Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי שעשיתי חיפוש רציני בפורום

נשארתי קצת מבולבל בקשר לבולמים וקפיצים ספורטיביים

אני רוצה לשפר את אחיזת הכביש ברכבי וצריך להחליף את הבולמים והקפיצים שסיימו את חייהם... (רובר 216 ידני שנת98

מה בעצם הספורטיביים משפרים לי ברכב?

ובכלל אם מישהו מכיר אתרים שמוכרים בולמים וקפיצים ספורטיביים אני ישמח כל האתרים שמצאתי בחיפוש היו באנגלית וזה קצת קשה לי

אשמח גם אם חברי הפורום ימליצו לי על בולמים או קפיצים שיתאימו ספציפית לרכבי

מחירים יתקבלו בברכה

תודה מראש

פורסם

בולמים וקפיצים ספורטיביים משפרים את התנהגות הרכב ואת אחיזת הכביש ומפחיתים את זויות הגלגול .

לעומת זאת, הם מורידים בצורה די משמעותית את נוחות הנסיעה.

לאור זאת, עצה אישית ראשונית היא לעשות סיבוב (אפילו בטור נוסע) על רכב עם סט כזה של בולמים+קפיצים רק בכדי לראות שזה מתאים לך.

אם זה מתאים לך, תנסה לקחת קצת יוזמה וחפש בפורום את המילים בולמים/קפיצים/קוני/אייבך/בילשטיין/וייטק/שיפור אחיזה וכו'

מקומות קניה והתקנה - חפש בפורום סדנאות שיפורים.

מחירים - תתקשר אליהם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

חיפשתי סדנאות שיפורים אך לא מצאתי באיזור הדרום

אני באר שבעי מישהו מכיר מקום בדרום?

והאם אני יצטרך להחליף את כל הרביעיה?

פורסם

כן, תצתרך להחליף את כל ה 4.

פתח דפי זהב של באר שבע וחפש באביזרי רכב/מוסכים/קפיצים.

תתקשר לכמה מהם והם כבר יפנו אותך.

עריכה - חיפוש של שניה בדפי זהב הניב את זה. אבל למה לחפש, הרבה יותר קל להזחיל!

פורסם

בכזה שדרוג הייתי הולך רק על בולם \ קפיץ (ולא קוילאובר)

כמו כן, מטריח את עצמי למקום מוכר ובעל ניסיון במרכז הארץ

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
בכזה שדרוג הייתי הולך רק על בולם \ קפיץ (ולא קוילאובר)

כמו כן, מטריח את עצמי למקום מוכר ובעל ניסיון במרכז הארץ

ליאור

אתה יכול להסביר מה ז"א בולם/קפיץ ומזה קוילאובר ?

ובקשר למקום במרכז יש איזה מקום שאתה ממליץ עליו?

פורסם

לשתי השאלות שלך יש תשובות בצורת כפתור "חיפוש" הנושא נטחן עד דק.

לגבי, קפיץ בולם ספורטיבי מול קוילאובר, מצ"ב סט קפיץ\בולם ספורטיבי (תצורה דומה לתצורת הרכב המקורית)

koni_sport.jpg

וזה סט קוילאובר, כשמו כן הוא:

koni_a2_a3_coilover.jpg

מעבר לתכונות הבסיסיות של כל סט (ואני מעדיף את הראשון, קרא את המאמר שלי בראש הפורום בהודעות דביקות) אצלך, אני מניח, הנושא יוחלט כספית, הסטים הראשונים עולים סביב 5-6K, קוילאובר טוב עולה עשיריה.

מקומות טובים, בצע חיפוש, קיימים הרבה, אני מכיר אישית את איציק פרונטים מת"א וגם את מוסך מכסיקו מנתניה (מהטובים בארץ) אבל יש עוד המון מקומות טובים, כמו כן, כשתקנה סט, ליבואן יש קשרים ומחירים אצל המכונים המועדפים עליו.

בהצלחה.

