Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ליועצי הפורום.

רציתי לשאול אם אפשר לקנות איזשהו צינור בידוד שמבודד חום וקור בצורה טובה בכדי לעטוף את צינורות הגז ברכב? שיפצתי את המדחס והוא מקרר טוב אבל כשמד חום המנוע עומד על חצי אז הוא לא ממש מקרר טוב שמתי לב שהצינורות של המזגן מתחממים מאוד. דרך אגב שיפצתי את המדחס 600 שיפוץ .

400 וואקום גז +גז+הרכבה

הבעיה שהרכב בצבע כחול. ותא הנוסעים מתחמם מהר

ושאלה נוספת: הוונטה החשמלית עובדת רק כשהמדחס עובד ולא כשהמנוע מתחמם יותר מידי האם זה מצב תקין? (

דרך אגב ביטלתי את הטרמוסט היה כתוב עליו שהוא נפתח בטמפ' של 82 והוא היה חדש)

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

המזגן מקרר בסדר יחסית כשלא חם אש בחוץ כי אם חם מאוד בחוץ כבר עדיף לפתוח את כל החלונות יותר יעיל מלהפעיל את המזגן

חזרתי למשפץ המדחסים והוא אמר שהמדחס תקין פיקס

וצריך להחליף איזשהו שסתום שזה הרבה עבודה, ולהחליף את הפילטר של המזגן ,הפילטר ממה שהבנתי זה המיכל השחור הקטן שהגז נמצא שם.

בקיצור בסביבות ה900 ש"ח . מה אתם אומרים על המחיר?

והאם האבחון נראה לכם נכון?

(אין נזילות גז )

לפי דעתי אין סיבה להחליף את הפילטר גז זה לא נראה לי מה שנדפק אם כבר משהוא נדפק זה השסתום כי עליו פועלים לחצים .

אומנם גם בפילטר יש לחץ של הגז, אך משום מה נראה לי שזה רק השסתום ( דרך אגב,אין לי מושג על איזה שסתום הוא דיבר)

מישהו מוכן לתת חוות דעת?

פרטים בה"פ .

פורסם

האם ברכב יש רק מאוורר אחד? במידה וכן והוא נכנס לפעולה רק בהפעלת מזגן - זה רע מאוד!!!

לגבי התרמוסטט - טעות גדולה! אתה גורם נזק למנוע!

לגבי "פילטר" של המזגן - אני חושב שאתה טועה. נראה לי שאתה מדבר על המייבש ולא על "פילטר". מסנן מזגן נראה כמו מסנן אוויר רק בצורה שונה ולא נראה לי שברכב שלך בכלל קיים כזה...

פורסם

לפי דעתי האיבחון שגוי.

אני מתבסס על העניין שאצלי ברכב אני בניתי את כל מערכת המיזוג,לקחתי את המקורי ושידרגתי אותו.

בכל אופן, בעייתך טמונה במקום אחר לגמריי,לפי דעתי ישנה יחידת שליטה של המזגן והיא נמצאת מאחורי תא כפפות, אין להשיג חדש,אבל אצל דרעי מזגנים (תותח מספר 1 במזגנים) תוכל למצא פיתרון(נמצא בחוצות המפרץ חיפה).

בנוסף ישנם ממסרים שצריך לבדוק בדרך.

את כל זה איש מזגנים לא יאמר לך מהסיבה שהוא לא מכיר את הרכב והמערכת שלו על בורייה,אנשי מזגנים ישר יאמרו לך,או מדחס,או גז,או מייבש,או טרמוסטט מזגן,חוץ מזה הם לא יאמרו לך כל דבר אחר,ובסובארו יש הרבה מעבר,זו מערכת מאוד חכמה ואמינה.

יש גם שסתום,אפשר לעקוף אותו,אבל הוא לא מתקלקל,גם המדחס בד"כ לא מתקלקל.

צריך ללכת למשהו שממש מכיר את הרכב,או להגיע לצפון ולתקן אצל דרעי התותח!

לגבי המאוורר החשמלי,הוא חייב לעבוד גם כשהרכב מתחמם ,אם לא, בטח משהו עשה שם איזו קומבינה.

לגבי הוצאת הטרמוסטט,לא הכי מומלץ אלה אם כן אתה משנה גם את כל מערכת הקירור של הרכב (כמו שאני עשיתי) ,אחרת בחורף יקח לו הרבה זמן להתחמם אחרי הנעה בבוקר.

