Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עשיתי את הניסוי, חיממתי המנוע ניתקתי את הקונקטור, הוונטה התחילה לפעול ושעון הטמפ' המשיך לעבוד.

רק כאשר סגרתי סוויצ' ודיממתי מנוע, השעון ירד. לא הבנתי מה זה אומר ?.

דוד.

זה אומר שהחיישן, כמו שכתבתי, הוא חיישן של ביטרון - והחיישן של מד טמפ' נמצא במקום אחר.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

החיישן של הביטרון הוא עם ראש בצבע חום, החיישן עם הראש הכחול הולך ללוח שעונים.

ניתוק של החיישן של הביטרון יגרום להפעלת הונטות במהירות גבוהה כי הביטרון (זה מחשב קטן) נכנס למצב חירום.

בכל מקרה הבעיה שלך היא או החיישן עם הראש החום, או הביטרון עצמו. סביר יותר שהביטרון הוא הבעיה אבל שווה לבדוק כי הביטרון הזה עולה כמה מאות שקלים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
Jack_R1, ראה כתוב שזה חיישן ( ECT ).

דוד.

וזה אכן החיישן - Engine Coolant Temperature, חיישן חום מנוע (חום נוזל קירור המנוע, ליתר דיוק), שהוא במקרה של המערכות של PSA מחובר לביטרון.

ToMeR, לא הייתי ממהר "להרוג" את הביטרון. היתה לי בעיה של הדלקת מאווררים מאוחרת, וגיליתי שחיישן החום שלי משום מה נתן התנגדות ב-200 אוהם נמוכה מההתנגדות התקנית - מה שהזיז את כל טווחי הדלקת המאווררים 10 מעלות כלפי מעלה.

פורסם

לא הרגתי מסכן הוא לא כזה קשיש, רק ציינתי שיותר סביר שהביטרון הוא הבעיה אבל לבדוק לפני כדי לא לזרוק סתם כסף.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מישהו יכול להמלליץ לי על חשמלאי רכב בעל ידע ונסיון בתחום הפיג'ו?

או לחילופין לנסות להסביר לי איך בידיוק אני מברר מה החלק התקול(ביטרון\ECT)?

תודה רבה!

RipCurl

פורסם

גם את זה כבר כתבתי איפשהו. אתה פשוט לא קורא מפעם ראשונה, אה?

לוקח מד התנגדות, מבריג את החיישן החוצה, נותן לו כמה דקות להגיע לטמפ' הסביבה, מודד התנגדות. צריכה להיות מאוד קרובה ל-2000 אוהם (1950 זה טוב, 1800 זה כבר לא טוב).

אם ההתנגדות תקינה - אתה עובר ליחידת המאווררים, ובודק לפי השרשור מאוד מפורט של שמר שאותו תמצא בחיפוש בפורום. אחרי שאתה מוודא שכל הריליים עובדים והמאווררים עובדים (סיבות לכשל יכולות להיות גם ריליי שרוף או מגעים לא טובים) - אתה רואה באותו השרשור של שמר (על 306, אמנם, אבל זה לא ממש משנה) התייחסות להחלפת ביטרון, וזה גם מה שאתה עושה.

פורסם

עופר

אתה מתווכח ומתווכח לאחר שניתנה התשובה!

חיישן חום ללוח שעונים נמצא מימין לראש מתחת למודול הצתה וצבעו כחול,

וכמו שכתבו כבר זהו החיישן שהבחור מחפש בצבע חום,

אם מנתקים חיישן והמאווררים נכנסים על גבוה,אז איך זה בדיוק אחראי על חום לוח"ש?:|

לבחור עם הבעיה,

לא עקבתי מההתחלה מה הולך פה, אם המאווררים לא נכנסים כמו שצריך מהתחלה, תבצע בדיקת התנגדות לחיישן כמו שהציעו ותראה מה קורה,

תבדוק כמה מים יש ברדיאטור ותוודא שאין אויר במערכת, וכמובן מצב הריליים של הביטרון(מאווררים)שנוטים להישרף\עקב קצרים ולעשות בעיות,

אם אינך מתמצא פנה לחשמלאי .

פורסם

עידכון:

נסעתי לג'אן חלפים ורכשתי יוניט חום חדש עקב בדיקת ניגוידות שהראתה על 1700

לאחר ההחלפה לחדש הניגודיות עלתה ל 1800 בערך.

הבעיה לא נפתרה!

מישהו מכיר מומחה בנושא? באזור המרכז? מחיר סביר?

(ת"א\ראשון\רחובות\יבנה)

תודה!

RipCurl

פורסם

יש ברחובות את תומר ההנדסאי במוסך אמנואור, אין בעיה שהוא לא פותר.

במקרה מחר בבוקר אני נוסע לשם, עם קליאו שעושה לי כבר שבוע בעיות של חום.

אני שם בן בית, עזרתי שם למס' חברים בפורום. והם מרוצים מאוד.

אתה מוזמן לבוא איתי לפני השעה 8 כדי להיות ראשון. צור קשר בה"פ.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לוקח מד התנגדות, מבריג את החיישן החוצה, נותן לו כמה דקות להגיע לטמפ' הסביבה, מודד התנגדות. צריכה להיות מאוד קרובה ל-2000 אוהם (1950 זה טוב, 1800 זה כבר לא טוב).

עידכון:

נסעתי לג'אן חלפים ורכשתי יוניט חום חדש עקב בדיקת ניגוידות שהראתה על 1700

לאחר ההחלפה לחדש הניגודיות עלתה ל 1800 בערך.

רק אני רואה את הבעייתיות פה?! :shock:

פורסם
רק אני רואה את הבעייתיות פה?! :shock:

אני מנחש שהבנאדם מדד את ההתנגדות בלי להוציא את החיישן לאויר, אלא מדד אותו בתוך המנוע (או במקום ממוזג). אם הוא אכן עשה את זה - ההתנגדות תהיה קטנה יותר מ-1950, עד כמה - לא יכול להעריך, לא מדדתי, במנוע שלי הגישה לחיישן מורכב מוגבלת ביותר.

פורסם

מדדנו גם בתוך המנוע כשהוא פועל, וגם חוץ למנוע כשהחלק קר.

אבל שוב קיימת הסבירות שגם לא מדדנו טוב\החלק שקנינו (חדש מקורי) לא תקין.

תודה,

Ripcurl

• תוכן חדש...