Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחר שמזה זמן רב הרכב מאוד לא יציב בסל"ד סרק ונכבה בכל פעם שמכניסים קלאץ, במיוחד על מנוע קר (במנוע חם הוא פחות או יותר עובד יציב), החליט אבא שלי להחליף מנוע צעדים. לאחר שנבדק חיישן הטמפ' וזה לא הוא, הוחלט להחליף את מנוטע הצעדים (הוא זייף עוד מאז שהרכב נקנה). המנוע הוחלף היום, ובינתיים הרכב עובד יציב מאוד בסרק וניכר שיפור. דבר נוסף הוא שלפני כן הרכב היה עובד קבוע (לא משנה לאחר כמה זמן, אפילו לאחר שעה נסיעה החום היה על רבע) בטמ"פ מאוד מאוד נמוכה (בערך על רבע ממד החום, במקום חצי במצב נורמלי ותקין). היום לאחר החלפת מנוע הצעדים החום מטפס עד החצי כמו שצריך להיות כבר אחרי 10 דקות, כלומר מגיע לטמפ' עבודה תקינה בזמן תקין. כמו כן הרכב מאיץ בצורה טובה יותר, לפני כן הרכב האיץ בצורה כבדה מאוד ואיטית, כעת הביצועים השתפרו.

אני מזכיר שום דבר לא הוחלף חוץ ממנוע צעדים, איך זה הגיוני שהטמפ' כעת תקינה ושהרכב מאיץ טוב יותר? זה שהסל"ד סרק התייצב ועובד יציב זה הגיוני הרי זו פעולת מנוע הצעדים, לדאוג לסל"ד סרק יציב. אבל מה הקשר לטמפ' המנוע שהיא כעת תקינה ולזה שהרכב מאיץ טוב יותר?

תודה לעונים.

הרכב הוא פיאט פונטו 1242 HSD שנת 98.

ROOONEEYY

פורסם

מחשב ניהול המנוע ברכב שלך קובע על סמך קריאה של חישן וואקום את התערובת. מכיוון שמנוע הצעדים שולט על האוויר שנכנס בסרק הוא שולט גם על קריאת הוואקום, כמן כן מחשב הרכב היהמצעשיר את התערובת כדי שהמנוע לא יכבה בסרק.

תערובת עשירה שווה מנוע קר יותר.

קריאת וואקום נמוכה שווה פחות העשרה בזמן תאוצה.

פורסם

או קיי ההסבר שלך הגיוני.

רק דבר אחד: אם התערובת כל הזמן הייתה מועשרת, איך זה יתכן שערך הלמבדה היה 1 ? הרי אם התערובת הייתה עשירה הערך היה צריך להיות פחות מ1. וכאן לכאורה הלמבדה הראתה תערובת אופטימלית. כיצד זה יתכן?

ROOONEEYY

פורסם

מי שביצע את ההחלפה אין לי מושג(זה אבא התעסק עם זה, הרכב שלו). אבל בוודאות לא הוחלף שום דבר אחר. לא תרמוסטט ולא שום חיישן אחר.

ROOONEEYY

פורסם

לא ממש מובנת לי השאלה שלך.

את בדיקת ה4 גזים ביצעתי במכון הטסטים ולא פעם אחת, ושם הלמבדה הראתה 1 עגול ויפה.

אשמח לשמוע עוד דעות איך בדיוק החפת מנוע הצעדים גרמה לכך שהרכב התחיל להתחמם לטמפ' נורמלית, ואיך הרכב התחיל להאיץ בצורה משמעותית טובה יותר.

ROOONEEYY

• תוכן חדש...