*עריכה* התמונות במקרה יצאו של קוני, למרות שיש אצלי סט כזה ואני מחבב את היבואן, יש המון מותגים ויבואנים מעולים בארץ, מהיקר והטוב ומטה: בילשטיין, קוני, אייבך, KW וכן WEITEC (מייצרת ברישיון של KW) ועד V-MAX ומותגים זולים יותר ...

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
לשתי השאלות שלך יש תשובות בצורת כפתור "חיפוש" הנושא נטחן עד דק.

לגבי, קפיץ בולם ספורטיבי מול קוילאובר, מצ"ב סט קפיץ\בולם ספורטיבי (תצורה דומה לתצורת הרכב המקורית)

koni_sport.jpg

וזה סט קוילאובר, כשמו כן הוא:

koni_a2_a3_coilover.jpg

מעבר לתכונות הבסיסיות של כל סט (ואני מעדיף את הראשון, קרא את המאמר שלי בראש הפורום בהודעות דביקות) אצלך, אני מניח, הנושא יוחלט כספית, הסטים הראשונים עולים סביב 5-6K, קוילאובר טוב עולה עשיריה.

מקומות טובים, בצע חיפוש, קיימים הרבה, אני מכיר אישית את איציק פרונטים מת"א וגם את מוסך מכסיקו מנתניה (מהטובים בארץ) אבל יש עוד המון מקומות טובים, כמו כן, כשתקנה סט, ליבואן יש קשרים ומחירים אצל המכונים המועדפים עליו.

בהצלחה.

*עריכה* התמונות במקרה יצאו של קוני, למרות שיש אצלי סט כזה ואני מחבב את היבואן, יש המון מותגים ויבואנים מעולים בארץ, מהיקר והטוב ומטה: בילשטיין, קוני, אייבך, KW וכן WEITEC (מייצרת ברישיון של KW) ועד V-MAX ומותגים זולים יותר ...

ליאור

תודה רבה על ההסבר

המחיר קצת מרתיע אותי...

יש איזשהם קפיצים ובולמים ספורטיביים בסביבות ה2000 שקל שאתה יכול להמליץ עליהם?

פורסם

קפיצים ובולמים ב 2000 ש"ח :?:

נראה לי מעט מדי. אני הייתי הולך על קוני ספורט (בולם שמוכיח את עצמו ברכבים שלי), אבל זה יעלה קצת מעל ה 2000...

ליאור, לפי מה החלטת על הסדר של האייכות ? אני ממש לא בטוח שהבילשטיין טוב יותר מהקוני, אני חושב שזה יותר גישות קצת שונות שלכל אחת יש יתרונות.

אני קניתי את הקוני הראשונים בהמלצת מוטי ואת השניים בהמלצה של לא אחר מנהג מרוץ בארה"ב בשם ברייאן גודיין. ושניהם טענו שהקוני הוא פשוט הבולם הטוב והמתאים יותר לרכבים שלי.

פורסם
קפיצים ובולמים ב 2000 ש"ח :?:

נראה לי מעט מדי. אני הייתי הולך על קוני ספורט (בולם שמוכיח את עצמו ברכבים שלי), אבל זה יעלה קצת מעל ה 2000...

ליאור, לפי מה החלטת על הסדר של האייכות ? אני ממש לא בטוח שהבילשטיין טוב יותר מהקוני, אני חושב שזה יותר גישות קצת שונות שלכל אחת יש יתרונות.

אני קניתי את הקוני הראשונים בהמלצת מוטי ואת השניים בהמלצה של לא אחר מנהג מרוץ בארה"ב בשם ברייאן גודיין. ושניהם טענו שהקוני הוא פשוט הבולם הטוב והמתאים יותר לרכבים שלי.

יש סוגים מסויימים של "קוני"?

ואם אפשר מחירים

פורסם
העצלנות מהשטן.

לילה טוב

צודק מאה אחוז, אבל אני חושש שזה החיפזון, לא העצלנות.

אעפ"י שבטח גם היא באה ממנו :-)

פורסם
לעומת זאת, הם מורידים בצורה די משמעותית את נוחות הנסיעה.

מאיזו בחינה נוחות הנסיעה משתנה עם בולמים וקפיצים ספורטיביים?

האם הנסיעה הופכת להיות נוקשה יותר?

• תוכן חדש...