פורסם

לא ברור כיצד לא החליפו לך את המייבש. אוי לאותו מזגניסט שמחליף מדחס עושה ווקום/גז ולא מחליף את המייבש.

ממש לא יאומן.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

חוסכים זמן וכסף,אין מה לעשות,בימינו קשה למצא אנשי מקצוע טובים שבאמת משקיעים.

עכשיו בשביל להחליף מייבש,צריך שוב לרוקן גז ולמלא שמן,גז,וואקום....והכל עולה כסף כמובן.

אגב,המייבש עולה 70 שקל.

פורסם

קודם כל יש שני מאווררים אחד שעובד קבוע ,מחובר למשאבת המים ומהירותו נקבעת לפי משאבת המים הוא מחובר אליה,

מאוורר שני הוא חשמלי שעובד רק כשהמזגן דולק ולא כשחום המנוע עולה מעל טמפ' מסויימת, (השאלה שלי אם זה מצב תקין)

ובקשר לבעיה של המזגן לא כל כך הבנתי את מה שאמרתם ,

ובקשר לטרמוסטט אני אקנה אחד חדש פשוט אין לי זמן ,

פרטים בה"פ .

פורסם
קודם כל יש שני מאווררים אחד שעובד קבוע ,מחובר למשאבת המים ומהירותו נקבעת לפי משאבת המים הוא מחובר אליה,

מאוורר שני הוא חשמלי שעובד רק כשהמזגן דולק ולא כשחום המנוע עולה מעל טמפ' מסויימת, (השאלה שלי אם זה מצב תקין)

ובקשר לבעיה של המזגן לא כל כך הבנתי את מה שאמרתם ,

ובקשר לטרמוסטט אני אקנה אחד חדש פשוט אין לי זמן ,

עבודת המאוררים זה מצב תקין. אך כאשר מחליפים מדחס יש להחליף את המיבש ולפי לחצים לקבוע עם השסתום תקול. המיבש אוסף לתוכו את כל הבוצה ושבבי המתכת מהמדחס הישן, כאשר הוא נסתם הוא מתחיל להתפורר והחלקיקים סותמים את השסתום. מזגניסת שמכבד את עצמו לא יחליפ מדחס ללא מיבש (פרט למקרא של מדחס בן שנה ודולף), אי החלפת המיבש תגרום נזק למדחס החדש. וכמובן שזה יקראה רק בקיץ הבא! כאשר האחריות תיגמר.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

לא החלפתי מדחס, שיפצתי את הקיים , ובקשר לרדיאטור כשהטמפ מגיעה לשלושת רבעי סקלה אז המים רותחים ונשפכים החוצה מהמיכל עיבוי , והוונטה לא עובדת , אפשר לסדר את זה בתנאי בית, אם תסבירו לי איזה חוט אמור ליהיות מחובר לאיפה?

ועוד דבר שסמתי לב זה שכל צינורות הנשם (אם אני לא טועה זה שמם) הצינורות הללו שמתחברים מהמנוע כמעט כולם חתוכים או מנותקים זה מצב תקין?

פרטים בה"פ .

פורסם

ראשית יש לבצע את הבדיקה הבאה כאשר הרכב קר. כאשר אתה עומד מול הרכב, בצד שמאל בדופן מצנן המים ובתחתית ,ישנו יונית מאורר. כאשר מנתקים את הקונקטור בעל 2 חוטים ומגשרים בינהם עם סויץ' פתוח המאורר החשמלי נכנס לעבודה (במקרה של חוט בודד בטרמוסויץ' מנתקים מהיונית ומחברים ל שלשלי -) והמאורר אמור לעבוד , באים זה עובד הבעיה בטרמוסויץ' החלף מלא מים ובדוק עלידי חימום מנוע. במקרה ולא עובד בדוק נתיכים באים הנתיכים תקינים גש לחשמלאי שיבדוק את סיבת התקלה.

יום טוב יצחק.

פורסם

קודם כל המון תודה על עזרתכם

ניתקתי את הקונקטור , קיצרתי את שני הפינים ברדיאטור אך הוונטה לא הופעלה , הרכב היה מונע.

אתם יכולים להגיב גם בקשר לצינורות הנשם?

פרטים בה"פ .

פורסם

ישנם 2 ממסרים לייד הבולם הימני וצמוד אילו נתיך 15 אמפר . בדוק את הממסרים , בדוק את הנתיכים הראשיים לייד המצבר , ונתיכים לייד רגל הנהג.

יום טוב יצחק.

• תוכן חדש...