Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל לשים רדיאטור טוב יותר ממה שקיים בראלי שלי.

כמו כן אני שוקל ברצינות להעיף לכל הרוחות את מערכת המיזוג.

מישהו יכול להמליץ לי על אדם שבונה רדיאטורים או על מישהו שיכול להתאים לי רדיאטור מרכב אחר, רדיאטור גדול יותר אשר יקרר את האוטו בצורה יותר טובה מהנוכחי.

תודה.

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם

מישהו יכול להמליץ לי על אדם שבונה רדיאטורים או על מישהו שיכול להתאים לי רדיאטור מרכב אחר, רדיאטור גדול יותר אשר יקרר את האוטו בצורה יותר טובה מהנוכחי.

תודה.

לא מבין , לוותר על המיזוג?

שאתה תזיע מחום בשביל שלאוטו יהיה קר ? :shock:

UN-FUCKEN-BELIEVEABLE

פורסם

אם חוץ מלהפעיל מיזוג, גם תפעיל חימום על מקסימום זה גם יעזור קצת לקרר את המנוע :wink:

היה פה כבר שרשור בנושא, דוד המליץ על להשאר עם הרדיאטור המקורי - וב 106ים (ובכלל) נראה לי ששווה לסמוך על מה שהוא אומר.

אם אתה ממש מתעקש - בקיבוץ נחשונים עושים רדיאטורים לפי הזמנה ושמעתי המלצות עליהם מאלפיסטים שבנו אצלם.

פורסם

תודה.

לא מבין , לוותר על המיזוג?

שאתה תזיע מחום בשביל שלאוטו יהיה קר ? :shock:

UN-FUCKEN-BELIEVEABLE

יאומן ועוד איך.

אני שונא את המיזוג בראלי (מי ישמע איזה מיזוג), וזה לא שאני כל היום נוסע עם האוטו.

המזגן בראלי 1.3 מסרס את האמא של המנוע, וזה בלתי נסבל.

הרדיאטור שיושב אצלי כיום הוא מקורי אבל כבר עייף.

לשפץ אותו אי אפשר, היות ורוב הסיכויים שהוא יהרס בזמן הנסיון לשפץ אותו כתוצאה מבלאי טבעי.

אישפוז, דיברת על נחשונים, יש לך טלפון שלהם?

ידוע לך על סדר גודל של מחיר?

פורסם

גילעד, אני חושב שקיבלת כבר תשובה.

אני בהחלט מאמין שכל רכיב ניתן לשידרוג ואי שם קיים הרדיאטור שיתאים ל-106 שלך ויהיה טוב יותר.

אבל !

אם אפשר להסתדר עם הרדיאטור המקורי למה לך להכנס להרפתקאות מיותרות ?

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

איך אתה רואה את העניין בלהסתדר.

נראה לי שהרדיאטור שלי בסוף ימיו.

אולי אני מגזים אבל יש לי תחושת בטן, כל מי ששאלתי אמר לי שיש סיכוי טוב שבזמן הניקוי הוא עלול להיהרס.

אני מצידי בכייף הייתי מפרק אותו ושולח אותו לניקוי איכותי, אבל אני מפחד שהוא יהרס.

דיויד אתה מכיר רכיב חלופי לרדיאטור ב-106 ראלי?

אולי מרכב אחר אשר יכול לשבת 1:1 בראלי?

פורסם
איך אתה רואה את העניין בלהסתדר.

נראה לי שהרדיאטור שלי בסוף ימיו.

אולי אני מגזים אבל יש לי תחושת בטן, כל מי ששאלתי אמר לי שיש סיכוי טוב שבזמן הניקוי הוא עלול להיהרס.

אני מצידי בכייף הייתי מפרק אותו ושולח אותו לניקוי איכותי, אבל אני מפחד שהוא יהרס.

דיויד אתה מכיר רכיב חלופי לרדיאטור ב-106 ראלי?

אולי מרכב אחר אשר יכול לשבת 1:1 בראלי?

1 לרדיאטור של הראלי אין כל קשר למזגן.כל הראלי דור 1 נוסעות על רדיאטור שבהחלט מספיק מבחינת גודל.במקרה הכי גרוע,בפקקים בימים חמים,האוטו יטפס לשלות רבעי סקאלה.אין בזה שום דבר רע ואין מה להילחץ.

2 עדיף להתקין תרמוסטט אחר ויוניט שיפתח את המאוורר מוקדם יותר,זה כל הסיפור.

3 אם בכ"ז העיניין עד כדי כך מפריע לך,שים לו רדיאטור של MOCAL. ניתן להזמין אחד מדיימון טוויקס והעלות כולל משלוח מגיעה לכ3000 ש"ח.

4 אם אתה רוצה להיות שקט,שים לו יוניט שיפתח מאווררים מוקדם ושים לו רדיאטור של ראלי דור שני.אני עשיתי את זה ואני מאוד מרוצה.גם בימים ממש חמים אני לא עובר חצי סקאלה.

5 ניתן להשיג את החלקים הנ"ל בכל מוסך פיז'ו סיטרואן.כל מוסך גם ישמח לתת לך מחירים מדוייקים על עלות העבודה.אם תרכוש את הרדיאטור לבד ב VALEO שבת"א תחסוך כשלושים אחוז.גם ההרכבה כלל אינה בעייתית וכוללת רק הורדה של הפגוש הקידמי (4 ברגים),הורדת הרדיאטור והרכבת החדש.זו עבודה שלוקחת גג שעתיים וכל החלקים של הMK2 מתאימים בולט און לMK1.את התרמוסטט והיוניטים יש בכל מוסך פיז'ו,זה עולה גרושים.

