Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה צריך לעלות אצל מוסך נורמלי טיפול של חצי שעה של החלפת גז במערכת המזגן של הרכב והחלפת שמן שלו (איזה שמן יש במערכת המזגן ? ולמה צריך כלכך הרבה זמן בשביל לעשות שם ואקום ?).

פורסם

מערכת הפורומים לא מאפשרת לחפש את המילה "גז" (פחות מ 3 אותיות)....

נשאל את זה ככה, האם בכל צורה שהיא, מוסך צריך לקחת יותר מ 400 שקל על החלפת גז + שמן של המזגן + חצי שעה עבודה?

פורסם

לא נכון שגז R-134A הוא סטנדרטי בכול העולם. השבוע קניתי בלון עליו כתוב סינגפור, ויש גם USA.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
לא נכון שגז R-134A הוא סטנדרטי בכול העולם. השבוע קניתי בלון עליו כתוב סינגפור, ויש גם USA.

דוד.

גז R-134A שהינו תחליף ל-R-12 הינו תיקני בכול העולם !! זה שכתוב עליו סינגפור או ארה"ב זה חארטה בארטה או ייתכן שמתכוונים למקום הייצור של הגז.

הוא חייב להיות סטנדרטי לפי התקניים הבין לאומיים וגם הנוסחה הכימית של הגז שווה אצל כול היצרן.

אולי בעצם בכפר קאסם יש גז מיוחד.

איזה כייף לי :)

פורסם

ערב טוב לך

בענין מילוי גז אני יתן לך בית ספר קטן

1 מילוי גז לרכב אמור לעלות בין 150 ש"ח ל 250 ש"ח לפני מע"מ

2 ככול שהווקום יותר ממושך הכוונה ווקום עמוק (הוצאת כול האוויר מהמערכת)

כך נקודת הרתיחה של הגז יותר קטנה ואז המזגן יקרר יותר טוב

3 שמן חובה להוסיף בכול טיפול מזגן לפי סוג המערכת הכונה פג או מינרלי

כך גם כמות השמן

4 ווקום צריך לעשות בכול טיפול מזגן יש לצין שמילוי גז ללא ווקום מזיק למערכת

מפני שגז שבורח מיהמערכת תןפס את מקומו מיד האוויר שמעלה את נקודת הרתיחה

ולחות שיש בה מים שמזיקה גם היא

5 ווקום טוב צריך לעשות כ-20 דקות לפחות בעזרת משאבת ווקום בחוזק 3סי אף אם

ניסיתי לעזור לך בשפה פשוטה וברורה ולא במושגים שמצריכים מילון

בהצלחה אלון

פורסם
ערב טוב לך

בענין מילוי גז אני יתן לך בית ספר קטן

5 ווקום טוב צריך לעשות כ-20 דקות לפחות בעזרת משאבת ווקום בחוזק 3סי אף אם = זה לא חוזק חומרים ! זה ספיקה של 36 אינ'ץ בשלישית לדקה.

בהצלחה אלון

תלמד ידידי היקר

פורסם

הבנתי... (רק לא הבנתי מה התפקיד של השמן, שהרי במזגן של הבית כשמחליפים גז אין שמן שצריך להחליף?).

ועדיין מעצבן אותי הסכום המגוחך הזה, אבל לא נראה לי שאני יוריד אותו בסכום של 200 ש"ח....

גם פעם שעברה הוא דפק לי מחיר על איזה החלפה, נראה לי הגיע הזמן למצוא מוסך יותר נורמלי....

פורסם

יש לי שאלה לגבי וואקום:

יש אצלי הברגה שדפקתי במו ידי, של הצינור שנכנס אל היחידה הפנימית שבדש בורד ב205.

העניין הוא שההברגה הלכה מאד קשה ז"א חרשתי אותה, אל בסופו של דבר היא התברגה לה .

השאלה היא באיזה שלב המזגניס אמור לגלות שיש שם דליפה, האם בתהליך הוואקום הוא יגלה שיש משם יניקת אוויר?

כיצד יש לבדוק אם יש אטימה מוחלטת בהברגה הבעייתית הזו?

תודה רבה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

בדיקה בייתית ופשוטה רק עם יש גז במערכת, התז מים עם סבון על האזור החשוד - סימני בועות יעידו על דליפה.

בבדיקת הוואקום יתכן כי תתגלה דליפה אך רק אם היא משמעותית יחסית, דליפות קטנות מאוד מתגלות רק בשיטה שתארתי קודם או עי" שיטות אבחון דליפות מיקצועיות, כגון: סניפר אלקטרוני לגילוי דליפות גז או דיו זרחני.

פורסם

התפקיד העיקרי של השמן במדחס הוא לשמן את החלקים הנעים במדחס,תפקידים נוספים הם לשמור על הצנרת בפני קורוזיה, השמן מסיע חום מהקומפרסור בכדי לקררו ומסייע להורדת החיכוך במערכת הקירור.

פורסם

אוקי ז"א שהבדיקה היחידה לדליפה אמורה להתבצע כאשר יש גז במערכת, אצלי אין גז בכלל כבר כמה שנים מאז שהחלפתי את הצינור וגרמתי לנזק.

האם הוגן לבקש מהמזגניסט לעשות וואקום וגז ולהודיע לו על אפשרות של דליפה מהחיבור, וכך במידה של דליפה וצורך בתיקון , לא לשלם פעמיים על וואקום וגז?

מה מקובל לעשות במצב כזה?

איזה עוד פעולות עלי לבקש ממנו לבצע במערכת ללא גז כבר 3 שנים?(מייבש בטוח להחליף, מה עוד?).

תודה רבה, מצטער על ההתפרצות לשרשור, הכותרת דורשת את זה:-)

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

• תוכן חדש...