Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיבוב על S3, הראשונה והיחידה (SO FAR)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום שישי בבוקר מתקשר אלי אחד מהסוכנים של אודי: "כדאי לך לבוא.."

אני: "למה?"

הוא: "יש פה משהו שתאהב.."

בגלל שהייתי בקרבת מקום, אמרתי לו אני קופץ.. 10 דקות אני אצלך.

אחרי 10 דקות אני מגיע לסוכנות. נכנס, שואל איפה הוא - נעלם. אחרי בירור קצר, הוא באמצע מסירה.. הולך להסתכל על הרכב שהוא מוסר : S3 חדשה דנדשה, צבע כחול כהה.

הראשונה בארץ. אחת מתוך 5 שכבר הוזמנו.

מתחיל להסתכל, מסתובב קצת סביב הרכב. וואלה, נראה ממש טוב. לא צועק "תסתכלו עלי, אני S3". פה ושם נגיעות קטנות שעושות את הרכב אגרסיבי יותר וזהו.

ג'נטים 18 אינץ', צמיגים ספורטיביים, חצאיות, ספויילרים, גריל מוכסף, קסנון מקורי. לא יותר מידי "שטוית".

S3-1.jpg -

S3.jpgS3-2.jpg

הצבע הכחול-כהה מאבד קצת מהיופי של הרכב לדעתי. תמונות שלו בלבן וכתום מראות שהצבעים הבהירים יושבים עליו יפה יותר.

הבחור יוצא מהרכב, אני מעיף מבט פנימה.. נראית כמו A3 סטנדרטית. מושבי עור-אלקנטרה ספורטיביים. מערכת משודרגת של BOSE. גיר ידני. הגה 3 זרועות.

על ההגה, גיר וידית הילוכים תפירה עם חוט לבן. נותן קצת "קונטרס" לעומת כל השחור ברכב (מושבים, תקרה ודש-בורד). אהבתי.

S3-3.jpg

על אותם אביזרים, פלוס הלוח שעונים מופיע גם לוגו הS3. הדוושות אלומיניום, אבל זהו. אין יותר הבדלים.

כשאתה יושב בפנים, אם לא היה רשום לך S3 מול העיניים (בלוח שעונים), לא היה לך מושג שאתה לא נמצא בסתם A3 1.6.

כמובן שהאיכות חומרים מעולה, כיאה לכל אודי טיפוסית. ואי אפשר שלא להרגיש שזה רכב גרמני. הם פשוט חשבו על הכל (אפילו על "שטיח" לתופסן החגורה כדי שלא יעשה רעש כשהוא זז).

לקחתי תמונה קטנה למזכרת. הבחור נכנס לסוכנות, החלפנו כמה מילים, והוא נכנס אלי לאוטו לראות את המערכת MMI שהתקנתי ברכב.

הבחור חותם על הניירות שצריך לחתום ומתחיל ללכת לכיוון הרכב. הסוכן (החבר) זורק לו שהוא ידבר איתו לקפוץ אליו לעשות סיבוב ברכב.

הבחור, כנראה מרוב התרגשות זורק בחזרה, "רוצה עכשיו?". תוך כמה שניות שניהם ברכב מוכנים לצאת לסיבוב..

אני עומד מחוץ לסוכנות, רוצה לתפוס תמונה אחת יפה, כי מה שצולם בחדר מסירות לא יצא הכי טוב בעולם...

הS3 מתחילה להתגלגל החוצה..

S3-4.jpg

ואז, בדיוק כשהיא עוברת לידי -

S3-5.jpg

היא נעצרת. נפתח החלון. ונשאלת השאלה: "רוצה לבוא לסיבוב?". בלי להתבלבל, אני זורק לאוויר תשובה חיובית ונכנס לאוטו..

נוסעים לכביש ישר, אם כי לא ארוך במיוחד, בקרבת מקום. הכביש יחסית ריק. מהרמזור הבחור לוחץ על הגז ומטיס את הרכב פנימה.

מכת הכח שמרגישים בכ2500 סל"ד כאשר הטורבו נותן את אותותיו פשוט מדהימה. אין לי נסיון גדול עם רכבי טורבו, אבל טרם הרגשתי דבר שכזה.

כשמתקרבים ל5.5-6 אלף סל"ד סאונד המנוע פשוט מטריף. הוא חודר לעצמות, נכנס למעיים, לריאות, ללב - אתה פשוט מרגיש אותו בכל הגוף.

הבידוד מרעשי החוץ מצויין - אבל המנוע, כאילו נמצא לך מאחורי האוזן..

