Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רכשתי לפני כחודש אודי A3 טורבו מודל 98 (מנוע 1800), וצריכת הדלק של הרכב נראית לי גבוהה מדי, בשני בדיקות שעשיתי צריכת הדלק עמדה פעם אחת על 1/8 ופעם על 1/7, יש לציין שאני נוסע בצורה מאוד רגועה עם הרכב ולא לוחץ או "קורע" את אותו, אבל אני נוסע יחסית הרבה בתוך העיר עם מזגן דולק כמעט תמיד. אם יש מישהו שיש לו רכב דומה ויכול לתת לי חוות דעת על צריכת הדלק אשמח לשמוע....

תודה מראש, עופר.

פורסם

אכן צריכה גבוהה מאד. יש לי A3 טורבו(180) שנת 02, והצריכה אצלי בדיוק כמו אצלך ..

כמובן שבלחיצה קטנה אני מגיע לצריכה גבוהה יותר, אבל באותם תנאים אני בטוח שאצלך הדלק אמור לזרום הרבה פחות..

פורסם

לא אותו רכב - לא בדיוק אותו המנוע - אבל נותן אינדיקציה.

היתה לי אודי A4, שנת 98, 1800, ידנית.

נסיעה רגועה ממבשרת לי-ם (בלי פקקים), מזגן רק כשצריך, צריכת הדלק היתה 1-8,8.5.

נסיעה רגועה אך מהירה מחוץ לעיר (נאמר 120 קבוע) 1-11,12.

פורסם
1\8 במנוע ה20VT עם מזגן בתוך העיר זה בסדר גמור

נכון, זה כשמדובר כמו שציינת בדגמי הטורבו.

היתה לי אודי A4, שנת 98, 1800, ידנית.

נסיעה רגועה ממבשרת לי-ם (בלי פקקים), מזגן רק כשצריך, צריכת הדלק היתה 1-8,8.5.

נסיעה רגועה אך מהירה מחוץ לעיר (נאמר 120 קבוע) 1-11,12.

לא חושב שזו צריכה סבירה למנוע כזה. זו הצריכה שאני מגיע אליה בנסיעה יחסית רגועה. אצלי יש גורמים נוספים שאמורים לגרום לצריכה גבוהה יותר (אוטו', טורבו..).

לדעתי, שווה לבדוק אם יש בעיה כלשהיא שגורמת לצריכה מוגברת.

פורסם

הי,

הצריכה נורמלית לחלוטין- אצלי באיביזה יש את אותו המנוע ואני אוכל 1:7 בעיר ברגוע ו1:10 מחוץ לעיר בנסיעה רגועה.

אבל מה? אני לא נוסע רגוע כך שבפועל ממוצע עירוני/בין עירוני = 1:7.

מזל שהדלק זול...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מעשית לא ניתן לבדוק צריכה ממוצעת בתוך העיר,כל יום נסיעה שונה מהותית מיום אחר, מנהג אחר,יום אחד יש פקקים יום שני אתה תופש גל אדום,גם אם אתה נוסע באותו מסלול שנסעת ברכב הקודם,עדיין השוני בתנועה יכול להיות גדול,כך שמדידות ספורות לא יגידו לך כלום,אולי עשרות מדידות באותו מסלול יתנו אינדיקציה,

אם אתה רוצה לדעת האם הרכב שלך צורך יותך ממקבילים לו,השווה זאת בנסיעה בכביש 6 או בכביש החוף בשעת בוקר מוקדמת כשאין כמעט תחבורה.מלא מיכל מלא סע 100 ק''מ ומלא שוב,ואז השווה עם נתוני היצרן שמהם תוריד כ-20%

בכלליות מנוע טורבו בעיר 1/8 נראה סביר מאוד ,אפילו טוב

פורסם
מעשית לא ניתן לבדוק צריכה ממוצעת בתוך העיר,כל יום נסיעה שונה מהותית מיום אחר, מנהג אחר,יום אחד יש פקקים יום שני אתה תופש גל אדום,גם אם אתה נוסע באותו מסלול שנסעת ברכב הקודם,עדיין השוני בתנועה יכול להיות גדול,כך שמדידות ספורות לא יגידו לך כלום,אולי עשרות מדידות באותו מסלול יתנו אינדיקציה,

אם אתה רוצה לדעת האם הרכב שלך צורך יותך ממקבילים לו,השווה זאת בנסיעה בכביש 6 או בכביש החוף בשעת בוקר מוקדמת כשאין כמעט תחבורה.מלא מיכל מלא סע 100 ק''מ ומלא שוב,ואז השווה עם נתוני היצרן שמהם תוריד כ-20%

100 ק"מ זה לא אינקציה לכלום- חייבים לפחות 300.

ותאמין לי שאני נוסע יום יום את אותו המסלול הקבוע כבר שנים...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לא חייבים 100 ולא חייבים 300.

לא צריך להיות לשוניים בשביל להבין מה משמעות המילה ממוצע.

כן, גם בדיקה שמתבצעת לאורך מספר ימים בתוך העיר תתן את הצריכה הממוצעת, למרות שביום אחד תופסים גל אדום, בשני גל ירוק, השלישי בכלל בפקק וברביעי מזגזגים יותר בין נתיבים כשהמזגן פועל. הממוצע כולל בתוכו כבר את הרמה הסבירה של צריכת הדלק כשהוא מושפע מכל הגורמים שיכולים להשפיע עליה.

וכמובן שככל שהמדידה תהיה לאורך זמן ארוך יותר, היא תשאף להיות מדויקת יותר.

פורסם

יפה ולא לשכוח לנפח בצמיגים קרים 2 PSI יותר ממה שרשום. זה יבטיח צריכה טובה לחודש שלם.

פורסם

תודה לכולם על התשובות, בדקתי בספר הטיפולים של הרכב ושם מצוין שהצריכה הבינעירונית של הרכב ביום שהוא יצא מהחברה עמדה על 6L/100KM שזה בערך 1/16 (כמובן שזה נבדק בתנאים אופטימליים במהירות 90 כשהרכב היה חדש) ביצעתי עוד בדיקה של הצריכה הפעם בנסיעה בינעירונית בלבד כאשר כל אני מקפיד לא לעבור מהירות של 100-110 קמ"ש, עוד לא סיימתי את הבדיקה אבל נראה שזה סביב ה - 1/10 ככה שזה נראה לי קצת רחוק מדי מנתוני היצרן אפילו אם לוקחים בחשבון שלא מדובר במנוע חדש.... אני אעדכן אתכם לגבי התוצאה הסופית של הבדיקה.

תודה, עופר.

• תוכן חדש...