ד"א- ההרכבה עצמה לא זולה ועדיף להשקיע בזה קצת זמן ולעשות את זה לבד.

5 אה!!! הכי חשוב- אם אתה ממש רוצה ביטחון מלא,חבר לך במקום המאוורר הקידמי (מיניאטורי בגודלו) מאוורר של סיטרואן ג'אמפי.הוא כפול בשיטחו,מתאים בדיוק ויכולת הקירור שלו מפחידה.

עם כל "אמצעי הבטיחות" האלה,אין סיכוי שהאוטו שלך יתקרב בכלל לחצי סקאלה.גם עם מזגן,גם בפקק וגם בכלל. המאוורר עצמו עולה בערך 500 שקל.

(אלא אם יש לך קומבינות עם עובדים של חברת פיאט-הפיאט סקודו זהה לג'אמפי מכאנית ויש להם את אותם מאווררים).

קיץ נעים.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

את התרמוסטט כבר החלפתי ל-83 מעלות.

את היוניט השארתי כרגיל.

כשהאוטו עומד החום נמצא באיזור שבין החצי לשלוש ת'רבע.

בנסיעה המד עולה לאיזור השלוש תרבע ולא יורד ממנו.

גם כאשר המאווררים נדלקים שום דבר לא משתנה.

אז לא נראה לי שפתיחה מוקדמת תשנה משהו, תקן אותי אם אני טועה.

יכול להיות שהמד מזייף? :shock:

לדעתי הרדיאטור כבר עשה את שלו, עכשיו נותר לי למשוך את זה תקופה ואז לשים חדש.

במה שונה הרדיאטור של ה-MK2 מה-MK1?

בלובינסקי רדיאטור לדור 1 עולה 1250 שקל, אתה טוען שב-VALEO רדיאטור יעלה לי 30% פחות??? :p

אני אשמח אם תיתן לי את הטלפון שלהם על מנת שאני אוכל להרים טלפון לבירורים.

פורסם

לפני שאתה מתחיל להחליף דברים, בדקת אם אולי המעברים של המעבה של המזגן סתומים?

המעבה יושב לפני הרדיאטור, ואם יש נזילות גז במעבה, פני המעבה מצופים בשמן מהמזגן שקולטים את כל הג'יפה והאבק.

הג'יפה הזה סותם את מעבר האוויר במעבה, וזה אותו אוויר שעובר ברדיאטור.....

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

לדעתי תוסיף קולר שמן למנוע. כי בעיית חום המנוע נובעת מכך שחום שמן המנוע מועבר

למים (תסתכל מסביב לפילטר שמן יוצאים 2צינורות שמתחברים לצינור שיוצא מבית הטרמוסטט).

לדעתי ביטול קירור השמן באופן הזה והוספת קולק לשמן בנפרד תפתור את הבעיה.

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

למים (תסתכל מסביב לפילטר שמן יוצאים 2צינורות שמתחברים לצינור שיוצא מבית הטרמוסטט).

זה יכול להיות רעיון נחמד לביצוע וחשבתי על כך בעבר.

אם כי אני לא יודע עד כמה שמן המנוע משפיע על טמפ' נוזל הקירור, הערכה שלי שההשפעה נמוכה ואפילו בקירור השמן אין ל-106 בעיה מיוחדת גם תחת עומס.

היום לדוגמה שרר חום כבד, בנסיעה מאומצת עם מזגן וגם בלי לא הייתה לי שום בעית התחממות (מד החום באמצע הסקאלה)

בכל מצב גם שמחט הסל"ד הייתה אי שם גבוה למעלה ולאורך זמן.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

אני אתעלק פה על השאלה, יש לי שאלה אחרת.

באוטו שלי תחת נהיגה "די חזקה" חום המנוע מטפס לקראת השלושת רבעי,

וזה נורמאלי לדעתי, אבל חום השמן גם כן מטפס למעל החצי וגם זה די

נורמאלי, אבל השאלה שלי היא, במה זה תלוי? האם החלפת השמן ברכב תעזור?

(השמן ברכב הוא VALVOLINE 5W40 FULLY SYNTETHIC שעבר כ8,000 ק"מ)

כמו כן, לשמן הזה לוקח הרבה הרבה זמן להתחמם כאשר נוסעים על טורים שבין 3500 ל4000.

ועוד משהו, לפעמים אחרי כיבוי המנוע כאשר חוזרים אליו שוב הטמפ' של החום ממש עולה, אבל הונטה לא נפתחת אם אין מפתח בסוויץ. מה אפשר לעשות בנושא?

(האוטו הוא 106 S16 97)

Race Smart

פורסם

אין לי מושג על מה אתה מדבר.

איזה קולר?

כמו שדיויד אמר, לדעתי ההשפעה היא מזערית, מה גם שאצלי אין בעיות של התחממות שמן.

הלוואי שמצב חום המים היה כמו מצב חום השמן.

גם כשאני קורע את המנוע השמן לא משתולל, רק כאשר אני ממש ממש ממש קורע את המכונית , הוא עושה טובה ועולה לחצי ולאחר מכן יורד למקומו.

תוכל להסביר לי, או שדיויד יסביר לי את עניין הקולר, סתם לידע האישי.

• תוכן חדש...