Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת האם יש ברשות מישהו ספר לרכב מסוג אאודי 80 שנת 86, כמו כן, אותו ספר לדגם של שנת 87.

אם לא, אשמח לקבל מס' תשובות.

באילו שמנים מומלץ להשתמש (צמיגות וחברה), עבור שמן מנוע(הומלץ להשתמש ב20W50 בפעם האחרונה ששאלתי, אך בספר הרכב ברוסית הומלץ 15W40 - אני אמנם רוסי אך יכולות הקריאת שלי מתחילות ומסתיימות בקריאה של שלטים ודברים מהסוג הזה), גיר, הגה כח, בלמים, קוד גיר KAL קוד מנוע RN

ומהי מידת החישוק והצמיג הגדולים היותר שניתן להרכיב.

כרגע שמן מנוע הוא ACDELCO 10W40, שמן גיר הוא DEXARON 3 נוזל הבלמים ונוזל ההגה כח מולאו במוסך בטיפול האחרון ואין לי מושג מה הם.

אני כרגע סטודנט בפרוייקט שחק של חי"ה (תואר הנדסאי אלקטרוניקה), אבל זה לא בדיוק התחום שאני מתחבר אליו ב-100%. פעם למדתי "מכונות" - כשלמדתי בקציני ים עכו- זה מקצוע שהיה לי קל להבין ונהנתי ממנו. רציתי להתקבל להנדסת מכונות בטכניון תחת הפרוייקט עתידים של הצבא אל הציונים שלי לא בדיוק מספקים.

אחרי שאסיים את לימודיי ההנדסאים הבנתי שאני יכול להתקבל ללימודי הנדסה בלי קשר לבגרות או פסיכומטרי.

רציתי לדעת מה דעתכם על הפקולטה באוניברסיטת בן-גוריון (מי שלמד או לימד), ואיך אני עובר להנדסת מנועים\רכב\שלדות (או כל דבר שקשור לרכב).

במקור השאלות הופנו אל מרק, אך בעצתו, הועברו לפורום הפתוח.

פורסם

מרק תותח בגרמניות האלה מה שהוא אומר לך קדוש.

בקשר לשמן מנוע, אני מציע ישנם במנוע שברשותך דחיפים (מרימים) הידראולים ולא כדאי להשתמש בשמן בעל צמיגות גבוה 20W50

המלצת היצרן בסביבת טמפ' נורמלית 15W40 אלטרנטיבה 10W40 כדאי יותר בקיץ. מבחינת היצרן זה שיקולים יותר כלכליים אני הייתי ממליץ על שמן טוב שמתאים יותר לטורבו או בעל איכות גבוה SL,SM לפחות SG.

בקשר לשמן גיר מתאים לתיבת הילוכים אוטומטית גם כן כדאי ללכת על שמן יקר יחסית ובעל איכות גבוה.

פורסם

יש לך המלצה על חברה ספציפית? SHELL, או אליי LM יותר טובים?

נ.ב. רציתי רק לעדכן בעניין אחר, מי שמכיר את הבעיות הרבות של הרכב שלי, בטוח זוכר שדיברתי על בעיה בגיר, ועל כך שיש ממנו נזילה ומכה בעת העברה בין המצבים, אז הסתבר שהנזילה היא מחיבור צינור מדיד השמן (מהחלפת השמן שביצעתי לפני קצת פחות משנה - וכל מי שאמר שלא כדאי להחליף את השמן אם לא ידוע מתי הוחלף מפאת סכנה לגיר, אובכן, הגיר עדיין חיי), והגיר במצב טוב, יש לבצעה כיוונון של הגיר ולטפל בחלק מסויים שאת שמו איני זוכר.-מצטער שהמשכתי זאת כאן פשוט לא מצאתי את האשכול הקודם שלי.

פורסם

תוכל לרכוש ספר בקישור:

http://www.haynes.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?catalogId=10001&storeId=10001&categoryId=14502&langId=-1&parent_category_rn=10215&top_category=10001

שמן מנוע מתאים למנוע שלך (בחר אחד מהם) :

SUPER LEICHTLAUF 10 W-40

LEICHTLAUF 10 W-40

FORMULA 3 PRO TECH 15 W-40

נוזל תיבת הילוכים אוטומטית- ATF lll

נוזל הגה כוח מקורי או שווה ערך המתאים לתקן G 002 000

כגון של LM

CENTRAL HYDRAULIC SYSTEM OIL

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...