מערכת הQUATTRO (שאין לי מושג אם נותנת עדיפות קדמית או אחורית) עושה עבודה נפלאה ביציאה מהמקום ומאיצה את האוטו כמו שד.

מגיעים לסוף הכביש. מסובבים את הרכב, ומאיצים שוב. הכח פשוט לא נגמר לה. המהירות החוקית עברה כבר מזמן, והיא עדיין בשלה - ממשיכה להאיץ.

עוד פעם הכביש נגמר, ומסתובבים שוב. ככה מספר פעמים. הבעלים החדש של הרכב שואל את הסוכן אם הוא רוצה לנסות.

עוצרים בצד, מחליפים נהג - יוצאים לעוד כמה סיבובים.. בעוד הבעלים הראשון היה קצת חסר נסיון בנהיגה עם גיר רגיל, הסוכן מתורגל היטב (רק חזר מהנהיגה על A5 וS5 בספרד).

האוטו מאיץ עוד יותר חזק. עוד יותר מהר. מאיץ כאילו רודף אחריו טומהוק ואסור לו להפסיק.. ואז נגמר הכביש. מסתובבים, וממשיכים..

אחרי כמה סיבובים של הסוכן הבחור שואל אותי אם בא לי גם לנסות. נכנסתי קצת לשוק. הייתי טיפה בהלם.. "אה.. תראה.. אני.. ו.. חבל... כן!"

עוצרים בצד, מחליפים מקומות. אני בכיסא הנהג. אני חייב להגיד שהכיסא פשוט נהדר. התמיכה שלו מצויינת והוא עוטף אותך מכל הכיוונים. הרגשתי בו יותר "מוחזק" מאשר בכיסא של 911 לפני כחודש וחצי.

איתות שמאלה, מתחיל בהאצה... ההילוך הראשון קצר, מעביר לשני, פרפור קטן.. ממשיך להאיץ.. הילוך שני מרגיש קצת יותר ארוך אבל גם נגמר מהר.. מעביר לשלישי ומשם הדרך לרביעי כבר זריזה. מהירות שיא :) והכביש נגמר..

מסתובב.. עוד סיבוב, מסתובב שוב, ונוסע חזרה לסוכנות.

עוצרים ליד הסוכנות.

S3-6.jpg

אני והסוכן יורדים מהרכב, מודים לבחור ומאחלים לו מזל טוב. היא מצידו אומר שנשמור על קשר..

מסתכלים עליו נוסע וחוזרים לסוכנות. בודק אופציות, עושה כמה טלפונים ומתקשר לאבא.. הרכב שלי מוצע למכירה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תיאור מקסים, יפה, מנוסח טוב ומעביר היטב את החוויה.

א-ב-ל, ככה מתנהגים עים רכב חדש שרק התחיל הרצה? מנוע בעצמה מלאה ל- 5,500-6,000 סל"ד :shock:

אני את הרכב שלי (בציר ספטמבר 2006) נהגתי בדחילו ורחימו עד שעברו ה- 1,000 ק"מ שעליהם המליץ היצרן ועל זה הוספתי 500 ק"מ שבהם הכנסתי את המנוע לאט לאט לעומס מלא...

חבל.

פורסם

גם אני חשבתי על זה..

אבל אמרו שהמנוע עובר הרצה כבר במפעל והדבר היחיד שצריך זה להזהר עם הברקסים שיכולים עדיין להיות לא נושכים מספיק, אבל זה "יסתדר" אחרי כמה קילומטרים ובלימות חזקות :)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

ובדיוק ככה הרסתם את האפשרות של הדור הבא לקנות S3.

סתאם, אבל היא צריכה להאריך חיים! ככה מתנהגים לרכב עם פחות מ - 100 ק"מ? :|

בכל אופן, היא נראית נהדר, שקטה מבחוץ ואימתנית מבפנים.

פורסם

רכב ממש חלומי!

ניראה ממש יפה-ספורטיבי אבל לא צעקני מדי.משדר את ההרגשה של רכב חזק אבל מאופק.

הגלגלים נראים ממש יפה!

פנים הרכב גם ניראה מדהים ונוח..ועל הכח,לפי מה שכתבת על זה בכלל אין מה לדבר.

בקיצר מכונית מדהימה!

מה המחיר של אחת כזאת?

פורסם

נראית מדהים! למרות שהצבע הכחול כהה לא ממש הולם אותה, היא נראית ממש אלגנטית.

