Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לפני כשנה נפלתי בפח כשרכשתי לאישתי סיטרואן קסרה 1999 דיזל, ולאחר הקניה התברר כי מד האוץ זוייף עד לכדי 160,000 קילומטר. הנושא נמצא כיום בטיפול משפטי, ושאלתי היא כזו:

אני מחפש כיום רכב לעצמי, לאחר שמכרתי את האופנוע לפני מספר שבועות.

לאור הנסיון המר שהיה לי עם הרכב של אישתי, אני מן הסתם חושד כעת בכל רכב, שמא אפול שוב בפח, למרות שהסקתי מסקנות מהרכישה הקודמת. האם קיימת דרך ודאית לאימות מד האוץ ברכב משומש בקניה מאדם פרטי.

תודה מראש

מוריס חסון

פורסם

הכי חשוב ולפני הכל - איך נראה ונשמע המוכר .

א. רק מפרטי שזיהית ברישיון נהיגה . ר.רכב . ת.ז. ואתה נמצא בתוך הכתובת הרשומה.

ב. חשבוניות ותדפיסי טיפולים ממחשב המוסך עם חותמת וחתימה , כולל קריאות מונה . - אם אין ,- הוא טיפל אצל חאפר ואז מה היתרון של "יד פרטית" ?

ג. רשם המשכונות.

פורסם

תודה על התשובה.

אני רוצה לקנות אלפא 146 יד 3 שנת 1996 עם 145,000 ק"מ.

המוכר מבקש מחיר מחירון ולא מוכן להתגמש.

הוא מוכן להציג ספר טיפולים מלא במוסך מורשה ומשתף פעולה בבקשת היסטוריית טיפולים ממוסך היבואן, מוכן להתחייב בבדיקה. רק מה, אני צריך לנסוע אליו לנהריה ואני גר בביצרון (אזור אשדוד).

האם העיסקה כדאית?

האם הרכב אמין ובטיחותי?

האם עלות האחזקה שלו יקרה?

שוב תודה

מוריס חסון

פורסם
תודה על התשובה.

אני רוצה לקנות אלפא 146 יד 3 שנת 1996 עם 145,000 ק"מ.

המוכר מבקש מחיר מחירון ולא מוכן להתגמש.

הוא מוכן להציג ספר טיפולים מלא במוסך מורשה ומשתף פעולה בבקשת היסטוריית טיפולים ממוסך היבואן, מוכן להתחייב בבדיקה. רק מה, אני צריך לנסוע אליו לנהריה ואני גר בביצרון (אזור אשדוד).

האם העיסקה כדאית?

האם הרכב אמין ובטיחותי?

האם עלות האחזקה שלו יקרה?

שוב תודה

מוריס חסון

לא ספר טיפולים,- קל מאד לדפוק חותמות ותאריכים.

רק חשבוניות ותדפיס מחשב המוסך שמפרטים כל O רינג ואום שהוחלף בפועל.

פורסם
האם היא בצבע לבן?

כי ראיתי לא רחוק מהבית שלי 146 לבנה למכירה ממש בובה.

אכן לבנה, אבל איך נדע אם מדובר באותו הרכב?

פורסם
לא ספר טיפולים,- קל מאד לדפוק חותמות ותאריכים.

רק חשבוניות ותדפיס מחשב המוסך שמפרטים כל O רינג ואום שהוחלף בפועל.

הצלחתי להשיג את הבעלים הראשונים של הרכב, אישה שאימתה קילומטראז' מכירה שלה (כ-120,000). כמו כן קיבלתי מהמוסך המרכזי בפקס את כל היסטוריית הרכב כך שהקילומטראז' תואם פחות או יותר. מה שמוזר שהבחור קנה את הרכב מהאישה לפני כ-4 חודשים ועשה עליה כ-25,000 ק"מ והוא כבר מוכר, בטענה שהוא רוצה ב.מ.וו.

פורסם

אני אישית הייתי חושד ברכב שנמכר ארבעה חודשים לאחר שנקנה. למעט מקרים יוצאי דופן אנשים לא נוהגים להחזיק רכב תקופה כ"כ קצרה, אלא אם הרכב מתגלה להם כבעייתי לאחר הקנייה. ממליץ לנהוג בתשומת לב יתרה.

פורסם
ב. חשבוניות ותדפיסי טיפולים ממחשב המוסך עם חותמת וחתימה , כולל קריאות מונה . - אם אין ,- הוא טיפל אצל חאפר ואז מה היתרון של "יד פרטית" ?

צר לי לאכזב אותך ידידי עלום השם.

