת החיישן החום (תואם את המנוע שלי, ולמיטב ידיעתי, משמש את כל המנועים עם ביטרון) מדדתי בטמפ' רתיחה, ההתנגדות שלו אכן עולה. מזה גם נובע אופן פעולה של מצב חירום (LIMP HOME).

החיישן שאני מדבר עליו, מעלה את ההתנגדות עם עליית הטמפ', ולא מוריד.

לכן, חיבור הנגד בטור לחיישן גורם להפעלה מוקדמת יותר של מאווררים, ולא מאוחרת יותר.

דוד, תבדוק שוב את הנתונים, אולי תמצא חיישן אחר (ההתנהגות שהבאת בטבלה המצורפת מתאימה לחיישן שהולך למחשב מנוע וללוח השעונים, ולא לחיישן ביטרון).

וכן, אם אתה מחבר בטור לחיישן נגד כלשהו, אתה מוריד את טמפ' הפעלת המאווררים - כמה שהנגד יותר גדול, ככה המאווררים ייכנסו לפעולה מוקדם יותר, ולהיפך - כמה שהנגד קטן יותר, כך הטמפ' תתקרב לטמפ' ההפעלה התקינה (97 מעלות).

במערכת נורמלית אין שום צורך להנמיך את טמפ' הפעלת המאווררים - חוץ משחיקה מיותרת, זה לא מוסיף כלום. זה מועיל רק כשהחיישן נדפק והתנגדותו קטנה מהמצופה.

פורסם

נראה שאנחנו מדברים על אותו חיישן, החום שמוציאים קונקטור הוא מפעיל את הוונטה.

כרגע מדדתי התנגדות עליו ב-29 מעלות סביבה יש 1.9 קלו אום.. הרכב לא הונע מאתמול בערב.כך שמצב החום שלו הוא כטמפ' הסביבה, ראה תמונה. הוא החיישן שמופיע כ- (ECT) בצבע חום.

אגב אוטו דאטא לוקח את הנתונים מהיצרנים, אצלי מעודכן ל-2006.

דוד.

פורסם

למעט המיקום (שונה ב-XU), זה אכן נראה אותו חיישן.

אם בא לך לעשות ניסוי קטן - אתה מוזמן להניע את הרכב ל-2 דקות ולראות, אם התנגדות החיישן תעלה במדידה לאחר מכן. אני מהמר שכן, אבל אולי בכל זאת יש 2 סוגי חיישנים שנראים אותו דבר ומתנהגים אחרת. שווה לבדוק.

פורסם

קורה דבר מאוד מוזר, כאשר אני מתחבר עם או בלי הקונקטור (לאחר חימום) הקריאה היא בכול פעם שונה 1300,1500,1600

אבל לשניה אחת ומתנתק, שיפשפתי טוב את מגעי המכשיר למגעי החיישן, הקריאה היא לשניה ולאחר מכן אין סופית.

דוד.

עכשיו לאחר חצי שעה יש התנגדות רצופה של 2.15 קילו אום.

פורסם

כמובן שחיברתי בטור כדי להעלות את ההתנגדות.

אצלי הנתונים קצת שונים.

2.8K זה חצי, 2.9K זה מעל החצי קצת ורק אז פועל הוונטה.

אז עכשיו שהוא מגיע לחצי עם הנגד הנתון המתקבל הוא 2.9K והוונטה פועלת, ככה שהוא לא עובר את החצי.

לדעתי לתווך הארוך זה הרבה יותר בריא למנוע מאשר להיות מעל החצי כאשר הרכב עומד. הרכב עבר רק 122 אלף קילומטר.

(סקסו 1.5D 2001)

תמיר

• תוכן חדש...