Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנת 1950 נערך לראשונה בסילברסטון מרוץ פורמולה-1 במסגרת אליפות העולם וכאשר אני מסתכל על לוח התוצאות

של אותו מרוץ מלפני מיליון שנה בערך נעשה לי טוב.

המנצח היה נינו פארינה עם אלפא-רומיאו כמובן והוא עשה את זה בצורה הכי משכנעת שאפשר כאשר זינק מהפול-פוזישן

ובדרך לדגל השחמט גם קבע את ההקפה המהירה ביותר , קלאסה.

לחשוב היום על אלפא-רומיאו בפורמולה-1 זה כמו לחלום על דייט עם אנג'לינה ג'ולי בערך , לשניהם אין סיכוי להתקיים.

המסלול הבריטי שממוקם ב"חור" במרכז אנגליה נחשב לאחד המסלולים המהירים בסבב וזה למרות השינויים הרבים שעבר.

בשנים האחרונות מופעל לחץ כבד מצידו של ברני אקלסטון על מארגני המרוץ, מועדון נהגי המרוצים הבריטי, לשינויים רבים

ולפעמים נראה שברני שבוי במרוץ אחר הכסף ומוכן לוותר על המרוץ בבריטניה תמורת עוד כמה מיליונים ומרוץ באיזה נקודה

קטנה על הגלובוס ולא במרכז הספורט המוטורי העולמי.

עבר רק שבוע מהמרוץ בצרפת והקהל האנגלי יהיה שבוי בקסמו של לואיס המילטון לקראת תחילת האימונים הרשמיים ביום שישי.

כבר שנים מחכים חובבי המרוצים באנגליה לרגע שיגיע שוב נהג אנגלי ויחזיר עטרה ליושנה דוגמת נייג'ל מנסל ודיימון היל.

בכל פעם שמצטרף איזה נהג אנגלי לסדרת הפורמולה-1 כולם חושבים שהנה הגיע הרגע - כך היה עם דיויד קולטארד,

ג'נסון באטון וגם עם אנטוני דיוידסון שהיה נהג מבחן אולם כולם אכזבו בינתיים.

מי שמעורר תקווה מחודשת והחל לנפק קבלות הוא לואיס המילטון, שבשנה שעברה ניצח בסילברסטון במרוץ ה-GP2 עם עקיפה

שלקוחה מהקלסיקות של עולם המרוצים, והשנה ינסה להקפיץ את הקהל האנגלי עם עוד מדרגה עליונה על הפודיום,

אני לא בטוח שהחיוורים ביציע יסתפקו בפחות.

דובי

1.jpg

2.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

שבוע קשה עבר על עולם הפורמולה-1 ולא רק פיזית בגלל המעבר מצרפת לבריטניה אלא גם נפשית בגלל הגילויים הרבים בפרשיית הריגול התעשייתי בין פרארי ומעורבותה של מקלארן-מרצדס בעניין.

נייג'ל סטפאני או לא נייג'ל סטאפני , כל העיניים יופנו בסוף השבוע הקרוב ללואיס המילטון, הנהג האנגלי הצעיר שעוד לא ירד מהפודיום מאז תחילת העונה, ושעשרות אלפי בריטיים ביציעים של סילברסטון יקוו שביום ראשון הקרוב בסמוך לשעה חמש אחר הצהריים, שעון ישראל, יהיה זה שיחצה ראשון את קו הסיום .

המסלול בסילברסטון כל כך מוכר לקבוצות הפורמולה-1, ולא רק בגלל האימון שעשו פה לא מזמן אלא בגלל הסמיכות הרבה של מרבית הקבוצות מבחינת המיקום שלהם בשטח ולכן לא צפויות הפתעות מיוחדות.

מאפיין בולט של המסלול האנגלי, שאני אישית לא אוהב ומעדיף במקומו את ברנדס-האץ', הוא סדרת פניות מהירות שיש בו שדורשות מנוע חזק וסט-אפ טוב של הרכב .

ההנחה הרובחת היא ששוב נחזה בקרב בין פרארי למקלארן-מרצדס כאשר דווקא הקבוצה האיטלקית מגיעה במצב רוח טוב יותר לאחר המרוץ בצרפת והנוק-אאוט שנתנו רייקונן ומאסה לחיצי הכסף.

באם לא יהיו לנו הפתעות מיוחדות זו יכולה בהחלט להיות גם התמונה ביום שבת לאחר מקצי הדרוג וביום ראשון לאחר המרוץ.

BMW-סאובר כרגיל יחכו למעידה של אחת המכוניות המובילות בכדי לתפוס שוב את המקום הרביעי או למעלה מזה.

כל עיני הקבוצות נשואות בדרך כלל בסילברסטון, חוץ מאשר לקבוצות היריבות, גם לשמיים והם לא מחכים לנס או שליח האלוהים אלא לראות באם יגיע הגשם האנגלי או לא...

התחזית אומרת שאולי ירד גשם אבל את זה אמרו גם בווימבלדון השבוע והאולי הפך למציאות מספר פעמים.

מסלול רטוב ישנה את כל הטקטיקה והמרוץ ויעשה לנו את השבת-ראשון הרבה יותר מעניינים אז להתחיל להתפלל את תפילת הגשם בבקשה .

דובי

3.jpg

2.jpg

1.jpg

פורסם

british.gif

נתחיל מהסוף - שעות השידור בסופ"ש - מקצי הדרוג 14:50 בספורט 5 פלוס והמרוץ ביום ראשון ב-14:45 באותו הערוץ.

