Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי לתווך הארוך זה הרבה יותר בריא למנוע מאשר להיות מעל החצי כאשר הרכב עומד. הרכב עבר רק 122 אלף קילומטר.

ההפרשים זניחים לחלוטין, לעומת זאת, אני לא יודע כמה זניח מספר שעות עבודה של מאווררים, להם, לממסרים שלהם ולמערכת חשמל.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קורה דבר מאוד מוזר, כאשר אני מתחבר עם או בלי הקונקטור (לאחר חימום) הקריאה היא בכול פעם שונה 1300,1500,1600

אבל לשניה אחת ומתנתק, שיפשפתי טוב את מגעי המכשיר למגעי החיישן, הקריאה היא לשניה ולאחר מכן אין סופית.

דוד.

עכשיו לאחר חצי שעה יש התנגדות רצופה של 2.15 קילו אום.

אם לא חיממת את הרכב הרבה, אז 2.15K זה מתאים (וגם, כמו שכתבתי, עולה עם הטמפ' ולא יורד - הנתונים באוטודטה לא נכונים). אם המגע לא רציף, או הרכב חם יותר מ-40 מעלות בזמן מדידה - אז החיישן כנראה תקול.

פורסם

Jack_R1, לא חיממתי את הרכב הרבה, אבל לא תאמין למה שאספר.

הוספתי לחיישן נגד של 100 אום בטור, מולחם משני צידיו לחוט, ועטוף באזורלירבד היטב.

נסעתי לבדוק , הוונטה נדלקה במעט אחורי אמצע שעון החום וכבתה באמצע השעון. מאז שהאוטו ברשותי לא היה לי מצב כזה

למרות שהחלפתי משאבת מים יחד עם טיימינג, וביצעתי פירוק וניקוי רדיאטור, גם טרמוסטט חדש החלפתי וכיוון שסתומים, כמו כן ביצעתי בדיקת לחץ ולחץ הפוך, בהם לא גילתי כלום. עם כול זאת לא הצלחתי להתגבר על החום, שעמד תמיד מעט לפני האדום.

הנגד הקטן הזה פתר לי את הבעיה, לא יאומן.

תודה לך Jack_R1 וגם לך תמיר.א. בזכותכם הצלחתי.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דוד נשמע לי פתרון מדהים! הלוואי ואני אבין מה עשית ואצלי לשים גם לעצמי.

השאלה היא עד כמה זה אמין ועד כמה זה יחזיק מעמד?

ושאלה נוספת היא, האם יכול להיות שהתקלה אצלי נובעת מהטרמוסטת? (איך אפשר לברר אם הוא תקין או לא?)

תודה רבה!!!

RipCurl

פורסם

אם תרמוסטט תקוע על מצב סגור אז גם אם הונטות יעבדו עדיין המנע יתחמם כי המים החמים לא יצאו מהמנוע.

הבעיה היא ברכיב שלא מפעיל את הונטות בטמפרטורה הנכונה. לדעתי הבעיה היא חשמלי והרי שהחלפת כבר חיישן אז או שנשאר לבדוק את הביטרון או את החיווט או אם יש איזה ממסר בדרך.

הכי טוב זה לנסות להשיג ביטרון תקין ממישהו ולשים אצלך לבדיקה אם אתה לא רוצה לגשת למוסך.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
דוד נשמע לי פתרון מדהים! הלוואי ואני אבין מה עשית ואצלי לשים גם לעצמי.

תודה רבה!!!

RipCurl

כנס לכאן, http://www.psi.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8957&highlight=

דוד.

פורסם
אצלי ברכב (אסקורט 96 ) כשחם ביום ואני מדליק מזגן חום המנוע עולה הרבה מעל החצי, אם אני אוסיף נגד של 100 או 200 אוהם בטור לחישן החום זה יכול לעזור לי להוריד את טמפ' המנוע בימים החמים ?
פורסם

הפתרון כפי שהופיע בקישור של PSI לא מומלץ!

חיישן הטמפ' מדווח ליחידת הבקרה של המנוע על טמפ' נוזל הקירור לצורך העשרת דלק והתנעה קלה, זיוף הקריאה עם נגד תגרום להעלת תצרוכת הדלק, העשרה מוגזמת בהנעת בוקר והתפייחות מצתים, הפעלת מאוורר מנוע לפרקי זמן גדולים יותר שרק גורע מתצרוכת הדלק וארוך חייו של המאוורר.

פורסם
הפתרון כפי שהופיע בקישור של PSI לא מומלץ!

חיישן הטמפ' מדווח ליחידת הבקרה של המנוע על טמפ' נוזל הקירור לצורך העשרת דלק והתנעה קלה, זיוף הקריאה עם נגד תגרום להעלת תצרוכת הדלק, העשרה מוגזמת בהנעת בוקר והתפייחות מצתים, הפעלת מאוורר מנוע לפרקי זמן גדולים יותר שרק גורע מתצרוכת הדלק וארוך חייו של המאוורר.

מזל, עכשיו אני לא אוסיף נגד. :-)
פורסם

דניאל יש 2 חיישנים,

1. ששולט על המאווררים,

2. שנותן מידע, ומראה על לוח השעונים.

אם מוסיפים נגד לחיישן ששולט על המאווררים זה בסדר גמור ולא פוגע בכלום.

תמיר

פורסם
וזה אכן החיישן - Engine Coolant Temperature, חיישן חום מנוע (חום נוזל קירור המנוע, ליתר דיוק), שהוא במקרה של המערכות של PSA מחובר לביטרון.

ממה שהבנתי מהשרשור הזה, החיישן השני מדווח ללוח השעונים בלבד, ואילו חיישן הטמפ' של הביטרון מדווח גם ליחידת בקרת המנוע. תוכל לאשר או לשלול מידע זה בוודאות?

פורסם

זה עתה פירקתי פלג מהרכב, אני כבר יכול לשלול שקיימת "התייפחות מצתים" ראה תמונה. המצת הנ"ל עבד ברכב 7000 ק"מ. 5 ימים מעל 300 ק"מ, וכ- 15 הנעות לאחר שחיברתי את הנגד, אין עליו כל התייפחות. בקשר ל-"העשרה מוגזמת בהנעת בוקר"

ההעשרה היא פונקציה של זמן ולא של יחס בין דלק לאוויר(כמובן שהיחס משתנה עד שהחיישן מתחמם). הנעתי את הרכב ומדדתי זמן, עד שהמנוע חזר לטורים הלא מועשרים. אני מחכה שהמנוע יתקרר שוב לטמפ' הסביבה (מעריך כ- 3 שעות) ואז אקצר את הנגד ע"י גשר, כדי למדוד שוב זמן ולדעת אם אכן יש העשרה מוגזמת/ארוכה בהנעת בוקר. זה ממש מעניין. בקשר לעבודה הארוכה יותר של הוונטה, לדעתי אין לזה חשיבות אם נעמיד את זה מול הנזק, שיכול להגרם למנוע שיעבוד בטמפ' גבוהה מעל המותר.

אין חכם כבעל נסיון, כתב ידידנו יצחקי. :-P

דוד.

• תוכן חדש...