יפה מצד הבחור שהציע לך סיבוב :)

פורסם
327K 0-100 5.7

עידן

:shock:

יותר מדי כסף בשביל מכונית שמתנהגת פחות מדי (אלא אם Audi עשו קסמים עם ההיגוי המקלקל של ה-A3, ולפי כל חוות הדעת הם לא...).

אני יכול לחשוב על הרבה אופציות הרבה יותר מעניינות לנהיגה.

יש לי כמה שעות טובות על ה-TFSI הרגילה ולא הייתי שם את ההפרש על מכונית דומה, רק עם יותר אחיזה ויותר ביצועים (גם ה-TFSI יקרה מדי...). אחיזה גם כך יש יותר ממה שצריך, וביצועים לא חסר. אם כבר, היכולת לקבל את האוטו עם DSG זה יתרון. למכונית כמו ה-A3, שנעדרת כל מאפיין התנהגות ספורטיבי והיא רק כלי נהיגה מהיר ואיכותי, ה-DSG תפור כמו כפפה ואין ממש סיבה להתעקש על ידני.

אם כבר להחליף זה ל-GTI, שמבינים המקובלים עליי טוענים שיש לה הגה טוב יותר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
גם אני חשבתי על זה..

אבל אמרו שהמנוע עובר הרצה כבר במפעל והדבר היחיד שצריך זה להזהר עם הברקסים שיכולים עדיין להיות לא נושכים מספיק, אבל זה "יסתדר" אחרי כמה קילומטרים ובלימות חזקות :)

תראה כבר עברתי את החוויה הזו של קריעת הניילונים כמעט עשר פעמים.

כשקיבלתי את האודי הישנה שלי מצ'מפיון - A4 מודל 1998 - זו הייתה הפעם הראשונה שמעתי את האגדה שהמנוע הורץ במפעל.

משום מה ספר הרכב גורס אחרת לגמרי...:roll:

לאחרונה התלוותי לידידה להוציא את ההונדה שלה מ'מאיר', זה היה לפני חודשיים.

הבחור אמר לה בלי למצמץ שאפשר מייד לקרוע את הרכב. לא התעצלתי, לקחתי את הספר ומצאתי את הפיסקה שעוסקת בהרצה עים המלצות מאוד ספציפיות. איש המכירות קצת הסמיק, אבל אי אפשר להתווכח עים העובדות.

מה שכן, הפיסקה הזו תמיד מתחילה במשפט בן האלמוות הבא: "הפיתוחים הטכנולוגיים האחרונים מונעים את הצורך בהרצה. יחד עים זאת, ההקפדה על כמה כללים תאריך את חיי המנוע...". :wink:

פורסם
:shock:

יותר מדי כסף בשביל מכונית שמתנהגת פחות מדי (אלא אם Audi עשו קסמים עם ההיגוי המקלקל של ה-A3, ולפי כל חוות הדעת הם לא...).

אני יכול לחשוב על הרבה אופציות הרבה יותר מעניינות לנהיגה.

יש לי כמה שעות טובות על ה-TFSI הרגילה ולא הייתי שם את ההפרש על מכונית דומה, רק עם יותר אחיזה ויותר ביצועים (גם ה-TFSI יקרה מדי...). אחיזה גם כך יש יותר ממה שצריך, וביצועים לא חסר. אם כבר, היכולת לקבל את האוטו עם DSG זה יתרון. למכונית כמו ה-A3, שנעדרת כל מאפיין התנהגות ספורטיבי והיא רק כלי נהיגה מהיר ואיכותי, ה-DSG תפור כמו כפפה ואין ממש סיבה להתעקש על ידני.

אם כבר להחליף זה ל-GTI, שמבינים המקובלים עליי טוענים שיש לה הגה טוב יותר.

זו הבעיה. מה כבר יש שהרבה יותר מעניין לנהיגה מלבד הSTI\EVO, שהופסק ייצורן ובעיני, לפחות, לא מהווים כלי רכב סביר ליומיום? אני יכול לחשוב על B4 3.0R, אולי 159 ידנית, ובקושי על 325 ידנית (ולא נראה לי שזה sound logic לקנות כזה אוטו בידני, מטעמי סחירות וכו').

אישית, הייתי לוקח R32 אם היא הייתה מיובאת. הS3 נופלת מהGTI בלא מעט תחומים (כיול מתלים קשה יותר, אין DSG, מרחב פנים מצומצם בהרבה, מנוע חזק יותר אך "עגול" פחות ועם הרבה יותר לאג), וכראה שלא מציעה חוויה ספורטיבית עדיפה. והיא עולה עוד 100K. לR32 אין אף אחת מהבעיות האלו.

