Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 144
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לילה טוב לכולם.

יסלחו לי כולם, אבל לעניות דעתי אין בתאונה הזו שום דבר משמעותי מבחינת המלחמה בתאונות הדרכים, ואני אבאר מדוע.

לדעתי המקרה של שני התאומים, הנו כל כך חריג, כל כך קיצוני, מזעזע וטראגי שזה לא נתפס !

אבל, וזה אבל גדול, דווקא בגלל שמדובר על מקרה כה קיצוני ולא שכיח, קל ליפול לרעש שהתקשורת מייצרת סביב האירוע דנן ולהתעלם מהמלחמה האמיתית שגובה את מרבית הקורבנות והפצועים, ולהלן הרשימה המאוד חלקית:

- תשתית רעועה.

- חינוך לקוי וכושל לנהיגה והתנהגות כביש הן בשלב למידת הנהיגה טרם הרישיון וכן גם לאחריו.

- היעדר תכנית מסודרת, המגובה בתקציב אמיתי ואפקטיבי למלחמה בת"ד, תוך ריכוז מאמץ בייעדים מוגדרים והתחייבות

ללוחות זמנים מוגדרים.

על כן, חשוב היה לי לציין עד כמה אנו חוטאים למטרה כשאנו עושים רעש כה רב וכה מוצדק סביב נהג מסומם שהרג בנסיבות החמורות ביותר חפים מפשע, אך לא עושים רעש רב ומוצדק לא פחות סביב נהג אוטובוס שמעמיס קרוב ל- 100 ילדים לאוטובוס רעוע שנפסל מלעלות על הכביש, או לחלופין, כאשר רואים בטלויזיה איזה שמוק שבעבור בצע כסף מנפיק רישיונות נהיגה לנהגים שרשיונם נפסל ! והוא אפילו לא נעצר או מעוכב ע"י משטרת ישראל !

אותו נהג מסומם - הוא מכונת הריגה בפוטנציה שמתישהו פוגעת, ובמקרה שלפנינו, נבואה קודרת זו אכן התממשה.

אבל עדיין מדובר באדם (נבלה) אחד !

אותו מנפיק רישיונות מנוול שולח לכביש, על בסיס יומי, עשרות מכונות הריגה פוטנציאליות - וכעת חישבו נא על הנזק לרכוש וחיי אדם ותבינו עד כמה העיוות זועק לשמיים, מאחר ואם יתממש הגרוע מכל - הכל מתכמת לסכום של חמש מאות שקל החתיכה.

מזעזע לא ? ! ואיפה אנחנו? ואיפה המשטרה? ואיפה החקיקה והתקינה ??

פותחים את העיתון ומחכים לבום הבא.... וזאת לעניות דעתי הטרגדיה האמיתית- לא הרעש בגין הטרגדיה המוטורית הנוכחית, אלא השקט שיבוא אחריה....וחוזר חלילה.

נקווה לטוב.

פורסם

סלחו לי אבל זה נשמע לי קצת מופרך שהוא גם הסניף גם עישן וגם שתה אלכוהול.

אני מריח קצת סירחון משטרתי פה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

רק החמרה בענישה תביא לכך שאנשם ישקיעו קצת יותר מחשבה לפני שהם שותים ונוהגים.

לדעתי צריך להיות חוק שאומר שנהג שנתפס נוהג בשכרות או בהשפעת סמים יכנס לכלא לחודש בלי קיצורים בלי עבודות שירות וכדומה , בנוסף נהג שיהיה מעורב בתאונה כשהוא שיכור או בהשפעת סמים יכנס לכלא למס' חודשים תלוי לפי חומרת התאונה.

ועכשיו יקפצו כולם שזה חמור מידי אבל ברגע שיכנסו 10-20 אנשים לכלא אז אולי אותם "גברים" שמחליטים לצאת לכביש שהם שתויים ("אני יכול לנהוג , זה לא משפיע עליי") יוותרו על התענוג לשהות בכלא למשך חודש.

פורסם
סלחו לי אבל זה נשמע לי קצת מופרך שהוא גם הסניף גם עישן וגם שתה אלכוהול.

אני מריח קצת סירחון משטרתי פה.

מופרך? אני אמנם לא מעשן ובטח שלא מסניף, אבל לא קשה לי לדמיין מצב בו הוא נמצא במסיבה, שותה, מעשן ג'וינט ואז מישהו מזמין אותו לשירותים להריץ איזו שורה.

תרדו מזה, רצח בחיים זה לא יהיה, פשוט כי זה לא - הוא לא התכוון להיכנס באותם 4 אנשים, זה קרה עם כל הנסיבות המחמירות וכל הצער בלי כוונה ולכן זו הריגה ולא רצח.

החיים זה לא שחור ולבן. ברור שהוא לא רצה להרוג את אותם אנשים, אבל כוונה אפשר להוכיח בבית משפט גם בלי שבנאדם הוציא סכין, צרח "אני הולך לרצוח אותך עכשיו" ודקר מישהו 20 פעם בלב. בהחלט יכול להיות שבנאדם שנכנס לרכב כשהוא לחלוטין שתוי/מסומם במידה מסוימת (והמידה כנראה לא הייתה גבוהה מדי אם הוא היה מסוגל בכלל לנהוג), ידע שיש סיכוי סביר שהוא יעשה תאונה ואפילו יהרוג מישהו, ולעצם העובדה שהוא בכל זאת החליט לנהוג יש משמעות לא קטנה ביחס לקביעת סוג העבירה. כלומר יכול להיות שהוא יצר את המצב הזה מדעתו הוא ובאופן נשלט (החליט לשתות ולהסתמם ואח"כ החליט לנהוג), ולכן כן מוטלת עליו אחריות פלילית. (והחוק מאפשר את זה גם כסוג של הרתעה, כי הרי כל אדם יכול לטעון "הייתי שיכור ולא מודע למעשיי" ולעיתים זה פשוט שקר גמור).

