Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

המזגן קיצר השבוע. ככה סתם, ללא כל התראה מוקדמת.

מדובר במזגן בן 10 של חברת תאדירן מדגם GFE-250. הוא קיצר בשעות הערב כאשר היה מכוון על טמפ' של 24 מעלות על מהירות מפוח בינונית.

הטכנאי שהיה היום החליט שהמנוע של המפוח הלך (הוא מתחמם במהירויות נמוכות לטענתו) ויש להחליפו, משהו בסביבות ה 600-700 ש"ח לפני מע"מ.

לצערי לא הייתי נוכח בעת ביקור הטכנאי וההגיון הבסיסי שלי אומר שלמנוע חשמלי יש שני מצבים, עובד או לא עובד.

אם המנוע עובד כנראה שהוא תקין, לא?

הטכנאי לא הוציא כל מכשיר מדידה ולא פרק שום דבר מלבד הרשת (כמו שרואים בתמונה) והחליט באופן חד משמעי שהאשם הוא המנוע.

אגב, נכון לרגע כתיבת שורות אלו המזגן עובד כבר קרוב לשעתיים במהירות גבוהה ללא בעייה.

בהנחה שיש לי ידיים טובות, מאיפה להתחיל לבדוק?

תודה,

איתמר.

mazgan 001 (Large).jpg

mazgan 002 (Large).jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מנוע מפוח כזה עולה משהו כמו 300 ש"ח (עם מע"מ). אם יש לך זוג ידיים טובות החלפה שלו לא מסובכת בכלל, רק צריך להגיע לחנות עם דוגמא ולדאוג לקדד את המחברים אליהם מתחברים החוטים של המנוע.

אני לא בטוח שזאת הסיבה לקצר. יש כאלו שמספרים שקצר במזגן נגרם בדרך כלל בגלל איזה קבל של המנוע של המדחס. אבל לך תדע :roll:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אבנר, זו לא פינה, זה רמקול.

הקבל כבר הוחלף לפני שנה. אז הוא היה מנסה להפעיל את המדחס, נכבה ונדלק מחדש וחוזר חלילה.

הפעם הוא פשוט קיצר את כל הבית. גם אחרי שהוא נח חצי שעה בערך הוא קיצר ישר על ההדלקה.

עכשיו הוא על מהירות נמוכה כבר חצי שעה ועובד פיקס. אני די בטוח שזה לא המנוע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מנוע מפוח כזה עולה משהו כמו 300 ש"ח (עם מע"מ). אם יש לך זוג ידיים טובות החלפה שלו לא מסובכת בכלל, רק צריך להגיע לחנות עם דוגמא ולדאוג לקדד את המחברים אליהם מתחברים החוטים של המנוע.

אני לא בטוח שזאת הסיבה לקצר. יש כאלו שמספרים שקצר במזגן נגרם בדרך כלל בגלל איזה קבל של המנוע של המדחס. אבל לך תדע :roll:

הלו זה השמועות שלי, אבל זה נוגע רק לגבי מדחס שלא נכנס לפעולה, לא קצר.

פורסם

לא יותר פשוט לחכות שזה יקרה שוב ואז לנתק את המפוח ולנסות שוב.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

ייתכן מאוד שהפיוז ששייך למזגן בלוח הפיוזים נחלש והוא נופל כדאי לבדוק זאת.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
הלו זה השמועות שלי, אבל זה נוגע רק לגבי מדחס שלא נכנס לפעולה, לא קצר.

מצטער, יש לי קריאה סלקטיבית :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בדוק האם יש פיח ליד המנוע.

פיח מעיד על מאמץ רציני, לא מחייב כל הזמן-מספיק רק פה ושם, כדי לגרום לקצר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

למנוע חשמלי יש יותר משני מצבים שהוא תקול הוא יכול להמשיך לעבוד אבל לא כמו שצריך יכול להיות שהוא תפוס חלקית או חופש בלגרים ואפילו סליל שרוף ואז יש מצב שמהירות לא עובדת כמו למדחס גם למפוח מאייד יש קבל שיכול להיות שהוא לא טוב צריך לבדוק את הזרם של המנוע בעבודה ולהשוות אם הנתונים של המנוע צריך למדוד זרם על כל המערכת ולראות שהוא לא גבוה מידי ואם הוא לא גבוה מידי יכול להיות שהחצי אוטומט לא טוב צריך גם לבדוק שהמנוע מעבה עובד כל הזמן לחץ גבוה מידי יכול לגרום לזרם גבוה

פורסם

ביומיים האחרונים המזגן עובד מצויין. המעבה נכנס ויוצא מפעולה כמו שצריך, לא נראה לי שהבעייה בו.

אין פיח באיזור המנוע של המפוח והוא גם לא מרעיש, לכן לא נראה לי שיש איזשהו פגם במנוע.

גם על מהירות נמוכה המזגן עובד בסדר גמור. אין לי מושג מה עבר עליו.

תודה לעוזרים.

איתמר.

פורסם

האם מפסק ה"פחת" קפץ או המפסק הרגיל ?

בכל מקרה כדאי להחליף את הקבל, במקרים שאני נתקלתי אז קבל גרם לכך ש: א. המדחס לא נכנס לעבודה; ב. קצר בבית (לא של הפחת בד"כ).

במידה והתקלה חוזרת על עצמה - נסה לבודד את הבעיה. נתק את החיבורים למפוח הפנימי ונסה להפעיל את המזגן. אם עדיין קפץ - זה לא המפוח.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קפץ הפחת (המפסק הגדול, של כל הדירה).

הקבל של המדחס הוחלף לפני פחות משנה ובכל מקרה לא נראה לי שזה הוא, המזגן עובד ומקרר מצויין.

יכול להיות שזה משהו בפיקוד של המזגן. אם זה יקרה שוב נתחיל לבודד בעיות.

איתמר.

פורסם
קפץ הפחת (המפסק הגדול, של כל הדירה).

הקבל של המדחס הוחלף לפני פחות משנה ובכל מקרה לא נראה לי שזה הוא, המזגן עובד ומקרר מצויין.

יכול להיות שזה משהו בפיקוד של המזגן. אם זה יקרה שוב נתחיל לבודד בעיות.

איתמר.

ליתר בטחון הייתי ממליץ להחליף אותו (אם יש לך את האפשרות להגיע אליו בקלות). עלות קבל למזגן 2 כ"ס היא כ 18 שח.

זה שהוא הוחלף לא אומר שהוא לא יכול להתקלקל שוב.

וודא שאין מים או רטיבות בסביבות חוטי החשמל באיזור של היחידה הפנימית ושצינור הניקוז אינו סתום.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...