Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נשמע לי קצת תמוה שאנשים כאן מעבירים ביקורת על רכב שעוצב ותוכנן מאפס, במיוחד כשהם עוד לא נהגו עליו, ולא ראו אותו בעינייהם שלהם.

אני חושב שאת הביקורות על המחיר, העיצוב וכל שאר הירקות יהיה יותר הוגן לשמור לאחר שיתפרסמו מבחנים במגזינים בארץ, ולא ליצור סטיגמות עוד לפני שהרכב יצא לאור היום.

אגב, הסיוויק החדשה - עד כמה שלא התלהבתי מהעיצוב החיצוני שלה מהתמונות - דווקא מצליחה לסובב לי את הראש כל פעם מחדש. בהחלט מרשימה. קצת "וואסחית", אבל מרשימה ובעלת נוכחות שאין להרבה מכוניות על הכבישים בארץ (במיוחד יחסית לגודלה הפיזי...)

אגב, ספק אם ישנו כלי רכב אחד בארץ שמתומחר בצורה "הוגנת".

הכל ביחס לחו"ל. אם מוצר א' נמכר בחו"ל ב1000 דולר ובארץ ב2000 דולר, ומוצר ב' נמכר בחו"ל ב1200 דולר וכאן ב1800 דולר, יש בעיה קשה איפשהו בשרשרת.

בשביל לדעת שמישהו ב"מאיר" צוחק על הלקוחות לא צריך לנהוג בה מטר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

וגם וגם. לא ממש צריך לראות את ה TYPE R בעיניים, או לנהוג בה, בכדי לראות אם היא לטעמך אם לאוו. מספיקה העובדה שהיא בעצם סיוויק הצ'בק מקושטת ומנופחת מעט. הסיוויק הרגילה, מבחינה עיצובית, כבר הגדישה את הסאה לטעמי. הקצנת אותה תפיסה, לא סביר שתשנה את דעתי.

פורסם
הכל ביחס לחו"ל. אם מוצר א' נמכר בחו"ל ב1000 דולר ובארץ ב2000 דולר, ומוצר ב' נמכר בחו"ל ב1200 דולר וכאן ב1800 דולר, יש בעיה קשה איפשהו בשרשרת.

אם יש לך מגזין חדש של CAR בסביבה (וכנראה שיש ;-)), תעלה לנו כדוגמא מה המחיר של גולף GTI והמחיר של הTYPE-R החדשה.

אביעד

פורסם

רגע רגע רגע.... שאני אבין.... זה חדש לך?

אתה יכול להגיד את זה על הרבה מאוד דברים שנמכרים בארץ, ולאו דווקא של "מאיר".

אגב, בתור אחד שמנסה לעשות את צעדיו הראשונים בעולם הייבוא, ובכלל ביזנס, אני בטוח שכל מי שחושב שתמחור מסויים לא הוגן - פשוט לא לוקח את המשתנים הנכונים בתחשיב.

תחשוב ש"מאיר" צריכים לקחת בלאי שנכנס לאחריות בתוך התחשיב, מיסים, עלויות שונות, וכמובן כמו כל עסק - רווח ברמה כזאת או אחרת.

תחשוב לדוגמא שחברה X מוכרת רכב Z עם אחריות לשנתיים.

הרכב הנ"ל ירד מפס ייצור שבדיעבד יודעים שיש בו FAULTY בגיר.

אחרי שנה 10 מכוניות שופכות גיר והיבואן חייב להחליף את הגיר + מכלולים שונים על חשבונו.

וזאת סתם דוגמא קטנה...

פורסם

זה פורום רכב זה?

היד פארק בשיא שלו זה מה שהולך כאן.

אפילו אם רציתי להגיב לכל הבורים כאן, ספק אם היו מבינים בכלל על מה אני מדבר. לכן חבל על הזמן.

דעתי לגבי הרכב.

מחיר: אין מה לעשות, מיוצר באנגלייה ופאונד עושה את שלו. זה גם לא מעניין יותר מדי את מי שמתעניין ברכבים מהסוג הזה.

מיחס למתחרים (שהם מיני S אלפה GTA אודי S3 ובסגנון) המחיר שלה יותר מבסדר.