לילה באיזור נס הרים ואשתאול לאחרונה חשף את הבעיות של הGTI בצורה די יסודית: היא לא מחוברת מספיק, ולא מפוקסת מספיק ב10% הבאמת קיצוניים של נהיגה בכבישים כאלו. על כבישים מהירים יותר, מצד שני (תחשבו נתב"ג), היא כיף לא נורמלי... אם הS3 הייתה משפרת את המצב בכבישים איטיים וחלקלקים כאלו, אז אולי. אבל זה לא נראה ככה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

בהחלט רכב יפה ומרשים.

הייתי רוצה לשמוע את המנוע של הרכב היפה הזה 8)

לדעתי אחת החסרונות של אודי הם הדלק!

אתמול הסתובבתי ב"וואלה" ראיתי אודי A3 רכב שטוחן דלק, לדעתי חיסרון ענק.

(אתה תוכל להגיד כאחד שיש לו כזאת).

אבל בהחלט זה רכב טוב.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

הייתי מתחלף איתך בשמחה.

סיקור יפה ומעניין.

לדעתי אחד הרכבים היותר יפים שהגיעו לפה.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם
בהחלט רכב יפה ומרשים.

הייתי רוצה לשמוע את המנוע של הרכב היפה הזה 8)

לדעתי אחת החסרונות של אודי הם הדלק!

אתמול הסתובבתי ב"וואלה" ראיתי אודי A3 רכב שטוחן דלק, לדעתי חיסרון ענק.

(אתה תוכל להגיד כאחד שיש לו כזאת).

אבל בהחלט זה רכב טוב.

וואלה? איזו A3 "טוחנת דלק"? האם זו ה1.6? או שמא הTDI? או ה2.0TFSI, שעם 200 כ"ס עושה גם 1:10 במשולב?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני לא מצליח להבין למה עושים חשבון לבנזין ברכב שנירכש ב- 300K.

בואו ונראה: לרכב כזה יש ירידת ערך של (לפחות !) 10% לשנה, דהינו 30K או 2.5K לחודש + עלויות ביטוח לא מבוטלות.

וכאן באים ומחשבים אם הרכב יצרוך בנזין ב- 600 ש"ח לחודש או ב- 700 ש"ח לחודש טבין ותקילין...

באמת אני לא מבין.

פורסם
זו הבעיה. מה כבר יש שהרבה יותר מעניין לנהיגה מלבד הSTI\EVO, שהופסק ייצורן ובעיני, לפחות, לא מהווים כלי רכב סביר ליומיום? אני יכול לחשוב על B4 3.0R, אולי 159 ידנית, ובקושי על 325 ידנית (ולא נראה לי שזה sound logic לקנות כזה אוטו בידני, מטעמי סחירות וכו').

אישית, הייתי לוקח R32 אם היא הייתה מיובאת. הS3 נופלת מהGTI בלא מעט תחומים (כיול מתלים קשה יותר, אין DSG, מרחב פנים מצומצם בהרבה, מנוע חזק יותר אך "עגול" פחות ועם הרבה יותר לאג), וכראה שלא מציעה חוויה ספורטיבית עדיפה. והיא עולה עוד 100K. לR32 אין אף אחת מהבעיות האלו.

לילה באיזור נס הרים ואשתאול לאחרונה חשף את הבעיות של הGTI בצורה די יסודית: היא לא מחוברת מספיק, ולא מפוקסת מספיק ב10% הבאמת קיצוניים של נהיגה בכבישים כאלו. על כבישים מהירים יותר, מצד שני (תחשבו נתב"ג), היא כיף לא נורמלי... אם הS3 הייתה משפרת את המצב בכבישים איטיים וחלקלקים כאלו, אז אולי. אבל זה לא נראה ככה.

בקיצור, אנחנו מסכימים. ה-GTI עדיפה בשקלול כולל.

את ה-3.0R אני מכיר ואוהב, אבל גם מכיר בעובדה שהעדר הפוזה שלה מפריע לאנשים.

לגבי הסחירות של 325 ידנית - לא תהיה שום בעיה.

בכלל.

נהפוך הוא, יעמדו בתור.

ספורטיביות ייחודיות נמכרות בקלולה (כמו שבתי אומרת) ומעל המחירון.

יש גם 130i (אם תזמין), לא?!

ו2.0TFSI, שעם 200 כ"ס עושה גם 1:10 במשולב?

משולב זה כביש 6, כבישים מהירים וקצת בינעירוני...?!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...