Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ביחידה שאני משרת בה (בעצם בכל החיל), בכל הרכבים מותקנת מערכת איתוראן... עד לפני מספר שבועות המערכת נועדה בעיקר על מנת לעקוב אחר מיקום הרכב, אבל לאחרונה, בוצע כיול כלשהו לאיתוראן שברכבים, ומאז מסתמכים על זה על מנת למדוד את מהירות הנסיעה של הרכבים...

לפי מה שהבנתי (אני לא בטוח ב100 אחוז בכך, ככה שלא להסתמך על זה) המהירות נמדדת לאורך קטע כלשהו, כאשר מחלקים את אורך הקטע בזמן שנדרש לרכב לנוע מתחילתו ועד סופו, ולפי זה מחשבים את המהירות הממוצעת של הרכב...

במקרים שבהם המהירות המחושבת גבוהה מ95 קמ"ש, זה "קופץ" במחשב של החמ"ל הראשי בחיל...

עכשיו לשאלה...

האם זה קביל? האם ניתן להסתמך על האיתוראן על מנת למדוד מהירות נסיעה של רכב? לפי מה שידוע לי זה לא קביל, כלומר לא חושב שזה נבדק, וכי האמינות של המדידה הזאת מוכחת...

מישהו יכול לשפוך קצת אור בנושא?

תודה.

פורסם

הבעיה קצת יותר קשה ממה שאתה חושב.

גם אם המכשיר אינו קביל בבית משפט, כשמדובר ברכב צבאי עליו נוהג חייל (או איש קבע, לצורך העניין) ברוב המקרים לא יערך משפט כהלכתו אלא דיון מקוצר אצל קצין שידיעותיו המשפטיות מסתכמות במאמר שקרא בעיתון זה או אחר.

בקיצור, ובמילים אחרות - בבית משפט אזרחי יש סיכוי סביר להוכיח שהמדידה אינה נכונה. בבית משפט צבאי או בשיפוט מהיר מול קש"ז או קש"ב לא תספיק להגיע ג'ק רובינזון ותצא אשם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עם רכב צבאי לא משחקים. כשהייתי חייל ולצורך התפקיד הייתי מקבל רכב, תמיד הקפדתי באופן מיוחד לא לעבור על חוקי התנועה, ולו רק מעצם הידיעה שמערכת המשפט הצבאית שונה לגמרי ממקבילתה האזרחית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תשמע, העדיפות היא פשוט לנסוע לפי החוק, כי חבל על המאמץ.

דומה והנתאבל אתה יכול לחפש איזה פרוטוקול של משפט שבו מדדו מהירות בצורה דומה(זמן - מרחק) ובו יצא הנתבע זכאי ובזמן המשפט שלך לנסות להראות את זה ולערער שוב ושוב, עד שמישהו יבין שזה לא קביל ויוציא אותך זכאי.

אני, אם עדין הייתי משרת עדין בצבא, הייתי בטוח הולך איתם ראש בראש, אבל אני הייתי מאוד משועמם בצבא וכל השרות שלי הייתי יוצא זכאי מדברים בגלל כל מיני הנפצות קטנות שניתן למצוא בספרי חוקים.

אם אתה לא רוצה להסתבך, פשוט סע לפי החוק. בסה"כ אין לך לאן למהר בצבא המשכורת בחודש עדין לא תספיק לך לתחתונים חדשים.

פורסם

החוק הצבאי מגזים בצורה קיצונית בחלק מהמקרים.

לדוגמא, הפורד F350 החדשות מוגבלות אלקטרונית ל100 וקצת קמ"ש. לפי הרישיונות, המהירות המקסימלית המותרת ברכב הזה היא 80 קמ"ש. לא קל בכלל לנהוג את המפלצת הזאת על 80 קמ"ש בכביש מהיר, והמון נהגים שאני מכיר מקבלים דוחות ברכב הזה על ימין ועל שמאל.

אגב, מחשבה שעלתה לי בראש בדרך לעבודה.

יש בעיה טכנולוגית לא פשוטה עם מדידת מהירות בעזרת האיתורן, שאני לא יודע איך פתרו.