להבדל מיצרנים אחרים (כמו גולף GTI קופרה וכו") לא מדובר לדגם זהה ביצור סדרתי עם מנוע חזק.

זה רכב שתוכנן להיות רכב ספורט. אם זה מנוע בסל"ד הנכון, ואם זה גיר 6 הילוכים וLSD ואם זה בסיס גלגלים גדול יותר ומתלים מכוונים לזה.

עיצוב: הגיע הזמן שיבוא מהשו שונה מכל הרכבים האפורים האלו.

אפשר לאהוב את זה ואפשר לא, אבל להגיד שהשעונים , או ידית לא במקום, זה כמו שלהגיד לעצמך שאתה דפוק.

הנדסת אנוש בשיא ,בכל מה שקשור לפנים של הרכב. רק אחרי זה בא עצוב.

כל מי שישב בסיוויק טייפ אר

דבר אחד מוזר בדגם הזה, זה מתלה אחורי. שלהבדל מטייפ אר יפני, לא עצמאי.

אבל כמו אפשר לרואת, למדו לכוון גם את זה

http://www.youtube.com/watch?v=7PdqWp1SYuM

בקיצור, עוד יראו וישמעו הרבה מהרכב הזה (לא בארץ כמובן)

רכב ספורט אמיתי עם נשמה טהורה.

Omnia mea mecum porto

פורסם
אם יש לך מגזין חדש של CAR בסביבה (וכנראה שיש ;-)), תעלה לנו כדוגמא מה המחיר של גולף GTI והמחיר של הTYPE-R החדשה.

אביעד

הGTI הבסיסית עולה 20,300 פאונד (ופה 215,000), הTYPE-R עולה שם 17,500 פאונד (ופה 239,000).

אגב, בתור אחד שמנסה לעשות את צעדיו הראשונים בעולם הייבוא, ובכלל ביזנס, אני בטוח שכל מי שחושב שתמחור מסויים לא הוגן - פשוט לא לוקח את המשתנים הנכונים בתחשיב.

תחשוב ש"מאיר" צריכים לקחת בלאי שנכנס לאחריות בתוך התחשיב, מיסים, עלויות שונות, וכמובן כמו כל עסק - רווח ברמה כזאת או אחרת.

תחשוב לדוגמא שחברה X מוכרת רכב Z עם אחריות לשנתיים.

הרכב הנ"ל ירד מפס ייצור שבדיעבד יודעים שיש בו FAULTY בגיר.

אחרי שנה 10 מכוניות שופכות גיר והיבואן חייב להחליף את הגיר + מכלולים שונים על חשבונו.

וזאת סתם דוגמא קטנה...

הכל טוב ויפה, אבל לא דיברתי על המחיר שלה ביחס לחו"ל, אלא המחיר ביחס למתחרות בארץ לעומת המחיר ביחס למתחרות בחו"ל, כך שכל הגורמים שציינת מתבטלים - הם הרי חלים גם על המתחרים (למשל הGTI). גם להם יש בדיוק את אותן עלויות, ועם זאת, הרכב שלהם זול יותר. איך?

לפי החשבון, הGTI נמכרת בארץ במחיר שהוא פי 10.59 מהמחיר בבריטניה בפאונדים. לפי אותו מכפיל, הTYPE-R הייתה צריכה להמכר כאן ב... 185K :roll: אז נניח שיש להם עוד עלויות, והיא הייתה מתומחרת בדיוק כמו הGTI. נניח. אבל מאיר בכוונה מתמחרים גבוה - והם לא מסתירים את זה - בשביל שאנשים כמו Godflash יחשבו שהם קונים פרימיום.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

לך הקדשתי הודעה נפרדת, מגיע לך.

זה פורום רכב זה?

היד פארק בשיא שלו זה מה שהולך כאן.

אפילו אם רציתי להגיב לכל הבורים כאן, ספק אם היו מבינים בכלל על מה אני מדבר. לכן חבל על הזמן.

השילוב הקטלני של רמה אינטלקטואלית מתוחכמת כמו המתלה האחורי של הTYPE-R (יען שבמקום מוח יש לך Torsion beam) + פונט כזה באמת מקשה על הדיון איתך, אבל אני אנסה בכל זאת. כפי שאמרתי, מגיע לך.