רוני (היתרון בכך שחברה שלך לומדת משפטים :wink: )

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
תרדו מזה, רצח בחיים זה לא יהיה, פשוט כי זה לא - הוא לא התכוון להיכנס באותם 4 אנשים, זה קרה עם כל הנסיבות המחמירות וכל הצער בלי כוונה ולכן זו הריגה ולא רצח.

גם הריגה זה חמור מאוד.

עפ"י התאוריות שלכם, אפילו גרימת מוות ברשלנות יהיה חמור מדי בשבילו.

המשפט בארץ...

Xbox12341

פורסם

בכלל לא, טוב שהאשימו אותו בהריגה - אבל לפחות לדעתי, הוא לא רצח כי הוא לא התכוון להרוג אותם (אלא אם כן יוכיחו כמובן שהוא בכוונה נכנס לרכב).

לרוני - תודה על ההארה, את האמת עכשיו זה נשמע לי הגיוני - מה גם שהעובדה שהוא עבר באדום יכולה ליצור פרצה לעורך דין "להוכיח" כי הוא ראה את האדום ובכל זאת עבר.

בן. (ששנה הבאה הולך כנראה ללמוד משפטים 8))

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

ענישה לא ענישה.

your barking @ the wrong tree

חינוך ומודעות.

ואחריות של הממסד.

אלה חסרים לי יותר מאשר רצון עז לממש את יצר הנקמה אף על פי שהנקמה הינה האחות החורגת של הצדק.

ושוב, אל תאמינו לכל דבר שכתוב בעיתון שכן ידוע במה עוטפים עיתונים של אתמול - דגים.

כך אני מאמין.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם
שמעתם את התאורייה שהאח שנהרג היה הנהג?

לא הגיוני.

הגופה של האח הייתה ממוקמת במושב שלצד הנהג.

הפצוע היה ממוקם במושב הנהג.

Xbox12341

פורסם

דבר אחד בטוח יצא מהסיפור הזה , דיכטר החליט שבאו כול הקיצים ולחץ על המשטרה להגביר אכיפה , וראו זה פלא , מה אוכפים ? מהירות .

מה שייכת מהירות לעבירת רמזור אדום/נהיגה בשכרות/נהיגה מסוממת ? למשטרה הפתרונות

ודרך אגב היום נסעתי במונית לבדיקה בבי"ח , בדרך הוא האיט בכביש שני נתיבים שכולם נוסעים בו 100 (כביש עירוני אבל כזה ש70 לא שייך ) , שאלתי למה והוא אמר שחצי שעה לפני כן ישב שם ממל"ז , ואח"כ עברה אותנו מכונית של משטרת התנועה , לפי הבדלי המהירויות , אני מעריך שהוא נסע על לפחות 140 . משמע שהמשטרה על עצמה לא אוכפת מה שהיא אוכפת על הנהגים

אז זה התוצאה של התאונה

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

משום מה גם בכתבות סיכום שבוע בכבישים המשטרה דואגת להדגיש כמה "עברייני מהירות" היא תפסה

מתוך כל התאונות שהתפרסמו בתקשורת השבוע, אפילו אחת לא נגרמה בשל מהירות גבוהה מהמותר (להבדיל ממהירות גבוהה ביחס לתנאי הדרך, שזאת מהירות משתנה בכבישים שונים ובזמנים שונים)

למה? כי הכי קל לאכוף מהירות, לעומת מעבר ברמזור אדום למשל

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מישהו בבקשההה מוכן להסביר לי!!

איך המשטרה הגיעה למסקנה שהוא נהג בדיוק ב 171 קמ"ש?....

ולמה אתמול שקראתי את אותה כתבה רשמו 140?...מה המשטרה פשוט מהמרת על מספר ורושמת אותו בכתב האישום?...הרי ברור שבעבירת מהירות הוא לא יורשע...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3375773,00.html

פורסם
רק החמרה בענישה תביא לכך שאנשם ישקיעו קצת יותר מחשבה לפני שהם שותים ונוהגים.

לדעתי צריך להיות חוק שאומר שנהג שנתפס נוהג בשכרות או בהשפעת סמים יכנס לכלא לחודש בלי קיצורים בלי עבודות שירות וכדומה , בנוסף נהג שיהיה מעורב בתאונה כשהוא שיכור או בהשפעת סמים יכנס לכלא למס' חודשים תלוי לפי חומרת התאונה.

את הקטע של החמרה בענישה יחבקו בשתי ידיים. ונחש על איזה עבירות יחמירו את הענישה? על שכרות? אחוז זניח. על אי מתן זכות קדימה? כנ"ל. על מהירות מופרזת? המממ...

בהחלט יכול להיות שבנאדם שנכנס לרכב כשהוא לחלוטין שתוי/מסומם במידה מסוימת (והמידה כנראה לא הייתה גבוהה מדי אם הוא היה מסוגל בכלל לנהוג), ידע שיש סיכוי סביר שהוא יעשה תאונה ואפילו יהרוג מישהו

אתה לא ממש מתכוון לטעון כאן ברצינות שאדם שהיה גם שיכור וגם מסומם היה מודע להשלכה כלשהי של מעשיו, נכון? בשביל זה לא צריך ללמוד משפטים.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תוכן חדש...