קודם כל, נדרש קשר רציף (או כמעט רציף) עם המוקד כדי להעביר בזמן אמת נתוני מיקום של הרכב. זה עולה לא מעט, להחזיק קו נתונים אלחוטי פתוח במשך כמה שעות.

שנית, אני מתאר לעצמי שהאיתורן מקבל את נתוני המיקום שלו ממערכת הGPS. הבעיה היא שGPS עובד בצורה דו-ממדית, וכשנוהגים בכביש שאינו מישור מושלם מדידת המהירות לא מדויקת בכלל.

ובכלל - אם רוצים לבדוק את מהירות הנסיעה של הרכב, למה לא לחבר את הספידומטר לאיתוראן ולהעביר את נתוני המהירות ישירות למוקד?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כשאני הייתי בצבא, קצין הבטיחות היה נעזר במש"ק משמעת והיה עושה אמבושים בכביש ראשי שהיה בבסיס.

בנקודה מסויימת היה עומד המש"ק ונותן סימן במכשיר הקשר שרכב מסויים חלף.

קצין הבטיחות ידע כמה שניות אמורות לחלוף עד שהרכב יגע אליו אם הוא נוסע במהירות המותרת שהיתה 50.

אבל לרוע המזל,הכביש הזה "משך" לנסוע גם 80 וגם יותר. כך יצא שאם הרכב היה צריך להגיע תוך 10 שניות והוא הגיע תוך 6 שניות, היה ברור שהוא נסע מהר

כמובן שקצין הרכב היה עוצר את הרכב, ומיד החייל היה מועבר למשפט.

במקרה אחר שהיה לי בכביש גדרה קסטינה, נסע לצידי רכב צבאי שבסופו של דבר עצר אותי כשהגענו לרמזור.

מהרכב יצא קצין מ.צ. שטען שנסעתי לפחות 110 כשמותר לי רק 80.

הגעתי לבית-דין. הוא היה שם וטען שנסע מאחורי ולצידי יותר מ-1 ק"מ ולא הצליח לעקוף אותי כשהוא היה במהירות 100 ומכאן קביעתו שנסעתי מעל 100 אך לא פחות מ-100.

כמובן הורשעתי.

באזרחות זה לא היה מחזיק מים אבל הצבא הכל יכול.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בתור נהג לשעבר בצבא אסור להתעסק איתם , בצבא הכל קביל כבר נשפטתי על ים שטויות שאפילו המפקד שלי שהיה איתי באוטו לא הצליח להוציא אותי מזה למרות שלא עברתי על שום חוק.

ודרך אגב אני בזמני שהפורד 350 הגיעו יכלו לבטל את ההגבלה בכך שאתה מחזיק את המפתח בסוויצ' כאילו אתה מניע את האוטו , ואז אתה יכול לנסוע יותר מ 80.

פורסם
החוק הצבאי מגזים בצורה קיצונית בחלק מהמקרים.

לדוגמא, הפורד F350 החדשות מוגבלות אלקטרונית ל100 וקצת קמ"ש. לפי הרישיונות, המהירות המקסימלית המותרת ברכב הזה היא 80 קמ"ש. לא קל בכלל לנהוג את המפלצת הזאת על 80 קמ"ש בכביש מהיר, והמון נהגים שאני מכיר מקבלים דוחות ברכב הזה על ימין ועל שמאל.

אגב, מחשבה שעלתה לי בראש בדרך לעבודה.

יש בעיה טכנולוגית לא פשוטה עם מדידת מהירות בעזרת האיתורן, שאני לא יודע איך פתרו.

קודם כל, נדרש קשר רציף (או כמעט רציף) עם המוקד כדי להעביר בזמן אמת נתוני מיקום של הרכב. זה עולה לא מעט, להחזיק קו נתונים אלחוטי פתוח במשך כמה שעות.

שנית, אני מתאר לעצמי שהאיתורן מקבל את נתוני המיקום שלו ממערכת הGPS. הבעיה היא שGPS עובד בצורה דו-ממדית, וכשנוהגים בכביש שאינו מישור מושלם מדידת המהירות לא מדויקת בכלל.