דעתי לגבי הרכב.

מחיר: אין מה לעשות, מיוצר באנגלייה ופאונד עושה את שלו. זה גם לא מעניין יותר מדי את מי שמתעניין ברכבים מהסוג הזה.

מיחס למתחרים (שהם מיני S אלפה GTA אודי S3 ובסגנון) המחיר שלה יותר מבסדר.

אני לא יודע איך שמת את הS3 והאלפא GTA בתור מתחרות לType-R. לפי אותו הגיון, הגולף שמתחרה בה היא לא הGTI אלא הR32. שים לב שלכל המכוניות האלו יש מחיר גבוה ב50% מהType-R בחו"ל ו50-60 כ"ס יותר. אולי גם פורשה קאימן מתחרה בה?

להבדל מיצרנים אחרים (כמו גולף GTI קופרה וכו") לא מדובר לדגם זהה ביצור סדרתי עם מנוע חזק.

זה רכב שתוכנן להיות רכב ספורט. אם זה מנוע בסל"ד הנכון, ואם זה גיר 6 הילוכים וLSD ואם זה בסיס גלגלים גדול יותר ומתלים מכוונים לזה.

בשום מקום עוד לא ראיתי שלType-R יש LSD. אולי לך יש (אבל לא הדיפרנציאל), לאוטו אין.

שישה הילוכים יש גם לGTI (וDSG, שלהונדה לא יהיה בזמן הקרוב), ובעצם לכל hot hatch אחר בקבוצה.

אתה טוען שלאחרות לא כיוונו מתלים? :roll:

לא מצאתי נתונים על בסיס הגלגלים, אבל אני מוכן להתערב שהוא זהה לרגילה.

עיצוב: הגיע הזמן שיבוא מהשו שונה מכל הרכבים האפורים האלו.

אפשר לאהוב את זה ואפשר לא, אבל להגיד שהשעונים , או ידית לא במקום, זה כמו שלהגיד לעצמך שאתה דפוק.

הנדסת אנוש בשיא ,בכל מה שקשור לפנים של הרכב. רק אחרי זה בא עצוב.

הנה אני אומר לעצמי: אתה דפוק. והוא באמת עצוב, זה שבא אחר כך.

כל מי שישב בסיוויק טייפ אר
מעניין שCAR התלוננו על תנוחת הנהיגה בסיוויק (אמרו שהכיסא גבוה מדי). כנראה שהם דפוקים ואתה נגיש אופטימאלית.

דבר אחד מוזר בדגם הזה, זה מתלה אחורי. שלהבדל מטייפ אר יפני, לא עצמאי.

אבל כמו אפשר לרואת, למדו לכוון גם את זה

http://www.youtube.com/watch?v=7PdqWp1SYuM

הונדה חוסכים כסף במתלה בשביל למכור את האוטו בזול בחו"ל, ואז באים "מאיר" וקורעים את הלקוח בארץ. יופי.

חצי מהמבחנים טוענים שהמתלים קשים מדי והאוטו לא שמיש על אספלט חרא, כלומר, בארץ.

בקיצור, עוד יראו וישמעו הרבה מהרכב הזה (לא בארץ כמובן)

רכב ספורט אמיתי עם נשמה טהורה.

אני מצפה לזה בכליון עיניים.

פורסם
וגם וגם. לא ממש צריך לראות את ה TYPE R בעיניים, או לנהוג בה, בכדי לראות אם היא לטעמך אם לאוו. מספיקה העובדה שהיא בעצם סיוויק הצ'בק מקושטת ומנופחת מעט. הסיוויק הרגילה, מבחינה עיצובית, כבר הגדישה את הסאה לטעמי. הקצנת אותה תפיסה, לא סביר שתשנה את דעתי.

גם אימפרזה טורבו ניראת מבחוץ בדיוק כמו אימפרזה רגילה...והיא עוד עם 4 דלתות - איכסה אמיתית לא?!

לא ייאומן התגובות פה.

פורסם

אתה טוען שלמראה אין מקום ברכישת או העדפת רכב? :roll: פשוט לא יאומן התגובות פה.

פורסם

בשום מקום עוד לא ראיתי שלType-R יש LSD.