הקסנטיה שלי טופלה על ידיי, בבית, והטיפולים היו פי כמה וכמה יסודיים מכל מוסך שתכנס אליו, בנוסף, במצב כזה אני יכול להבטיח לך שאכן הוחלפו החלקים, והחלקים היו איכותיים, השמן היה איכותי יותר ממה שתקבל במוסך,

אני גם אוסיף עוד משהו.

לתקלות קשות יותר, שעוד אין לי אומץ לתקן בעצמי, יש לי מכונאי שאני עובד איתו באופן קבוע, בחור טוב ואמין, והכי חשוב, מכיר את הקסנטיה טוב, אני מביא לו חלקים שאני בוחר, הוא עושה את העבודה, אני נמצא לידו, אני רואה כל מה שהוא עושה, אי אפשר לחפף, והתיקון מתבצע כמו שלא תראה לעולם בשום מוסך "מורשה" (המילה הזו היא אלוהים בשביל יותר מידי אנשים)

אז באמת, מה היתרון? עדיף להכניס רכב למוסך, להגיד "צריך טיפול" וללכת, מצויין, מופיע במחשב שהרכב עבר טיפול. העיקר שבמודעה ביד2 רשום טופל רק במוסך מורשה.

פורסם

ארז, אני מסכים איתך לחלוטין.

כך עשיתי שנים עם אופנועים (עם רכבים אני פחות אמיץ... יש שם יותר מדי מחשבים וחיישנים עבורי).

עם זאת, אתה חייב להסכים איתי שהערך המוסף של טיפול ביתי, איכותי ואיכפתי הוא אפקטיבי רק עבורך ואם הרבה מזל, עבור רוכש פוטנציאלי שמעריך זאת ויודע לזהות זאת תחת מכסה המנוע (או בכל מקום אחר).

קונה מן השורה (כמו פותח שרשור זה), לא ידע לזהות את הטיפול האוהב שאתה מעניק לרכב ויצטרך לסמוך על המילה שלך.

בחור כזה (פותח השרשור) כבר נכווה בעבר ממוכר שהאדיר את הרכב שמכר ורק בדיעבד הבחור גילה שעקצו אותו (הוא מציין שהוא נמצא בתביעה משפטית נגד המוכר).

מטבע הדברים, הוא חשדן הרבה יותר ונוטה לקבל את דברי המוכר בערבון מוגבל מאוד וניתן להבין זאת.

לצערך ולצער כולנו, לטיפול האוהב שלך יש ערך מוסף במכירה רק במקרים ספורים מאוד ובמרבית המקרים האחרים, אין לרוכש הפונטציאלי שום דרך לאמת את סיפורי המוכר פרט לניירת מסודרת ושוטפת של תיעוד טיפולים.

אגב, מי שטורח לשמור ניירת כזאת באופן מסודר ועקבי, סביר להניח שאכן עשה כל שביכולתו לשמור על הרכב במצב תקין ומטופל בכל עת. אחרת, אין לניירת הזאת כל ערך.

בברכה,

רפי.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם
האם קיימת דרך ודאית לאימות מד האוץ ברכב משומש בקניה מאדם פרטי.

הדרך היחידה האמינה הינה אם טיפל רק במוסכים והוא נותן לך אישור לקבל מהם את כל הניירת המתאימה.(לדוגמא האימפריזה שלי טופלה אך ורק במוסך המרכזי של סוברו וכמובן שבכל טיפול הם רשמו את הקילומטרים שהיא עברה)

הדרך השניה הינה אם יש לך מוסכניק שהינו בחסד אל והוא יביט ברכב ויתן לך הערכה. - זוהי שיטה פחות טובה.

הדרך הכי גרועה, אבל גם עובדת, הינה ע"פ "כמות השומן" שהצטבר ברכב, בכל רכב יש נקודת מגע עם אנשים ושם הוא נשחק יותר, ישנן משהו כמו 10 נקודות כאלו ולפיהן ניתן לזהות האם נסעו בו הרבה, חלק מהנקודות הן : ידית ההילוכים, ידית דלת, משענת יד, דוושה, ריפוד כיסא ועוד כמה שאני לא זוכר.

פורסם

הדרך השניה הינה אם יש לך מוסכניק שהינו בחסד אל והוא יביט ברכב ויתן לך הערכה. - זוהי שיטה פחות טובה.

.

זו השיטה המועדפת עליי

אין כמו ללכת עם הרכב למוסכניק שאתה מכיר ומעריך שירים את הרכב על ליפט

ויגיד בדיוק מה מצבו..

יעשה זאת טוב הרבה יותר ממכונים כלליים,שעסוקים בכסת''ח

ולרוב לא מכירים כלל את הרכב :shock:

כמובן בהנחה שאתה לא קונה יונדאי גטס/מזדה 3 :lol:

porsche 914,2.0,1970

• תוכן חדש...