ובכלל - אם רוצים לבדוק את מהירות הנסיעה של הרכב, למה לא לחבר את הספידומטר לאיתוראן ולהעביר את נתוני המהירות ישירות למוקד?

GPS מודד 3D דהינו תלת מימד- קו אורך, קו רוחב, וגובהה. עוד דבר שהוא מודד על הדרך זה מהירות (הצלבה של לוינים), ברוב המקרים הוא יותר מדויק מהספידומטר ברכב.

איתוראן לא עובדים עם GPS אלה עם הצלבת ממסרים. יש אפשרות להוסיף ךמערכת GPS כדוגמת הנידות משטרה (שבהם זה לא בדיוק איתוראן)

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

במידה ואתה נשפט ביחידה, אכן החוקים פרוצים.

במידה ואתה נשפט בבית דין צבאי לתעבורה, בית הדין כפוף בדיוק לאותם חוקים ותקנות של בית משפט אזרחי..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לא מאמין שזה נכון, הרי האיתורן לא מדייק, יש לו סטייה של כמה עשרות מטרים שיכולה להתבטא, אני חושב, גם בטעות בחישוב המהירות. לא חושב בכלל שאיתורן מציעה את השירות הזה של מדידת מהירות, אבל את זה קל לברר, תתקשר לאיתורן ותשאל.

אגב, לי מותקן איתורן ברכב ויש שירות שנקרה BIG, שירות שאמור לעזור לך להגיע ממיקום למיקום, כמו GPS לרכב רק שעובד בצורה כזאת שאתה מחייג למוקד שלהם והם רואים איפה אתה ומסבירים לך איך לנסוע (שירות לא יעיל לדעתי). בכל מקרה, שניסיתי להשתמש בו היה צורך קודם להתחבר למעקב פעיל, לא כל הזמן האיתורן משדר, ואז הייתי צריך להסביר להם איפה אני ולאיזה כיוון אני נוסע. הקיצר אני מבין מזה שזה לא מספיק מדויק ולא מאמין שזה יכול להראות מה המהירות.

בטח יש כאן איזה עובד באיתורן או משהו דומה שיכול לתת תשובה חד משמעית בעניין.

פורסם
לא מאמין שזה נכון, הרי האיתורן לא מדייק, יש לו סטייה של כמה עשרות מטרים שיכולה להתבטא, אני חושב, גם בטעות בחישוב המהירות. לא חושב בכלל שאיתורן מציעה את השירות הזה של מדידת מהירות, אבל את זה קל לברר, תתקשר לאיתורן ותשאל.

אתה תתפלא לאיזה דיוק מגיע GPS אזרחי היום.

אני קניתי מקלט GPS מצ'וקמק ב-400 שקל והוא נותן קריאת מהירות מדוייקת להפליא, בבדיקה עם האוטו הוא מראה את המהירות של הרכב פחות 10%. שזאת הסטיה המכוונת שמכניסים לך לספידומטר.

האיתוראן משדר בפולסים כל בערך חצי דקה, דרך משדר RF רגיל (רדיו) והכל נרשם אצל ידידינו במחשבים.

אגב יוני, אתה בטוח שבאיתוראן מבצעים טריאנגולציה ע"י ממסרים? נשמע לי קצת מסורבל ומיותר בהתחשב בזה שאפשר להשיג מקלט GPS בגרושים היום....

או בקיצור - ההיגיון אומר מקלט GPS שקולט את הקורדינטות ומשדר רדיו שמשדר את המיקום לאיתוראן. בפועל? אין לי שמץ.

וכן מקלט GPS עובד בשלושה מימדים ועוד איך (מספק גובה, מיקום, מהירות, כיוון ביחס לצפון)

פורסם

למזלי אני כבר כמה שנים בלי איתורן ככה שמה שכתבתי מתיחס בוודאות למערכות קודמות, לגבי חדשות אני לא בטוח.

טיפ קטן, איתוראן לא קולט כמעט מקו באר שבע דרומה (נמסר ע"י המחלקה הטכנית שלהם לאחר תקיעה של רכב בתחנת דלק פז עין יהב)

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

• תוכן חדש...