.

בזה הוכחת את רמת הידע שלך ברכבים .

אין שום הגיון להמשיך אתך בדיון.

חח (אפילו לסיוויק רגילה 1.5 יפנית יש LSD)

והנה בשביל אנשים כמוך שחושבים שיש להם גיר הכי מהיר.

http://www.youtube.com/watch?v=gmMNRQ1GJ3o

שים לב לסוף. רכב עם "רק" גיר רגיל

הספק פחות מכולם שם, וקצת יותר איטית מה טייפ אר החדשה.

Omnia mea mecum porto

פורסם

חח

איפה כתוב שלTYPE-R החדשה יש LSD? אני לא אמרתי שאין, אמרתי שלא מצאתי. קשה להוכיח שאין משהו ("לך תוכיח שאין לך אחות"), אבל בוא תראה שיש אותו.

אם שמת לב, כרגע העלית סרטון שטוען שDSG יותר מהיר אפילו מהאדם הכי מהיר, ומפצה על נחיתות בכוח לעומת hot hatch אחרות.

אתה פשוט מדהים בכל פעם מחדש. האינטגרה שמופיעה בסרטון נראית כמו DC5, עם 220 כ"ס ומשקל באיזור 1170. זה 20 כ"ס יותר ו150 ק"ג פחות מהGTI, ועדיין הGTI עומדת איתה בתאוצות. לא רק זה, אלא שזה גם 20 כ"ס יותר ו100 ק"ג פחות מהCTR החדשה - ואתה עדיין טוען שהCTR מהירה יותר? LOL.

פורסם

כן מהירה יותר. ההבדל במשקל קטן, יש הבדלים בזמינות המנוע ויחסים בגירמערכת "drive-by-wire". . אבל זה לא הכוונה שלי.

אני בשום מקום לא אמרתי שDSG גיר לא טוב. להפך. גיר מצוין עם יתרונות וחרוסות.

הכוונה שלי הייתה, שלא הכול נגמר בגיר.

אין לי שום עניין להתווכח מה, יותר טוב ומה יותר מהיר.

אותי מעצבן בורות של אנשים, וכל הערסים שכותבים הונדה עם "ע"

ובכלל, חוסר כבוד כזה בוטה ליצרן מיוחד כמו הונדה.

שלהבדל מרוב היצרנים ,שומר על עקרונות ואיכות למשך כל השנים.

תמיד כל דגם חדש של היצרן הזה מביא משהו מיוחד וחדש לשוק הרכב.

אז אולי בחו"ל אפשר היה לנהל דיון מתורבת וענייני לגבי דגמים שלהם, אבל לא כאן.

כאן כל ילד, או סתם דימאגוג ,מתחיל לדבר על משהו שאין לו מוסג .

יש לכם בעיות עם המחירים, או יבואן? תדברו במקום אחר. אין לזה שום קשר לרכב אצמו.

עוד מהשהו שכחתי

דגמים 08 ישקלו 50 קילו פחות.

יורידו את הבידוד למנוע וראדיודיסק.

סתם אולי תרצו לדעת.

Omnia mea mecum porto

פורסם

ל-CTR יפניות באמת היה LSD לאורך הדורות, אבל הוא לא הגיע לשאר העולם (במרבית המקרים). גם הרכב שנמכר בארץ הוא חסר LSD.

מעבר לכך, אתה ממשיך לטעון שה-CTR היא חיית מסלול אמיתית, אבל העובדה היא שמאז צאתה ב-2001 היא קיבלה הרבה תלונות על תת היגוי ועל הגה לא מספיק "חי". אחר-כך עשו לה מתיחת פנים וסידרו חלק מהבעיות.

ד"א, אתה מוזמן להראות לי היכן לסיוויק 1.5 יפנית רגילה יש LSD, אני אשמח להיות מופתע.

ובאשר לסרטון שהעלית - ה-DSG הייתה מהירה יותר מהידנית, מה שדי סותם את הגולל על העניין, אבל בכל זאת - היא הייתה מהירה יותר גם מכל המתחרות, כולל המגאן, ורק האינטגרה הקלה משמעותית הייתה מהירה יותר. בקיצור - ההפך ממה שרצית להגיד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...