בשנה שעברה ניצח כאן פרננדו אלונסו כאשר עדיין נהג ברנו בצבעי התכלת צהוב ורנו היו חותמים כבר עכשיו שהם חוזרים לצביעה הישנה בתנאי שיתנו להם אפילו פודיום במרוץ הקרוב בבריטניה.

כמו שנכתב כבר קודם המסלול הבריטי מאופיין בסדרת הפניות המהירות - Maggots ו-Becketts והיציאה לפנייה החמישית והשישית במסלול ב-CHAPEL.

לואיס המילטון אמר שאת רובן הוא לוקח בפול גז ורק בפנייה השישית הוא מרים מעט את הרגל מהדוושה.

שישים הקפות וכשעה וחצי, תלוי במזג האויר , יקח לנהגי הקרקס המהיר בתבל עד שיסיימו את המרוץ.

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

לצד ההודעה של רד-בול כי דיויד קולטארד ימשיך לנהוג במדי השור האדום גם בעונת 2008 וישיבתו בצד של ג'נסון באטון בגלל כאבי גב לאורך כל מקצי האימון הראשון היום היה זה כמובן לואיס המילטון שלא אכזב את הקהל הבריטי וקבע את הזמן המהיר ביותר במקצה האימון הראשון.

התנאים במסלול היו קשים בגלל גשם שירד במקום ובעיקר בגלל רוחות חזקות .

חשוב לזכור כי סילברסטון נמצא באזור פתוח לחלוטין והרוחות שנושבות שם משפיעות מאד על הנהיגה במכוניות.

ארבעת הנהגים המהירים במקצה היו ארבעת המוסקיטרים הרגילים של פרארי ומקלארן-מרצדס כשלבסוף המילטון היה זה שנשאר בראש הדרוג.

כבר אמרנו בעבר כי מקצי האימון לא קובעים או מסמלים דבר לקראת המרוץ ביום ראשון, בטח לא בעונה כמו שיש לנו השנה שקיים שוויון פחות או יותר בין שתי הקבוצות .

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

זה המסלול הכי קרוב ללונדון מכל המסלולים שיש במדינה.

הבעיה שאין תחבורה ציבורית למקום.

הפניות החדות שיש במקום זה כל הכיף,מנסיון :-)

DSCN0881.jpg

DSCN0882.jpg

DSCN0884.jpg

DSCN0898.jpg

PICT0026.jpg

DSCN0919.jpg

אייל

פורסם

המילטון בפול פוזישן גם הפעם, ברגע האחרון הוא "גנב" אותו (בהקפה האחרונה של Q1)

לרייקונן אאל"ט

היה שידור ב-RTL לפני ספורט 5+

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

Q3* סליחה

המילטון, רייקונן, אלונסו, מאסה וקובליינן

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מישהו מוכן להסביר לי איך אלונסו יכול לאבד שניה שלמה בין Q2 ל Q3?

כאילו

יש הבדל בחוקים או המסלול מתארך או מה? איפה נעלמה שניה שלמה?

פורסם

דלק??

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

שלום לכל קוראי השרשור, אני יחרוג קצת מהנושא.

אני שוהה בפורטלנד ארהב לתקופה של 4 חודשים הייתי שמח לדעת באילה ערוצים משדרים את המרוצים.

תודה מראש.

מיכאל

live free or die very hard.:snipersmi

pontiac grand prix 2007 gxp

'cause I need the 303 hp to the front 19" o.z

פורסם

בארה"ב יתכן והמרוץ משודר בערוץ SPEED אבל אני ממש לא בטוח.

לפני כשנתיים כשהייתי שם זה היה המצב.

ולעניין.

לואיס המילטון עשה חצי מהעבודה כבר במקצי הדרוג בשבת ושם את עצמו בעמדה הכי טובה מבחינתו, הפול-פוזישן והשאלה מה זה אומר.

יותר לחץ כי עכשיו מצפים ממנו להישאר שם גם לאורך כל המרוץ ועד לנצחון או פחות לחץ כי עכשיו לכאורה יהיה יותר קל והכל תלוי רק בו, לזנק טוב ולהחזיק מעמד במשך כל המרוץ ועד לנצחון. יהיה מעניין.

הרביעייה הראשונה פחות או יותר ברורה כמעט כל פעם ורק אם יש תקלות משהו משתנה .

קוביצה חמישי וגם זה די ברור, ש-BMW ממקמת נהג ב-BEST OF THE REST אבל ההפתעה היא מצידו של רלף שומאכר שמשום מקום במהלך כל העונה, עד עכשיו, פתאום הוא שישי ואם אני לא טועה לראשונה משיג את טרולי, בן-קבוצתו, שמסיים עשירי.

צמד הרנו נמצאים במקומות השביעי-שמיני כאשר קובליינן מקדים את פיסיקלה ונראה כי לאט לאט הוא תופס את מקומו, ימים יגידו.

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

אותי אישית מדאיגה ההצלחה מסחררת של המילטון. בקצב הזה הוא יגמור לאחרים את החלום האליפות באמצע העונה......

ולראות אחר כך מירוצים רבים רק כדי לדעת מי יקח מקום שני - זה נראה לי יהיה פחות כיף ופחות מעניין.

אכן מפתיע ומרענן לראות איך טויוטה דחקה את וויליאמס מחוץ לעשיריה הפותחת.

לא הבנתי למה 5+ שידרו באיחור והתחילו ישר מ-Q3.........

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

כל לוח הזמנים שלהם השתבש אבל הם שידרו את כל המקצה דירוג כולל מסיבת עיתונאים. אני במקרה העברתי לערוץ בתחילת המקצה.:lol:

Veni Vidi Vici

פורסם

בדיוק כשנגמר Q3 ב-RTL התחיל Q1 ב-5+

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...